Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Emiliada wrote:Mam pytanko, czy Magic prowadzi tą tabelę? Jest tak fajnie i skrupulatnie prowadzona
kiedy Dziwczęta macie usg genetyczne?ja idę juz w tą środę. Ale przed tym mam w poniedziałek test obciążeniowy OGTT
juz przygotowałam cytryne
USG genetyczne 24 październik - stresik jest a 15 wizyta u mojego gina -
Karolcia88 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała usg w 9 tygodniu, tzn 8t+2, bo zastanawiam się czy na usg będzie już widoczny mały człowieczek czy jeszcze "mini kosmita"?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wyczytałam że "Napar z majeranku (1 łyżeczka na szklankę wrzątku) łagodzi ciążowe nudności. Jeśli nie lubisz pić ziół, możesz po prostu z jadać płaską łyżeczkę majeranku" . Doczytałąm także że majeranek jest dobry na kaszel
Od jutra go piję- Dziękuje za cynk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 20:55
Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oo nawet nie wiedziałam, ale już sprawdziłam w googlach i :
"Tymianek
To zioło ma nie tylko właściwości lecznicze, ale stosowane jako przyprawa kuchenna kusi aromatem i smakiem. Jednak w ciąży jest zdecydowanie niewskazana – może bowiem działać poronnie. Unikaj tymianku także w mieszankach ziołowych.
Rozmaryn
Choć groźny dopiero w dużych ilościach, warto zapomnieć o rozmarynie na jakiś czas. Jego działanie rozkurczające może wywołać skurcze macicy i doprowadzić do poronienia.
Żeń-szeń
Choć badania nad wpływem żeń-szenia na płód wciąż nie są zweryfikowane w próbie ludzkiej, lepiej zrezygnować z niego w I trymestrze ciąży. Aktywna substancja, zawarta w żeń-szeniu może spowalniać rozwój płodu i powodować jego wady wrodzone.
Aloes
Łagodzi podrażnienia i działa kojąco. Ale nie w ciąży. W tym szczególnym stanie unikaj aloesu, by nie dopuścić do przekrwienia miednicy mniejszej, przedwczesnych skurczów i poronienia.
Chmiel
Stymuluje produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest niewskazany z uwagi na toksyczność i teratogenność (powodowanie wad wrodzonych u płodu).
Niebezpiecznymi ziołami są też cząber i kruszyna, która może odwadniać organizm matki i prowadzić do przekrwienia narządów rodnych. Picie mięty czy stosowanie rumianku jest raczej bezpieczne, ale warto przed sięgnięciem po "bezpieczne zioła" skonsultować się z lekarzem. " -
nick nieaktualny
-
Myślę jednak że należy się kierować zdrowym rozsądkiem. Ja przynajmniej raz w tygodniu robię makaron z sosem pomidorowym i właśnie doprawiam ziołami prowansalskimi. Przecież nie daje całego opakowania tylko szczyptę.
Sky lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
witam się i ja
Obudziłam się przed 6 na siku, ale stwierdziłam,że za wcześnie na wstawanie i pomęczyłam się, pokręciłam, ale usnęłam i to prawie do 10
Byłam w aptece po pojemnik na siuśki. Nawet nie wiedziałam, że tu na wsi jest aż takie przebicie cenowe! (drugi raz byłam w tej przy czym pierwszy raz coś kupiłam). Wyobraźcie sobie, że jałowy pojemnik na mocz jest droższy o 50groszy przy jednej sztuce!!!!
Raczej już nie będę korzystać z tej apteki:/ -
Hej
Mnie mdłości na razie nie dopadły. Zjadałam na siłę śniadanie. Waga znów w dół. Jakas masakra schudłam z 5 kg bo tak mało jem, tzn. bardzo małe porcje mi tylko wchodzą. Brzusio mnie lekko ćmi przez caly weekend. Moze w końcu urośnie bardziej.
I od dziś urlop na cały tydzień więc leze o odpoczywam, spałam do 10
Ciśnienie jak na razie książkowe ale wczoraj szalało wieczorem więc wzięłam Dopegyt.
Także my mamy tydzień lenistwa i wyciszania się.
Zastanawiam się też, czy nie przyśpieszyć wizyty u gina na za tydzień bo od razu po urlopie wzięłabym L4 a tak normalnie wizytę mam 27.10 więc jak nie przyspieszę musiałam tydzień pracować a nie chcę.
Tylko za tydzień skończę 11 tydzień wiec raczej za szybko na usg prenatalne a tego 27 zaczęłabym już 13 tydzień i pewnie by mi zrobił. Musze to dobrze przemyśleć.