X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja z kolei nie chce żeby do niej mówić "mamo" nawet synowie mają się do niej zwracać po imieniu bo "jest za młoda na takich dorosłych synów" więc ja z góry założyłam, że skoro synowie do niej nie mówią mamo to ja na pewno też nie będę. Zapytałam jak się mam zwracać to powiedziała, że po imieniu i tak zostało.
    Jeśli chodzi o dziecko- czyli jej wnuka- to przez 3 lata naszego małżeństwa "decydowała" za nas- bo ona jest za młoda na bycie teściową a co dopiero babcią ;) a tak poważnie to wtedy sami się nie decydowaliśmy na dziecko bo nie byliśmy jeszcze gotowi.
    Jak się dowiedziała o pierwszej ciąży to się ucieszyła- i byłam tym bardzo zdziwiona, no, ale jak poroniłam to jakoś nie widziałam u niej większego smutku. Na wiadomość o tej ciąży zareagowała z dystansem- ale mąż mówi, że coś podejrzewała.

KotMisia, moja też przeżywa drugą młodość ;) co i rusz na jakieś wypady weekendowe jeździ z jakimś facetem- ale synom się nie przyznaje tylko ściemnia, że ma szkolenia :D
    Nie wiem czy się boi ich reakcji czy o co chodzi- ale faktycznie łatwo nie mieli. Ojciec A miał bardzo poważny wypadek jak mąż miał chyba 10 lat. w szpitalu leżał chyba ze 4 miesiące, miał złamaną czaszkę, oczodół, krwiaka na mózgu, wiele złamań- także cud, że przeżył- ale potem życie z nim było gehenną- stracił bardzo znaczną część sprawności, szczytem osiągnięć było ubrać się i pościelić łóżko, potem zaczął pić i robić karczemne awantury.. a jak doszło do rękoczynów to podjęła bardzo trudną decyzję- bo jednak ślubowali na dobre i na złe- ale stwarzał zagrożenie dla dzieci i oddali go pod opiekę szpitala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:03

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak mamy trzy światy z tymi teściowymi, no ale cóż, życie...Dorota, ja się Ci wcale nie dziwię, też bym się wkurzyła na takie zachowanie, zwłaszcza jak teść pali przy Tobie. Tylko lepiej sobie to wytłumaczyć, że dla dobra dziecka olejesz to i nie będziesz się denerwować, bo po co dawać im pewną władzę wpływania na Twoje gorsze samopoczucie. I jak naprawdę źle się czujesz w ich towarzystwie, to bym sobie chyba darowała wspólną Wigilię, no chyba, że Twój mąż wkroczy do akcji i porozmawia szczerze z nimi.
    Ja się tak jednak zastanawiam, no bo w końcu każdy jest taki jaki jest i powinniśmy umieć to zaakceptować... Przecież te nasze teściowe też swoje w życiu przeszły... A jednak jakoś tak w relacjach synowa-teściowa brakuje tej empatii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:06

relg3e5e54dwhg22.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że już nie mam nic do powiedzenia w sprawie tej wigilii, a mąż może coś powie, ale pewnie nie tak dosadnie jakby trzeba. Bo w zasadzie musiałby powiedzieć, że mają mnie traktować jak rodzinę, szanować i dbać o moje samopoczucie, szczególnie teraz w ciąży. A jak będą palić przy mnie to nie będę się kłócić, po prostu wyjdę. Ale wolałabym towarzystwo osób, z którymi mogę śmiało pogadać, pośmiać się i nie chcieć ich opuszczać.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w przeciwieństwie do was mam złota teściową. Do niczego się nie wtrąca. Nie odwiedza mnie nagminnie. Mozna z nią o wszystkim pogadac, jak wraca z Niemiec z pracy to zawsze daje mi kase, jakieś proszki, płyny d płukania, słodycze. Zyć nie umierać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:14

alma, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, to trudna sprawa kochana. Może mimo wszystko pogadaj o swoich uczuciach z mężem i wspólnie podejmiecie decyzje. Wiem z własnego doświadczenia jak to jest czuć się nieakceptowaną, ale teraz to sobie olewam. Po prostu już mi nie zależy. Chciałabym jednak mieć chociaż poprawny kontakt z teściową tylko i wyłącznie ze względu na moje dziecko i męża. Kochać się nie musimy. I postanowiłam,że już nigdy nie dopuszczę, żeby teściowa wtrącała się w nasz związek. Przed nami hardcorowa rozmowa i na pewno wkrótce będę musiała z nią porozmawiać.
    Ofelaine wypożycz swoją teściówkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:17

relg3e5e54dwhg22.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664
    Goosiaczek masz głos ode mnie - super kot:)
    )
    Dzięki wielkie

dorota1987 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe moja teściowa też siedzi zagranicą :) Dlatego ją uwielbiam :D

alma, KotMisia, Karolcia88 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dziękuję że mi napisałaś słowa otuchy w związku z moją szaleńczą nocą andrzejkowa;) Jakoś odrazu lepiej mi się zrobiło.
    Dorota bardzo dobrze Cie rozumiem z tym paleniem mój teść też często pali przy mnie i jego znajomi co wiedzą że jestem w ciąży jak mój mąż zwraca im uwagę to mówia- nic jej nie będzie. Trzeba naprawdę być bezczelnym człowiekiem żeby palić przy ciężarnej.
    Ja mam teściową nawet ok. Ma dobre serce i nie jest złośliwa jak w opowieściach o tesciowych. Ale nie chciałabym z nią mieszkać bo jakoś nasze charaktery chyba by się nie zgrały w jednym domu;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się martwić, bo zauważyłam zaróżowiony śluz, już nie wiem czy to przez to, że się zdenerwowałam, czy to normalne w tym czasie ciąży.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota moze polez troche i obserwuj.
    Jak Cie to bardzo martwi to zawsze mozesz podjechac na ip

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz leżę sobie i oglądam Ryjka w tv...i będę obserwowała.

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota jak coś to na IP. Przeciążyłaś się?? A może znowu kichnęłaś? Masz może duphaston albo luteinę w domu? Jak masz to od razu zażyj. Kurczę napisz jaką decyzję podjęłaś?

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę jeszcze po jednej tabletce Duphastonu dziennie. Idę zaraz spać i zobaczę co będzie rano. Dobranoc dziewczyny:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota a kiedy masz planowaną wizytę u gin?
    Ja bym to skonsultowała na Twoim miejscu bo powtarza się już kolejny raz
    A może masz zaparcia i taki śluz pojawia się po wizycie w toalecie? Tak może być od parcia mi się zdarza jak długo się nie załatwiam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się rozpisałyscie od rana ;) Widzę że teściowe na tapecie ja na moją nie mogę narzekać, mieszka nade mną i w ogóle mi nie przeszkadza :) jest bardzo uczynna i troszczy się o mnie zwłaszcza teraz :) często też staje po mojej stronie i powtarza ze jej syn miał szczęście, że mnie spotkał...i że go zechciałam hehehehe teściu tez jest spoko ale często go nie ma, mówi do mnie coruś :D współczuję wam takiego za przeproszeniem uzerania się z teściowymi, ale chyba nie pozostaje wam nic innego jak po prostu się nie przejmować i robić, i mówić to co chcecie.

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:49

MiM, dorota1987, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Przed nami tez kolejny tydzien :)

Gosia my tez jadamy po 2 kolacje w Wigilie..

Trzymam kciuki za wizyte. Czemu sie jednak zdecydowalas na drugiego lekarza?

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:14

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, jak mieszkacie na swoim to zupelnie inna sytuacja a jak my mieszkamy z tesciowa (mamy gore a ona dol) to nawet byloby glupio robic osobna wigilie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:15

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ