X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się dziewczyny i miłego dnia życzymy :)gratulujemy wczorajszych wizyt i trzymamy kciuki za dzisiejsze:)
    Rika śliczny ten Twój synuś :)

Rika lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2 godzinach wiszenia na telefonie (ciągle zajęte bylo)usłyszałam do pana doktora na listopad nie ma już miejsc wrrrrrr ale mnie cholera wzięła myślałam że kobiete przez telefon rozszarpie,i weź tu człowieku idź dodobrego gina jak dostac się trudno, kiedys kobiety w ciąży miały w takim przypadku pierwszeństwo rejestracji a teraz jestes w ciąży to sobie idź prywatnie,a to że płacisz cholerne składki co miesiąc w dupie mają.Jak oni ludzi traktuja jak przedmioty wrrrrr muszę się uspokoić bo komuś dziś krzywdę zrobie wrrrrrrrr

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny,

Wam lekarz test Papp-a zlecał z jakiegoś powodu, Waszej prośby?

Ja miałam ponieważ jestem już po 35 roku życia,a w tym przypadku przysługują kobietom na NFZ, teraz czekam na wyniki prawdopodobnie w czwartek odbiorę

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika rozumiem Cię ja chodzę do swojej do końca grudnia prywatnie i do niej też mam na styczeń 16 dopiero na NFZ. Więc u mnie ten sam problem do końca roku nie ma terminów. Mnie próbowali wcisnąć do innej lekarki ale jak poczytałam opinie to nie było ani jednej pozytywnej więc wolę teraz pochodzić do mojej prywatnie a od stycznia już na nfz.
    Też mnie to denerwuje ale taki kraj...

• Puella Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rodziłam z mężem i nie wyobrażam sobie drugiego porodu bez niego. Wiadomo z mężem raźniej, weselej i bezpieczniej. Najgorsze chwile były po porodzie, gdy już z synkiem zostałam przewieziona na sale poporodową. Mąż musiał wyjść (personel delikatnie zasugerował, że czas iść do domu), a ja zostałam z rozkrzyczanym maluchem sama (totalnie wymęczona i obolała po porodzie). Żadna z położnych nawet nie zapytała czy potrzebuję pomocy przy dziecku, a potrzebowałam chwili żeby się umyć, odespać. Teraz przy drugim porodzie będę asertywniejsza i będę się domagała męża, albo pomocy położnych.

Ja mam genetyczne 25 listopada, odliczam z niecierpliwością. Za to na każdej wizycie u gina mam robione usg dowcipne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:53

WesołaMama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, synek jak malowany :) Po kim taki śliczny? :)
    Co do testu pappa ja usłyszałam, że wszędzie jest to już rutynowe badanie, i choć zostało mi tylko zaproponowane, lekarz który robił usg genetyczne ochrzanił mnie, że testu z krwi nie robię. Litości... Ten test pokazuje tylko prawdopodobieństwo, a jak coś wychodzi nie tak każą iść na badania inwazyjne. Tyle mnie widzieli jak się daję kłóć w brzuszek z dzidzią... No way. A no i ponoć takie fora szkodzą strasznie, bo się wymieniamy złymi informacjami i potem nie chcemy testów robić :P

WesołaMama, Rika lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwie lekarki powiedziały to samo że test pappa należy zrobić wtedy jak jest coś nie tak przy usg genetycznym lub jak ktoś chce to dla świętego spokoju. Dlatego ja po usg będę czekać na dalsze instrukcje.
    Co lekarz to inne obyczaje ;)

• Puella Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, myślałam, że tylko ja Pappa nie zrobiłam. Mam nadzieję, że genetyczne będzie ok.

WesołaMama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się do pracy. Może uda mi się coś skrobnąć w pracy choć tam bardzo uważam gdyż na razie szefowa o niczym nie wie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    Po 2 godzinach wiszenia na telefonie (ciągle zajęte bylo)usłyszałam do pana doktora na listopad nie ma już miejsc wrrrrrr ale mnie cholera wzięła myślałam że kobiete przez telefon rozszarpie,i weź tu człowieku idź dodobrego gina jak dostac się trudno, kiedys kobiety w ciąży miały w takim przypadku pierwszeństwo rejestracji a teraz jestes w ciąży to sobie idź prywatnie,a to że płacisz cholerne składki co miesiąc w dupie mają.Jak oni ludzi traktuja jak przedmioty wrrrrr muszę się uspokoić bo komuś dziś krzywdę zrobie wrrrrrrrr

rozumiem Cię, to jest chore z tymi lekarzami na nfz. U mnie żeby się dostać do normalnego lekarza (nie konowała) na nfz , trzeba stać pod rejestracją w piątki od 5-6 rano w kolejce. jak się przyjdzie na 7 już nie ma miejsc. telefonicznie nie ma szans się umówić. poza tym ci na nfz mają tragiczne sprzęty.
    pamiętam jak z 1 ciążą poszłam na pierwsze usg i lekarz zaczął mnie straszyć, że tam nic nie ma, puste jajo płodowe itd. wyszłam z płaczem. na następny dzień pojechałam do poleconego lekarza prywatnie i wszystko było ok, zarodek z serduszkiem bardzo dobrze widoczny.

także w tej ciąży chodzę tylko prywatnie, nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby iść na nfz, chociażby po skierowanie na badania. szkoda nerwów, mój spokój jest ważniejszy od pieniędzy.

KotMisia lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o poród, ja też polecam rodzenie w towarzystwie kogoś bliskiego. ja rodziłam z mężem i gdyby nie on , to nie wiem czy bym w ogóle urodziła :P . nie docierało do mnie co mówi lekarz , położna, słyszałam dopiero spokojny głos mojego męża. on powtarzał za nimi co mam robić i ja tak robiłam.
    poza tym miałam kogo obwiniać, o ten stan :D i lepiej na duszy mi było, jak krzyczałam, że to jego wina i jak mógł mi coś takiego zrobić :D niech rodzi sobie teraz sam ! :D

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Nejcik ja jestem w 12 tyg a mdłości mam wrażenie że się nasiliły!!! Cały dzień gdy tylko poczuję głód to mnie mdli. Więc muszę jeść częściej ale mniejsze porcje.

U mnie tak samo - jak tylko poczuje głód to zaczyna sie koszmar, a często sie to zdarza bo po prostu nie mam na nic ochoty i mam jadłowstręt...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam!! ;) ja z małym sprostowaniem nasz niuniek ma 4,60 cm a nie 4,15;p źle przeczytałam wczoraj( to przez mgłe na drodze chyba) hahah;p także już spory szkrab;)

wszystkim gratuluje super bobaski ;))

KotMisia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tydzien temu na usg było 1,5cm, to był 9 tydzien, teraz pewnie koło 2 cm, niech rosną bobaski zdrowo :) dla każdej przyszłej mamy kazdy milimetr to wielki sukces, nie przypuszczałam ze mozna juz tak mocno kochać :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj można TAAAK kochać :) ale najlepsze jest to jak ci dziecko przyjdzie i powie "kocham cię mamusiu całym światem" :) Cudo :)

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam skierowania na badania prenatalne zrobiłam, bo z mężem chcieliśmy. Wyniki były prawidłowe więc poprzestaliśmy tylko na usg nie robiłam testów z krwi. Wierzę, że dzidzia <3 jest zdrowiusieńka :)

My z mężem tez mamy niezły orzech do zgryzienia z imionami... póki co dla dziewczynki Matylda lub Milena, a dla chłopczyka Nikodem bądź Cezary :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testów to ja mam za tydzień usg genetyczne i od razu krew.

a imiona u dziewczynki Amelia lub Lena a chłopiec Mikołaj, Marcel lub Ksawery ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    ....
    poza tym miałam kogo obwiniać, o ten stan :D i lepiej na duszy mi było, jak krzyczałam, że to jego wina i jak mógł mi coś takiego zrobić :D niech rodzi sobie teraz sam ! :D

nojaniewiem dobra jesteś,ale się uśmiałam ;) hehe

PIGULSKA ładne imię Matylda :)

nojaniewiem, PIGULSKA lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:

a imiona u dziewczynki Amelia lub Lena a chłopiec Mikołaj, Marcel lub Ksawery ;)
    Lenka śliczne imię :) Mikołaj to już w ogóle mój faworyt wśród chłopców,ale mężowi się nie podoba :( u nas na razie Marcelka ,Julka lub Wojtuś :)

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może podajmy swoje imiona i naszych facetów. Może której wpadnie w oko imię po cioci z belly :D

Ja mam na imię Paulina (dostałam imię po babci) a mój Michał ma imię po lekarzu, który odbierał poród :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ