Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo jest wskazane spanie na lewym boku:) ale ja tez nie daje rady całą noc spać tylko na nim bo drętwieje cała, a zresztą jak się przebudzam to albo na prawym boku jestem albo na plecach więc tak naprawdę nie jesteśmy w stanie całą noc spac w jednej pozycji
jak byłam w poprzednich ciążach to nikt nie mowił o pozycjach do spania i spałam tak jak było mi poprostu wygodnie i nic złego się nie działo dlstego teraz też tak robie z wyjątkiem tego zę zasypiam na lewym boku a budzę się jak popadnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:14
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Ja na 100% będę miała chłopa w domu
Już jest klocek bo waży 118gram i ma 10 cm
A no i dostałam od lekarza zielone światło na spełnianie "małżeńskich obowiązków"
kika79, gosia86, PIGULSKA, KotMisia, Karolcia88, WesołaMama, nojaniewiem, czarna panda, Rika, pompon, madziorek, Magic, beti97, paulinabrzeska lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
gosia86 wrote:MiM gratuluję i zazdroszczę zezwolenia na seks
Dzięki dziewczyny
Lekarz mi zezwolił ale tak bez szaleństw - stwierdził po badaniu palpacyjnym że wszystko jest Ok to dla mojej psychiki będzie lepiej jak da mi pozwolenie. Oj hormony buzujągosia86, kika79 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
No troszke jest bo do polanicy mam 40 km do walbrzycha jest chyba jakos podobnie. Ale walbrzych ma specjalistyczny oddzial dla noworodkow. I w razie W, pierwsza pomoc jest udzielana od razu, na miejscu.
a moj brzuchol cos stanal w miejscu, ani nie boli ani nie rosnie nawet bym powiedziala ze zmalal. -
Super wieści Mim i gratuluję tego chłopa
Ofelaine wielkość mojego brzucha zależy od tego ile zjemogólnie juz go widać ale nie jest jakiś mega duży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:27
-
Ofe mam tak samo że nie widzę różnicy a rano to wydaje mi się o wiele mniejszy
Tak bardzo czekam na te ruchy ale tlumacze sobie że mamy jeszcze czas z maluchem i lekarka mowila ze ma jeszcze dużo miejscakika79, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosiu tylko cierpliwośc twoja zostanie wynagrodzona,u mnie 18 dni przerwy dziś okazało się szczęśliwe dziś poczolam i zobaczylam już bardzo dobitnie
gosia86 lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Pewnie moj babel ma rowniez sporo miejsca a ja mam szerokie biodra i jestem wysoka wiec pewnie dlatego nie jest taki duzy.
Moja kolezanka poczula ruchy w 18 tygodniu i moj gin powiedzial jej ze to bardzo szybko, to ciekawe co by o was powiedzialwiekszosc z was juz cos czuje
gosia86 lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Ofe mam tak samo że nie widzę różnicy a rano to wydaje mi się o wiele mniejszy
Tak bardzo czekam na te ruchy ale tlumacze sobie że mamy jeszcze czas z maluchem i lekarka mowila ze ma jeszcze dużo miejsca
Jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży. Więc pewnie razem poczujemy te kopniaki
Ja po ciuchu liczyłam na dziewczynkę - kurcze nie wiem jak sie chłopca pielęgnuje, co z tymi jąderkami, jak go nauczyć sikać do nocnika, kurcze nie wiem jak sie chłopca wychowuje.
Jestem pełna obaw. Z dziewczynką jednak łatwiej.gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
czarna panda wrote:Nojaniewiem Ty będziesz chodziła do szkoły rodzenia? A nie wiesz czy czasami położne prowadzące w pro familii szkołę rodzenia nie pracują w szpitalu na szopena? Bo czytałam coś takiego na jednych z forum ale to było z 2013 r.
Chciałabym pójść do pro familii ale jeszcze się nie interesowałam czy wogole jest i czy płatna. Bo tu jeszcze dochodzi kwestia dojazdu, bo jednak mam 50 km do Rzeszowa i nie wiem czy mąż znajdzie czas zeby mnie wozić, bo ja wygodna jestem hehe
Jak narazie bardziej mnie nurtuje gdzie iść w Rzeszowie na usg 3d/4d. Polecasz coś? -
MiM wrote:
A o raciborskiej słyszałam wiele pozytywnych opinii - Ja sie tam urodziłam
Moja przyjaciółka tam niedawno rodziła - nie podobało mi sie tylko to że po porodzie do sali gdzie się leży może wejść nieograniczona liczba osób. a w końcu to jest szpital a nie punkt odwiedzin.
MiM, a orientujesz się jak to teraz wygląda z dostępnością anestezjologa na raciborskiej? Jest całą dobę na oddziale? Nie ma problemu z ZZO jak poród dopadnie w nocy? Wiem, że w różnych szpitalach różnie to wygląda, a mój próg bólu jest baaaardzo niski
Gratuluję chłopca
MiM wrote:Ja po ciuchu liczyłam na dziewczynkę - kurcze nie wiem jak sie chłopca pielęgnuje, co z tymi jąderkami, jak go nauczyć sikać do nocnika, kurcze nie wiem jak sie chłopca wychowuje.
Jestem pełna obaw. Z dziewczynką jednak łatwiej.
Ja to nie wiem nic ani o pielęgnacji dziewczynek ani chłopcówAż strach się bać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:00
-
Jak wiecie mam L4 na ten tydzień więc nadrabiam zaległości w dzierganiu. Zrobiłam taki zestaw dla koleżanki. Termin ma na 20 grudnia ale teraz już występują u niej skurcze więc kto wie synek może pojawić się lada chwila.
To jest malutki zestaw dla noworodka może tak do 2 miesięcy góra (bo naciąga się).
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa51e454a723.jpg
Anielka, MiM, gosia86, Karolcia88, KotMisia, PIGULSKA, madziorek, Agusia246, Magic, beti97, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość