Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolkaa wrote:HEj, meldujemy się po wizycie
dziekujemy za dzisiejsze kciuki i wsparcie
Po wizycie jestem już spokojna bo wszystko jest w porządku. Maluszek ma 72 mm ciąza dwa dni starsza niz wg OM czyli 13t3d, tętno 150/min, NT 1,59mm Widoczne obie raczki nozki, ruchy plodu, pecherz moczowy, kosc nosowa, żołądek czyli poki co wszystko ok. Pobrano mi krew i za jakis tydz bede miala porownanie jej sklad z tymi parametrami dzisiejszymi zeby okreslic ryzyko wad. Łożysko mam na przedniej scianie bez cech odklejania wiec nie wiem czy to dobrze czy zle.
Takze jestem szczesliwatym bardziej ze piesek rownież odżył, nie jest jeszcze do konca taki jak byl wczesniej ale jest duza poprawa
Zakupki tez sie udaly kupilam sobie leginsy z pasem ciazowym, mierzylam spodnie ladne w H&M ale uznalam ze jeszcze za wczesniej na nie, bo teraz niby 36 dobre ale pewnie niedlugo juz nie beda dobre, wiec zrezygnowalam. I kupilam tez balsam do ciala Oilan i do tego do piersi z tej samej firmy, wiec mam nadzieje ze dobry zakup zrobilam. Jutro zrobie skan zdj bo dzis juz mi sie energia konczy po calym dniu.
Czekam na wiesci od Gosi ale wierze ze bedzie tak jak w moim przypadku
MIlego wieczorku dziewczyny 3maj cie sie cieplo
Kochana ja mam na przedniej ścianie i to oznacza poprostu, że możemy słabiej odczuwać ruchy płodua to, że się nie odkleja czyli nie ma ryzyka poronienia
czyli super
i gratulujemy!
same super wieści a co z gosią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 19:58
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosia nie daje znaku życia...
NOJANIEWIEM- kochana możesz jeszcze raz podać stronkę z ubraniami ciążowymi które kupiłaś?
Miałam zapisać ale jakoś mi umknęło i nie mogę odszukać... -
hahaha ale strzał!
bo szukałam linka do filmu "od poczęcia do narodzin" i tak trafiłam na ta stronkę
chyba musze lotka dziś puścić
Uciekam kochana padam na twarz
Jutro odczytam co gosia zobaczyła na usgLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Kochana ja mam na przedniej ścianie i to oznacza poprostu, że możemy słabiej odczuwać ruchy płodu
a to, że się nie odkleja czyli nie ma ryzyka poronienia
czyli super
i gratulujemy!
same super wieści a co z gosią
W pierwszej ciąży też miałam na przedniej ścianie - rzeczywiście dość późno poczułam ruchy synka, ale za to później jak zaczął boksować, cieszyłam się, że "mniej" czuję :p
Dziewczyny, super wieści z wizyt!Oby tak dalej!
Magic lubi tę wiadomość
-
Jestem jestem
Wszystko jest ok chyba babeczka mieszka w moim brzuszku ale jeszcze nie kazał sie doktorek nastawiać bo to różnie bywa
Szczegóły podam jutro bo dziś za dużo wrażeń
Dziękuję za kciuki i wsparcie:*madziorek, inessa, Agusia246, Karolcia88, Bluberry, PIGULSKA, KotMisia, AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość
-
A my dzisiaj z mężem pożyczkę braliśmy i jak na niego czekałam pod bankiem weszłam do ciuchbudy
Kupiłam 3xspodenki, 5xbluzeczkę, 2xbody i sweterek. Zapłaciłam 6zł
Wszystko różowe
Jak Zosi jajka wyrosną to będzie na różowo biegać
Bluberry, gosia86, PIGULSKA, KotMisia, AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja chyba też się w końcu skuszę na jakieś ubranka ale to już po weekendzie wyskoczę do miasta
A dzisiaj kupiłam tę sukienkę dzianinową w lidlu bardzo fajna i powinna trochę posłużyć
A na kolejne usg połówkowe lekarz powiedział że lepiej przyjść później niż za wcześnie bo wtedy czas nie ma takiego znaczenia jak teraz
W pierwszym trymestrze ważne jest aby zrobić usg zanim dziecko osiągnie 8,4 cm bo wtedy program nie przetwarza danych
Usg połówkowe lepiej zrobić później
Ja chciałam iść w 19t3d ale lekarz powiedział że może być za wcześnie i będę musiała wtedy powtarzać wiec muszę uzbroić się w cierpliwość i pójdę dopiero po nowym rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 22:59
PIGULSKA, KotMisia lubią tę wiadomość
-
No my też się mamy nie nastawiać ale chyba już za późno
jak powiedział że dziewczynka to najpierw dystans ale z godziny na godzinę to pomału do mnie dociera
Mąż się najadł cebuli na kolację z pomidorami i nie dosyć że on śmierdzi cebulą to jeszcze ją czuję z kuchni i aż mnie wątroba boli i spać nie mogę -
Ja od 5 na nogach , ale wczoraj przeszłam samą siebie poszłam spać o 17, popudkę B. zrobił mi na mycie i moje dowcipne globulki o 22 i po tym się położyłam i dalej spałam jakby nigdy nic. Dzisiaj idę na pocztę odebrać moją pościel którą zamówiłam
no i może jak się uda to podejdziemy obejrzeć z B. mieszkanie niedaleko nas, żeby dzidzia przyszła na świat w swoim domku a nie wynajmowanym, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
Hej mamusie
witamy sie w 15 tygodniu ! Boziu kiedy to zlecialo, az ciezko mi w to uwierzyc. Caly czas mam wrazenie, ze przeciez dopiero co zaszlam w ciaze.
Gosiu bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze u wasa ciuszki tez bym juz chciala kupowac ale wstrzymam sie z tym do nastepnej wizyty. Moze w grudniu zaczne cos kupowac.
madziorek, PIGULSKA, Magic, gosia86, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gratuluje, super wieści z wizyt
Gosia, dziewczynka to zapewne córeczka tatusia będzie
Dziewczyny, cała jestem połamana, nie wiem czy źle się ułożyłam podczas snu, ale bardzo boli mnie bark lewy i prawe biodro (kaleka ze mnie normalnie), czy ja się mogę czymś smarować na złagodzenie bólu?
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Karola Gosia gratuluję super wieści nie mogły byc inne
Ja juz od godziny na nogach zjadłam śniadanko i dopijam kawkę. Dobrze ze dzisiaj piątek bo mam już strasznego lenia z chodzeniem do pracyja póki co nie kupuje nic dla dzidzi bo nie mamy gdzie tego skladowac
najpierw chcemy rozejrzeć sie za jakimiś mebelkami
madziorek, gosia86 lubią tę wiadomość
-
witam się i ja
Gosia ale nas potrzymałaś w niepewności.. Nieładnie, nieładnie..
Katalina na pewno jakimiś ziołowymi (np amol) nie wiem jak z ketopromem itp bo tam są jakieś substancje czynne, ale nie wiem co dokładnie..
A amol też Cię wygrzeje (tylko strasznie śmierdzi...)katalina, gosia86 lubią tę wiadomość