X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo jest wskazane spanie na lewym boku:) ale ja tez nie daje rady całą noc spać tylko na nim bo drętwieje cała, a zresztą jak się przebudzam to albo na prawym boku jestem albo na plecach więc tak naprawdę nie jesteśmy w stanie całą noc spac w jednej pozycji

jak byłam w poprzednich ciążach to nikt nie mowił o pozycjach do spania i spałam tak jak było mi poprostu wygodnie i nic złego się nie działo dlstego teraz też tak robie z wyjątkiem tego zę zasypiam na lewym boku a budzę się jak popadnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:14

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 100% będę miała chłopa w domu :) Już jest klocek bo waży 118gram i ma 10 cm :)

A no i dostałam od lekarza zielone światło na spełnianie "małżeńskich obowiązków" ;) :D

kika79, gosia86, PIGULSKA, KotMisia, Karolcia88, WesołaMama, nojaniewiem, czarna panda, Rika, pompon, madziorek, Magic, beti97, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez dretwieje i kark mnie boli js Ogolnie jestem wiercipieta i co chwile musze sie obracac, raz na lewo, raz na prawo albo na plecki. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:23

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Ja na 100% będę miała chłopa w domu :) Już jest klocek bo waży 118gram i ma 10 cm :)

A no i dostałam od lekarza zielone światło na spełnianie "małżeńskich obowiązków" ;) :D
    Swietne wiadomosci :) gratulacje

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM gratuluję i zazdroszczę zezwolenia na seks ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    MiM gratuluję i zazdroszczę zezwolenia na seks ;)

Dzięki dziewczyny :)
    Lekarz mi zezwolił ale tak bez szaleństw - stwierdził po badaniu palpacyjnym że wszystko jest Ok to dla mojej psychiki będzie lepiej jak da mi pozwolenie. Oj hormony buzują :)

gosia86, kika79 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszke jest bo do polanicy mam 40 km do walbrzycha jest chyba jakos podobnie. Ale walbrzych ma specjalistyczny oddzial dla noworodkow. I w razie W, pierwsza pomoc jest udzielana od razu, na miejscu.
    a moj brzuchol cos stanal w miejscu, ani nie boli ani nie rosnie nawet bym powiedziala ze zmalal.

atdc8iikup31msj2.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim gratuluję chłopca i dobrych wieści :-D i w duchu też liczę na chlopca:-)

Ofe brzuszek urośnie spokojnie narazie dzidzi wystarczy potem podwoi swą wielkosc:-)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Mim i gratuluję tego chłopa ;)

Ofelaine wielkość mojego brzucha zależy od tego ile zjem :P ogólnie juz go widać ale nie jest jakiś mega duży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:27

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe mam tak samo że nie widzę różnicy a rano to wydaje mi się o wiele mniejszy
    Tak bardzo czekam na te ruchy ale tlumacze sobie że mamy jeszcze czas z maluchem i lekarka mowila ze ma jeszcze dużo miejsca

kika79, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie leżę z tabletem i czuje przyjemne bąbelki w brzuchu a jak przyłożylam rękę to poczułam takie delikatne puknięcie :D

kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tylko cierpliwośc twoja zostanie wynagrodzona,u mnie 18 dni przerwy dziś okazało się szczęśliwe dziś poczolam i zobaczylam już bardzo dobitnie :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie moj babel ma rowniez sporo miejsca a ja mam szerokie biodra i jestem wysoka wiec pewnie dlatego nie jest taki duzy.
    Moja kolezanka poczula ruchy w 18 tygodniu i moj gin powiedzial jej ze to bardzo szybko, to ciekawe co by o was powiedzial :) wiekszosc z was juz cos czuje :)

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ofe mam tak samo że nie widzę różnicy a rano to wydaje mi się o wiele mniejszy
    Tak bardzo czekam na te ruchy ale tlumacze sobie że mamy jeszcze czas z maluchem i lekarka mowila ze ma jeszcze dużo miejsca

Jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży. Więc pewnie razem poczujemy te kopniaki :D

Ja po ciuchu liczyłam na dziewczynkę - kurcze nie wiem jak sie chłopca pielęgnuje, co z tymi jąderkami, jak go nauczyć sikać do nocnika, kurcze nie wiem jak sie chłopca wychowuje.
    Jestem pełna obaw. Z dziewczynką jednak łatwiej.

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Nojaniewiem Ty będziesz chodziła do szkoły rodzenia? A nie wiesz czy czasami położne prowadzące w pro familii szkołę rodzenia nie pracują w szpitalu na szopena? Bo czytałam coś takiego na jednych z forum ale to było z 2013 r.
    no właśnie nie wiem. Z pierwszym dzieckiem nie chodziłam i trochę zaluje, bo np do tej pory nie wiem jak prawidłowo oddychać przy porodzie.
    Chciałabym pójść do pro familii ale jeszcze się nie interesowałam czy wogole jest i czy płatna. Bo tu jeszcze dochodzi kwestia dojazdu, bo jednak mam 50 km do Rzeszowa i nie wiem czy mąż znajdzie czas zeby mnie wozić, bo ja wygodna jestem hehe :D
    Jak narazie bardziej mnie nurtuje gdzie iść w Rzeszowie na usg 3d/4d. Polecasz coś?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to moja Gin też powiedziała, że wcześnie a ja poczułam równo z 17 tygodniem.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:

A o raciborskiej słyszałam wiele pozytywnych opinii - Ja sie tam urodziłam :D
    Moja przyjaciółka tam niedawno rodziła - nie podobało mi sie tylko to że po porodzie do sali gdzie się leży może wejść nieograniczona liczba osób. a w końcu to jest szpital a nie punkt odwiedzin.

MiM, a orientujesz się jak to teraz wygląda z dostępnością anestezjologa na raciborskiej? Jest całą dobę na oddziale? Nie ma problemu z ZZO jak poród dopadnie w nocy? Wiem, że w różnych szpitalach różnie to wygląda, a mój próg bólu jest baaaardzo niski :(

Gratuluję chłopca :)
    MiM wrote:
    Ja po ciuchu liczyłam na dziewczynkę - kurcze nie wiem jak sie chłopca pielęgnuje, co z tymi jąderkami, jak go nauczyć sikać do nocnika, kurcze nie wiem jak sie chłopca wychowuje.
    Jestem pełna obaw. Z dziewczynką jednak łatwiej.

Ja to nie wiem nic ani o pielęgnacji dziewczynek ani chłopców :) Aż strach się bać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:00

o148i09k1ixi8pfq.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM - gratuluję i synka i zielonego światła na sex ;)

Pozostałym dziewczyną gratuluję to że czują ruchy. Ja nie czuję ale się nie martwię bo wiem że prędzej czy później nastąpią. A potem to już coraz silniejsze kopniaczki np. w żebro ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiecie mam L4 na ten tydzień więc nadrabiam zaległości w dzierganiu. Zrobiłam taki zestaw dla koleżanki. Termin ma na 20 grudnia ale teraz już występują u niej skurcze więc kto wie synek może pojawić się lada chwila.
    To jest malutki zestaw dla noworodka może tak do 2 miesięcy góra (bo naciąga się).

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa51e454a723.jpg

Anielka, MiM, gosia86, Karolcia88, KotMisia, PIGULSKA, madziorek, Agusia246, Magic, beti97, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ