X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to tak jak mi tylko mam maly problem boli mnie podbrzusze i denerwuje sie tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kiedy macie termin???

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak boli podbrzusze to obecnie raczej dobry objaw Przyszła..
    ja właśnie zabieram się do spania..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to nic powaznego tak wizyte u gina mam dopiero 11wrzesnia bo nie bylo widac fasolki jeszcze za dobrze

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzień przeprowadzałam teściową na górę :P Aż poczułam, że w ciąży jestem, bo brzuch dawał o sobie znać, a starałam się nie nosić ciężkich rzeczy. Ale te schody w tę i z powrotem i tak zrobiły swoje... A po stracie przyśniła mi się taka śliczna dziewczynka z ciemnymi loczkami i niebieskimi oczyma. Na ciemne włoski chyba nie ma co liczyć, bo mąż ciemny blond, ja jasny brąz, ale i tak od tamtej pory chciałabym dziewczynkę. Choć wcześniej zawsze mówiłam, że pierwszy musi być chłopak :D A na syropie z czarnego bzu, który kiedyś brałam było napisane "niewskazany dla kobiet w ciąży"... Ale może zależy od syropu. No i mija mi w końcu to głupie choróbsko, ale dlatego na betę latam tak, żeby zobaczyć, czy przypadkiem jakiś szkód nie wyrządziło :/

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Producenci soków lub suplementów diety zastrzegają się pisząc na opakowaniach że nieodpowiedni, skonsultuj się z lekarzem bądź farmaceutą z tego względu że gdyby tego nie napisali a coś by się stało to oni muszą nam wypłacić odszkodowanie. Dla przykładu na rynku funkcjonują różne formy probiotyku w kroplach dla niemowląt i jest bardzo znana firma (nie będę wymieniać), która napisała na opakowaniu nie odpowiedni dla dzieci poniżej 12 rż. A preparat podaje się niemowlaczką ze względu na wygodę i przeznaczenie. Są pewne absurdy. Aczkolwiek w ciąży trzeba uważać na to co się bierze nawet bez rp.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    a ja mam takie pytanie. farbujecie włosy ? bo ja mam w poniedziałek wizytę u fryzjera ( trzeba się do niej zapisywać 3 mies. przed, także wyczekana) i miałam zaplanowanie farbowanie + ścinanie i teraz się zastanawiam co robić... przydałoby mi się odświeżyć kolor, i odrosty też się pojawiają (wprawdzie mało widoczne, bo mam ciemne włosy i farbuje też na ciemno, ale jednak widać), ale zdania są podzielone z tego co czytam z tym farbowaniem w ciąży. jedni piszą że szkodzi, inni że nie... nie wiem już sama co robić ?
    Lutówka się wita :) farbowanie ok, ale farbą bez amoniaku i innej mocnej chemii - w I trymestrze niektórzy w ogóle odradzają, więc wybieraj te łagodne farby. Z aptecznych to Biokap oraz color&soin. Fryzjerzy też mają w niektórych salonach koloryzację bez amoniaku, np. Netcaya.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 06:44

gosia86 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosiak fajnie że do nas zajrzałaś :) My dopiero ogarniamy początki :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, my to już wszystko przeszłyśmy, więc będę czasem zaglądać i podzielę się tym co wiem :) A tak niedawno lutówki się zaczynały :D

gosia86, gosia86, alma lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:08

• alma Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś po niemal bezsennej nocy. Przez pół nocy budził mnie ból podbrzusza, taki jak na okres i co rusz latałam do toalety. Nie wiem dlaczego, ale to już 3 noc taka i brzuch bardziej boli mnie w nocy niż w dzień

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...
    fast foody niby sa niezalecane w ciazy - a co jak np mam smaka na knysze lub hamburgera? i frytki:)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:42

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Lutówka się wita :) farbowanie ok, ale farbą bez amoniaku i innej mocnej chemii - w I trymestrze niektórzy w ogóle odradzają, więc wybieraj te łagodne farby. Z aptecznych to Biokap oraz color&soin. Fryzjerzy też mają w niektórych salonach koloryzację bez amoniaku, np. Netcaya.

dzięki za odpowiedź, chyba zrezygnuje z farbowania u fryzjera, bo musiałabym się przyznać , że jestem w ciąży, a nie chcę narazie nic mówić.
    wcześniej farbowałam sobie szamponem koloryzującym z Mariona, kolor i trwałość mi odpowiadał, więc pewnie teraz też tym zafarbuje.
    tylko żal mi tych 2 godzin relaksu spędzonych u fryzjera :D
    ale dla kruszynki wszystko :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rano byłam na badaniach, zapłaciłam 189 zł :-/ , jutro będą wyniki. na szczęście pocieszyli mnie , że taka cena tylko na początku, potem to koszt 30-40 zł miesięcznie, więc nie jest źle.

idę się zważyć, bo tyle jem, że jestem ciekawa czy coś przytyłam :D
    a tak w ogóle to dzień dobry mamusie :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry baboszki :)

ja wróciłam dopiero do domu z pobrania...kurcze od rana szalony dzień :) spotkałam znajomą w Diagnostyce też przyszł sobie badanie zrobić :) i chciała porozmawiać a miała minę jakby była ciężko chora...ma dwójkę małych dzieci...przestarszyłam się bardzo. Poszła zrobiła sobie morfologię i poszłyśmy do niej. Zrobiła nam kawy- rozpuszczanej ;) - i rozmawiamy, że ona myśli, że ma raka, że jest poważnie chora...zapytałam się czy we na 100%, ona, że nie, to ja zaczęłam się smiać, że znowu coś sobie wymyśla, że jest zdrowa, ma dwójkę zdrowych dzieci i męża kochanego i co? Wymyśla sobie :) postawiłam ją do pionu tak jak to umiem najlepiej i teraz razem czekamy na wyniki :) moje i jej :) nie powiedziałam jej, że jestem w ciąży :) chcę poczekać :) powiem po obu betach :)

alma ja mam też takie bóle dość mocne w nocy :) ale może dlatego, że spię na brzuchu dużo, bo mam tyłozgięcie i chcę aby trochę się "naprostowała" :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ważę tyle samo :) 56kg

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez macie takie objawy ze (szczegolnie rano) czuje ze jestem glodna i boli mnie zoladek ale nie moge nic zjesc... poszarpie mnie troche i przestaje i w ogole szukam czegos do jedzenia i nic mi nie smakuje...jadlabym nie wiadomo co... mam na cos smaka - zjem troche i stwierdzam ze zjadlabym cos innego... i jak zjem troche to czuje sie glodna ale nie moge nic przelknac - tak jakby glodna i najedzona jednoczesnie...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo :) ale jak pomyslę o frytkach :D hehe to juz wiem co chce jeść :) mąż kupił mi na śniadanie pączka, ugryzłam kawałek i nie che już :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak ze wszystkim mam... odbija mi sie po jedzeniu... nie wiem czy to moge zaliczyc do mdlosci ale rano wlasnie jak mnie boli zoladek to szarpie mna... potem przechodzi i potem w pracy pare razy szarpnie - tylko nie wiem czy to sie juz zaczynaja mdlosci czy juz sama je tworze:) najgorzej jest jak mocno glodna jestem i jem szybko bo taka glodna to potem szarpie tez:)

a jak zjem to czuje taka gole w gardle i mdli ale jak juz mi sie odbije to przestaje mdlic... i zjem czy nie zjem zoladek lekko poboewa... :/

a i mam zaparcia:/ brzuch boli a kupka nie chce wyjsc:/ co na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:40

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: