X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziękujemy, wygląda na to że wojna idzie :P

Gosiu, na bóle powiedział po badaniu że nie mam się martwić bo szyjka jest długa prawie 4cm i nie ma powodu do strachu. Pooglądał jeszcze całą resztę i stwierdził że nie ma powodów do strachu, a te bóle to po prostu ciągle powiększająca się macica i więzadła, bo brzuszka nie mam jakoś bardzo dużego, a mały jest spory więc się rozpycha :)

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina gratulacje. To juz możemy isc spac ;) do jutra ;)

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:30

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem gdzie mam łożysko, ale lekarz mówił że z nim wszystko ok.. jestem w starszej od was ciąży , do tego drugiej i też nie czuje regularnych ruchów. w ogóle to poczułam tylko kilka takich wyraźniejszych kopniaczków, a tak to takie smyrnięcia i puknięcia są.
    Ale się nie przejmuje bo widocznie tak jest ułożony. Byłam w piątek na usg wszystko było ok, poza tym widziałam na usg jak mnie kopie a ja tego nie czułam. także dziewczyny nie martwcie się. nie od parady każą liczyć ruchy dopiero po 30 (?) tc

Kotmisia, Karolcia, dziękuje za pocieszenie, a jednak strach jest, i po co było dodawać fotkę :D .

gosia86, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Gratuluje kolejnych chłopców :)

Co do ruchów to tez miewam obawy bo raz czuje a raz nie
    Ale jak byłam ostatnio w piątek to dzidzia plecami odwrócona jest wiec sama Dr powiedziała ze tak jak dzidzia jest to mniej będę czuła ruchy

gosiunia lubi tę wiadomość

marzenia się spełnią
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:59

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Matik, Blu dziękuję :)

Gosiu, a może oprócz lutki to faktycznie ten magnez? ja teraz codziennie biorę dodatkowe witaminy i czuję tylko ciągnięcie z rana póki się nie rozchodzę, ale widzę że brzuch rośnie z dnia na dzień :P

Miałam dziś strasznie głupie sny i zaczęłam się znów martwić :( Chciałabym już poczuć jak się Bartuś wierci..
    Moja następna wizyta to połówkowe 23 grudnia.. już odliczam :P Po wczoraj mam taki niedosyt, bo mało widziałam z leżącej pozycji, a mąż mi ciągle mówi "a widziałaś jak on tak zrobił?" albo "widziałaś, można było żeberka policzyć i paluszki"... no dobija mnie bo ja słabo widziałam :P a jeszcze zdjęcia żadnego nie cyknął i nie mam na co patrzeć teraz.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:43

Matik2012 lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wieści i płci! ;-)

Madziorek - ja ubijam śmietankę 30% i dodaję cukru pudru troszkę :D

Dzisiaj mi się śniło, że będziemy mieli synka, już nie mogę się doczekać drugiego prenatalnego usg, a to dopiero w styczniu...

Nasz bobas prawdopodobnie będzie już spod znaku bliźniąt, ja urodziłam się 16-go maja i jestem byczkiem, a maluch na byczka się raczej nie załapie, no chyba że przyjdzie troszkę wcześniej.. ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:59

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam czasem takie wrażenie jakby mnie uciskało na jelita albo żebra to dopiero taka igła :P Ale nocy nie pamiętam żadnej takiej spokojniej, przespanej :( codziennie budzę się choćby na każde przewrócenie z boku na bok bo taka męka, a ostatnio zauważyłam że drętwieje mi cała prawa strona.. marzę o tym żeby przespać noc na plecach bo najwygodniej :P

Ja magnez chyba też zacznę przyjmować i cynk na skórę jeszcze.. może nie będzie tak swędzieć

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Gosia ja mam czasem takie wrażenie jakby mnie uciskało na jelita albo żebra to dopiero taka igła :P Ale nocy nie pamiętam żadnej takiej spokojniej, przespanej :( codziennie budzę się choćby na każde przewrócenie z boku na bok bo taka męka, a ostatnio zauważyłam że drętwieje mi cała prawa strona.. marzę o tym żeby przespać noc na plecach bo najwygodniej :P

Ja magnez chyba też zacznę przyjmować i cynk na skórę jeszcze.. może nie będzie tak swędzieć

Katalinko, ja mam identycznie, odkąd zaszłam w ciąże nie miałam ani jednej całkowicie przespanej nocy, na początku dwugodzinne przerwy w spaniu, teraz każde przekręcenie z boku na bok - pobudka, dodatkowo też mam takie odczucia, jakby mnie ktoś igiełką kłuł w bok albo też ciągnie mnie dół brzucha, a sen mam tak lekki, że masakra... Zasypiam łatwo koło 22-23 i śpie w miarę mocno około 2-3 godzin, potem już tylko raczej drzemki...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:00

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super więsci z wizyt. Dzieci nam rosną! :-)

Magic....co ja bym dała za tą dziewczynkę, już nawet we snach tylko o niej marzę :p A propos gin, gdzie chodzisz do lekarza w Piastowie? Ja też tutaj mam usg, więc może to samo miejsce?

gosiunia lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Jak zwykle jestem niewyspana, też mam lekki sen od początku ciąży i nie pamiętam kiedy przespałam całą noc. Każde przewrócenie na bok mnie budzi, a to siku mi sie chcę, i tak w kolko. Marze już o L4 i spaniu do 8-9 chociaż :)
    Wczoraj dodatkowo dół brzucha jakoś mnie tak ciągnął jakby ktoś mnie naciągał na imadle :D. Zauważyłam, że coraz częściej czuje jakieś bóle, kłucia, szarpania, ciągnięcia. Na początku nie czułam nic chyba miałam naprawdę dużo miejsca a teraz zaczyna go brakować i mnie rozpycha. A jak już leże na plecach to oddychać nie mogę tak mnie dusi, czuje ucisk jakiś. Też tak macie???
    I czasami zdarza mi się czuć takie jakby bezbolesne skurcze macicy, czy to mogą być już te skurcze Braxtona-Hicksa???

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, spróbuję z tym magnezem, bo chyba z pożywienia mi się tak dobrze nie wchłania.
    Ja właśnie mogłabym spać na lewym ciągle, przynajmniej przed ciążą miałam tak że całą noc byłam w stanie przespać na lewym. A teraz na lewym wszystkie kości mnie bolą a na prawym cała drętwieję.. Paranoja jak nic :P Śpię w sumie może około 6h na dobę.. trochę mi brakuje o tę godzinę-dwie :P Chociaż nigdy nie spałam długo..

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc.... ja wciąż nie mogę uwierzyć w to co się wczoraj stało...wciąż próbuję się przestawić...wciąż mi smutno, ale od pcozątku śniła mi się dziewczynka i tylko raz synek...kiedyś się z tym uporam...wolałam synka bo z dziewczynami jest za dużo problemów :( i boję się jej problemów z płodnością w przyszłości...ehh...wciąż płakać mi się chce... ale czekamy jeszcze miesiąc i wtedy już na pewno będzie wiadomo..

katalina gratuluję fajnie, że będziesz mieć synka :)

Ofe to co odczuwasz czyli brak możliwości oddychania to wina macicy, która uciska przeponę, a te skurcze to naturalne skurcze ćwiczące macicy i przygotowują ją do porodu :) spokojnie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe , ja na plecach też nie mogę długo leżeć bo zaraz mi się ciężko oddycha.

Dzień dobry dziewczyny! Jakas taka śpiąca dzisiaj jestem, właśnie sobie robię kawę :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic kochana, córeczka też jest cudownym darem, jak u mnie się za 3 tyg okaże, że jednak dziewuszka to płakać nie będę, chociaż wiadomo że jak się nastawiłam.. ;) I dlaczego od razu myślisz że będą z nią problemy? Albo że będzie mieć problem z płodnością? Może się okaże że będziesz młodą babcią wielu pociech? :P A córa okaże się najpiękniejszym darem od losu, z którą zbudujesz wspaniałą więź i która będzie Twoją dumą większą niż syn? Spróbuj znaleźć jakieś pozytywy w tym, będzie też córeczką tatusia ;) A Ty idź do sklepu i popatrz na ubranka dla dziewczynek! Chłopców nie można tak pięknie jak dziewczynki ubrać :)

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.! ja dziewczyny też spać nie mogę i byle szmer mnie budzi... a jak już usnę po 2 godzinnym wierceniu się to i tak co godzinę się budzę...
    Ofe też tak mam długo na plecach juz nie poleże...

ale dzis zimno u nas u Was tez? chce juz lato;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja też już bym chciała lato :D tyle mam planów :P Ale potem mogą być już następne święta :P Dzieci będą nam już pełzać i w ogóle jak fajnie będzie :D Kupiłam mężowi taką czapę z pomponem i reniferami czarno/popielatą jak miał Kevin i ten teraz już lata i szuka małego odpowiednika dla dziecka, w trochę jaśniejszej tonacji ;)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ