Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy dziękujemy, wygląda na to że wojna idzie
Gosiu, na bóle powiedział po badaniu że nie mam się martwić bo szyjka jest długa prawie 4cm i nie ma powodu do strachu. Pooglądał jeszcze całą resztę i stwierdził że nie ma powodów do strachu, a te bóle to po prostu ciągle powiększająca się macica i więzadła, bo brzuszka nie mam jakoś bardzo dużego, a mały jest spory więc się rozpychaKotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja nie wiem gdzie mam łożysko, ale lekarz mówił że z nim wszystko ok.. jestem w starszej od was ciąży , do tego drugiej i też nie czuje regularnych ruchów. w ogóle to poczułam tylko kilka takich wyraźniejszych kopniaczków, a tak to takie smyrnięcia i puknięcia są.
Ale się nie przejmuje bo widocznie tak jest ułożony. Byłam w piątek na usg wszystko było ok, poza tym widziałam na usg jak mnie kopie a ja tego nie czułam. także dziewczyny nie martwcie się. nie od parady każą liczyć ruchy dopiero po 30 (?) tc
Kotmisia, Karolcia, dziękuje za pocieszenie, a jednak strach jest, i po co było dodawać fotkę.
gosia86, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Gratuluje kolejnych chłopców
Co do ruchów to tez miewam obawy bo raz czuje a raz nie
Ale jak byłam ostatnio w piątek to dzidzia plecami odwrócona jest wiec sama Dr powiedziała ze tak jak dzidzia jest to mniej będę czuła ruchygosiunia lubi tę wiadomość
marzenia się spełnią -
Cześć dziewczyny
Matik, Blu dziękuję
Gosiu, a może oprócz lutki to faktycznie ten magnez? ja teraz codziennie biorę dodatkowe witaminy i czuję tylko ciągnięcie z rana póki się nie rozchodzę, ale widzę że brzuch rośnie z dnia na dzień
Miałam dziś strasznie głupie sny i zaczęłam się znów martwićChciałabym już poczuć jak się Bartuś wierci..
Moja następna wizyta to połówkowe 23 grudnia.. już odliczamPo wczoraj mam taki niedosyt, bo mało widziałam z leżącej pozycji, a mąż mi ciągle mówi "a widziałaś jak on tak zrobił?" albo "widziałaś, można było żeberka policzyć i paluszki"... no dobija mnie bo ja słabo widziałam
a jeszcze zdjęcia żadnego nie cyknął i nie mam na co patrzeć teraz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:43
Matik2012 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję dobrych wieści i płci!
Madziorek - ja ubijam śmietankę 30% i dodaję cukru pudru troszkę
Dzisiaj mi się śniło, że będziemy mieli synka, już nie mogę się doczekać drugiego prenatalnego usg, a to dopiero w styczniu...
Nasz bobas prawdopodobnie będzie już spod znaku bliźniąt, ja urodziłam się 16-go maja i jestem byczkiem, a maluch na byczka się raczej nie załapie, no chyba że przyjdzie troszkę wcześniej.. -
Gosia ja mam czasem takie wrażenie jakby mnie uciskało na jelita albo żebra to dopiero taka igła
Ale nocy nie pamiętam żadnej takiej spokojniej, przespanej
codziennie budzę się choćby na każde przewrócenie z boku na bok bo taka męka, a ostatnio zauważyłam że drętwieje mi cała prawa strona.. marzę o tym żeby przespać noc na plecach bo najwygodniej
Ja magnez chyba też zacznę przyjmować i cynk na skórę jeszcze.. może nie będzie tak swędzieć -
katalina wrote:Gosia ja mam czasem takie wrażenie jakby mnie uciskało na jelita albo żebra to dopiero taka igła
Ale nocy nie pamiętam żadnej takiej spokojniej, przespanej
codziennie budzę się choćby na każde przewrócenie z boku na bok bo taka męka, a ostatnio zauważyłam że drętwieje mi cała prawa strona.. marzę o tym żeby przespać noc na plecach bo najwygodniej
Ja magnez chyba też zacznę przyjmować i cynk na skórę jeszcze.. może nie będzie tak swędzieć
Katalinko, ja mam identycznie, odkąd zaszłam w ciąże nie miałam ani jednej całkowicie przespanej nocy, na początku dwugodzinne przerwy w spaniu, teraz każde przekręcenie z boku na bok - pobudka, dodatkowo też mam takie odczucia, jakby mnie ktoś igiełką kłuł w bok albo też ciągnie mnie dół brzucha, a sen mam tak lekki, że masakra... Zasypiam łatwo koło 22-23 i śpie w miarę mocno około 2-3 godzin, potem już tylko raczej drzemki... -
Dziewczyny, super więsci z wizyt. Dzieci nam rosną!
Magic....co ja bym dała za tą dziewczynkę, już nawet we snach tylko o niej marzę :p A propos gin, gdzie chodzisz do lekarza w Piastowie? Ja też tutaj mam usg, więc może to samo miejsce?
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Hello
Jak zwykle jestem niewyspana, też mam lekki sen od początku ciąży i nie pamiętam kiedy przespałam całą noc. Każde przewrócenie na bok mnie budzi, a to siku mi sie chcę, i tak w kolko. Marze już o L4 i spaniu do 8-9 chociaż
Wczoraj dodatkowo dół brzucha jakoś mnie tak ciągnął jakby ktoś mnie naciągał na imadle. Zauważyłam, że coraz częściej czuje jakieś bóle, kłucia, szarpania, ciągnięcia. Na początku nie czułam nic chyba miałam naprawdę dużo miejsca a teraz zaczyna go brakować i mnie rozpycha. A jak już leże na plecach to oddychać nie mogę tak mnie dusi, czuje ucisk jakiś. Też tak macie???
I czasami zdarza mi się czuć takie jakby bezbolesne skurcze macicy, czy to mogą być już te skurcze Braxtona-Hicksa??? -
Gosia, spróbuję z tym magnezem, bo chyba z pożywienia mi się tak dobrze nie wchłania.
Ja właśnie mogłabym spać na lewym ciągle, przynajmniej przed ciążą miałam tak że całą noc byłam w stanie przespać na lewym. A teraz na lewym wszystkie kości mnie bolą a na prawym cała drętwieję.. Paranoja jak nicŚpię w sumie może około 6h na dobę.. trochę mi brakuje o tę godzinę-dwie
Chociaż nigdy nie spałam długo..
-
czesc.... ja wciąż nie mogę uwierzyć w to co się wczoraj stało...wciąż próbuję się przestawić...wciąż mi smutno, ale od pcozątku śniła mi się dziewczynka i tylko raz synek...kiedyś się z tym uporam...wolałam synka bo z dziewczynami jest za dużo problemów
i boję się jej problemów z płodnością w przyszłości...ehh...wciąż płakać mi się chce... ale czekamy jeszcze miesiąc i wtedy już na pewno będzie wiadomo..
katalina gratuluję fajnie, że będziesz mieć synka
Ofe to co odczuwasz czyli brak możliwości oddychania to wina macicy, która uciska przeponę, a te skurcze to naturalne skurcze ćwiczące macicy i przygotowują ją do poroduspokojnie
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic kochana, córeczka też jest cudownym darem, jak u mnie się za 3 tyg okaże, że jednak dziewuszka to płakać nie będę, chociaż wiadomo że jak się nastawiłam..
I dlaczego od razu myślisz że będą z nią problemy? Albo że będzie mieć problem z płodnością? Może się okaże że będziesz młodą babcią wielu pociech?
A córa okaże się najpiękniejszym darem od losu, z którą zbudujesz wspaniałą więź i która będzie Twoją dumą większą niż syn? Spróbuj znaleźć jakieś pozytywy w tym, będzie też córeczką tatusia
A Ty idź do sklepu i popatrz na ubranka dla dziewczynek! Chłopców nie można tak pięknie jak dziewczynki ubrać
-
hej.! ja dziewczyny też spać nie mogę i byle szmer mnie budzi... a jak już usnę po 2 godzinnym wierceniu się to i tak co godzinę się budzę...
Ofe też tak mam długo na plecach juz nie poleże...
ale dzis zimno u nas u Was tez? chce juz lato;) -
Paulinqa ja też już bym chciała lato
tyle mam planów
Ale potem mogą być już następne święta
Dzieci będą nam już pełzać i w ogóle jak fajnie będzie
Kupiłam mężowi taką czapę z pomponem i reniferami czarno/popielatą jak miał Kevin i ten teraz już lata i szuka małego odpowiednika dla dziecka, w trochę jaśniejszej tonacji
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość