Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O jejku ale sobie pospałyśmy
Tatuś poszedł do pracy to nie śmierdziało cebulą i można było spać
Karolka śliczne zdjęcia my nie mamy jakiś super ujęć a zdjęć mamy aż 13
Cały czas miałam wrażenie że dziecko jest gdzieś niżej między kośćmi miednicy a ono jest już na wysokości pępka
Dziewczyny miałyście wyliczone ryzyko porodu przed 34 tc? U mnie wyszło 1:122 z łożyskiem nic się nie zmieniło nadal nachodzi na ujście szyjki macicy gdyby tylko jakieś krwawienie plamienia to odrazu do szpitala
Ewelinke oby było zdrowe a może awatarek proroczy
Katalina koszulka z pszczółką urocza
Pigulska super wieści:* ciesz się mężusiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:13
AGA 30, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
Czy slyszalyscie coś o tym?gosia86 lubi tę wiadomość
-
paulinqa tęsknimy, ale naciesz się mężem! Bo zaraz wyjedzie i znów będzie ci źle bez niego
my czekamy na Ciebie cały czas
Bluberry kurcze szkoda....bo chciałam się wybrać,a ta to dupaa te targi czekolady to musi być dobra sprawa
Ewelinkie ja pierwszy raz o tym słyszę, że nie mozna. Ja miałam na początku ciąży zakałdane dwie plomby białe światłoutwardzalne i zyjemy
KotMisia nie mam pojęcia co to jest i raczej mnie dotyczyć nie będzie, bo ja żadnych przeciwbolowych nie biore. Może zapytaj lekarza?
Wonderwall lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyKotMisia wrote:A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
Czy slyszalyscie coś o tym?
MOże coś w tym być bo mi gin kazał brać nospę tylko jak już naprawdę będzie mnie brzuch boleć i nie brac w sytuacjach kiedy idzie wytrzymać
-
nick nieaktualny
-
gosia a robią coś takiego?? nie wiedziałam, może tylko właśnie robią w takich przypadkach łożyska jaki Ty masz.
a wiecie co zauważyłam wczoraj u siebie, że pępek mi się zrobił płytki
hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:53
gosia86, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć babeczki, super wieści, gratulujemy bąbli
Moja dziewuszka mi nie odpuszcza i wczoraj wieczorem poszło znowu spotkanie z muszlą, ogólnie dzisiaj pospałyśmy do 10, ale w nocy się budziłam non stop, bo nie mogłam sobie miejsca znaleźć i budziłam się zdrętwiała.A teraz robię na obiad cieciorkę z warzywmi w pomidorkach no i na 14 będę się zwijać do pracy. Zaraz kurier będzie z butami z zalandoa poniedziałek jade n ciążowe zakupy, myślę, że ciuszk dla bobasów też uż mi się nie wymkną.
Gosia mi wyliczał ryzyko przedwczesnego porodu i wyszło mi coś chyba 1:530.
Ewelinkie mi wypadła plomba jakiś miesiąc temu i byłam u dentysty i bez żadnego problemu, jedynie co no to jak bierzesz znieczulenie to dobierają jakieś specjalne ciążowe. Ale ja nie mam z tym problemu bo od zawsze idę na żywca, znieczulenie miałam dobrych parę lt tmu przy wyrywaniu zębów do aparatu ortodontycznego.
KotMisia ja coś czytałam o tym kiedyś, ale z tego co pamiętam to takie jednorazowe zażycie nospy od czasu do czasu nie ma na to wpływu, chodzi tu chyba jak dzewczyny od któregoś momentu codziennie mają przepisaną nospę i to kilak razy dziennie.Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Magic mi pępek zrobił się też inny kilka dni temu jz zasze mialam taki waziutki a teraz zieje mi dziura z brzucha
W sumie to sie rozczarowalam tym usg bo na stronie tej kliniki bylo napisane ze usg 3d a okazało sie ze to zwykłe usg
Młoda najpierw spała pomimo tego ze zjadłam przed usg m&m'sy ale później chyba sie obudzila od ciepla z sondy bo to się naprawdę nagrzewa nawet ja czułam na skórze
Dzieki Pompon
Nastraszcie z tą nospa mi wszyscy lekarze do których chodziłam zalecali nospe
Na szczęście nie brałam jej dużo tylko kilka razy gdy już na prawdę nie mogłam wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:25
-
Madziorek ja dopiero się ubrałam hahaha wiec nie będę cię kopać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28bc867aac1d.jpg tą sukienkę kupilam wczoraj w lidlu później zrobię zdjęcie na sobie bo teraz sie wysmarowałam oliwkąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:47
PIGULSKA, madziorek, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Katalinka bardzo ładna tuniczka i rzeczywiście w ciązowych ciuszkach wygląda się bardzo ciążowo fajny masz juz brzusio
Karolkaa słodki maluszek
Paulinqa dłuuugo Cię nie było ale cieszę się że u Ciebie i dzidzi wszystko supernacieszcie się z mężem sobą ile się da
my czekamy
Mi też powoli rozchodzi się pępek i zniknęła oponka, brzuszek zrobił się krąglutki ale jeszcze nie jest zbyt duży... urośnie mamy czas
Mi ginka poleciła branie nospy w razie silniejszych bóli czy skurczy ale nie było takiej potrzeby dotychczaskatalina lubi tę wiadomość
-
Gosia ogladałam ją wczoraj na prawdę ładna ale ja jestem zmarzluch, w robocie też chłodno więc odpada u mnie krótki rękaw
ale skusiłam się na sweterek
http://www.iv.pl/images/31423667064792041068_thumb.jpg
mam S i jest mi trochę luźny ale jak brzusio podrośnie to się zmieścigosia86 lubi tę wiadomość
-
KotMisia wrote:A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
Czy slyszalyscie coś o tym?
KAŻDY lek przyjmowany w ciąży nie jest bezpieczny. Ale jeżeli jest konieczność to trzeba przyjmować. Całą ciążę łykałam po 3-5 tabletek dziennie Nospy Forte, plus dużo innych "cięższych" leków, które miały za zadanie powstrzymać synka przed wyjście (a miał ochotę wyjść już w 25 tyg.). Dodatkowo musiałam brać sterydy na szybszy rozwój płuc, żeby był w stanie samodzielnie oddychać. Po porodzie otrzymał 10 pkt Apgar, nie mieliśmy żadnych problemów z napięciem mięśniowym. Obecnie jego rozwój fizyczny jest dużo lepszy niż u rówieśników (no fakt, że ja jako rehabilitantka, sporo się nad nim "wyżywałam" :p).
Obecnie jak boli mnie brzuch, czuje skurcze łykam No-spe, lekarz w moim przypadku zezwolil do 3 tabletek dziennie. -
Magic wrote:Wiecie co szukałam jakis targów dla rodziców i dzieci, ale kurczę nie ma nic
niby są z mother & baby ale są w Warszawie 20-21 czerwca i trochę to będzie poniewczasie
Do dziewczyn z Warszawy... czy są jakieś targi w najbliższym czasie??
Może zainteresujesz się warsztatami: http://www.mama-wie.pl/ Moja koleżanka była i jest zadowolona. Wiadomo, sporo reklam, ale jężeli coś jest za darmo, to reklamy muszą być :p Dodatkowo została wylosowana i wygrala sesję zdjęciową dla swojej córeczki jak się urodzi :o