Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny;)
Karolcia88 miałas strasznego lekarza...szkoda mi Ciebie że musiałaś to wszystko przeżywać jeszcze sama bez męża. Najważniejsze że wszystko jest dobrze!
Co do wagi ja również prawie nie przytyłam ważyłam 54 a teraz 55,5 czyli mało co.
Mam wyrzuty sumienia dzisiaj...kurde dzwigałam zakupy...głupia jestem! Nie pojechałam autem bo widziałam ze korki będą jakos wrzuciłam do wozka za duzo... Przyszłam do domu i zważyłam je to wyszło 5kg. Mam nadzieje że przez moją głupotę nic się nie stało...
Co do L4 to u mnie znalezli juz zastępstwo-awansowała moja koleżanka z czego się bardzo cieszę także nawet dobrze wyszło;)
Ja się czuję dobrze teraz nawet mi się nudzi w domu więc dzisiaj byłam popytać się o kursy językowe i chyba się zapisuje. Muszę podszlifować angielski bo po macierzyńskim chcę startować do takiej firmy z zaawansowanym angielskim. A kiedy mam to zrobić jak nie teraz;)
Ja mam wizytę za tydzień w wtorek ale nie poznam płci w dalszym ciągu bo to wizyta na NFZ i z takim gorszym usg. Na początku byłam pewna że to córka teraz...nie mam pojęcia...cera mi się poprawiła, włosy stały się grubsze i nie wypadają. Moja intuicja teraz mi nic nie mówi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 15:52
kika79 lubi tę wiadomość
-
Karolcia współczuję....zero empatii niektórzy lekarze to wogóle do pacjentów nie mogą się dotykać!
madzioerk to ja robiłam ogórkową i zajebista wyszła
Karolka TAKO super firmatez brałam ja pod uwagę
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja po wizycie ale bez zdjęcia dzisiaj
Dziecię urosło do 7,8 cm serduszko 156u/min szyjka długa
Odstawiamy luteinę
A na zaparcia możemy pić tran
Usg genetyczne oknojaniewiem, Karolcia88, madziorek, czarna panda, kika79, Magic, Ewelcia, gosiunia, AGA 30, PIGULSKA, WesołaMama, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy pisałam już Wam, ze wierzę bardzo w sny. Nie spodziewalam się, ze uda nam się zajść w ciążę ale 2 dni przed pozytywnym testem śniło mi się ze na wizycie lekarskiej wyszło ze nie jestem sama
A wczoraj śniło mi się ze lekarka wysłała mi do domu zdjęcia z usg a tam jajeczka jak dzwonki.
Cały czas mówię, ze będzie cchłopak ale coś cera mi się psuje
A gadajac z mama powiedziałam o Malenstwie Onawięc już sama nie wiem co to będzie
kika79, gosia86, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Dodajcie mnie prosze na nasza listetermin 13maj.
Ja wczoraj dostalam takiej migreny po sprzataniu ze z kompresen na głowie leżalam na narożniku i wyłam z bólu... chcialam byc taka twarda ze nie wezme tabletki ale skonczylo sie na jednej tabletce apapu bo inaczej bym nie dala rady
Ja planuje isc na L4 w polowie grudnia to bedzie 5 miesiac, a od nowego roku zaczynam zakupy dla maleństwaznacie jakąs stronke gdzie jest dokladnie opisana lista wyprawki dla Malucha?
Wizytuje dopiero 21lis nie moge sie doczekacciekawa jestem czy caly czas jest córa
Ewelcia lubi tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Gosiu super wiadomości
Kaarolciu współczuję nerwowej wizyty. Ja też kasę bulę, ale nie wyobrażam sobie ciąży u innego lekarza skoro ten zna mnie od podszewki. Wizyty są miłe, lekarz empatyczny przejmuję się pacjentką, nie naciąga na kasę. No i w szpitalu na NFZ też bardzo dobrze się mną zajął. Byłam dopilnowana i nie musiałam długo czekać na różne badania , jak niektóre pacjentki. Na wizyty idę bez stresu, bo wiem że nie usłyszę niemiłego tekstu i będę zrozumina. Poza tym od pierwszej wizyty wszystko dokładnie wyjaśnia aż byłam w szoku. Kupiłam swojemu Smerfikowi dzisiaj 2 pary spodenko-śpioszków. No nie mogłam się powstrzymać. Za wózkami też się rozglądam i podobają mi się x-landery.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia gratuluje udanej wizyty:)
Co do cery w ciąży i tych innych przesądow ja nie wierze w to a tylko dlatego że sama na własnej skórze się o tym przekonałam,ale zdarza się że są trafne
pierwsza ciąża:
wyglądałam jak zoombie wielka szeroka rozlazła beczka choć przy porodzie wazyłam zaledwie 62kg ale spuchnieta,ciągle miałam ochotę na słodkie i pomarańcze mogłam jesć tonami,pączki oj kochałam je urodziłam córke(no sprawdziło się)mąż chciał córkę to ma
druga ciąża:
cera idealna buzia jak malowana brzuszek okraglutki piłeczka malutka jadłam tylko kwasne ,ogórki pochłaniałam,kapuste wciągałam jak makaron i winogrona tony winogron byłam pewna że będzie chłopak urodziłam córke mąż mówił że będzie córka i ma
trzecia ciąża obecnie:
cera masakra,włosy koszmar żadna farba nie chce pokryć mi siwych włosów???jem wszystko i kwasne i słodkie czasem więcej kwaśne a czasem wiecej słodkie i narazie nie wiem co będzie mąż mówi że to syn ale dopiero się okarze:
ostatnio gdzies na którymś podforum czytałam o kobiecie i jej trzech ciążach każda inna a trzech synów ma a mówili jej w dwóch że
córka będzie
dlatego ja mam ogromny dystans do takich zabobonów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 16:21
gosia86, czarna panda, PIGULSKA, Eklerka lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
ja w zabobony tez nie wierzę
ufam swoim przeczuciom
ja powiem Wam, że to co jemy i jak sie czujemy to kwestia niedoboru mikroelementów
mi mówią, że będzie chłopak, nie wiem skąd te tesci mają, ale nic nie mówie
czekamy
sam się ujawni
KotMisia ja ze snami mam przeciwniedawno mi się nic proroczego nie śniło
gosia cudnie, że wszystko oki co powiedział o płci? cos mówił czy nic?
gosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic nic nie mówiła o płci
Może uda sie zobaczyć w grudniu kolejna wizyta 9.12 a jak nie to na połówkowym
Powiedziała że połówkowe w 22tc będzie idealnie i żeby nie iść za wcześnie
Ta moja gin jest na nfz ale jak wchodzę do gabinetu to nie muszę się przedstawiać bo mnie pamięta po mimo tłumu pacjentek jakie do niej chodzą
I usg jak do tej pory na każdej wizycie i to na nfz
Kika masz rację nie ma reguły co do smaków i wyglądu
W pierwszej ciąży jadłabym tylko mięso i bylaby córka
A teraz mam zmienne smaki jak u Ciebie raz kwaśne a raz słodkie
KotMisia mi też się sprawdził sen o teście ciążowym wiec może coś w tym jest:)Magic, kika79 lubią tę wiadomość
-
kochana spokojnie
ostatnio słyszałam komentarz od jednej koleżanki w belly, że musiała bys się ta kocia kupa cała wysmarować, by się zarazić
ale warto przebadać, jeśli kot często jest na dworku
moja Fionka to raczej kotka kanapowa
KotMisia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018