Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziorek jeśli chodzi o energiczne ćwiczenia to polecam Tiffany Rothe https://www.youtube.com/watch?v=A5P1a3u72jg&list=PLX-5ptydbENlu-N4kQ5svrhMgfyI0MGxj pod tym linkiem jest jej kilkanaście ćwiczeń. Są bardzo energiczne i jest dużo ruchuCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Madziorek ne ma sprawy, zgadzam się z Bluberry że ciąża to nie czas żeby szaleć, wszystko trzeba robić pod Maluszka
ale ruch to zdrowie, i wskazane jest ruszanie się "z głową"
madziorek lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła USG genetyczne płodu /przezierności karkowej +test PAPP-a, (między 11 a 13,6 tygodniem ciąży)? Będę wdzięczna za odpowiedziCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic wrote:Madziorek ne ma sprawy, zgadzam się z Bluberry że ciąża to nie czas żeby szaleć, wszystko trzeba robić pod Maluszka
ale ruch to zdrowie, i wskazane jest ruszanie się "z głową"
przy zwykłych czynnosciach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:20
-
nick nieaktualny
-
dorota1987 wrote:Ja robiłam:)
Co prawda nie muszę, lekarz nie kazał, ale stwierdziłam że wolę dla własnego spokoju zrobić, żeby wiedzieć że Dzidziuś zdrowy.
[/url]
Ja w szpitalu dostałam zalecenie, że mam nie podnosić więcej niż 4kg, nie schylać się, nie spać na brzuchu, mam zapomnieć o dłuższych spacerach i mam robić sobie postoje podczas wchodzenia po schodach
A wszystko to przez przyspieszony puls i dodatkowe skurcze serca
Momentami czuję się jak inwalida. W dodatku moja mama we wszystkim by mnie chciała wyręczać... Tego nie rób, tego nie podnoś, daj ja to zrobię... Niesamowicie irytujące
Choć może coś w tym jest, bo zauważyłam, że gdy wyskoczę np. na spacer po sklepach w galerii czy pakowałam torby (jutro zaczynam przeprowadzkę!), to potem podbrzusze pobolewało i czułam wyraźne ciągnięcie
Ech nawet nie chce mi się myśleć o przewożeniu tych wszystkich rzeczy... Nie dość, że tego jest dużo, to większość ciężka, a nie chcę wszystkiego zrzucać na barki narzeczonegoNo i czeka nas remoncik, tak chciałam malować ściany, ale chyba nawet i to odpada...
Z jednej strony chciałabym być aktywną ciężarówką, ale czytając takie historie jak Ineska czy oglądając "Przyjaciółki" zaczynam się zastanawiać czy w ciąży istnieje w ogóle jakiś moment kiedy można odetchnąć i powiedzieć sobie "no teraz to już na pewno Mojemu Maleństwu nic nie grozi"...
Najpierw straszyli pierwszym trymestrem, teraz naczytałam się, że w 2 trymestrze poronienia również się zdarzają, a jeśli nie one, to przedwczesne porody kiedy to Maluch nie ma szans... A w 3 trymestrze to już w ogóle będę wariować obawiając się poroduDziękuję Bogu, że moja mama jest położną i przepracowała w zawodzie 38 lat, może mnie jakoś uspokoi
WesołaMama, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, że wynik będzie po tygodniu i jak będzie coś nie tak to sam zadzwoni. Nie dzwonił, dlatego nie odebrałam jeszcze wyników i zrobię to dziś przed wizytą. Ja miałam krew pobieraną w klinice, gdzie mają swoje laboratorium, więc może to też trochę przyspieszać czas oczekiwania na wynik.
-
dorota1987 wrote:Mi lekarz powiedział, że wynik będzie po tygodniu i jak będzie coś nie tak to sam zadzwoni. Nie dzwonił, dlatego nie odebrałam jeszcze wyników i zrobię to dziś przed wizytą. Ja miałam krew pobieraną w klinice, gdzie mają swoje laboratorium, więc może to też trochę przyspieszać czas oczekiwania na wynik.
dorota1987 lubi tę wiadomość
[/url]
Hej Dziewczyny!
Dorota ja też mam dziś wizytę u ginekologa - usg genetyczne czyli mój 13,3 tc.
Już chciałabym być po badaniu...
Nie pamiętam abym stresowała się tak przy pierwszym dziecku...
Jeśli chodzi o aktywność fizyczną w ciąży to preferuję głównie spacery z córką lub dobieganie do autobusu/ tramwaju
W pierwszej ciąży byłam kilka razy na areobic w wodzie, woda była oznonowana więc nie było chloru. Ale potem wyniki badań mi się trochę popsuły i lekarka zabroniła mi chodzić na areobic w wodzie
Teraz to nie mam kiedy... praca, dom, dziecko i tak w kółko.
-
Eklerka, jeśli Twoja mama jest położną, to przynajmniej odpada Ci strach, nie przed porodem, ale jak Cię przy nim potraktują. Tyle jest historii...
A co do "Przyjaciółek" to strasznie ryczałam jak Zuza straciła dziecko...a jeszcze do tego Patrycja musiała oddać Filipa. Nawet głupiego serialu nie można sobie w spokoju obejrzeć ;PEklerka lubi tę wiadomość
-
WesołaMama wrote:Hej Dziewczyny!
Dorota ja też mam dziś wizytę u ginekologa - usg genetyczne czyli mój 13,3 tc.
Już chciałabym być po badaniu...
Nie pamiętam abym stresowała się tak przy pierwszym dziecku...
Jeśli chodzi o aktywność fizyczną w ciąży to preferuję głównie spacery z córką lub dobieganie do autobusu/ tramwaju
W pierwszej ciąży byłam kilka razy na areobic w wodzie, woda była oznonowana więc nie było chloru. Ale potem wyniki badań mi się trochę popsuły i lekarka zabroniła mi chodzić na areobic w wodzie
Teraz to nie mam kiedy... praca, dom, dziecko i tak w kółko.WesołaMama lubi tę wiadomość
-
dorota1987 wrote:Eklerka, jeśli Twoja mama jest położną, to przynajmniej odpada Ci strach, nie przed porodem, ale jak Cię przy nim potraktują. Tyle jest historii...
A co do "Przyjaciółek" to strasznie ryczałam jak Zuza straciła dziecko...a jeszcze do tego Patrycja musiała oddać Filipa. Nawet głupiego serialu nie można sobie w spokoju obejrzeć ;P
Też oglądam ten serial i bardzo go lubię. A to co spotkało Zuzę dało mi do myślenia.
A czy wiecie może gdzie znajduję się dziecko w 15 tygodniu, na jakiej wysokości jest ??
Bo co do tych ruchów to niby nie czuje nic mocnego ale jednak od paru dni z prawej strony brzucha trochę niżej pępka czuję coś. Ale nie wiem czy to jelita czy dzidzia. Bardzo delikatne to jest i nie jest to takie burczenie czy przesuwanie treści jelitowej, które już znam bo miewałam przed ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:50
-
Nie mogę sie podobnie jak Wy ogarnąć po wczorajszych smutnych wieściach.
Ale prawda jest taka, że musimy myślec pozytywnie dziewczyny.
Tak mnie nakręciłyście, ze chyba wyciągnę na basen Męża w weekend. Troche relaksu w wodzie. Mamy w mieście świetny kompleks basenów. -
Teściowa jednak zakupiła mi pampersy w Lidlu - rozmiar 2 i dwie paczki... Są po 30 zł za paczkę. Powiedziała że będzie zbierać mi wyprawkę i trzymać u siebie a przed porodem da mi wszystko. Znając ja to ubranek też kilka zakupi (choć mam sporo po córce i po chrześniaku), wypierze w dziecięcym proszku, wyprasuje i mi da gotowe
Nie wiem czy Wam pisałam płyn do kąpieli Oilan (emolient) 500ml jest na promocji za 20 zł w aptece Niezapominajka.
A Wy już rozglądacie się za promocjami? -
masz babo placek... chciałam się dowiedzieć co może oznaczać krótka kość udowa to mam
"Długości kości udowej to jeden z markerow ZD. Za krotka zwieksza ryzyko wystapienia tej wady u plodu. Tak samo jak brak noska zbyt szybkie tetno czy zle przeplywy w żyłach. Moze wystąpić tylko jeden lub wszystkie na raz."
nawet jak wpisałam do pomiarów dziecka w belly to długość kości jest ledwo na dolnej granicy...