Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również biorę Pregna Plus
polecił mi lekarz, więc wcinam...
Mam tylko problem. 14 listopada czułam ruchy malucha przez kilka dni - dość wyraźnie, od tamtej pory nie czuję
W ostatnią niedzielę byłam na IP i niby wszystko jest ok, ale strasznie się boję... to moja druga ciąża, a tu ani bulgotania ani nic
Czy któraś z Was też jeszcze czeka na to uczucie?
-
Ja biorę też jakieś kapsułki z DHA, zalecenie lekarza.
Detektor tętna zakupiłam wczoraj na allegro, za około 100zł. Mogę podać link. Pan dzisiaj dzwonił, że powinien przyjść w poniedziałek, więc zdam odrazu relację czy działa i czy warto. Natomiast stetoskop na ten moment jest o kant tyłka. Miałam w domu. Jedyne co słychać to jelitaI mooooże krew pępowinową. Bicie serca, jeśli w ogóle, to koło 30 tygodnia. U mnie te 100 złotych to jedna wizyta z usg, więc myślę, że się opłaca, bo w razie strachu przystawię detektor i nie będę wariować, zamiast latać na usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:18
gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Magic wrote:dziewczyny pomożecie mi??
mam wyniki morfologii i mam jeden czynnik za wysoki a mianowicie Neutrofile bo aż 75%(norma 40-70%), a za niskie Limfocyty, bo 16,7%(norma 20-45%)
To coś złego??
Jezu naczytałam się i już się boję....Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja biorę Falvit Mama, lekarza polecał jakieś inne, ale nigdy nie przywiazuje wagi do tych polecanych przez lekarzy, bo każdy poleca inne (zwlaszcze te, za które później na wycieczki jeżdzi).
Dla dziewczyn z Warszawy, zwłaszcza już dzieciatych - w niedzielę będzie festiwal rodziny (http://festiwalrodziny.pl). Myślę, że świetny pomysł na spędzenie razem dnia. Ja na pewno z rodzinką skorzystam.
-
fajne
ja już mam wanienkę
od koleżanki
Karolcia dzięki za infopo prostu się przestraszyłam
Doszły mi wyniki tarczycy iiiii spadło w ciągu nie całych dwóch tygodni z 3,24 na 2,1bardzo się cieszę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:46
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyJa tez łykam Pregne plus i zamawiam przez internet bo ceny w aptece są kosmiczne
A ostatnio zamówiłam 3 opakowania to i z kosztami przesyłki wyszlo mi 35 zł taniej
Co do wagi ja też mam juz 4 kg na plusie a nawet 4.5No ale mój jeden cycek warzy teraz chyba 5 kg
Brzuch dalej sloninkowy i nie u=potrafię odróżnić czy to brzuch ciażowy czy tłuszczowy hi hi
Byłem na zakupach teraz a tam normalnie -1 mrozu szok
A w Czechach śnieg pada to lada chwila u nas bedzie sypać
Ale byle do wiosny a potem do porodu -
nick nieaktualny
-
Nejcik Raciborska to fajny szpital - bo ja sie tam urodziłam
Nie podoba mi się tylko to w nim że sale są malutkie i że nie ma żadnej kontroli odwiedzin. tzn w tej sali gdzie przebywasz może i być 10 osób odwiedzających położnice.
A tak kadra super. Na pewno jeden z lepszych szpitali w Katowicach.
Nejcik lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Emiliada wrote:Ja również biorę Pregna Plus
polecił mi lekarz, więc wcinam...
Mam tylko problem. 14 listopada czułam ruchy malucha przez kilka dni - dość wyraźnie, od tamtej pory nie czuję
W ostatnią niedzielę byłam na IP i niby wszystko jest ok, ale strasznie się boję... to moja druga ciąża, a tu ani bulgotania ani nic
Czy któraś z Was też jeszcze czeka na to uczucie?
Ja czułam do tej pory tylko jednego dnia, ale własnie gin powiedziała ze tak to jest, czuje sie ruchy a potem mozna dlugo nic nie czuc, ale to bynajmniej u mnie jeszcze w 16 tyg jest calkiem normalne, powiedziala ze w 20 tygodniu powinnam juz czuc dosc regularnie -
Dziewczęta jak narazie ja też nic nie czuję. Ale bez paniki. Zdrowy rozsądek jest najważniejszy. Potem będzie ogólna schizofrenia bo jedno dziecko już podnosi główkę, a drugie jeszcze nie i tak w kółko. Jedno dziecko uaktywnia się wcześniej, drugie później. I to jest normalnie. Nie ma sensu patrzeć się na inne dziewczęta.
Jesteśmy Mamami i nasz instynkt jest najważniejszygosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Spokojnie, u mnie też na początku jeden dzień szalało, potem cisza, później 2 dni kopniaczkow i znowu dzień ciszy. Z czasem szaleje juz codziennie, i tak jak na początku było tylko wieczorem, tak teraz w ciągu dnia coraz częściej.
A ja juzz mam ściśnięty żołądek przed wizyta, staram się nie myśleć i czytam najnowsza książkę Jodie Picoult, ale jak na chwile przerwę, to znowu ten ścisk.
A najgorzej to będzie przed gabinetemgosiunia lubi tę wiadomość