Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:06

Magic lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ale sobie pospałyśmy :) Tatuś poszedł do pracy to nie śmierdziało cebulą i można było spać:)
    Karolka śliczne zdjęcia my nie mamy jakiś super ujęć a zdjęć mamy aż 13

Cały czas miałam wrażenie że dziecko jest gdzieś niżej między kośćmi miednicy a ono jest już na wysokości pępka
    Dziewczyny miałyście wyliczone ryzyko porodu przed 34 tc? U mnie wyszło 1:122 z łożyskiem nic się nie zmieniło nadal nachodzi na ujście szyjki macicy gdyby tylko jakieś krwawienie plamienia to odrazu do szpitala

Ewelinke oby było zdrowe a może awatarek proroczy :)

Katalina koszulka z pszczółką urocza

Pigulska super wieści:* ciesz się mężusiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:13

nick nieaktualny, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    MiM w rzeczywistości to jest ciut mniejszy, te ciuchy tak wszystko "pompują" :P nie wiem o co chodzi, ale i tak mi się podoba :D

A tam, a tam... Narzekać będziesz w 8 miesiącu :D

katalina lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:53

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*

Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
    W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
    Czy slyszalyscie coś o tym? :(

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa tęsknimy, ale naciesz się mężem! Bo zaraz wyjedzie i znów będzie ci źle bez niego :) my czekamy na Ciebie cały czas :)

Bluberry kurcze szkoda....bo chciałam się wybrać,a ta to dupa :) a te targi czekolady to musi być dobra sprawa :)

Ewelinkie ja pierwszy raz o tym słyszę, że nie mozna. Ja miałam na początku ciąży zakałdane dwie plomby białe światłoutwardzalne i zyjemy :)

KotMisia nie mam pojęcia co to jest i raczej mnie dotyczyć nie będzie, bo ja żadnych przeciwbolowych nie biore. Może zapytaj lekarza?

Wonderwall lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
    W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.

MOże coś w tym być bo mi gin kazał brać nospę tylko jak już naprawdę będzie mnie brzuch boleć i nie brac w sytuacjach kiedy idzie wytrzymać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny -witam piątkowo :)

Uwielbiam czytac dobre wieści o waszych kruszynkach i oglądać fotki waszych brzdąców i brzuszków :)

Miłego dzionka życzę :)

Magic, katalina lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia a robią coś takiego?? nie wiedziałam, może tylko właśnie robią w takich przypadkach łożyska jaki Ty masz.

a wiecie co zauważyłam wczoraj u siebie :), że pępek mi się zrobił płytki :D hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:53

gosia86, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pompon Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki, super wieści, gratulujemy bąbli :)
    Moja dziewuszka mi nie odpuszcza i wczoraj wieczorem poszło znowu spotkanie z muszlą, ogólnie dzisiaj pospałyśmy do 10, ale w nocy się budziłam non stop, bo nie mogłam sobie miejsca znaleźć i budziłam się zdrętwiała.A teraz robię na obiad cieciorkę z warzywmi w pomidorkach no i na 14 będę się zwijać do pracy. Zaraz kurier będzie z butami z zalando :) a poniedziałek jade n ciążowe zakupy, myślę, że ciuszk dla bobasów też uż mi się nie wymkną.

Gosia mi wyliczał ryzyko przedwczesnego porodu i wyszło mi coś chyba 1:530.

Ewelinkie mi wypadła plomba jakiś miesiąc temu i byłam u dentysty i bez żadnego problemu, jedynie co no to jak bierzesz znieczulenie to dobierają jakieś specjalne ciążowe ;). Ale ja nie mam z tym problemu bo od zawsze idę na żywca, znieczulenie miałam dobrych parę lt tmu przy wyrywaniu zębów do aparatu ortodontycznego.

KotMisia ja coś czytałam o tym kiedyś, ale z tego co pamiętam to takie jednorazowe zażycie nospy od czasu do czasu nie ma na to wpływu, chodzi tu chyba jak dzewczyny od któregoś momentu codziennie mają przepisaną nospę i to kilak razy dziennie.

Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mi pępek zrobił się też inny kilka dni temu jz zasze mialam taki waziutki a teraz zieje mi dziura z brzucha :D
    W sumie to sie rozczarowalam tym usg bo na stronie tej kliniki bylo napisane ze usg 3d a okazało sie ze to zwykłe usg
    Młoda najpierw spała pomimo tego ze zjadłam przed usg m&m'sy ale później chyba sie obudzila od ciepla z sondy bo to się naprawdę nagrzewa nawet ja czułam na skórze
    Dzieki Pompon

Nastraszcie z tą nospa mi wszyscy lekarze do których chodziłam zalecali nospe
    Na szczęście nie brałam jej dużo tylko kilka razy gdy już na prawdę nie mogłam wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapodajcie mi kopasa w tyłek, żebym się za robotę wzięła i mieszkanie sprzątnęła :/ lenia mam na maksa

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja dopiero się ubrałam hahaha wiec nie będę cię kopać:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28bc867aac1d.jpg tą sukienkę kupilam wczoraj w lidlu później zrobię zdjęcie na sobie bo teraz sie wysmarowałam oliwką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:47

PIGULSKA, madziorek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinka bardzo ładna tuniczka i rzeczywiście w ciązowych ciuszkach wygląda się bardzo ciążowo fajny masz juz brzusio ;)

Karolkaa słodki maluszek :)

Paulinqa dłuuugo Cię nie było ale cieszę się że u Ciebie i dzidzi wszystko super :) nacieszcie się z mężem sobą ile się da :) my czekamy ;)

Mi też powoli rozchodzi się pępek i zniknęła oponka, brzuszek zrobił się krąglutki ale jeszcze nie jest zbyt duży... urośnie mamy czas :P
    Mi ginka poleciła branie nospy w razie silniejszych bóli czy skurczy ale nie było takiej potrzeby dotychczas :)

katalina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Dziewczyny zapodajcie mi kopasa w tyłek, żebym się za robotę wzięła i mieszkanie sprzątnęła :/ lenia mam na maksa

A ja mam taniego lenia jak by kac mnie męczył :) leze pod koldra i gram w gry na telefonie :)

madziorek lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ogladałam ją wczoraj na prawdę ładna ale ja jestem zmarzluch, w robocie też chłodno więc odpada u mnie krótki rękaw :/ ale skusiłam się na sweterek

http://www.iv.pl/images/31423667064792041068_thumb.jpg

mam S i jest mi trochę luźny ale jak brzusio podrośnie to się zmieści ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja jednak dałam radę :) Nasmarowałam się po raz pierwszy Palmersem ( do tej pory używałam samej oliwki po kąpieli) :) a teraz PRASUJĘ !! :P Chata wygląda jakby tormado przeszło :P Może zdążę zanim mąż z pracy powróci

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam taka bluzkę, jest luźniejsza i sporo miejsca na brzuch będzie :P
    http://carry.pl/ona/1811-bluzka.html

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

KAŻDY lek przyjmowany w ciąży nie jest bezpieczny. Ale jeżeli jest konieczność to trzeba przyjmować. Całą ciążę łykałam po 3-5 tabletek dziennie Nospy Forte, plus dużo innych "cięższych" leków, które miały za zadanie powstrzymać synka przed wyjście (a miał ochotę wyjść już w 25 tyg.). Dodatkowo musiałam brać sterydy na szybszy rozwój płuc, żeby był w stanie samodzielnie oddychać. Po porodzie otrzymał 10 pkt Apgar, nie mieliśmy żadnych problemów z napięciem mięśniowym. Obecnie jego rozwój fizyczny jest dużo lepszy niż u rówieśników (no fakt, że ja jako rehabilitantka, sporo się nad nim "wyżywałam" :p).

Obecnie jak boli mnie brzuch, czuje skurcze łykam No-spe, lekarz w moim przypadku zezwolil do 3 tabletek dziennie.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Wiecie co szukałam jakis targów dla rodziców i dzieci, ale kurczę nie ma nic :/ niby są z mother & baby ale są w Warszawie 20-21 czerwca i trochę to będzie poniewczasie :)

Do dziewczyn z Warszawy... czy są jakieś targi w najbliższym czasie??

Może zainteresujesz się warsztatami: http://www.mama-wie.pl/ Moja koleżanka była i jest zadowolona. Wiadomo, sporo reklam, ale jężeli coś jest za darmo, to reklamy muszą być :p Dodatkowo została wylosowana i wygrala sesję zdjęciową dla swojej córeczki jak się urodzi :o

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ