X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do porodowki, to jak bedzie mozliwosc to moj maz juz mowil ze na pewno bedzie przy porodzie bo bedzie musial ktos ich wszystkich przypilnowac (a krwi itd sie nie boi ani takich rzeczy wiec nie zemdleje)

ale jak nie bedzie mogl to myslicie ze moja mama bedzie mogla? ona to taka kobitka z takim charakterkiem ze jak bedzie trzeba to swiat do gory nogami przewroci jak bedzie cos nie tak :D zupelnie jak moj maz :D takze mam mozliwosc miec dwie osoby takie waleczne i takie co wszysko przypilnuja kolo siebie i bede mogla byc spokojna :D

Rika lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria widzisz nie było tak źle:)

Rika podoba mi się Krzyś ale mężowi nie :(
    Podoba mi się też Kajetan i Miłosz
    Mąż akceptuje tylko Miłosza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:08

AnnaMaria89, Rika lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria a tak przeżywałaś, a tu nie taki diabeł straszny.. :)

u mnie jeśli chodzi o imiona to nie mam zielonego pojęcia. Podobała mi się Anna, ale tak w myślach nazywałam swoje dziecko w poprzedniej straconej ciąży, także już raczej odpada.
    za dużo imion mi się źle kojarzy :).
    a jakby mojej Kruszynce siurak wyrósł, to też nie wiem. Z Synem po kilku miesiącach intensywnego przekopywania internetu olśniło mnie i wyszedł Mikołaj.

no ale jeszcze trochę czasu jest do zastanowienia się :)

Która dzisiaj wizytuje?
    ja czekam na piątek jak na zbawienie !

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z imieniem ;) każdemu sie podoba co innego :P po kilku dniach spokoju puściłam pawika z rana i od razu mniej stresu czy wszystko ok. Siedzę teraz u mamy, bo byłam na badaniach a potem spacerkiem do domu. Piękna pogoda dzis choć mroźna.
    Tez nie spałam w nocy o 3 sie obudziłam zasnęłam moze tak przed 5 wiec na maksa niewyspana jestem.

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Bardzo dobre wieści z wczorajszych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze :p

Ciekawa jestem jak z tymi przeczuciami a propos płci będzie. Nie mogę się już doczekać usg połówkowego.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja od zawsze chciałam dać synowi na imię Jan po moim tacie. I kurcze w zeszłym tygodniu kuzynowi urodził się syn i buch Jasiek. W ogóle bardzo dużo teraz tych Jasiów. A jakoś nie chciałabym, żeby co drugi chłopiec w przedszkolu miał tak samo na imię.
    Tak rozmawiacie o porodzie i też chciałabym żeby mój był ze mną. Co prawda moja siostra jest ratownikiem medycznym i ona też bardzo by chciała. Ale Michał to wielki chłop i na sam wygląd można się wystraszyć. A siorka to taka mała kropka :)
    Kiedyś myślałam, że bliska osoba nie jest potrzebna ale po tych wszystkich akacjach której opisują w tv to lepiej żeby był na sali ktoś kto w razie W potwierdzi jak było....

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dostałam pocztą wyniki testu z krwi z badań genetycznych.

"Ryzyko trisomii 13,18,21 pary chromosomów niskie na podstawie usg, wywiadu i testu podwójnego (PAPPA, B-hcg)
    trisomia 21: 1:19617
    trisomia 18: 1:9995
    trisomia 13: 1:20000"

:)
    ufff

KotMisia, Rika, gosia86, kika79, Ewelcia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Wam lekarz test Papp-a zlecał z jakiegoś powodu, Waszej prośby?

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dalej mogła bym spać i spać ;p dziś nawet lepiej mi się spało niż przez ostatnie noce, chyba jestem spokojniejsza po wczorajszej wizycie... :)

AnnaMaria myślę, że jak się wybiera poród rodzinny to chyba obojętnie kogo możesz mieć ze sobą :) Myślę, że chyba nawet i mamę i męża jednocześnie :) Ja na pewno chce, żeby mój mąż ze mną był.. :) <3

Jeżeli chodzi o imiona to nam podoba się Szymon i Konrad ale nie wiem jeszcze które bardziej i na które się zdecydujemy :)

My mamy za 4 tygodnie przeprowadzkę... Musze zacząć powoli opróżniać szafy.. jak mi się nie chce!!

relghdge5lg0owut.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy też macie takie problemy z zaparciami? Wczoraj nie zjadłam żadnego owocka i dziś kończyło się krwawiącą pupką :( ehhh

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja chodzę do lekarza do każdej pacjentce zlecają, uważają to za obowiązkowe badanie.

relghdge5lg0owut.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny,

Wam lekarz test Papp-a zlecał z jakiegoś powodu, Waszej prośby?

mój lekarz zapytał się czy chcę robić badania prenatalne, bo może mi dać skierowanie ze względu na wcześniejsze poronienie. wytłumaczył, że jest to usg + test z krwi. no to się zgodziłam :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:09

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Dzastiny czy była u internisty czy na ip?

Nojaniewiem super że wyniki dobre :*

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy teraz macie kolejną wizytę po USG prenatalnym? Ja mam dopiero 25 listopada to za 4 tygodnie... tak długo trzeba teraz czekać :( chyba nie wytrzymam tyle i umówię się na samo USG chociaż ;p

relghdge5lg0owut.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!
    Gratuluję dobrych wieści po wizytach i trzymam kciuki za kolejne ;)

Mój pierwszy poród był z mężem i całe szczęście bo trwał 16 godzin! Gdyby nie mąż to bym się załamała z pięć razy a tak to bardzo mi pomagał. Zagadywał, podawał wodę - wspierał! Nawet zdecydował się być do końca i przeciął pępowinę choć zapierał się wcześniej że tego nie zrobi ;)
    Poza tym powiem Wam że jak jest tatuś przy porodzie to lekarze, pielęgniarki widać że bardziej "skaczą" koło ciężarnej ;)

Puella - ja mam 13 listopada usg genetyczne a test Papp-a zaleci mi wtedy kiedy na usg będzie coś nie tak. Ale wiem że usg genetyczne + papa-a za darmo wykonują gdy skończysz 35lat i przy jakiś innych obciążeniach genetycznych w rodzinie.

Co do imienia to na dziewczynkę mamy pomysł - Milenka. A synek to my nie wiemy, podoba nam się: Bartuś, Miłosz. Ale jeszcze wszystko przed nami - sporo czasu zostało.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro zwykłą wizytę
    Usg genetyczne robię prywatnie 6.11
    A na kolejną umówię się na 17-18.11 bo do 17.11 mam L4
    Stresuje mnie to czy ta mój gin z nfz da mi zwolnienie, bo ten lekarz który dawał mi do tej pory została zwolniony

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiozłam córkę do przedszkola, wróciłam do mieszkania - obiad się robi w piekarniku i dziś do pracy niestety na popłudniu 13-20-stej... Nie lubię tej zmiany :/

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę w ten piątek, 2 tyg po prenatalnych, ale to dlatego, że zwolnienie mi się kończy.
    ale powiem wam, że te 2 tygodnie to dłużej się ciągną, niż 4 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:23

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 10 tygodni i mdlosci sa nadal, w prawdzie mniej intensywne niż wcześniej, ale sa, zwłaszcza rano, apetyt średni, czekam aż w końcu sie to skończy! :) badania prenatalne mamy 14 listopada i 17 listopada wizytę u mojej pani ginekolog. :) dzis rano na wkładce zauważyłam odrobine czegoś lekko beżowego i oczywiscie od razu telefon do pani dr, na szczęście mnie uspokoiła, nadal luteina 2x1 i w razie czego dzwonić. Mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku.. :) ale nie możemy sie z mężem doczekać tego prenatalnego badania, usg + test papa z krwi :)

KotMisia, WesołaMama lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja jestem w 12 tyg a mdłości mam wrażenie że się nasiliły!!! Cały dzień gdy tylko poczuję głód to mnie mdli. Więc muszę jeść częściej ale mniejsze porcje.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ