Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech stres robi swoje i spać nie mogę
Poszłam spać późno po 23 i co chwilę się budziłam
Niech już będzie 17:40
Proszę was o mocne kciuki
Beti 9 cm to duży dzieciaczek:* Aga i Twój też jest spory :*gosiunia, maribel, PIGULSKA, AGA 30, inessa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny melduje się po wczorajszej wizycie za wiele nie napisze bo wczoraj pierwszy raz nie miałam usg a ostatnie to było prenatalne 24 października. Zwolnienie do końca miesiąca no i kolejna wizyta dzień po amniopunkcji czyli 26 listopada.
Brakowało mi wczoraj tego usg no ale trudno muszę poczekać te 3 tygodnie.
Życzę powodzenia na kolejnych wizytach i trzymam mocno kciukimadziorek, Bluberry, PIGULSKA, gosia86, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Gosieńko trzymamy z całych sił kciuki za wizytę
nie denerwuj się -przecież wszystko jest ok
czekamy na wieści
życzymy żeby dzień szybko Ci dziś miną
buziaki
gratulujemy dobrych wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:51
gosia86 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Witam się i ja, noc zleciała strasznie szybko, jak zwykle się budziłam, ale jednak dla mnie najgorsze są te erotyczne sny.... to już jakaś paranoja żeby mieć je codziennie i takie.. wulgarne
aż się mężowi wstydzę opowiedzieć co się tam działo, bo nigdy przenigdy bym się na takie fantazje sama nie zdecydowała
W ogóle to czuję duże osłabienie.. pracy baardzo dużo, trudny weekend w pracy również mnie czeka, a Maleństwo czuję, że domaga się odpoczynku ode mnie.
wg usg dziś zaczynamy kolejny tydzieńszczęście mnie rozpiera mimo tej słabości
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:53
Magic, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Karolkaa, Gosia kciuki zapewnione
ja od rana już wszystkie porządki poczyniłam i ze szczęścia zamówiłam podusię i kołderkę dla Smerfika na Allegro. Wczoraj kupiłam sobie Oilatum w aptece no i muszę przyznać że lepiej działa na mnie niż reszta kosmetyków. Nic mnie nie piecze i nie szczypie, nie mam czerwonych plam po posmarowaniu. Niestety zauważyłam że to co uczulało mnie we wczesnym dzieciństwie powróciło w ciąży
idę dzisiaj do Home you bo są fajnie magnesiki świąteczne na lodówkę i ostatnio przeszłam i nie kupiłam i tak mnie korci.
-
beti97 wrote:Karolkaa, Gosia kciuki zapewnione
ja od rana już wszystkie porządki poczyniłam i ze szczęścia zamówiłam podusię i kołderkę dla Smerfika na Allegro. Wczoraj kupiłam sobie Oilatum w aptece no i muszę przyznać że lepiej działa na mnie niż reszta kosmetyków. Nic mnie nie piecze i nie szczypie, nie mam czerwonych plam po posmarowaniu. Niestety zauważyłam że to co uczulało mnie we wczesnym dzieciństwie powróciło w ciąży
idę dzisiaj do Home you bo są fajnie magnesiki świąteczne na lodówkę i ostatnio przeszłam i nie kupiłam i tak mnie korci.
ja mam ok30 km do najbliższej galerii z h&m i home&you. Jakoś będę musiała się wybrać na poszukiwanie nowego "stajnika" (jak to mówi córka koleżanki
) i jakiś spodni ciążowych, bo ostatnio kupowałam spodnie na gumce i obszerniejsze bluzki
-
Cześć, ja mam chyba angine bo strasznie mnie boli gardło, do tego kark i glowa, zwaliło mnie z nóg, narazie leze, ale nie wiem co dalej . Mój lekarz rodzinny jest ok ale na ciężarnych nie zna się wcale i w pierwszej ciąży chciał mi wcisnąć leki które są zakazane w ciąży.
Poza tym strasznie bola mnie plecy! Najbardziej na dole, ale promieniuje to na cały kręgosłup, i też nie wiem czy to związane z tym gardłem, czy coś innego.
Dziewczyny pomóżcie, coo robić?
-
Do lekarza marsz! Może inny cię przyjmie!
Na gardło woda z solą i tamtum verde do psikania, na gorączkę apap, ewentualnie kompot z jabłek bez cukru (fajnie działa na stan podgorączkowy). AAA i dziewczyny polecały tutaj ciepłą gorczyce w skarpetkach. Mojej mamie pomogła.
Kręgosłup moja zmora - mi pomagają tzw "kocie grzbiety"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:42
03.02.2014 -
Ewelcia wrote:Któraś z Was pisała że używa kremu z kwasami. WSZYSTKIE KWASY W CIĄŻY SĄ PRZECIWSKAZANIEM! Wiem że to małe stężenie i w ogóle ale nie wolno i już - później możecie mieć przebarwienia i będzie jeszcze gorzej
Przebarwienia powstają wskutek nie używania na dzień kremów z wysokim filtrem. Ja akurat używam kremów z filtrem 20. i żadnych przebarwień nie mam, Do tego lekki fluid (też z filtrem).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:41
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
MiM wrote:Do lekarza marsz! Może inny cię przyjmie!
Na gardło woda z solą i tamtum verde do psikania, na gorączkę apap, ewentualnie kompot z jabłek bez cukru (fajnie działa na stan podgorączkowy). AAA i dziewczyny polecały tutaj ciepłą gorczyce w skarpetkach. Mojej mamie pomogła.
Kręgosłup moja zmora - mi pomagają tzw "kocie grzbiety"
W przychodni do której jestem zapisana jest 3 lekarzy, mój najlepszy, do reszty balabym się iść nawet bez ciąży.
Mam cholinex, ale czy to załatwi sprawę, na angibe nie trzeba abtybiotyku?
Co to jest ten koci grzbiet?
I jak rozróżnić bol krzyza ten niebezpieczny, który jest przy porodzie/ poronieniu, a ten normalny ciążowy ? -
Cholinexu bym raczej nie brała. W ciąży stosuje się raczej prepraty na bazie wyciągu z porostu islandzkiego (np. Isla) albo z mocniejszych to właśnie Tantum Verde. Jeśli to rzeczywiście angina to bez antybiotyku się nie obejdzie, tak więc polecam wyprawę do lekarza.
-
http://kregarz.nets.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=62
Idz do lekarza - niech zobaczy czy to angina. Przecież nie musisz wykupywać recepty
Może to rwa kulszowa. Mnie przy poronieniu bolały krzyże ale było to połączone ze skurczami macicy.03.02.2014 -
Czesc babki, witamy sie wraz z poczatkiem 15 tygodnia. W dupke jeza, jak ten czas szybko leci!!! Jak zawsze dobre wiesci o maluchach poprawiaja humor i trzymam mocno kciuki zeby wieczorem tez same takie byly
ja mdlosci i rwanie poranna ale bez wymiotow od kilku dni. Brzucho rosnie, badanie moczu ppwtorzylam i doktor atwierdzil ze lepiej chociaz nie idealnie ale nic mi tam nie dokucza wiec na razie moze byc a za tydzien pewnie i tak pojde powtorzyc i morfologie i glukoze i tsh zeby na wizyte za 2tyg miec. Mi to jakos strasznie szybko mojaja tygodnie pomiedzy wizytami w ogole nie czuje tego czasu. I mam pytanie bo ja jeszcze sie nie wpraszalam w kolejke do laboratorium i zastanawiam sie jakiej taktyki uzyc?:p jak Wy to zalatwiacie? Po prostu wypinacie brzuch i idziecie? Pytacie grzecznie czy przepuszcza ciezarna? Czy informujecie ze jestescie w ciazy i wchodzicie pierwsze? Bo ja patrzac na tych wszystkich naburmuszonych ludzi w kolejce to juz sie boje ze sie na mnie rzuca :p a brzuchol jednak az tak ciazowy jeszcze nie jest.