X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta sukienka z Allegro, która zamówiłam jest na prawdę fajnej jakości a za taka cenę to juz w ogole. Nie przepadam za kupowaniem na odległość. Wole wszytko mierzyć

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do grzybowej to jak mam smak to jem... nie jem w nie wiadomo jakiej ilości, no bez przesady;) a co do problemów w ciąży z zaparciami wzdęciami to nie mam.. na szczęście.. i na razie;) oby tak zostało.

fajne macie te sukienki z allegro i sama się zastanawiam nad nią ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wstawic zdjecie ?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zapiekanka gotowa :) polecam z przepisu
    http://gospodynimiejska.blogspot.com/2014/03/zapiekanka-makaronowa-z-brokuem-i.html
    Ja dodałam jeszcze kukurydzę bo bardzo lubię :) a grzybów w ciąży praktycznie nie jem bo mi nie podchodzą jak juz to tylko pieczarki... Ale na wigilię będzie grzybowa mojej mamy, którą po prostu uwielbiam mniammm więc na pewno nie odmówie :)
    Ja chcę już święta!!! ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    a jak wstawic zdjecie ?
    Wejdź na zapodaj.net wybierz opcję na forum format 500x500 i wgraj fotkę z kompa

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ja też chce święta!;) i uszka =i barszcz ;)

Emiliada, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brzusiu :)

v31t36.jpg

czujecie juz cos? bo ja czasem jak leze tak delikatnie - smyrniecie ale to nie zawsze :/... ciekawe jak dlugo jeszcze mam czekac by czuc juz te ruchy, ktore beda mnie uspokajac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:18

madziorek, Magic, Rika, PIGULSKA, Karolcia88, dorota1987 lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie skończyłam klientkę, zjadłam śledziki z żurawinką - pycha! a na obiad mam piers z kurczaka(sól, pieprz, bazylia), brukselka z pary i fryty :)

Anna jaki brzusio juz masz :) ja też coś czuję czasami, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że to nasz Misiek :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna maria piekny brzusio, ja jak juz mowilam nie czuje nic wyraznego czasami jakby takie odbijanie ale pewnosci nie mam czy to moj smerf. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shajna88 dopiero przeczytałam o tym dentyście a juz jestem po wizycie

Dziewczyny śliczne brzuszki :*
    W robanie kupilam sweter ower shize za 5 zl do tego dokupilam dwie łatki skorzanena rękawy za 9 zl i będę miala ekstra sweterek

Rika, Magic lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:20

gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz chyba nie ruszają te święta :( to przez te cholerne reklamy i wszechobecne wystroje świąteczne a do świat jeszcze 6 tygodni :( ja bardziej bym chciała już snieg :)

Emiliada lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Heh no to moje dzieci są zdecydowanie niedelikatne:P i jedno i drugie tak kopie i sie wierci ze masakra jakaś hahaha

Ja tez chce juz święta:-) dzis nawet prałam obrus swiateczny i malowalam brokatem wzory:-) juz sie z siostra na pieczenie pierniczków umówiłam na mikołajki i mezowi zapowiedzialam ze wieksza choinka musi byc bo to atrakcja juz dla synka bedzie, itp. Lubie ta świąteczną atmosferę:-) a jak sa w domu dzieci to juz zupełnie jest bajkowo :-) heh dwa lata temu w Wigilie juz rozpoczęłam ciążę z synkiem (choc jeszcze go nie bylo bo ovu w sylwestra przypadla), rok temu juz byl synek (meeeeeega rozwrzeszczany pod choinka hahaha), w ta Wigilie bedzie brzuszek a w nastepna dwa szkraby <3

Rika, mój synek w ostatnią Wigilię miał roczek i 4 miesiące. W ogóle nie wiedział o co chodzi z ta choinką i prezentami ;p Choinka owszem atrakcją była, zwłaszcza ściąganie dekoracji, bo już gagatek chodził i rozrabiał. Teraz już chyba będziemy mieli bardziej świadome święta, bo Młody tylko o Mikołaju mówi i pachpachu, którego chce dostać. Rok - a w rozwoju kosmos :p
    Ja też mam w planach pierniki i wspólne dekorowanie (może się uda).....bo rok temu matka się narobiła, a dziecko nawet nie spojrzało :p

Rika lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, fajnie masz ze juz tak zywo czujesz ruchy... u mnie to naprawde sporadycznie baardzo i jak jest to lekko... moze ma jeszcze duzo miejsca... w sumie przy pierwszej ciazy slyszalam ze mam czas do 20 tygodnia by cos czuc :) jeszcze musze troche czekac :) za to powoli zaczyna byc cos widac :) no ale zauwazylam ze rano brzuch moj jest mniejszy niz wieczorem:) a fotka wyzej nie jest z rana :)

Rika lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika piękne święta z dziećmi
    Gdyby moja pierwsza ciąża przebiegała jak należy to na święta Zośka byłaby już z nami
    Ale dziękuję Bogu że mam Malucha w brzuchu i w pewnym sensie też z nami będzie :)
    Moja tesciowa jest w Niemczech i mówi że Niemcy już od początku listopada mają przystrojone domy ale za to szybciej niż u nas je rozbierają bo u nas niektórzy to do lutego choinki mają

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możemy jeść fistaszki?
    Nie moglam się oprzeć w sklepie i kupiłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:20

• beti97 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie dzisiaj wenę do pisania i gotowania :) ja dzisiaj tylko od 5 30 porządkowałam dom, byłam u weterynarza, w biedronce i u mamy a na koniec poszłam spać bez obiadu. Teraz wstałam i muszę iść jeszcze raz na zakupy chociaż nie mam siły i weny. Za mną barszczyk też chodzi i chyba naprawdę dzisiaj się wezmę w garść i barszcz zakiszę. Muszę zacząć ćwiczyć bo kręgosłup lędźwiowy to mnie tak boli że głowa mała, zwłaszcza jak porobię w domu. Teraz po śnie gnaty mi się zregenerowały. A brzdąca mimo że to moja pierwsza ciąża czuję i to codziennie więcej :) wiem kiedy bryka. Jest jeszcze delikatny, ale potrafi sobie zrobić dyskotekę np jak siedziałam u weta to czułam jak się szamocze w środku. Mam nadzieję że Wy dziewczyny też niedługo to poczujecie. Teraz czekam aż mi wyceluje porządnego kopa, takiego z widokiem dla tatusia. Puszczam sobie muzykę do brzuszka i nawet tatuś postanowił maleństwu zapodać wczoraj piosenkę.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie fajoskie brzuszki!
    Ja ostatnio tez byłam w h&m ale tam nic nie ma, kupiłam sobie ostatnio za to ciążowe rajstopy i są exxxtra! Nic nie cisną! Mi od jakiegoś czasu wszystko sie odciskaja- na brzuchu gumka od legginsów, na nogach skarpetki, zastanawiam sie czy to może przez niedobór wody?

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiadek kwaśny żurek z białą :) pycha.
    Ruchów jeszcze nie czuję, a brzuch mam raczej duży ale nie wygląda jeszcze na ciążowy :/ pewnie dlatego, że od roku jestem "ciut" większą, niż zwykle.
    :)
    Ciuszki dostałam od koleżanki. H&m głównie i kilka wylicytowalam na allegro. Ogólnie źle nie jest :)
    I na 70 % będzie dziewczynka <3

PIGULSKA lubi tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ