Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O jejku ale sobie pospałyśmy
Tatuś poszedł do pracy to nie śmierdziało cebulą i można było spać
Karolka śliczne zdjęcia my nie mamy jakiś super ujęć a zdjęć mamy aż 13
Cały czas miałam wrażenie że dziecko jest gdzieś niżej między kośćmi miednicy a ono jest już na wysokości pępka
Dziewczyny miałyście wyliczone ryzyko porodu przed 34 tc? U mnie wyszło 1:122 z łożyskiem nic się nie zmieniło nadal nachodzi na ujście szyjki macicy gdyby tylko jakieś krwawienie plamienia to odrazu do szpitala
Ewelinke oby było zdrowe a może awatarek proroczy
Katalina koszulka z pszczółką urocza
Pigulska super wieści:* ciesz się mężusiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:13
AGA 30, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
Czy slyszalyscie coś o tym?
gosia86 lubi tę wiadomość
-
paulinqa tęsknimy, ale naciesz się mężem! Bo zaraz wyjedzie i znów będzie ci źle bez niego
my czekamy na Ciebie cały czas 
Bluberry kurcze szkoda....bo chciałam się wybrać,a ta to dupa
a te targi czekolady to musi być dobra sprawa 
Ewelinkie ja pierwszy raz o tym słyszę, że nie mozna. Ja miałam na początku ciąży zakałdane dwie plomby białe światłoutwardzalne i zyjemy
KotMisia nie mam pojęcia co to jest i raczej mnie dotyczyć nie będzie, bo ja żadnych przeciwbolowych nie biore. Może zapytaj lekarza?
Wonderwall lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyKotMisia wrote:A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
Przychodzę z pytaniem. Moja przyjaciółka, ta co na dniach rodzi jest logopedą powiedziała mi, że nospa wcale nie jest bezpieczna w ciąży.
W sśrodowisku logopedycznym jest już nawet określenie "dzieci ponospowych". Dzieci te mają problemy z napięciem mięśni.
MOże coś w tym być bo mi gin kazał brać nospę tylko jak już naprawdę będzie mnie brzuch boleć i nie brac w sytuacjach kiedy idzie wytrzymać
-
nick nieaktualny
-
gosia a robią coś takiego?? nie wiedziałam, może tylko właśnie robią w takich przypadkach łożyska jaki Ty masz.
a wiecie co zauważyłam wczoraj u siebie
, że pępek mi się zrobił płytki
hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:53
gosia86, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć babeczki, super wieści, gratulujemy bąbli

Moja dziewuszka mi nie odpuszcza i wczoraj wieczorem poszło znowu spotkanie z muszlą, ogólnie dzisiaj pospałyśmy do 10, ale w nocy się budziłam non stop, bo nie mogłam sobie miejsca znaleźć i budziłam się zdrętwiała.A teraz robię na obiad cieciorkę z warzywmi w pomidorkach no i na 14 będę się zwijać do pracy. Zaraz kurier będzie z butami z zalando
a poniedziałek jade n ciążowe zakupy, myślę, że ciuszk dla bobasów też uż mi się nie wymkną.
Gosia mi wyliczał ryzyko przedwczesnego porodu i wyszło mi coś chyba 1:530.
Ewelinkie mi wypadła plomba jakiś miesiąc temu i byłam u dentysty i bez żadnego problemu, jedynie co no to jak bierzesz znieczulenie to dobierają jakieś specjalne ciążowe
. Ale ja nie mam z tym problemu bo od zawsze idę na żywca, znieczulenie miałam dobrych parę lt tmu przy wyrywaniu zębów do aparatu ortodontycznego.
KotMisia ja coś czytałam o tym kiedyś, ale z tego co pamiętam to takie jednorazowe zażycie nospy od czasu do czasu nie ma na to wpływu, chodzi tu chyba jak dzewczyny od któregoś momentu codziennie mają przepisaną nospę i to kilak razy dziennie.
Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Magic mi pępek zrobił się też inny kilka dni temu jz zasze mialam taki waziutki a teraz zieje mi dziura z brzucha

W sumie to sie rozczarowalam tym usg bo na stronie tej kliniki bylo napisane ze usg 3d a okazało sie ze to zwykłe usg
Młoda najpierw spała pomimo tego ze zjadłam przed usg m&m'sy ale później chyba sie obudzila od ciepla z sondy bo to się naprawdę nagrzewa nawet ja czułam na skórze
Dzieki Pompon
Nastraszcie z tą nospa mi wszyscy lekarze do których chodziłam zalecali nospe
Na szczęście nie brałam jej dużo tylko kilka razy gdy już na prawdę nie mogłam wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:25
-
Madziorek ja dopiero się ubrałam hahaha wiec nie będę cię kopać

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28bc867aac1d.jpg tą sukienkę kupilam wczoraj w lidlu później zrobię zdjęcie na sobie bo teraz sie wysmarowałam oliwkąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:47
PIGULSKA, madziorek, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Katalinka bardzo ładna tuniczka i rzeczywiście w ciązowych ciuszkach wygląda się bardzo ciążowo fajny masz juz brzusio

Karolkaa słodki maluszek
Paulinqa dłuuugo Cię nie było ale cieszę się że u Ciebie i dzidzi wszystko super
nacieszcie się z mężem sobą ile się da
my czekamy 
Mi też powoli rozchodzi się pępek i zniknęła oponka, brzuszek zrobił się krąglutki ale jeszcze nie jest zbyt duży... urośnie mamy czas
Mi ginka poleciła branie nospy w razie silniejszych bóli czy skurczy ale nie było takiej potrzeby dotychczas
katalina lubi tę wiadomość
-
Gosia ogladałam ją wczoraj na prawdę ładna ale ja jestem zmarzluch, w robocie też chłodno więc odpada u mnie krótki rękaw
ale skusiłam się na sweterek
http://www.iv.pl/images/31423667064792041068_thumb.jpg
mam S i jest mi trochę luźny ale jak brzusio podrośnie to się zmieści
gosia86 lubi tę wiadomość
-
KotMisia wrote:A ja tylko na chwilke. Gratuluję wszystkich dobrych wieści :*
KAŻDY lek przyjmowany w ciąży nie jest bezpieczny. Ale jeżeli jest konieczność to trzeba przyjmować. Całą ciążę łykałam po 3-5 tabletek dziennie Nospy Forte, plus dużo innych "cięższych" leków, które miały za zadanie powstrzymać synka przed wyjście (a miał ochotę wyjść już w 25 tyg.). Dodatkowo musiałam brać sterydy na szybszy rozwój płuc, żeby był w stanie samodzielnie oddychać. Po porodzie otrzymał 10 pkt Apgar, nie mieliśmy żadnych problemów z napięciem mięśniowym. Obecnie jego rozwój fizyczny jest dużo lepszy niż u rówieśników (no fakt, że ja jako rehabilitantka, sporo się nad nim "wyżywałam" :p).
Obecnie jak boli mnie brzuch, czuje skurcze łykam No-spe, lekarz w moim przypadku zezwolil do 3 tabletek dziennie. -
Magic wrote:Wiecie co szukałam jakis targów dla rodziców i dzieci, ale kurczę nie ma nic
niby są z mother & baby ale są w Warszawie 20-21 czerwca i trochę to będzie poniewczasie 
Do dziewczyn z Warszawy... czy są jakieś targi w najbliższym czasie??
Może zainteresujesz się warsztatami: http://www.mama-wie.pl/ Moja koleżanka była i jest zadowolona. Wiadomo, sporo reklam, ale jężeli coś jest za darmo, to reklamy muszą być :p Dodatkowo została wylosowana i wygrala sesję zdjęciową dla swojej córeczki jak się urodzi :o