X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech stres robi swoje i spać nie mogę:(
    Poszłam spać późno po 23 i co chwilę się budziłam
    Niech już będzie 17:40

Proszę was o mocne kciuki

Beti 9 cm to duży dzieciaczek:* Aga i Twój też jest spory :*

gosiunia, maribel, PIGULSKA, AGA 30, inessa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:35

gosia86 lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa Gosia trzymamy kciuki :) Ja mam zakaz denerwowania się od lekarza :P Nie śpię już od 3:40 więc będzie ciężki dzień.

201505111762.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje się po wczorajszej wizycie za wiele nie napisze bo wczoraj pierwszy raz nie miałam usg a ostatnie to było prenatalne 24 października. Zwolnienie do końca miesiąca no i kolejna wizyta dzień po amniopunkcji czyli 26 listopada.
    Brakowało mi wczoraj tego usg no ale trudno muszę poczekać te 3 tygodnie.
    Życzę powodzenia na kolejnych wizytach i trzymam mocno kciuki

madziorek, Bluberry, PIGULSKA, gosia86, AGA 30 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek to czekamy 3 tygodnie na fotunię :) Czy Ty masz wskazanie do amniopunkcji?

Karolaa a jak piesek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:56

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje dobrych wieści z wizyt :)

A my 14 tydzień zakończyliśmy porannym rzygiem ;/ ogólnie słabo się dziś czuję, pokłóciłam się z mężem i nastrój mam okropny. A pracy mega dużo.
    Do zobaczyska

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zapewnione! Po wizycie prosze sie chwalic zdjeciami! :)

gosia86, AGA 30 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosieńko trzymamy z całych sił kciuki za wizytę <3 nie denerwuj się -przecież wszystko jest ok :) czekamy na wieści :) życzymy żeby dzień szybko Ci dziś miną ;) buziaki

gratulujemy dobrych wieści :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:51

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, noc zleciała strasznie szybko, jak zwykle się budziłam, ale jednak dla mnie najgorsze są te erotyczne sny.... to już jakaś paranoja żeby mieć je codziennie i takie.. wulgarne :P aż się mężowi wstydzę opowiedzieć co się tam działo, bo nigdy przenigdy bym się na takie fantazje sama nie zdecydowała :P

W ogóle to czuję duże osłabienie.. pracy baardzo dużo, trudny weekend w pracy również mnie czeka, a Maleństwo czuję, że domaga się odpoczynku ode mnie.

wg usg dziś zaczynamy kolejny tydzień :) szczęście mnie rozpiera mimo tej słabości :)

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:53

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa, Gosia kciuki zapewnione :) ja od rana już wszystkie porządki poczyniłam i ze szczęścia zamówiłam podusię i kołderkę dla Smerfika na Allegro. Wczoraj kupiłam sobie Oilatum w aptece no i muszę przyznać że lepiej działa na mnie niż reszta kosmetyków. Nic mnie nie piecze i nie szczypie, nie mam czerwonych plam po posmarowaniu. Niestety zauważyłam że to co uczulało mnie we wczesnym dzieciństwie powróciło w ciąży :/ idę dzisiaj do Home you bo są fajnie magnesiki świąteczne na lodówkę i ostatnio przeszłam i nie kupiłam i tak mnie korci.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Karolkaa, Gosia kciuki zapewnione :) ja od rana już wszystkie porządki poczyniłam i ze szczęścia zamówiłam podusię i kołderkę dla Smerfika na Allegro. Wczoraj kupiłam sobie Oilatum w aptece no i muszę przyznać że lepiej działa na mnie niż reszta kosmetyków. Nic mnie nie piecze i nie szczypie, nie mam czerwonych plam po posmarowaniu. Niestety zauważyłam że to co uczulało mnie we wczesnym dzieciństwie powróciło w ciąży :/ idę dzisiaj do Home you bo są fajnie magnesiki świąteczne na lodówkę i ostatnio przeszłam i nie kupiłam i tak mnie korci.
    Zazdroszczę, że mieszkasz gdzieś gdzie można pójść tak po prostu do sklepu :) ja mam ok30 km do najbliższej galerii z h&m i home&you. Jakoś będę musiała się wybrać na poszukiwanie nowego "stajnika" (jak to mówi córka koleżanki :P) i jakiś spodni ciążowych, bo ostatnio kupowałam spodnie na gumce i obszerniejsze bluzki :P

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam chyba angine bo strasznie mnie boli gardło, do tego kark i glowa, zwaliło mnie z nóg, narazie leze, ale nie wiem co dalej . Mój lekarz rodzinny jest ok ale na ciężarnych nie zna się wcale i w pierwszej ciąży chciał mi wcisnąć leki które są zakazane w ciąży.
    Poza tym strasznie bola mnie plecy! Najbardziej na dole, ale promieniuje to na cały kręgosłup, i też nie wiem czy to związane z tym gardłem, czy coś innego.
    Dziewczyny pomóżcie, coo robić :(:(?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza marsz! Może inny cię przyjmie!

Na gardło woda z solą i tamtum verde do psikania, na gorączkę apap, ewentualnie kompot z jabłek bez cukru (fajnie działa na stan podgorączkowy). AAA i dziewczyny polecały tutaj ciepłą gorczyce w skarpetkach. Mojej mamie pomogła.

Kręgosłup moja zmora - mi pomagają tzw "kocie grzbiety"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:42

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Któraś z Was pisała że używa kremu z kwasami. WSZYSTKIE KWASY W CIĄŻY SĄ PRZECIWSKAZANIEM! Wiem że to małe stężenie i w ogóle ale nie wolno i już - później możecie mieć przebarwienia i będzie jeszcze gorzej :/

Przebarwienia powstają wskutek nie używania na dzień kremów z wysokim filtrem. Ja akurat używam kremów z filtrem 20. i żadnych przebarwień nie mam, Do tego lekki fluid (też z filtrem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:41

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:05

gosia86, Aalka lubią tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Do lekarza marsz! Może inny cię przyjmie!

Na gardło woda z solą i tamtum verde do psikania, na gorączkę apap, ewentualnie kompot z jabłek bez cukru (fajnie działa na stan podgorączkowy). AAA i dziewczyny polecały tutaj ciepłą gorczyce w skarpetkach. Mojej mamie pomogła.

Kręgosłup moja zmora - mi pomagają tzw "kocie grzbiety"

W przychodni do której jestem zapisana jest 3 lekarzy, mój najlepszy, do reszty balabym się iść nawet bez ciąży.
    Mam cholinex, ale czy to załatwi sprawę, na angibe nie trzeba abtybiotyku?
    Co to jest ten koci grzbiet?
    I jak rozróżnić bol krzyza ten niebezpieczny, który jest przy porodzie/ poronieniu, a ten normalny ciążowy ?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolą nogi :( a dokładniej tył ud. Masakra jakąś. I nogi ciężkie jak z ołowiu :( ale nie puchną. Nie wiem co to :( myślałam, że po nocy mi przejdzie ale leze jeszcze a już mam jakieś takie "nieswoje" uda, ale tylko z tyłu. :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholinexu bym raczej nie brała. W ciąży stosuje się raczej prepraty na bazie wyciągu z porostu islandzkiego (np. Isla) albo z mocniejszych to właśnie Tantum Verde. Jeśli to rzeczywiście angina to bez antybiotyku się nie obejdzie, tak więc polecam wyprawę do lekarza.

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kregarz.nets.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=62

Idz do lekarza - niech zobaczy czy to angina. Przecież nie musisz wykupywać recepty

Może to rwa kulszowa. Mnie przy poronieniu bolały krzyże ale było to połączone ze skurczami macicy.

03.02.2014
  • pompon Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babki, witamy sie wraz z poczatkiem 15 tygodnia. W dupke jeza, jak ten czas szybko leci!!! Jak zawsze dobre wiesci o maluchach poprawiaja humor i trzymam mocno kciuki zeby wieczorem tez same takie byly :) ja mdlosci i rwanie poranna ale bez wymiotow od kilku dni. Brzucho rosnie, badanie moczu ppwtorzylam i doktor atwierdzil ze lepiej chociaz nie idealnie ale nic mi tam nie dokucza wiec na razie moze byc a za tydzien pewnie i tak pojde powtorzyc i morfologie i glukoze i tsh zeby na wizyte za 2tyg miec. Mi to jakos strasznie szybko mojaja tygodnie pomiedzy wizytami w ogole nie czuje tego czasu. I mam pytanie bo ja jeszcze sie nie wpraszalam w kolejke do laboratorium i zastanawiam sie jakiej taktyki uzyc?:p jak Wy to zalatwiacie? Po prostu wypinacie brzuch i idziecie? Pytacie grzecznie czy przepuszcza ciezarna? Czy informujecie ze jestescie w ciazy i wchodzicie pierwsze? Bo ja patrzac na tych wszystkich naburmuszonych ludzi w kolejce to juz sie boje ze sie na mnie rzuca :p a brzuchol jednak az tak ciazowy jeszcze nie jest.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ