Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nojaniewiem wrote:dziewczyny gratuluje i ciesze się z wieści z wizyt.
Magic, będziesz miała małą księżniczkę w domu, pomyśl, że bedziesz mogła ją stroić, czesaći wogóle będziesz się lepiej dogadywać niż z synem.
chociaż mój synek to typowy synuś mamusi, to widać , że jednak tatuś jest największym autorytetem.
dziewczyny, dodałam sobie zdjęcie na fb z brzuchem i teraz trochę żałuje, czy to nie za wcześnie się pochwaliłam? w sumie kto mnie widuje ten wie, bo nie da się ukryć, a tu jednak taki szał zrobiłam zaraz komentarze, gratulacje i takkk się dziwnie poczułam
To zazdroszczę tych komentarzyI proszę mi tu nie wierzyć, że coś może pecha przynosić :*
-
Chłopcy sa fajni. Chrześniak mojego męża to by ciagle na mnie wisiał, tulił i głaskał. Zawsze jak przyjeżdzają to chce ze mna spac i głaszcze mnie po głowie
z kolei kuzyn męża ma córcię i ona jest rozkoszna taka modnisia, paznokcie pomalowane musza byc
torebeczki, lakierki. Magic zakochasz sie
czarna panda, gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Magic rozumiem Twoje rozczarowanie płcią. Mój mąż strasznie chce mieć syna nawet na brzuszek mówi Oskarek...ja nie znam płci i dla mnie jest obojętne co będzie ale...chciałabym spełnić marzenie męża;) Także bardzo dobrze rozumiem bo ja też troszkę boję się swojej reakcji 23 grudnia na połówkowym... Staram się układać w głowie że może być i córcia. Ktoś by powiedział -ale pieprzą przecież ważne żeby były zdrowe. Wiadomo to jest najważniejsze i co do tego żadna z nas nie ma wątpliwości ale różne myśli dotyczące naszego baby siedzą nam w główce;)
Cieszę się że po dzisiejszych wizytach jest wszystko dobrze. Nie mogę się doczekać naszych połówkowych;) Ja chyba zaraz zrobię sobie budyń czekoladowy;)gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaMaria dzis czytalam ze na tym etapie ciazy ruchy moga byc nieregularne i nie ma powodow do zmartwien. Ja tez nie czuje codziennie i smutno mi z tego powodu ale staram sie nie panikowac. Pisza wszedzie ze pierworodki pierwsze ruchy czuja zazwyczaj po 20 tygodniu.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
no to troche mnie uspokoilas
bo co mogloby sie stac, w koncu nic ani nie bolalo, moze sie ulozyl inaczej ? w piatek popoludniu wlasnie czulam mocniej jeden raz moze sie wtedy przewracal a po tym juz nie czulam nic
pozostaje czekac na ruchy albo do wizyty ktora mam 8.12 ...
-
Magic gratuluję i rozumiem Twoje rozterki ja też jakoś od początku miałam silne przeczucie na dziewczynkę a tu siusiak
ale i tak kocham moje małe maleństwo bez w względu na płeć
Ja właśnie objadłam się płatkami corn flakes z mlekiemgosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja tez myslalam ze bedzie dziewczynka i przyzwyczajalam sie do tej mysli a jak wyszedl na usg siusiaczek to bylam w szoku ale sie ciesze nawet ze bedzie Natanek
tylko zeby czesciej pokazywal mamusi ze sie dobrze czuje i smyrnal czasem a on nic nie slucha
-
No już piszę piszę, musiałam Was nadrobić!
Będziemy mieli SYNA!Będzie mój upragniony Bartuś
(ale pan doktor powiedział, że jeszcze ręki by sobie nie dał uciąć bo usg ma słabsze, ale jak na jego to jakby to miała być dziewczynka to byłaby bardzo dziwna
) W każdym razie mąż widział siusiaka ja niezbyt bo jeden monitor był i nie mogłam się za każdym razem tak wykręcić
Zatrzymał usg na momencie, że można było jakby moszne czy coś wyłapać
Nie znam się tak dobrze na facetach w tym wieku
W każdym razie Maleństwo piękne i zdrowe, serce równo i mocno biło, a młody fikał jak szalony, nawet się nie dawał pomierzyć. Ostatecznie stanęło na tym że 17tyg +4 więc o 3 dni do przodu, ale jeszcze terminu porodu nie zmienia
Stopy i nogi ma długie jak nie wiem co, lekarz mówił że wyjątkowy
Bardzo kocham swojego Bartusia
Moje wyniki badań są idealne wg lekarza. Jedyne co go niepokoi to swędzenie skóry, skierował mnie na badania by wykluczyć cholestaze.
Na pytanie dlaczego nie czuję wyraźnie ruchów dziecka to stwierdził ze śmiechem "może jest pani nie czuła?"no on zawsze z czymś wypali
Kotmisia, ja znam super przepis na kaszę jaglaną na słodko, mężowi takie śniadanka czasem robię
Magic, jeszcze i chłopca się doczekaszJa już uznałam, że i córeczka byłaby wspaniała
a ostatnio na zakupach widziałam takie piękne maleńkie sukienusie i w ogóle...
gosia86, KotMisia, AnnaMaria89, Bluberry, nadulek, Karolcia88, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
AnnaMaria byc moze wlasnie inaczej sie maluch ulozyl. Ja wole tak myslec bo inaczej bym oszalala
a jak nic sie nie dzieje, nie boli, nie ma plamien i krwawien to musi byc dobrze
ja mam tez lozysko na przedniej scianie i troche tluszczyku wiec moze dlatego czuje mniej ruchow. Ale nie powiem zeby mnie to nie stresowalo, bo stresuje.
-
Ja to jestem w szoku ze juz czuje mojego szkraba ale takich ruchów nie można pomylić z niczym innym
aż się zastanawiam co to będzie jak maluszek podrosnie i będzie silniejszy to mamcie nieraz porządnie skopie
-
Magic wrote:KotMisia nie mam pojecia jak ja zrobic.
kucharka ze mnie marna
Ale mialam mieszane uczucia co do plci... bardzo chcialam xhlopca...bo wiecie chcialam by tatus byl dumny bo synek.... chyba troche siw rozczarowalam... na uag mialam lzy w oczach.
Magic wiem jak sie poczułaś, bo ja tak samo myślałam że się rozpłaczę, ja marzyłam właśnie o dziewczynce a jest chłopiec, no cóż...ale po cichu jeszcze licze ze na połowkowym a nóz widelec sie pomiła hihi
Magic lubi tę wiadomość
-
ja tez ma zapisane w karcie ciazy łożysko, ściana przednia... a jak u gina powiedzialam ze cos tam czasem czuje to mi powiedzial ze smiechem ze moze, moze ale tak w ogole to jeszcze dla mnie za szybko zeby cos czuc ale to bylo tydzien temu i potem to czucie sie urwalo.... nie bede panikowac, bo tak jak mmowisz oznak fizycznych ze jest cos nie tak nie ma... wiec musi byc dobrze
a co do plci to moja ciotka pragnela dziewczynke i na us wychodzilo jej ze dziewczynka, jajka musoaly sie podwinac bo urodzil sie chlopiectak samo moja kolezanka urodzila kilka dni temu i miala miec synka (lekarz sto procent nie dawal ale mowil ze bardziej chlopiec) to sie wszyscy dziwili jak urodzila dziewczynke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:27
-
Kotmisia, jaglaną gotujesz w wodzie z mlekiem pół na pół, aż osiągnie miękkość. Dodajesz do tego mleka-wody szczyptę cynamonu i płaską łyżeczkę cukru. Potem jak już będzie dobra (płyn powinien się wygotować, ale kasza nie może być papkowata rozgotowana
) na miseczkę wkładasz łyżkę serka homogenizowanego waniliowego lub jogurt naturalny, na to opcjonalnie troszeczkę dżemu ulubionego. Kaszę blendujesz z bananem, wykładasz na serek/jogurt i górę polewasz jeszcze łyżką/dwiema tego serka/jogurtu. Ja dodawałam na górę jeszcze plastry brzoskwiń lub truskawek
teraz i cytrusy się nadadzą
Smacznego
KotMisia lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria ja mam łożysko na tylnej ścianie więc pewnie dlatego już czuję ruchy
Katalina gratulacje super wieści!!!
Gosia ja biorę luteine 50 2x1 ale po skończeniu opakowania mam odstawićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:29
katalina, gosia86 lubią tę wiadomość