X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoj telefon robi numery, na moim sie wyswietla.

Noni u Was jeszcze dochodzi odleglosc. Do moich rodzicow mamy moze 35km wiec bez tragedii, ale wiecie jak to jest.. nigdy ibie strony nie beda zadowolone bo albo- siedzimy za krotko- albo przyjezdzamy za pozno ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a jak Ci leci krew z nosa to przykladaj zimne oklady.

Rika lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rika na moim tel tez nie wyswietla sie twoj suwaczek. Gosiu kciukam za wizyte. Na pewno bedzie dobrze :) u nas dzien rozpoczal sie od mdlosci i szarpania zoladka nad wc. Dawno tego nie bylo. Cos moje dziecko nie odzywa sie do mnie a ja czekam na te ruchy jak na zbawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:59

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:50

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Ja wczoraj nie zjadłam kolacji więc dziś od 6 rano było mi niedobrze z głodu.

Czy Wy też macie takie wrażenie ze brzuch jest na maksa naciągnięty, czasem myślę, że mam wieczne wzdęcia tak mnie wyciąga.

A temat wigilii.. no my raz poszliśmy na 2 to była tragedia, bo ciągle a u nas nic nie zjadłeś itd odkąd mieszkamy na swoim to Wigilia jest u nas. Kiedyś mieliśmy nawet 15 osób: moi rodzice, teście moje rodzeństwo w tym narzeczony siostry, brat męża z dziećmi moje babcie full ludzi i super było. I co roku jest moja rodzina(rodzice, brat siostra teraz z mężem) i teście. Rozdzielam zadania, choć teraz każdy już wie co robić i tyle :)
    Miłego dnia i samych udanych wizyt :)

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzorek ja mam takie wrażenie tylko wieczorami, jakby mi miał brzuch wystrzelić, jest mega napięty i nabrzmiały... A mdłości pewnie przyszły bo też poszłam spać głodna ;)

My z mezem dwa lata temu byliśmy na 2 wigiliach i była masakra. Siedzisz z zegarkiem na ręku, żeby zdążyć na tą drugą wigilię, bo wszyscy czekają. Jesz potem na silę, no bo ileż można.. Więc rok temu byliśmy tylko u mnie i było już lepiej . W tym roku jeszcze nie wiemy gdzie wylądujemy :)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:15

gosiunia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    RIKA ja widzę twoje suwaczki :)
    Gosia trzymam kciuki za wizytę :)
    Ja tez czuje ze mój brzuch robi się bardziej napięty ale to normalne zjawisko bo rośnie :) ja wczoraj zasnąć nie mogłam przez zgage, już mnie od kilku dni męczy :/ teściowa mówi ze dzidzi włoski rosną hehe
    A wigilię spędzamy na zmianę raz u moich rodziców, za rok u teściow, jak będziemy na swoim to organizujemy u nas ale to jeszcze trochę potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 09:18

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko i jak sie czujesz??

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:50

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)

Dzisiaj wizytuję, dopiero o 19, ale mam nadzieję że uda się podejrzeć kto zamieszkuje ten ogromny dom, który zaczyna zasłaniać mi stopy :P
    No i mam nadzieję, że wszystko z Maluchem dobrze bo ostatnio miałam się czym martwić.. :(

Co do Wigilii to zawsze mamy w dwóch domach bo oboje rodziców mamy w odległości od Warszawy ok 360km (od jednych do drugich 35) więc jeździmy tu i tam, bo teściowa jest uszczypliwa i mojego męża ranią później jej słowa.. Najpierw jesteśmy u teściów, tam żeby nie było, że mi nie smakuje ich czy coś zjadam wszystkie potrawy symbolicznie, a to po jednym pierogu, kawałku rybki czy coś więc się nie przejadam, są prezenty dla dzieciaków i jedziemy do moich - w tym czasie godzina przerwy przynajmniej więc robi się miejsce na spokojną kolację u mnie ;) I dopiero w kolejne dni jedziemy na dłuższe posiedzenie.. Męczące to nie powiem, ale wiem ile to znaczy dla rodziców.. Poza tym teść mnie uwielbia i byłoby mu chyba bardziej przykro a niepowiedziałby..

Mój brzuch też jest mega napięty, zwłaszcza rano.. Więc na pewno to nie wzdęcia, a czy w nocy też macie takie bóle jakby ciągnięcie przy przewracaniu? Nie wiem czy mówić lekarzowi o takich rzeczach, bo mam czasem wrażenie że uśmiecha się do mnie jak do histeryczki :P A bóle sa na tyle nie przyjemne że zawsze się budze, okropne to...

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, kciukam za wizytę oczywiscie. A takie ciągnięcia tez miewam przy przewracaniu ale nie zawsze. Sa dosyć mocne i nieprzyjemne ale to normalny objaw.

katalina lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja kiedyś miałam takie bóle ginka powiedziała ze to więzadła i nie ma powodu do niepokoju, myślę że u ciebie to to samo ale jeśli cię to martwi to zapytaj a lekarzem się nie przejmuj masz prawo wszystkiego nie wiedzieć :) zaciskam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 09:26

katalina lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze większość z was spędza podwójne wigilie, to na pewno jest męczące...i szczerze to za bardzo tego nie ogarniam przecież wasi rodzice i tesciowie to dorośli ludzie powinni was zrozumieć ze jeżdżenie tyle km od domu do domu mija się z celem bo nigdzie nie możecie się spokojnie rozgoscic...taka gonitwa jest moim zdaniem bez sensu

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia może właśnie jakieś więzadło się naciagnelo nie wiem musimy się chyba przyzwyczajać do bólu bo będzie go więcej :P Ja mam na drugie Malwina :) a znam jedna Elwire i mówią na nią Elfik

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, u mnie oboje mówią, że jak będę miała swoje dzieci to będę wiedziała co to jest kiedy dziecko "nie chce" spędzać wigilii ze mną :P
    Swoją drogą, mi chyba by było przykro nie mieć wszystkich u siebie, ale trochę wkurza mnie teściowa, bo ma 5 synów i zwykle tylko 3 jest na Wigilii u niej, a jak mój by się chciał wyłamać to zaraz jest gadanie, że sobie nową rodzinę znalazł. Jakoś pozostałym dwóm tak nigdy nie słyszałam żeby tak mówiła, ale znowu mój to w domu jest oczko w głowie największe.. No i co zrobić, ale szczerze mówiąc.. Ja akurat to w miarę lubię :) wiadomo jest się zmęczonym, ale nie mam wyrzutów sumienia chociaż :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) widzę, że temat wigilii :) nienawidze wigilii :) z tego względu, że pewnie jak większość trzeba jechać na dwie. U nas odległość między naszymi domami: nasz a moi rodzice 2 m, między naszym a jego rodzicami około 5 km :) także ciężko jest się wywinąć z dwóch :) a już rok temu się kłóciłam, że mają zrobić jedną wigilię, bo jak nie to w tym roku z Konradem wyjeżdzamy i nikt nas nie zobaczy na wigilii :) taaa, myślicie, że ktoś się przejął? Mam inny plan :) a raczej nie plan, bo ostatnio zauważyłam, że jak za bardzo się najem to wywala mi żołądek :/ i jest taki twardy zaraz pomiędzy żebrami...i zaraz spać się chce. No zobaczymy. Dla mnie wigilia to kupa stresu i roboty, a potem matki wciskają nam jedzenie, a ja nienawidzę marnować jedzenia, ale nie jemy jak słonie i ja potem musze wyrzucić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 09:45

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tez czuje jakoś nieswojo u teściów i jak muszę siedzieć całą niedziele u nich to mam dość. Ani się położyć ani odpocząć. Siedzisz za tym stołem i gadasz nie wiadomo o czym.... Nie ma jak to u siebie, chcę to się kładę, oglądam swój film jeśli mam ochotę, czuje się swobodnie po prostu

gosia86, madziorek, KotMisia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ