X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie cwiczylas? Bo poczytalam i w sumie to w wiekszosci przypadkow opisuja jezeli ktos ma cukrzyce i nastepuje spadek cukru.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    aaa dziewczyny, bo zapomniałam wczoraj o tym pisać, a powiedzcie mi bo dostałam wyniki i wszystko jest książkowe, hemoglobina wciąż mnie zaskakuje bo takiej nie miałam jeszcze :D ale mam z cukrem chyba problem :P bo cukier mam 69 czyli o 1 poniżej normy :P ja wiem, że to się wszystko tak naprawdę wciska w widełki, ale z badań na badania ten wynik mi maleje.. czy niedocukrzenie w ciąży bardzo poważne jest?

Kochana nie martw się na zapas! Lekarz na bank każe Ci powtórzyć badanie i jeżeli coś będzie nie tak to wyśle do diabetologa. Nie można martwić się na zapas!

katalina lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ćwiczyłam, ale też nigdy nie miałam problemu z cukrem.. właśnie też te pierdoły o hipoglikemii w przypadku cukrzycy czytałam :P raczej się obawiam że będę musiała się bezsensu tułać po lekarzach, na koniec ręce tylko rozłożą :P zawsze tak jest...
    W każdym razie niski cukier tłumaczyłby moje ciągłe zmęczenie. W ogóle to chyba będzie nasza rodzinna choroba, bo mój mąż też ma niedocukrzenie :P

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:52

MiM, madziorek, nadulek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:29

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a twoja Pani doktor nie powiedziała, ze może to się zmienić? Cały czas tak będzie? Ja czytała o dziewczynach, którym w 34 tygodniu się podniosło i urodziły naturalnie.
    Najważniejsze, żebyś krwawień nie miała.
    Trzymam kciuki:)

gosia86 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny nie sposób was nadrobić
    Wiec najpierw napiszę relację z wizyty a potem przeczytam co napisałyście

Niestety łożysko bez zmian a nawet chyba gorzej bo wcześniej tylko nachodziło na ujście szyjki a teraz je przeslania całkowicie wiec jest to tzw łożysko przodujące czyli nadal obowiązują wcześniejsze zalecenia a najlepiej gdybym ograniczyła życie do spacerów po domu i do polegiwania w większości dnia
    Oczywiście zakaz seksu nadal ;( a szlam z nadzieja ze może będzie lepiej
    Usg przez pochwę aby sprawdzić stan szyjki na szczęście tu wszystko ok jest dluga ponad 5 cm
    No a na ból brzucha wracam do luteiny i duphastonu caly czas czuję jakbym miała napięte podbrzusze jak przed miesiączka
    Jeśli chodzi o panią dr to konkretna wszystko dokladnie tłumaczy i specjalnie dla mnie przychodzi za dwa tygodnie wcześniej do pracy żebym mogła przyjść do kontroli
    Niestety nie zrobiła usg przez brzuch bo bardziej jej zależało na obejrzeniu szyjki
    No i mam jeszcze uważać na zaparcia bo zbyt mocne parcie nie jest wskazane przy takim lozysku

Kochane dziękuję że tak bardzo czekałyście na wieści ode mnie :*

Magic teraz czekamy na wieści od Ciebie

Gosieńka przytulam mocno! Dasz radę!!!! Będziesz leżeć i gadać z nami na forum :* A na zaparcia polecam pici kefiru każdego posiłku. Kochana będzie dobrze!!!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie wrzucić linka do naszej tabeli z terminami wizyt itp.?

slash lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • beti97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj :) trochę późno się dziś odzywamy ale o 12 wysmarowałam długi post i mi się skaskował. Z nerwów odłożyłam tableta na stół i pojechałam do mamy zawieść pare rzeczy. Ja wczoraj obudziłam się o 2:40 w nocy na żelkę. Nigdy mi się nocne podjadanie nie zdarzało, ale małe było zadowolone i w nocy trochę pofikało. Ja mam ok 1,5 kg na plusie, ale ile tak naprawdę waga pokaże u gina w środę to zobaczymy. Od początku sugeruję się tylko wagą u lekarza, bo w domu to różnie mi pokazuje zawsze jest +/- 1 kg. Zjadłam u mamy pomidorową, ale czegoś mi brakowało, więc wykradłam mamie czekoladowego Mikołaja którego miała już na święta. Zjadłam całego na raz. W autobusie zapachniało mi zapiekanką, więc zsiadłam koło biedronki i kupiłam. Po powrocie spacer z psiakiem , przebranie się w strój domowy i delektowanie się zapiekanką. Dopiero po niej poczułam się syta. Teraz piję herbatkę i leżę. Jak mój apetycik dalej będzie rósł to na święta będę mieć brzuch jak św.Mikołaj. Ja też mam nadzieję że w środę usłyszę czy dziewczynka czy chłopczyk.

KotMisia, PIGULSKA, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic czekamy na Ciebie. Czy będzie wyśniony siusiaczek czy jednak dziewczynka :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Magic, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee1bceba82e7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:13

Magic, Monika1357, PIGULSKA, beti97, Bluberry, Ofelaine, Karolcia88, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiu będzie dobrze :* grunt, że lekarka powiedziała same dobre wieści. Wiadomo to łożysko to może być problem, ale spokojnie, nie Ty pierwsza nie ostatnia,ściskam mocno i idę się powoli szykować :)

Ściska mnie już w żołądku :) uchhh uwielbiam to napięcie :)

KotMisia, Monika1357, gosia86, madziorek, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ciągle problem z suwakiem. Nie zmieniają mi się dni na nim i ciągle muszę wstawiać nowy. Też tak macie?

A co z waszymi hormonami? Ja wczoraj śmiałam się przez 5 minut, myślałam, że się uduszę i oczywiście skończyło się to płaczem. U mnie hormony totalnie wzięły górę. Mój mąż już nie może wytrzymać ze mną. W sobotę jak usypiał to miałam wrażenie, że oddycha na mnie przez dziurki od nosa i mi bardzo wieje, odwrócił się a ja ciągle czułam, że wieje. Normalnie masakra.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    gosiu będzie dobrze :* grunt, że lekarka powiedziała same dobre wieści. Wiadomo to łożysko to może być problem, ale spokojnie, nie Ty pierwsza nie ostatnia,ściskam mocno i idę się powoli szykować :)

Ściska mnie już w żołądku :) uchhh uwielbiam to napięcie :)

Powodzenia, trzymam kciuki:)

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codziennie cos kłuje .
    A to na wysokości pępka, a to w pachwinach.
    Juz sie przyzwyczajam, ze po prostu nie moze to być nic złego.
    To maluch rośnie, rozpycha sie. A przecież nie jest w brzuchu sam, troche tam tego wszystkiego jest wiec i kłuć, bolec moze.
    Mowię sobie ze póki bol jest spokojnie do zniesienia bez żadnych prochów i nie ma krwawienia to nie ma sie czym przejmować.
    Dziś wypucowałam kuchnie i ledwo zyje, najwygodniej byłoby sie położyć ale czekam aż Mąż wróci z pracy.
    Za oknem tak szaro i buro... Nic tylko spac :)

16udyx8d2hk0fycf.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymaj się i leniuchuj ile się da! Będzie dobrze :) ciąża to okres wyrzeczeń mniejszych bądź większych, ale później jest najcudowniejsza rekompensata, nasze kochane kruszynki <3

Magic czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:19

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dasz rade, dla dzieciatka zniesiesz wszystko a miejmy nadzieje, ze lozysko jeszcze sobie powedruje w odpowiednie miejsce. :)
    Ja wsunelam dwa talerze czerwonego barszczu i leze. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny, mam ciągle problem z suwakiem. Nie zmieniają mi się dni na nim i ciągle muszę wstawiać nowy. Też tak macie?

A co z waszymi hormonami? Ja wczoraj śmiałam się przez 5 minut, myślałam, że się uduszę i oczywiście skończyło się to płaczem. U mnie hormony totalnie wzięły górę. Mój mąż już nie może wytrzymać ze mną. W sobotę jak usypiał to miałam wrażenie, że oddycha na mnie przez dziurki od nosa i mi bardzo wieje, odwrócił się a ja ciągle czułam, że wieje. Normalnie masakra.
    Ja nie mam problemów z suwakiem i z huśtawka nastroju raczej tez nie. Zdarza mi się czasem rozkleic albo porządnie wkurzyc ale staram się panować nad emocjami :P

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ