Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam mamuski
Mi też lekarz nie powiedział jak długo mam brać dupka !!Więc na razie biorę ale mówi się że niby do 12 czy 16 tc trzeba brać puki produkcję progesteronu nie przejmie łożysko juz ")
Ja wlaśnie sezon śledziowy za otwarty uważam hi hi -
mi np lekarz teraz nie kazał zażywać witamin tylko sam kwas foliowy, a jak dotrwamy do 2 trymestru to wtedy witaminki. Ale jeżeli lekarz przepisał Ci jakieś dokładne witaminki na 1 trymestr to przeważnie jest ich kontynuacja na kolejne miesiące ciąży
madziorek lubi tę wiadomość
-
paulinqa wrote:nie mam zielonego pojęcia;p zawsze mam dużo pytań a na wizycie połowe zapominam;p
Co do witamin mi lekarka kazała brać tylko kwas foliowy, bo teraz to najważniejsze a potem się zobaczy jak morfologia i inne wyniki badań -
a mi się dziewczyny coś z oczami dzieję. wczoraj jak otwierałam drzwi to chyba źle oceniłam odległość i z całej siły sobie przywaliłam drzwiami w czoło. dzisiaj mam guza (na szczęście bez siniora
) nie wiem czy iść z tym do okulisty bo to nie pierwszy raz jak na coś wlazłam, a w sumie wizytę mam wyznaczoną na połowę grudnia w związku z torbielami tęczówki..
-
nick nieaktualnypaulinqa wrote:nie mam zielonego pojęcia;p zawsze mam dużo pytań a na wizycie połowe zapominam;p
To zupełnie jak ja:) O tyle chce sie spytać a potem mam pustkę w głowie
Co do witamin też nie biorę zadnych na razie bo lekarz nie kazał !! Jedynie kwas foliowy kazał brać -
madziorek wrote:Mam tak samo milion pytań a potem wychodzę z gabinetu i się wkurzam, że nie zapytałam. Chyba siądę dziś i zacznę wypisywać pytania na środową wizytę
Co do witamin mi lekarka kazała brać tylko kwas foliowy, bo teraz to najważniejsze a potem się zobaczy jak morfologia i inne wyniki badań
Ja już mam listę z 7 pytaniamia do środy może coś jeszcze wymyślę
-
Mam pytanie do dziewczyn, które prowadza swoją działalnośc gosp. Moja bratowa również jest w ciąży i dziś wylądowała w szpitalu, bo skraca jej się szyjka macicy, a jest w 25 tyg. Więc tak 1 miesiac pracowała na umowe zlecenie, a na dwa kolejne założyła sobie właśnie DG. W sumie składke chorobową opłacała 3 miesiace- teraz bedzie na zwolnieniu z racji tego szpitala i na pewno do końca. Stąd moje pytanie czy do wypłaty za zwolnienie lekarskie brany jest pod uwagę ostatni miesiąc czy średnia z 3 ostatnich m-cy?
-
ja duphaston i heparyne będę brała na pewno do 16 tygodnia, co dalej zobaczymy.
Od 2 trymestru chcę zacząć witaminy, w zasadzie juz kupiłam, bo mi się teraz moje wcześniejsze skończyły, a brałam Prenatal, bo jako jedyny ma metafolinę, a ja nie wchłaniam normalnego kw. foliowego i potrzebuję właśnie metafoliny.
Dziewczyny a jak z witaminą D? bierzecie? ja sprawdzałam poziom i mam sporo za niski, ale są różne zdania jeśli chodzi o suplementację wit. D w pierwszym trymestrze, więc chcę poczekać do drugiego trymestru.
-
Jagódkaaa wrote:ja duphaston i heparyne będę brała na pewno do 16 tygodnia, co dalej zobaczymy.
Od 2 trymestru chcę zacząć witaminy, w zasadzie juz kupiłam, bo mi się teraz moje wcześniejsze skończyły, a brałam Prenatal, bo jako jedyny ma metafolinę, a ja nie wchłaniam normalnego kw. foliowego i potrzebuję właśnie metafoliny.
Dziewczyny a jak z witaminą D? bierzecie? ja sprawdzałam poziom i mam sporo za niski, ale są różne zdania jeśli chodzi o suplementację wit. D w pierwszym trymestrze, więc chcę poczekać do drugiego trymestru. -
Bluberry ja biorę luteinę do końca 12 tyg - tak kazał gin, natomiast już od tygodnia zeszłam na dawkę 2x1 (z dawki 2x2). Gin powiedział że tak się bierze do końca 12 tyg i że według niego to i tak długo ale jak mam się czuć bezpieczniej to mam brać
Co do witamin to ja biorę Femibion Natal 1 i na nich jest napisane "dla kobiet do końca 12 tyg oraz planujących ciążę". Później kontynuacją jest Femibion Natal 2 i tam z tego co wiem na pewno jest dawka wzbogacona o DHA. -
Tez się ciesze i przynajmniej będę mogła się swobodnie poruszać bo przez weekend to bałam się szybciej iść żeby ciśnienie nie podskoczyło ..
Paranoja jakaś... Teraz tylko czekać do wizyty, aż 2 tygodnie zanim zobaczę moją kruszynkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny