X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziś już się nie pojawiło, no rano jakieś jedno mikro kłucie. Ale przeleżałam prawie cały dzień więc może to dlatego ;) Czekam na ruchy kluski teraz ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dzięki za troskę. Przez resztę dnia był jeszcze malutki ślad takiego zaczerwionego śluzu, ale chyba nie ma po co podnosić alarmu. Głowa niestety dalej boli i mimo, że jednak posprzątałam mieszkanie, to potem dużo odpoczywałam, że bym prawie nie wstała na kolęde (przyjmowaliśmy razem z teściami). Dobrze, że uczestniczyłam, bo proboszcz jak usłyszał, że dziecko w drodze to powiedział, że wieczorem odmówi modlitwę w intencji zdrowia dziecka i mnie/nas pobłogosławił. Jakoś było to dla mnie ważne, jakoś miewam zachwianie wiary, a teraz czuję, że wszystko będzie dobrze.

gosiunia, MiM, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota kolęda teraz? U nas zawsze po świętach stąd moje zdziwienie
    Wszystko będzie dobrze Dorotko

gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie dziwi tak wcześnie kolęda w zeszłym roku u nas była 27.11. Ja jestem z dużej parafii więc wcześnie zaczynają.

O to dobrze Dorotko że wszystko OK. Może sie przepracowałaś, kichałaś albo coś... Kurczę teraz jesteśmy tak Tam przekrwione ze wystarczy lekki wysiłek i już coś pęka.
    Odpoczywaj jak możesz.

dorota1987 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem bardzo zdziwiona, że kolęda w listopadzie! u nas zaczynają dopiero po świętach. A że parafie mamy bardzo dużą to co drugi rok jest.
    Ale "co kraj to obyczaj" ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak nie mogłam się doczekać "obecności" małego w brzuchu i trochę się bałam że będzie dawał znaki raz na jakiś czas tak puki co jest codziennie :)

byłam z Krzyśkiem w CH i trochę pochodziłam a jak usiadłam to się mały wiercił i wiercił :) nawet jak chodziłam to czułam jak ćwiczy :)

teraz nawet jak leżę też fika :D

Suuuuuuper :) teraz już wierzę wszystkim które mówiły że jest to najwspanialszy moment w ciąży :D <3

Matik2012, Matik2012, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wsunęłam talerz pomidorowej :) Do męża wpadli koledzy, pójdę chyba z nimi posiedzieć, chociaż średnio mi się dzisiaj cokolwiek chce :/
    A moje maleństwo właśnie też często mi się wydaje, że czuję pod pępkiem tuż i myślałam, że to za wysoko cały czas, dobrze, że mam Was :D
    Znacie może jakieś sposoby na mężowe chrapanie? Bo mój jakiś czas temu zaczął zaciągać jak stary dziad :P Wcześniej wystarczyło moje "Misiu nie chrap", a teraz już co jakiś czas mam ochotę go udusić poduszką... Normalnie w każdej pozycji, aż się dzisiaj nad ranem wyniosłam do innego pokoju żeby chwilę pospać spokojnie.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A ja właśnie wsunęłam talerz pomidorowej :) Do męża wpadli koledzy, pójdę chyba z nimi posiedzieć, chociaż średnio mi się dzisiaj cokolwiek chce :/
    A moje maleństwo właśnie też często mi się wydaje, że czuję pod pępkiem tuż i myślałam, że to za wysoko cały czas, dobrze, że mam Was :D
    Znacie może jakieś sposoby na mężowe chrapanie? Bo mój jakiś czas temu zaczął zaciągać jak stary dziad :P Wcześniej wystarczyło moje "Misiu nie chrap", a teraz już co jakiś czas mam ochotę go udusić poduszką... Normalnie w każdej pozycji, aż się dzisiaj nad ranem wyniosłam do innego pokoju żeby chwilę pospać spokojnie.

Haha Agusia się roześmiałam :) ale faktycznie współczuje, u mnie mąż nie chrapie tylko pies daje jak stare prześcieradło:D Słyszałam ze na chrapanie pomaga cmokanie, albo zatkanie nosa na chwilę :D ale to już dość drastyczny sposób. A tak na serio to może ostatnio jest przemęczony;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Kevin sam w nowym Yorku :) święta tuż tuż:)
    Brzuszek mnie dzisiaj pobolewa ale to raczej standardowe bóle
    Agusia na chrapanie chyba Nie ma sposobu niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na chrapanie najlepszy sposób to szturchać łokciem do skutku ;) a tak serio to Nana może ma rację, że ostatnio przemęczony? Bo mój jak ma taki napięty tydzień to jak w sobotę zalegnie to... szkoda słów ;)

ja się zmyłam od dziadka (z imienin) bo mnie coś brzuch zaczął pobolewać i strasznie mnie wzdęło, normalnie miałam taki bęben, że dosyć luźna bluzka zrobiła się opięta.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. U mnie lepiej, tylko to kłucie w prawym boku to już chyba do końca ciąży ze mną zostanie :)

Zepsuł nam się dekoder tv i jestem skazana na komputer. Misia nie ma, mecz wyjazdowy ale mam po niego jechać ok 1 bo mamy 15 km do hali gdzie przyjezdza autobus.

Od bardzo dawna oglądam dziewczynę na yt, ma kanał o zdrowym odżywianiu i fitness. No i ona jest w ciąży z terminem na koniec kwietynia. I opisuje swój tydzień po tygodniu. Może macie ochotę pooglądać. Fajnie wiedzieć jak ktoś inny to postrzega.... To jej kanał :
    https://www.youtube.com/channel/UChjLWyTH8-4ooMacZO-P6Jw

AA mnie dopadła taka refleksja, że ciąża to ciężka praca i troszkę mnie denerwuje że codziennie coś mi jest :( Brzuch, głowa, jelita, zaparcia.... a to dopiero początek :P

Matik2012 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4423302/Kiedy-twoja-druga-polowka-chrapie-przez-sen-delikatnie-odwracaj-jej-glowe

To dla chrapiącego męża :D

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja biorę też jakieś kapsułki z DHA, zalecenie lekarza.
    Detektor tętna zakupiłam wczoraj na allegro, za około 100zł. Mogę podać link. Pan dzisiaj dzwonił, że powinien przyjść w poniedziałek, więc zdam odrazu relację czy działa i czy warto. Natomiast stetoskop na ten moment jest o kant tyłka. Miałam w domu. Jedyne co słychać to jelita :P I mooooże krew pępowinową. Bicie serca, jeśli w ogóle, to koło 30 tygodnia. U mnie te 100 złotych to jedna wizyta z usg, więc myślę, że się opłaca, bo w razie strachu przystawię detektor i nie będę wariować, zamiast latać na usg :)
    To w takim razie czekam na recenzje i zamawiam :-)
    U mnie do dretwienia rak doszedl bol dloni i o spaniu moge zapomniec :-(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia a mowia ze ciaza to nie choroba... A ja sie w cale z tym nie zgadzam bo co chwile nam cos dolega,boli, kluje,mdlosci, wymioty, zaparcia, biegunki, migreny i ze niby to normalne.... Heh akurat.. po drugie nie mozemy robic wszystkiego na co mamy ochote przeciez. Wiec ciaza to bardzo odmienny stan :) i ciezka praca. Zgadzam sie z toba.

A tak poza tym to dzien dobry. Humor jakis lepszy dzis mam. Wczoraj wieczorem chyba znow czulam moje dziecie, bardzo delikatnie ale jednak. A od rana ciagnie mnie z prawej strony, znaczy sie, ze rosniem :)

KotMisia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie niedzielnie w ta paskudna pogode..

Chwalilam sie wczoraj, ze maz nie daje az tak bardzo w nocy, to dzisiaj nad ranem jak wrocil to przeszedl samego siebie... ;) przez chwile mialam ochote zastosowac metode MiM, ale ze umeczony ( bo najpierw w pracy a pozniej pojechav grac na imprezie) to wspanialomyslnie darowalam mu szturchanie.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki;)
    my wczoraj byliśmy u teścia na imieninach i wiecie że ledwo wysiedziałam na stołku... tak mnie plecy bolały że szok.. a co będzie w święta albo później;/

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ja też jestem bardzo zdziwiona, że kolęda w listopadzie! u nas zaczynają dopiero po świętach. A że parafie mamy bardzo dużą to co drugi rok jest.
    Ale "co kraj to obyczaj" ;)

Karolcia ty masz kolędę raz na dwa lata? A gdzie to tak?? u mnie na śląsku jest to nie do pomyślenia ;)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Karolcia ty masz kolędę raz na dwa lata? A gdzie to tak?? u mnie na śląsku jest to nie do pomyślenia ;)

tzn teraz jak mieszkam na wsi to już w ogóle inaczej- bo tutaj trzeba brać urlop bo ksiądz chodzi od poniedziałku do piątku chyba (u nas zawsze w poniedziałek bywał więc nie wiem jak z pozostałymi dniami) ale od godziny 9.30 do oporu.

A kolęda co drugi rok jest u mamy w Krakowie, tzn póki były stare osiedla to oblatywali, ale jak 4 nowe duże osiedla dołączyli do parafii to już nie są w stanie- bo w Krakowie (a przynajmniej w mojej starej parafii) chodzą od poniedziałku do piątku od 16-20.

p.s. ale żeby rodziny, których w danym roku nie odwiedzi ksiądz nie czuły się pokrzywdzone odprawiana jest w ich intencji msza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:39

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bóle głowy są normalne i zawdzięczamy je (chyba) wysokiemu poziomowi estrogenów :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ