X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:06

Magic lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ale sobie pospałyśmy :) Tatuś poszedł do pracy to nie śmierdziało cebulą i można było spać:)
    Karolka śliczne zdjęcia my nie mamy jakiś super ujęć a zdjęć mamy aż 13

Cały czas miałam wrażenie że dziecko jest gdzieś niżej między kośćmi miednicy a ono jest już na wysokości pępka
    Dziewczyny miałyście wyliczone ryzyko porodu przed 34 tc? U mnie wyszło 1:122 z łożyskiem nic się nie zmieniło nadal nachodzi na ujście szyjki macicy gdyby tylko jakieś krwawienie plamienia to odrazu do szpitala

Ewelinke oby było zdrowe a może awatarek proroczy :)

Katalina koszulka z pszczółką urocza

Pigulska super wieści:* ciesz się mężusiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:13

AGA 30, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    MiM w rzeczywistości to jest ciut mniejszy, te ciuchy tak wszystko "pompują" :P nie wiem o co chodzi, ale i tak mi się podoba :D

A tam, a tam... Narzekać będziesz w 8 miesiącu :D

katalina lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:53

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*

Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
    W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
    Czy slyszalyscie coś o tym? :(

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa tęsknimy, ale naciesz się mężem! Bo zaraz wyjedzie i znów będzie ci źle bez niego :) my czekamy na Ciebie cały czas :)

Bluberry kurcze szkoda....bo chciałam się wybrać,a ta to dupa :) a te targi czekolady to musi być dobra sprawa :)

Ewelinkie ja pierwszy raz o tym słyszę, że nie mozna. Ja miałam na początku ciąży zakałdane dwie plomby białe światłoutwardzalne i zyjemy :)

KotMisia nie mam pojęcia co to jest i raczej mnie dotyczyć nie będzie, bo ja żadnych przeciwbolowych nie biore. Może zapytaj lekarza?

Wonderwall lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
    W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.

MOże coś w tym być bo mi gin kazał brać nospę tylko jak już naprawdę będzie mnie brzuch boleć i nie brac w sytuacjach kiedy idzie wytrzymać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny -witam piątkowo :)

Uwielbiam czytac dobre wieści o waszych kruszynkach i oglądać fotki waszych brzdąców i brzuszków :)

Miłego dzionka życzę :)

Magic, katalina lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia a robią coś takiego?? nie wiedziałam, może tylko właśnie robią w takich przypadkach łożyska jaki Ty masz.

a wiecie co zauważyłam wczoraj u siebie :), że pępek mi się zrobił płytki :D hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:53

gosia86, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pompon Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki, super wieści, gratulujemy bąbli :)
    Moja dziewuszka mi nie odpuszcza i wczoraj wieczorem poszło znowu spotkanie z muszlą, ogólnie dzisiaj pospałyśmy do 10, ale w nocy się budziłam non stop, bo nie mogłam sobie miejsca znaleźć i budziłam się zdrętwiała.A teraz robię na obiad cieciorkę z warzywmi w pomidorkach no i na 14 będę się zwijać do pracy. Zaraz kurier będzie z butami z zalando :) a poniedziałek jade n ciążowe zakupy, myślę, że ciuszk dla bobasów też uż mi się nie wymkną.

Gosia mi wyliczał ryzyko przedwczesnego porodu i wyszło mi coś chyba 1:530.

Ewelinkie mi wypadła plomba jakiś miesiąc temu i byłam u dentysty i bez żadnego problemu, jedynie co no to jak bierzesz znieczulenie to dobierają jakieś specjalne ciążowe ;). Ale ja nie mam z tym problemu bo od zawsze idę na żywca, znieczulenie miałam dobrych parę lt tmu przy wyrywaniu zębów do aparatu ortodontycznego.

KotMisia ja coś czytałam o tym kiedyś, ale z tego co pamiętam to takie jednorazowe zażycie nospy od czasu do czasu nie ma na to wpływu, chodzi tu chyba jak dzewczyny od któregoś momentu codziennie mają przepisaną nospę i to kilak razy dziennie.

Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mi pępek zrobił się też inny kilka dni temu jz zasze mialam taki waziutki a teraz zieje mi dziura z brzucha :D
    W sumie to sie rozczarowalam tym usg bo na stronie tej kliniki bylo napisane ze usg 3d a okazało sie ze to zwykłe usg
    Młoda najpierw spała pomimo tego ze zjadłam przed usg m&m'sy ale później chyba sie obudzila od ciepla z sondy bo to się naprawdę nagrzewa nawet ja czułam na skórze
    Dzieki Pompon

Nastraszcie z tą nospa mi wszyscy lekarze do których chodziłam zalecali nospe
    Na szczęście nie brałam jej dużo tylko kilka razy gdy już na prawdę nie mogłam wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapodajcie mi kopasa w tyłek, żebym się za robotę wzięła i mieszkanie sprzątnęła :/ lenia mam na maksa

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja dopiero się ubrałam hahaha wiec nie będę cię kopać:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28bc867aac1d.jpg tą sukienkę kupilam wczoraj w lidlu później zrobię zdjęcie na sobie bo teraz sie wysmarowałam oliwką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:47

PIGULSKA, madziorek, AGA 30 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinka bardzo ładna tuniczka i rzeczywiście w ciązowych ciuszkach wygląda się bardzo ciążowo fajny masz juz brzusio ;)

Karolkaa słodki maluszek :)

Paulinqa dłuuugo Cię nie było ale cieszę się że u Ciebie i dzidzi wszystko super :) nacieszcie się z mężem sobą ile się da :) my czekamy ;)

Mi też powoli rozchodzi się pępek i zniknęła oponka, brzuszek zrobił się krąglutki ale jeszcze nie jest zbyt duży... urośnie mamy czas :P
    Mi ginka poleciła branie nospy w razie silniejszych bóli czy skurczy ale nie było takiej potrzeby dotychczas :)

katalina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Dziewczyny zapodajcie mi kopasa w tyłek, żebym się za robotę wzięła i mieszkanie sprzątnęła :/ lenia mam na maksa

A ja mam taniego lenia jak by kac mnie męczył :) leze pod koldra i gram w gry na telefonie :)

madziorek lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ogladałam ją wczoraj na prawdę ładna ale ja jestem zmarzluch, w robocie też chłodno więc odpada u mnie krótki rękaw :/ ale skusiłam się na sweterek

http://www.iv.pl/images/31423667064792041068_thumb.jpg

mam S i jest mi trochę luźny ale jak brzusio podrośnie to się zmieści ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja jednak dałam radę :) Nasmarowałam się po raz pierwszy Palmersem ( do tej pory używałam samej oliwki po kąpieli) :) a teraz PRASUJĘ !! :P Chata wygląda jakby tormado przeszło :P Może zdążę zanim mąż z pracy powróci

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam taka bluzkę, jest luźniejsza i sporo miejsca na brzuch będzie :P
    http://carry.pl/ona/1811-bluzka.html

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

KAŻDY lek przyjmowany w ciąży nie jest bezpieczny. Ale jeżeli jest konieczność to trzeba przyjmować. Całą ciążę łykałam po 3-5 tabletek dziennie Nospy Forte, plus dużo innych "cięższych" leków, które miały za zadanie powstrzymać synka przed wyjście (a miał ochotę wyjść już w 25 tyg.). Dodatkowo musiałam brać sterydy na szybszy rozwój płuc, żeby był w stanie samodzielnie oddychać. Po porodzie otrzymał 10 pkt Apgar, nie mieliśmy żadnych problemów z napięciem mięśniowym. Obecnie jego rozwój fizyczny jest dużo lepszy niż u rówieśników (no fakt, że ja jako rehabilitantka, sporo się nad nim "wyżywałam" :p).

Obecnie jak boli mnie brzuch, czuje skurcze łykam No-spe, lekarz w moim przypadku zezwolil do 3 tabletek dziennie.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Wiecie co szukałam jakis targów dla rodziców i dzieci, ale kurczę nie ma nic :/ niby są z mother & baby ale są w Warszawie 20-21 czerwca i trochę to będzie poniewczasie :)

Do dziewczyn z Warszawy... czy są jakieś targi w najbliższym czasie??

Może zainteresujesz się warsztatami: http://www.mama-wie.pl/ Moja koleżanka była i jest zadowolona. Wiadomo, sporo reklam, ale jężeli coś jest za darmo, to reklamy muszą być :p Dodatkowo została wylosowana i wygrala sesję zdjęciową dla swojej córeczki jak się urodzi :o

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ