X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel :) a dziewczynka Lilianka :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam dla dziewczynki wybrane ale jak dowiedzielismy sie ze chlopiec to przejrzelismy imiona i od razu znalezlismy te ktore sie nam podoba :D czyli jak w zalaczeniu Natan :D

Magic, Nana86 lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładne :) mój Konrad jeszcze kręci nosem ale chyba tak zostanie. Mi podoba sie jeszcze Kordian, Mikołaj :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zastanawialismy sie wlasnie nad detektorem tetna albo zwyklym stetoskopem... :D

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dzidziusiowo.pl jest mnóstwo ładnych imion :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śmieszne te chińskie kalendarz, wg jednego dziewczynka, a drugiego chłopak. Niby synek będzie na 100%, ale następna wizyta u nowego lekarza, oby nie było rozbieżności :P Już w brzuszku jest Jaś i wczoraj w z telefonu puściłam do brzucha kołysankę o Jasiu i miałam wrażenie, że coś tam zabulkało:)

Magic, alma, czarna panda lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego chińskiego kalendarza wychodzi że będzie dziewczynka, także zobaczymy czy potwierdzę wieczorem :).

Na samym początku miałam strasznie przeczucie na dziewczynkę, poza tym ciągnęło mnie do słodkiego, na twarzy trądzik, którego nigdy nie miałam, mdłości...
    Teraz jem i słodkie i kwasne i slone, cera się poprawiła, a brzuch jak stoję to mi sie wydaje szpiczasty, a jak siedzę to rozlewa mi się na boki i to tak feeeest ;)

a przedwczoraj śniło mi sie, ze urodziłam ślicznego chłopczyka z dorodnym siusiakiem ;)

Takze zobaczymy :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • pompon Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ciesze sie z dobrych wieści i super, że sporo z nas zna już płec, chopaki rządzą jednak, w ogóle jest więcej chłopaków w brzuchach nie tylko u nas mam wrażenie i z tego co słysze. No ale u mnie Jadziuchna. Wczoraj zaczęłyśmy 18 tydzień i 5 miesiąc, mój Boże jak to leeeci. Wczoraj znowu dokupiłam dla młodej kilka ciuszków, trzy bodziaki i dwie czapeczki. Najpierw ogarniam ciuszkowe sprawy, po połówkowym, które mamy 19.12 zamówię kocyki, pieluchy i tak po trochu będe zbierać. A jeszcze na początku lutego czeka nas remont pokoju i przeprowadzka kupno mebli, takze troche tego bedzie wszystkiego. Nadrabialam was strasznie dlugo i juz nie pamietam co tam chcialam napisac. Aaa jeszcze sie 'pochwale' ;) ze wczoraj bylam w kinie i po seansie tradycyjnie do lazienki, a tam mega kolejka i pani przede mną spojrzała na brzucha i zaproponowała, że mnie przepuści, ale w sumie może pomyślała, że się coli opiłam i tak mnie wywaliło, że zaraz kałuża będzie. W każdym razie miło mi się zrobiło. Ogórkową też bym zjadła ;D

Nana86, KotMisia, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też z jednego wychodzi chłopak z drugiego dziewczynka :) obstaję za swoim :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama my mamy Huberta i wołamy Hubek
    Hubuś :)
    A teraz bedzie Oliwia albo Liliana :)
    Na chłopaka brak pomysłów ale na szczescie nie potrzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:29

marzenia się spełnią
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla synka mam imię - Michał :) Mężowi też się podoba co do imienia dla córki - spieramy się ;)
    Coś mnie kłuje w szyjce raz na jakiś czas i czasami wylewa mi się gęsty biały śluz ale bezzapachowy... wątpię, że by to była infekcja bo tydzień temu skończyłam brać antybiotyk, który brałam 20 dni...

Czujecie czasami kłucie w szyjce ??

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:02

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie że będzie synek no i bym chciała synka a niech się cieszy ten mój chłop :)
    Po dwóch latach machniemy następne i parka będzie hi hi :)

Ale co tam się ukrywa to nie mam pojęcia czy chłop czy dziołcha :)

• Puella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już chciałabym poznać płeć dziecka. Mamy synka, więc bardzo chciałabym mieć córeczkę. Zobaczymy co nam los przyniesie.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja czasem czuję i ogólnie śluzu też mam dużo takiego kremowego, ale doktor mi mówił, że wszystko dobrze, więc się nie martwię tym bardziej, że nie czesto mnie tam kłuje.

A bodziakija mam i z krótkim i z długim, wczorajsze nabytki właśnie z c&a z długim i takim 3/4, wreszcie po całości rozpinane bo na razie mam większość przez głowę.rozmiary 56-68 kupuję

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w c&a jeden taki zestawik kupiłam na 62cm. A resztę pozniej bede kompletować chciałam miec cos symbolicznie w domku zeby poczuć, że to sie dzieje naprawdę ;) w ogole w Tesco teraz jest obniżka 30% na zakupy na ubrania za min 30 zł tak wiec te dziecięce tez mozna kupowac ;)

pompon, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tez czeka remont pokoiku wiec pewnie wyprawkę będziemy kupowac jak bedzie gdzie ja chować ;)

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, witam się z Wami i popijam sobie świeżo zrobiony soczek marchwiowy ;-) Rano obudziłam się z jedną myślą: mleka! mleka szybko! :D I zrobiłam sobie grysik na mleku z truskawkami, chyba organizm wie co robi ;-))

Sprawdzałam te kalendarze, które wysłałyście i z obu wychodzi córcia, ja nadal upieram się przy swoim przeczuciu od początku, że będzie córcia, mąż czuje, że synek, zobaczymy :D

We wtorek jadę na herbatkę do koleżanki, która dwójkę swoich dzieciaczków rodziła w tym szpitalu, gdzie my zamierzamy rodzić, więc dowiem się wszystkiego, może co nieco o jakimś przygotowaniu ciuszkowym, bo póki co jestem zielona :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ?
    Czy wam też tak sutki marzną i bolą jak diabli? zastanawiam się nad jakimiś wkładkami na zimę bo ten ból to normalnie okropny jest :/

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Ja tez mialam dla dziewczynki wybrane ale jak dowiedzielismy sie ze chlopiec to przejrzelismy imiona i od razu znalezlismy te ktore sie nam podoba :D czyli jak w zalaczeniu Natan :D

Natan, ładnie!

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ