Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia biore go wg zaleceń gina tylko jak ciśnienie przekroczy 140/90 a ja zle się czuje. Ale złożyło się tak ze brałam go piątek, sobota i niedziela po 1 tabletce. Dzis jestem bez tabletki jeszcze bo ciśnienie od rana 127/79, 118/71, 121/71.
Gin nie kazał mi brac go codziennie wiec narzazie go słucham. Dlatego m. in chce przyśpieszyć wizytę, żeby dopytać co z tym lekiem. I z moim ciśnieniem. Czy jest aż tak bardzo złe bo na wizycie dr mnie nie straszył o skutkach nadciśnienia, dopiero wujek Google mnie uświadomił i włączyła się panika.
Przez większość dnia ciśnienie jet w granicach 130-135 /80.
Raz dziennie zdarza mi się mieć te 140/80. Wtedy kładę się i po 15 minutach spada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:49
-
Wydaje mi się, że takie doraźne zażywanie nic nie da. Skutek przynosi dopiero jak bierzesz przez jakiś czas.
Z tego co zrozumiałam to internista też Ci powiedział, żeby brać 1x1 -
Tak ale przez to mam mętlik w głowie i nie wiem kogo słuchać. Z tym, że mój internista nie jest super lekarzem. Nie będę wchodzić w szczegóły.
Wydaje mi się, że gin wie najlepiej jak prowadzić ciąże. A jak teraz mam dobre ciśnienie to po co brać tabletkę i jeszcze bardziej je zbijać.
Cały czas mam w głowie taki zapalnik, że ta tabletka może dziecku zaszkodzić.
Ehh muszę jednak te wizytę przyśpieszyć bo mam za wiele wątpliwości.
I bez przerwy męczy mnie myśl, ze od początku ciaży mogłam miec takie cisnienie a tego nie wiedziałam i moglam nieswiadomie zaszkodzić malenstwu.
Tylko jak parametry się zgadzają z danym tygodniem ciaży to chyba oznacza ze jest dobrze i dziecko rosnie prawidłowo. Moja ciaża jest tylko o 1 dzień mlodsza od OM.
Sama sie staram uspokajać tylko nie wiem czy dobrze myśle.
-
ofelaine, no nie wiem. Rób jak uważasz, ale mnie kardiolog zawsze uczulał, że tabletki należy brać codziennie a nie z doskoku bo nie spełniają swojej funkcji.
Ty zamartwiasz się jedną tabletką. Ja biorę codziennie 3 na nadciśnienie + 4 inne. -
Ja jestem zła na siebie ze nie dopytałam gina na wizycie o to ciśnienie. A sam też się za bardzo nie rozwinął. Tylko tyle, ze ważne aby nie przekroczyć 140/90 i jak będę się źle czuć to brać tabletkę. Myślałam, ze to bardziej chodzi o mnie a nie o dziecko. Gdyby tylko wspomniał zagrożeniu dla płodu to bym taki wywiad zrobiła ze ho ho. I nie było by wątpliwości.
Karolcia to nie jest tak, ze ja robię tak jak ja uważam. Staram sie zaufac ginowi po prostu.
Jeszcze myśle nad tym,żeby dzis zadzownić do rejestracji do połoznej i poprosić ją zeby go podpytała w moim imieniu co z tymi lekami. Moze to bedzie najlepsze wyjscie?? -
hej dziewczyny ! melduje się po kilkudniowej nieobecności. chyba nie dam rady was nadrobić. właśnie wyszłam ze szpitala. dopadła mnie jakaś cholerna infekcja w czwartek, i wieczorem z okropnym bólem głowy zgłosiłam się na ip, przetrzymali mnie do dzisiaj, bo miałam temperature i ból gardła, leczyli antybiotykami.
i jeszcze żeby było mało to się denerwuję, przed jutrzejszymi badaniami prenatalnymi , bo w szpitalu na usg wyszło , że mam taki rogalowaty pęcherzyk, natomiast niby z dzieckiem ok. już sama nie wiem co myśleć. -
nojaniewiem wrote:hej dziewczyny ! melduje się po kilkudniowej nieobecności. chyba nie dam rady was nadrobić. właśnie wyszłam ze szpitala. dopadła mnie jakaś cholerna infekcja w czwartek, i wieczorem z okropnym bólem głowy zgłosiłam się na ip, przetrzymali mnie do dzisiaj, bo miałam temperature i ból gardła, leczyli antybiotykami.
i jeszcze żeby było mało to się denerwuję, przed jutrzejszymi badaniami prenatalnymi , bo w szpitalu na usg wyszło , że mam taki rogalowaty pęcherzyk, natomiast niby z dzieckiem ok. już sama nie wiem co myśleć.
A taki pęcherzyk to coś złego?? mówili ci coś? -
Cześć wszystkim po weekendzie
Ja mam wizytę jutro i mam tremęmam nadzieję, że wszystko będzie ok staram się być dobrej myśli bo zamartwianie się niczego nie zmieni
Nojaniewiem na moim pierwszym usg pęcherzyk tez wyglądał jak rogal, ale ginka nie skomentowała czy to źle. Ogólnie w moim przypadku macica musi się naprostwać, więc może stąd właśnie taki kształt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:09