Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziś już się nie pojawiło, no rano jakieś jedno mikro kłucie. Ale przeleżałam prawie cały dzień więc może to dlatego ;) Czekam na ruchy kluski teraz ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dzięki za troskę. Przez resztę dnia był jeszcze malutki ślad takiego zaczerwionego śluzu, ale chyba nie ma po co podnosić alarmu. Głowa niestety dalej boli i mimo, że jednak posprzątałam mieszkanie, to potem dużo odpoczywałam, że bym prawie nie wstała na kolęde (przyjmowaliśmy razem z teściami). Dobrze, że uczestniczyłam, bo proboszcz jak usłyszał, że dziecko w drodze to powiedział, że wieczorem odmówi modlitwę w intencji zdrowia dziecka i mnie/nas pobłogosławił. Jakoś było to dla mnie ważne, jakoś miewam zachwianie wiary, a teraz czuję, że wszystko będzie dobrze.

gosiunia, MiM, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota kolęda teraz? U nas zawsze po świętach stąd moje zdziwienie
    Wszystko będzie dobrze Dorotko

gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie dziwi tak wcześnie kolęda w zeszłym roku u nas była 27.11. Ja jestem z dużej parafii więc wcześnie zaczynają.

O to dobrze Dorotko że wszystko OK. Może sie przepracowałaś, kichałaś albo coś... Kurczę teraz jesteśmy tak Tam przekrwione ze wystarczy lekki wysiłek i już coś pęka.
    Odpoczywaj jak możesz.

dorota1987 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem bardzo zdziwiona, że kolęda w listopadzie! u nas zaczynają dopiero po świętach. A że parafie mamy bardzo dużą to co drugi rok jest.
    Ale "co kraj to obyczaj" ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak nie mogłam się doczekać "obecności" małego w brzuchu i trochę się bałam że będzie dawał znaki raz na jakiś czas tak puki co jest codziennie :)

byłam z Krzyśkiem w CH i trochę pochodziłam a jak usiadłam to się mały wiercił i wiercił :) nawet jak chodziłam to czułam jak ćwiczy :)

teraz nawet jak leżę też fika :D

Suuuuuuper :) teraz już wierzę wszystkim które mówiły że jest to najwspanialszy moment w ciąży :D <3

Matik2012, Matik2012, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wsunęłam talerz pomidorowej :) Do męża wpadli koledzy, pójdę chyba z nimi posiedzieć, chociaż średnio mi się dzisiaj cokolwiek chce :/
    A moje maleństwo właśnie też często mi się wydaje, że czuję pod pępkiem tuż i myślałam, że to za wysoko cały czas, dobrze, że mam Was :D
    Znacie może jakieś sposoby na mężowe chrapanie? Bo mój jakiś czas temu zaczął zaciągać jak stary dziad :P Wcześniej wystarczyło moje "Misiu nie chrap", a teraz już co jakiś czas mam ochotę go udusić poduszką... Normalnie w każdej pozycji, aż się dzisiaj nad ranem wyniosłam do innego pokoju żeby chwilę pospać spokojnie.

age.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A ja właśnie wsunęłam talerz pomidorowej :) Do męża wpadli koledzy, pójdę chyba z nimi posiedzieć, chociaż średnio mi się dzisiaj cokolwiek chce :/
    A moje maleństwo właśnie też często mi się wydaje, że czuję pod pępkiem tuż i myślałam, że to za wysoko cały czas, dobrze, że mam Was :D
    Znacie może jakieś sposoby na mężowe chrapanie? Bo mój jakiś czas temu zaczął zaciągać jak stary dziad :P Wcześniej wystarczyło moje "Misiu nie chrap", a teraz już co jakiś czas mam ochotę go udusić poduszką... Normalnie w każdej pozycji, aż się dzisiaj nad ranem wyniosłam do innego pokoju żeby chwilę pospać spokojnie.

Haha Agusia się roześmiałam :) ale faktycznie współczuje, u mnie mąż nie chrapie tylko pies daje jak stare prześcieradło:D Słyszałam ze na chrapanie pomaga cmokanie, albo zatkanie nosa na chwilę :D ale to już dość drastyczny sposób. A tak na serio to może ostatnio jest przemęczony;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Kevin sam w nowym Yorku :) święta tuż tuż:)
    Brzuszek mnie dzisiaj pobolewa ale to raczej standardowe bóle
    Agusia na chrapanie chyba Nie ma sposobu niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na chrapanie najlepszy sposób to szturchać łokciem do skutku ;) a tak serio to Nana może ma rację, że ostatnio przemęczony? Bo mój jak ma taki napięty tydzień to jak w sobotę zalegnie to... szkoda słów ;)

ja się zmyłam od dziadka (z imienin) bo mnie coś brzuch zaczął pobolewać i strasznie mnie wzdęło, normalnie miałam taki bęben, że dosyć luźna bluzka zrobiła się opięta.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. U mnie lepiej, tylko to kłucie w prawym boku to już chyba do końca ciąży ze mną zostanie :)

Zepsuł nam się dekoder tv i jestem skazana na komputer. Misia nie ma, mecz wyjazdowy ale mam po niego jechać ok 1 bo mamy 15 km do hali gdzie przyjezdza autobus.

Od bardzo dawna oglądam dziewczynę na yt, ma kanał o zdrowym odżywianiu i fitness. No i ona jest w ciąży z terminem na koniec kwietynia. I opisuje swój tydzień po tygodniu. Może macie ochotę pooglądać. Fajnie wiedzieć jak ktoś inny to postrzega.... To jej kanał :
    https://www.youtube.com/channel/UChjLWyTH8-4ooMacZO-P6Jw

AA mnie dopadła taka refleksja, że ciąża to ciężka praca i troszkę mnie denerwuje że codziennie coś mi jest :( Brzuch, głowa, jelita, zaparcia.... a to dopiero początek :P

Matik2012 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4423302/Kiedy-twoja-druga-polowka-chrapie-przez-sen-delikatnie-odwracaj-jej-glowe

To dla chrapiącego męża :D

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja biorę też jakieś kapsułki z DHA, zalecenie lekarza.
    Detektor tętna zakupiłam wczoraj na allegro, za około 100zł. Mogę podać link. Pan dzisiaj dzwonił, że powinien przyjść w poniedziałek, więc zdam odrazu relację czy działa i czy warto. Natomiast stetoskop na ten moment jest o kant tyłka. Miałam w domu. Jedyne co słychać to jelita :P I mooooże krew pępowinową. Bicie serca, jeśli w ogóle, to koło 30 tygodnia. U mnie te 100 złotych to jedna wizyta z usg, więc myślę, że się opłaca, bo w razie strachu przystawię detektor i nie będę wariować, zamiast latać na usg :)
    To w takim razie czekam na recenzje i zamawiam :-)
    U mnie do dretwienia rak doszedl bol dloni i o spaniu moge zapomniec :-(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia a mowia ze ciaza to nie choroba... A ja sie w cale z tym nie zgadzam bo co chwile nam cos dolega,boli, kluje,mdlosci, wymioty, zaparcia, biegunki, migreny i ze niby to normalne.... Heh akurat.. po drugie nie mozemy robic wszystkiego na co mamy ochote przeciez. Wiec ciaza to bardzo odmienny stan :) i ciezka praca. Zgadzam sie z toba.

A tak poza tym to dzien dobry. Humor jakis lepszy dzis mam. Wczoraj wieczorem chyba znow czulam moje dziecie, bardzo delikatnie ale jednak. A od rana ciagnie mnie z prawej strony, znaczy sie, ze rosniem :)

KotMisia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie niedzielnie w ta paskudna pogode..

Chwalilam sie wczoraj, ze maz nie daje az tak bardzo w nocy, to dzisiaj nad ranem jak wrocil to przeszedl samego siebie... ;) przez chwile mialam ochote zastosowac metode MiM, ale ze umeczony ( bo najpierw w pracy a pozniej pojechav grac na imprezie) to wspanialomyslnie darowalam mu szturchanie.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki;)
    my wczoraj byliśmy u teścia na imieninach i wiecie że ledwo wysiedziałam na stołku... tak mnie plecy bolały że szok.. a co będzie w święta albo później;/

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ja też jestem bardzo zdziwiona, że kolęda w listopadzie! u nas zaczynają dopiero po świętach. A że parafie mamy bardzo dużą to co drugi rok jest.
    Ale "co kraj to obyczaj" ;)

Karolcia ty masz kolędę raz na dwa lata? A gdzie to tak?? u mnie na śląsku jest to nie do pomyślenia ;)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Karolcia ty masz kolędę raz na dwa lata? A gdzie to tak?? u mnie na śląsku jest to nie do pomyślenia ;)

tzn teraz jak mieszkam na wsi to już w ogóle inaczej- bo tutaj trzeba brać urlop bo ksiądz chodzi od poniedziałku do piątku chyba (u nas zawsze w poniedziałek bywał więc nie wiem jak z pozostałymi dniami) ale od godziny 9.30 do oporu.

A kolęda co drugi rok jest u mamy w Krakowie, tzn póki były stare osiedla to oblatywali, ale jak 4 nowe duże osiedla dołączyli do parafii to już nie są w stanie- bo w Krakowie (a przynajmniej w mojej starej parafii) chodzą od poniedziałku do piątku od 16-20.

p.s. ale żeby rodziny, których w danym roku nie odwiedzi ksiądz nie czuły się pokrzywdzone odprawiana jest w ich intencji msza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:39

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bóle głowy są normalne i zawdzięczamy je (chyba) wysokiemu poziomowi estrogenów :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ