Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja przyjaciółka zaczęła rodzić na wieczór i chyba o 21 dostała znieczulenie. Ja też myślałam ze bez zniecZulenia nie sam rady a jak juz chciałam znieczulenie to już było za późno. Tego bólu się nie pamieta
WesołaMama lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Dziewczyny Wy o Mc Donaldzie a ja bym zjadła u konkurencji czyli KFC - mojego ulubionego Zingera. Już dwa razy tak miałam, jadąc do pracy na popołudniu wysiadłam na Rynku w Krakowie aby kupić tam Zingera
Ograniczam bardzo fast food ale jak się zje raz w miesiącu to na pewno nie zaszkodzi
kika79, gosiunia lubią tę wiadomość
-
MiM wrote:Moja przyjaciółka zaczęła rodzić na wieczór i chyba o 21 dostała znieczulenie. Ja też myślałam ze bez zniecZulenia nie sam rady a jak juz chciałam znieczulenie to już było za późno. Tego bólu się nie pamieta
Miałam ten sam przypadek w Żeromskim w Krakowie. Niechętnie dają znieczulenie najpierw jest za wcześnie, potem anestazjolog był na CC a potem już było za późno... 16 h porodu nie było przyjemne ale tak jak mówisz o tym się zapomina i przyznam że o wiele gorzej wspominam kolki córki a trwały 3 misiące! -
nojaniewiem wrote:no właśnie nie wiem. Z pierwszym dzieckiem nie chodziłam i trochę zaluje, bo np do tej pory nie wiem jak prawidłowo oddychać przy porodzie.
Chciałabym pójść do pro familii ale jeszcze się nie interesowałam czy wogole jest i czy płatna. Bo tu jeszcze dochodzi kwestia dojazdu, bo jednak mam 50 km do Rzeszowa i nie wiem czy mąż znajdzie czas zeby mnie wozić, bo ja wygodna jestem hehe
Jak narazie bardziej mnie nurtuje gdzie iść w Rzeszowie na usg 3d/4d. Polecasz coś?
Ja idę do mojego lekarza czyli Jakuba Sokołowskiego. Przyjmuje na nfz w Rzeszowie ale prywatnie w Łańcucie dlatego na to 3d jezdzimy tam. Ja z tego 3d byłam bardzo zadowolona na dodatek 100 zł kosztowało a wszysto mi pokazał dokładnie itp. Tak dla porównania w pro familii chyba 250 zł to bardziej mi się opłacało pojechać do łańcuta.
Ja chciałabym własnie chodzić do szkoły rodzenia tam gdzie są położne z mojego szpitala...pewnie zapytam sie w szpitalu. W pro familii to kosztuje 250 lub 300 zł ale dużo czytałam pozytywnych komentarzy na temat tej szkołynojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Wierzę, że się tego nie pamięta, ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie porodu sn bez zzo. Nie raz zdarzyło mi się zemdleć z bólu podczas miesiączki i na fotelu dentystycznym. I szczerze bardzo boję się bólu porodowego i tego jak mój organizm zareaguje.
-
Dziewczyny odnośnie zachcianek tych "mniej zdrowych", to już kilka doświadczonych mam i nawet cioć mówiło mi, że jeśli mamy na coś smaka i chodzi za nami ta zachcianka od jakiegoś czasu, to właśnie GORZEJ DLA ORGANIZMU JEŚLI SIĘ TEGO NIE ZJE. Nikt nie mówi, żeby codziennie stołować się w Maku lub KFC, ale raz na jakiś czas jeśli macie smak - bez obaw! Widocznie organizm tego potrzebuje i nie zdrowo jest owszem ale na siłę się wzbraniać.
My ostatnio mieliśmy z mężem smaki i zjadłam sobie longera w maku, zaspokoiłam kubki smakowe i myślę, że organizm się nawet ucieszyłkika79, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Mim doskonałe rozumiem twoje obawy o pielęgnacje chłopca,fakt dziewczynke łatwiej pielęgnować ale wierz mi po porodzie wszystko przyjdzie stopniowo wiedzą opanowanie zabiegów z myciem przebieraniem i wszystkim co związane z noworodkiem,zawsze możesz napisać do cioteczek z belly napewno każda z nas podpowie co i jak,ja też nie wiedziałam nic na temat dzieci Ale wszystko przyszło samo stopniowo i najważniejsze jest to by nie panikowac, dasz radę będziesz super mama:-D
Nejcik zgadzam się z Toba:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:26
MiM, Nejcik, gosia86 lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
czarna panda wrote:Ja idę do mojego lekarza czyli Jakuba Sokołowskiego. Przyjmuje na nfz w Rzeszowie ale prywatnie w Łańcucie dlatego na to 3d jezdzimy tam. Ja z tego 3d byłam bardzo zadowolona na dodatek 100 zł kosztowało a wszysto mi pokazał dokładnie itp. Tak dla porównania w pro familii chyba 250 zł to bardziej mi się opłacało pojechać do łańcuta.
Ja chciałabym własnie chodzić do szkoły rodzenia tam gdzie są położne z mojego szpitala...pewnie zapytam sie w szpitalu. W pro familii to kosztuje 250 lub 300 zł ale dużo czytałam pozytywnych komentarzy na temat tej szkoły. Chociaż dziewczyny mi narobily smaka na McDonalda, to jednak do Rzeszowa trzeba jechać hehe
A jeśli chodzi o szkole rodzenia to się grubo zastanowię bo 300 zł + koszty paliwa to trochę dużo wyjdzieczarna panda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane czy Was też tak wszystko swędzi?
Momentami mam tak, że nie mogę przestać się drapać... Swędzą mnie piersi, sutki, brzuch, ramiona, nogi, skóra głowy, czasem nawet stopy i dłonie... Nie do wytrzymaniaNejcik, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
kika79 wrote:Mim doskonałe rozumiem twoje obawy o pielęgnacje chłopca,fakt dziewczynke łatwiej pielęgnować ale wierz mi po porodzie wszystko przyjdzie stopniowo wiedzą opanowanie zabiegów z myciem przebieraniem i wszystkim co związane z noworodkiem,zawsze możesz napisać do cioteczek z belly napewno każda z nas podpowie co i jak,ja też nie wiedziałam nic na temat dzieci Ale wszystko przyszło samo stopniowo i najważniejsze jest to by nie panikowac, dasz radę będziesz super mama:-D
Nejcik zgadzam się z Toba:-D
Dzięki za słowa otuchyJa mam już córkę wiec noworodek jest mi niestraszny
Pamiętam jak dostałam małą na ręce i płakałam do położnej gdzie jest instrukcja obsługi do tego "egzemplarza". Potem było już z górki
. Ktoś mi kiedyś powiedział i z tym sie zgadzam w 100%: "To jest twoje dziecko i krzywdy mu nie zrobisz" a z każdym dniem dzieciak jest coraz większy i jest łatwiej.
Obecnie jestem na etapie Zygzaka Mcqueen oraz Samolotów więc prawie jak bym miała chłopca w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:38
kika79, Nejcik, gosia86 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
Eklerka też tak mam Ale tylko brzuch i piersi odrazu lecę wtedy smarowac:-) i przechodzi
A ma któraś z was tak że boli was brzuch z góry tzn jest taki twardy i napięty i to tak dziwnie wtedy jest nie umiem nazwać i ciężko się oddycha wtedy,co to może być?Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Eklerka wrote:Dziewczyny kochane czy Was też tak wszystko swędzi?
Momentami mam tak, że nie mogę przestać się drapać... Swędzą mnie piersi, sutki, brzuch, ramiona, nogi, skóra głowy, czasem nawet stopy i dłonie... Nie do wytrzymaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:46
kika79 lubi tę wiadomość
-
Nejcik wrote:Eklerka, a smarujesz skórę czymś pp rozstępom? Bo wiem, że jeśli skóra tak swędzi, to zaczyna się mocno rozciągać, może to dlatego?? Bardzo polecam Palmers, meeeega wydajny produkt, super zapach czekolady, wspaniale nawilża skórę, bez potrzeby smarować 2x dziennie, bo 1x w zupełności wystarcza, skóra cały dzień pachnie, jest bardzo miękka i nawilżona. Ja smaruję ramiona, piersi, brzuch, biodra, pupę i uda, pod kolanami też
Palmers mi niestety nie podszedł, używałam oliwkowego, tego przeciw rozstępom i palmers shea, ale jak dla mnie każdy z nich śmierdzi... Naczytałam się już w internecie o swędzeniu w ciąży wywołanym problemami z wątrobą, zaczęłam panikować, więc wolałam się upewnić czy któraś z Was też ma taki objaw
Lecę do sklepu po balsamik
A jakie smarowidło polecacie? Bo zapewne takie zwykłe drogeryjne odpadają... Chyba sięgnę po coś z Babydream fur mama z Rossmannagosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:15
Ofelaine, Karolcia88, Eklerka, Nejcik, kika79, Ewelcia, gosia86, KotMisia, MiM, PIGULSKA, czarna panda, Bluberry, pompon, madziorek, nadulek, Agusia246, Magic, beti97, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość
-
Eklerka wrote:Smarowałam, ale jestem w trakcie przeprowadzki i wszelkie balsamidła zostały w starym mieszkaniu
Palmers mi niestety nie podszedł, używałam oliwkowego, tego przeciw rozstępom i palmers shea, ale jak dla mnie każdy z nich śmierdzi... Naczytałam się już w internecie o swędzeniu w ciąży wywołanym problemami z wątrobą, zaczęłam panikować, więc wolałam się upewnić czy któraś z Was też ma taki objaw
Lecę do sklepu po balsamik
A jakie smarowidło polecacie? Bo zapewne takie zwykłe drogeryjne odpadają... Chyba sięgnę po coś z Babydream fur mama z Rossmanna -
Rika wrote:No
wygrałam zakład z mężem
Będzie DZIEWCZYNKAA od początku u Was lekarze typowali kobitkę?
Rika lubi tę wiadomość
-
Rika gratuluję dziewczynki,ale nam się dzidziusie zaczynaj Ujawniac super:-D
Eklerka ja używam masła do ciała wanilią z pomarańczą z prfekta spa i jestem zadowolona,mam rozstępy po pierwszej ciąży już 18 lat i powiem szczeze chodziłam w bikini i zawsze je opalilam i widać nie było więc teraz już się nie przejmuje czy będzie więcej czy nie.zawsze byłam szczupła waga 47 kg rozmiar 34-36 że gdy nawet teraz po ciąży zrobię się większą troszkę wcale mi to nie zaszkodzi a brzucha na codzień nikt mi nie oglada:-Dgosia86, Rika lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png