Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pompon wrote:Czesc babki, witamy sie wraz z poczatkiem 15 tygodnia. W dupke jeza, jak ten czas szybko leci!!! Jak zawsze dobre wiesci o maluchach poprawiaja humor i trzymam mocno kciuki zeby wieczorem tez same takie byly
ja mdlosci i rwanie poranna ale bez wymiotow od kilku dni. Brzucho rosnie, badanie moczu ppwtorzylam i doktor atwierdzil ze lepiej chociaz nie idealnie ale nic mi tam nie dokucza wiec na razie moze byc a za tydzien pewnie i tak pojde powtorzyc i morfologie i glukoze i tsh zeby na wizyte za 2tyg miec. Mi to jakos strasznie szybko mojaja tygodnie pomiedzy wizytami w ogole nie czuje tego czasu. I mam pytanie bo ja jeszcze sie nie wpraszalam w kolejke do laboratorium i zastanawiam sie jakiej taktyki uzyc?:p jak Wy to zalatwiacie? Po prostu wypinacie brzuch i idziecie? Pytacie grzecznie czy przepuszcza ciezarna? Czy informujecie ze jestescie w ciazy i wchodzicie pierwsze? Bo ja patrzac na tych wszystkich naburmuszonych ludzi w kolejce to juz sie boje ze sie na mnie rzuca :p a brzuchol jednak az tak ciazowy jeszcze nie jest.
W pierwszej ciąży "wpychałam" się do kolejki ok 7 miesiąca ciąży,
Kiedyś chciałam być uprzejma i chciałam przepuścić "cieżarną" w sklepie - okazało się że była w ciąży, ale "spożywczej".gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
madziorek wrote:Nadulek to czekamy 3 tygodnie na fotunię
Czy Ty masz wskazanie do amniopunkcji?
Karolaa a jak piesek? -
Witam dziewczyny. Na problemy z kręgosłupem są najlepsze ćwiczenia, mi przynajmniej pomogły. Delikatne można wpisać własnie w google dla kobiet w ciąży, ktoś pisał o kocim grzbiecie własnie on jest najbardziej polecany dla kobiet w ciąży z bólami kręgosłupa. Mnie też bolało przy wstawaniu, siedzeniu, staniu własnie w dole pleców ale teraz naprawdę sporadycznie.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy też chodzicie takie głodne?Mnie aż skręca z głodu. W ogóle to mam ochotę na sajgonki i jak mój B. będzie miał o 12 przerwę w pracy to go wyciągnę. No małe ciągnie jak nie wiem co, głodomorek.
gosia86, czarna panda, marlencia lubią tę wiadomość
-
Cześć
Gratulacje z udanych wizytMadziorek Aga30 śliczne brzdące
Karolka i Gosia trzymam mocno kciuki powodzonka
Beti u mnie z apetytem ostatnio raczej tak sobie napady wilczego głodu miałam jakieś 2 tyg temu teraz jem normalnie
A ja dziś to mam smaka na kluski na parze mniaaam takie z musem owocowym i śmietaną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:39
gosia86 lubi tę wiadomość
-
beti97 wrote:My też się meldujemy po wizycie. Maluch ma 9 cm i jest okazem zdrowia i tryska energią. Tak w ogóle miał czkawkę i cały czas podskakiwał. Pomału przestaję świrować. Siostra mówi że na usg siurka widziała, no ale na tym etapie wszystkie dzieci mają siurki tylko trochę się różnią między sobą.
Beti który to tydzień wg usg że maluszek ma już 9 cm?
Ja ostatnio próbowałam coś dojrzeć między nóżkami ale nic nie widziałampani dr tez nie chciała powiedzieć ale zapytała jakie mam przeczucia... no nic musimy poczekać do grudnia
-
Hej dziewczyny
Ja też od paru dni jestem ciągle głodna, jak nie zjem czegoś co 2 godziny to jest mi słabo, niedobrze i czuje ból w żołądku.. Masakra jakaś, dziecko domaga się jedzenia
Ja miałam na śniadanie gofry z bitą śmietaną i owocami.. Pycha
Tak jak od początku miałam ochotę na pikantne i kwaśne, teraz mnie trochę na słodkie ciągnie.. ale siusiak już jest, więc chyba nie będę przywiązywać zbytni uwagi do smaków
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytygosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo Wam gratuluję i z całego serca cieszę się, że macie takie cudne zdrowe maleństwa w swoich brzuszkach
Aż miło się czyta tak dobre wieści!!
Ja czekam cierpliwie do 14-stego, jeszcze tydzień...
U mnie co do głodu - to samo, co chwilkę bym coś przekąszała, bo czuje głód i pusty żołądek, smaki raz na słodkie a raz na kwaśne lub pikantne, wszystko się miesza
Co do kwasów - są dozwolone w odpowiednich stężeniach, ja używam kremu z kwasem migdałowym z ziaji i jest super, zabronione są kwasy w dużych stężeniach np w preparatach dermatologicznych - pytałam lekarki. -
Cześć dziewczyny!
Ale Wam zazdroszczę tych wizyt, ja musze jeszcze czekać do 15 listopada. A tak już bym chciała wiedzieć, że wszytsko jest ok.
Z kosmetyków uwielbiam markę Yves Rocher. W pierwszej ciąży wszytsko mnie uczulało, łącznie ze zwykłą oliwką. Mój organizm tolerowal jedynie Ives. Uzywam tych kosmetyków caly czas, a że są pochodzenia naturalnego również wtej ciąży żadnch wysypek nie mam. -
ja wizytę dopiero mam 25.11 i to jeszcze bez USG ;/ więc już całkiem jestem zła bo płeć mojego maleństwa poznam za 2 miesiące.... ale coś mi się wydaje że odwiedzę prywatny gabinet w tej sprawie..... i prenatalny zrobię bo jak byłam na usg w 11 tygodniuC to powiedział że jeszcze za wcześnie ale coś tam pomierzył i powiedział że wszystko ok. ale jakoś dla mnie to niewystarczające jest....
-
nick nieaktualnyHej!
ciesze sie,ze Maluchy cudnie rosną i brzuszki również
Puella rozumiem CIe bardzo dobrze - ja nawet nie wiem czy wogóle nosze dziecko pod sercem byłam tylko raz na wizycie a nastepna za tydzien!
a tak wogóle to dowiedziałam sie przez telefon,ze moje wyniki są dobre a pH mam 5jutro je odbiore to sie upewnie
Jutro popołudniu wyjeżdżamy do moich rodziców na ich jubileusz małżenstwa - 40 lecieszykuje sie fajna impreza rodzinna
niestety mój tato nie wyraził zgody na imprezy poza domem i musielismy ograniczyśc ilosc gosci - mamy bardzo dużą rodzine - wiec tak liczymy tylko na 30-40 osób z mama
wracamy jak sie uda w poniedziałek wieczorkiem
CIesze sie bo w domu rodzinnym bylismy w wakacje ostatnio!!!
A co do kosmetyków ja jestem jakas inna bo nie używam praktycznie żadnych nie lubie a po drugie co kupiłam to mnie uczulały nawet niby antyalergiczne. Na rozstepy od czasu do czasu smaruje sie zwykła oliwką dla dziecina twarzy jak wychodza pryszcze a od tygodnia mam masakre na twarzy na brodzie zwłaszcza, myje czesto twarz czysta woda i najlepiej mi pomaga.
Zycze tadosci na dzisiejszych wizytach
buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:03
gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Jaaaaacie dziewczyny coś mi w brzuszku zatrzepotało reeeety ale fajne uczucie jakby motylki to chyba dzidzia
moje maleństwo
Pigulska...jak później zacznie kopać po żebrach, to zaczniesz z sentymentem wspominać jeszcze tą "ciszę" :p Mój jak zaczął kopać, to czasami czułam się jak po walce w ringu :pPIGULSKA lubi tę wiadomość