X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem byczkiem straszny ze mnie uparciuch i współczuje wszystkim wokolo :)

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    dziewczyny gratuluje i ciesze się z wieści z wizyt.
    Magic, będziesz miała małą księżniczkę w domu, pomyśl, że bedziesz mogła ją stroić, czesać :D i wogóle będziesz się lepiej dogadywać niż z synem.
    chociaż mój synek to typowy synuś mamusi, to widać , że jednak tatuś jest największym autorytetem.

dziewczyny, dodałam sobie zdjęcie na fb z brzuchem i teraz trochę żałuje, czy to nie za wcześnie się pochwaliłam? w sumie kto mnie widuje ten wie, bo nie da się ukryć, a tu jednak taki szał zrobiłam zaraz komentarze, gratulacje i takkk się dziwnie poczułam

To zazdroszczę tych komentarzy :D I proszę mi tu nie wierzyć, że coś może pecha przynosić :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopcy sa fajni. Chrześniak mojego męża to by ciagle na mnie wisiał, tulił i głaskał. Zawsze jak przyjeżdzają to chce ze mna spac i głaszcze mnie po głowie ;) z kolei kuzyn męża ma córcię i ona jest rozkoszna taka modnisia, paznokcie pomalowane musza byc ;) torebeczki, lakierki. Magic zakochasz sie ;)

czarna panda, gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic rozumiem Twoje rozczarowanie płcią. Mój mąż strasznie chce mieć syna nawet na brzuszek mówi Oskarek...ja nie znam płci i dla mnie jest obojętne co będzie ale...chciałabym spełnić marzenie męża;) Także bardzo dobrze rozumiem bo ja też troszkę boję się swojej reakcji 23 grudnia na połówkowym... Staram się układać w głowie że może być i córcia. Ktoś by powiedział -ale pieprzą przecież ważne żeby były zdrowe. Wiadomo to jest najważniejsze i co do tego żadna z nas nie ma wątpliwości ale różne myśli dotyczące naszego baby siedzą nam w główce;)
    Cieszę się że po dzisiejszych wizytach jest wszystko dobrze. Nie mogę się doczekać naszych połówkowych;) Ja chyba zaraz zrobię sobie budyń czekoladowy;)

gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem, przecież to już prawie półmetek! Wszystko będzie dobrze :)

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:29

gosia86, czarna panda, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;/ myslicie ze mam sie niepokoic ? co robic ???

od poniedzialku zaczelam czuc ruchy tak wydawalo mi sie ze coraz intensywniej do piatku i od soboty nie czuje nic czy mam sie martwic ? czy na tym etapie moze sie to zdarzyc ??? ;(

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria dzis czytalam ze na tym etapie ciazy ruchy moga byc nieregularne i nie ma powodow do zmartwien. Ja tez nie czuje codziennie i smutno mi z tego powodu ale staram sie nie panikowac. Pisza wszedzie ze pierworodki pierwsze ruchy czuja zazwyczaj po 20 tygodniu.

atdc8iikup31msj2.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to troche mnie uspokoilas :D bo co mogloby sie stac, w koncu nic ani nie bolalo, moze sie ulozyl inaczej ? w piatek popoludniu wlasnie czulam mocniej jeden raz moze sie wtedy przewracal a po tym juz nie czulam nic :/ pozostaje czekac na ruchy albo do wizyty ktora mam 8.12 ...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluję i rozumiem Twoje rozterki ja też jakoś od początku miałam silne przeczucie na dziewczynkę a tu siusiak ;) ale i tak kocham moje małe maleństwo bez w względu na płeć <3
    Ja właśnie objadłam się płatkami corn flakes z mlekiem :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam ze bedzie dziewczynka i przyzwyczajalam sie do tej mysli a jak wyszedl na usg siusiaczek to bylam w szoku ale sie ciesze nawet ze bedzie Natanek :D tylko zeby czesciej pokazywal mamusi ze sie dobrze czuje i smyrnal czasem a on nic nie slucha :/

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już piszę piszę, musiałam Was nadrobić!

Będziemy mieli SYNA! :D Będzie mój upragniony Bartuś :) (ale pan doktor powiedział, że jeszcze ręki by sobie nie dał uciąć bo usg ma słabsze, ale jak na jego to jakby to miała być dziewczynka to byłaby bardzo dziwna :P) W każdym razie mąż widział siusiaka ja niezbyt bo jeden monitor był i nie mogłam się za każdym razem tak wykręcić :) Zatrzymał usg na momencie, że można było jakby moszne czy coś wyłapać :P Nie znam się tak dobrze na facetach w tym wieku :D

W każdym razie Maleństwo piękne i zdrowe, serce równo i mocno biło, a młody fikał jak szalony, nawet się nie dawał pomierzyć. Ostatecznie stanęło na tym że 17tyg +4 więc o 3 dni do przodu, ale jeszcze terminu porodu nie zmienia :)
    Stopy i nogi ma długie jak nie wiem co, lekarz mówił że wyjątkowy :D

Bardzo kocham swojego Bartusia :)

Moje wyniki badań są idealne wg lekarza. Jedyne co go niepokoi to swędzenie skóry, skierował mnie na badania by wykluczyć cholestaze.
    Na pytanie dlaczego nie czuję wyraźnie ruchów dziecka to stwierdził ze śmiechem "może jest pani nie czuła?" :P no on zawsze z czymś wypali :)

Kotmisia, ja znam super przepis na kaszę jaglaną na słodko, mężowi takie śniadanka czasem robię :)

Magic, jeszcze i chłopca się doczekasz :) Ja już uznałam, że i córeczka byłaby wspaniała :) a ostatnio na zakupach widziałam takie piękne maleńkie sukienusie i w ogóle... ;)

gosia86, KotMisia, AnnaMaria89, Bluberry, nadulek, Karolcia88, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria byc moze wlasnie inaczej sie maluch ulozyl. Ja wole tak myslec bo inaczej bym oszalala :) a jak nic sie nie dzieje, nie boli, nie ma plamien i krwawien to musi byc dobrze :) ja mam tez lozysko na przedniej scianie i troche tluszczyku wiec moze dlatego czuje mniej ruchow. Ale nie powiem zeby mnie to nie stresowalo, bo stresuje.

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem w szoku ze juz czuje mojego szkraba ale takich ruchów nie można pomylić z niczym innym :D aż się zastanawiam co to będzie jak maluszek podrosnie i będzie silniejszy to mamcie nieraz porządnie skopie :P

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina gratuluje :)

katalina, katalina lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    KotMisia nie mam pojecia jak ja zrobic. :) kucharka ze mnie marna :)

Ale mialam mieszane uczucia co do plci... bardzo chcialam xhlopca...bo wiecie chcialam by tatus byl dumny bo synek.... chyba troche siw rozczarowalam... na uag mialam lzy w oczach.

Magic wiem jak sie poczułaś, bo ja tak samo myślałam że się rozpłaczę, ja marzyłam właśnie o dziewczynce a jest chłopiec, no cóż... ;) ale po cichu jeszcze licze ze na połowkowym a nóz widelec sie pomiła hihi

Magic lubi tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ma zapisane w karcie ciazy łożysko, ściana przednia... a jak u gina powiedzialam ze cos tam czasem czuje to mi powiedzial ze smiechem ze moze, moze ale tak w ogole to jeszcze dla mnie za szybko zeby cos czuc ale to bylo tydzien temu i potem to czucie sie urwalo.... nie bede panikowac, bo tak jak mmowisz oznak fizycznych ze jest cos nie tak nie ma... wiec musi byc dobrze :D

a co do plci to moja ciotka pragnela dziewczynke i na us wychodzilo jej ze dziewczynka, jajka musoaly sie podwinac bo urodzil sie chlopiec :D tak samo moja kolezanka urodzila kilka dni temu i miala miec synka (lekarz sto procent nie dawal ale mowil ze bardziej chlopiec) to sie wszyscy dziwili jak urodzila dziewczynke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:27

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, jaglaną gotujesz w wodzie z mlekiem pół na pół, aż osiągnie miękkość. Dodajesz do tego mleka-wody szczyptę cynamonu i płaską łyżeczkę cukru. Potem jak już będzie dobra (płyn powinien się wygotować, ale kasza nie może być papkowata rozgotowana ;) ) na miseczkę wkładasz łyżkę serka homogenizowanego waniliowego lub jogurt naturalny, na to opcjonalnie troszeczkę dżemu ulubionego. Kaszę blendujesz z bananem, wykładasz na serek/jogurt i górę polewasz jeszcze łyżką/dwiema tego serka/jogurtu. Ja dodawałam na górę jeszcze plastry brzoskwiń lub truskawek :) teraz i cytrusy się nadadzą :) Smacznego :)

KotMisia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 05:55

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria ja mam łożysko na tylnej ścianie więc pewnie dlatego już czuję ruchy :)
    Katalina gratulacje super wieści!!! :D

Gosia ja biorę luteine 50 2x1 ale po skończeniu opakowania mam odstawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:29

katalina, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ