X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja bardzo spokojna jestem i jakaś szczęśliwa dzisiaj :D hormony mi szaleją, codziennie inny nastrój, coraz bardziej zaskakujący :D
    Kochana uwierz, ze mieć córeczkę to też fajnie. Corka wydaje mi się jest zawsze bliżej z matką i kobieta kobietę zawsze zrozumie. Moze będziecie miały akurat świetne relacje i będzie podobna do ciebie. Taka mała Madzia :) Przecież to cudne :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak ja katalina;) święta uwielbiam i snieg ale nie taką pogodę jak jest przez ostatnie dni..;/

no i męża będę mieć przy sobie w końcu;)

katalina lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:01

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to się właśnie wydaję, ze syna trudniej wychować. Poczynając od naciągania siuraka, odpowiedniego układania w pampersie, żeby w przyszłości był sprawny :P
    Syna wychowuje się tak naprawdę dla innej kobiety i trzeba umieć przekazać mu wszystko tak żeby był dobrym mężem , odpowiedzialnym ojcem, potrafił zająć się nowa rodziną i umiał wszystko zrobić, był zaradny życiowo. Nie cierpię jak matki wyręczają synków a potem rośnie taka kaleka, która nie umie ugotować czegokolwiek, posprzątać bo twierdzi, że to tylko obowiązek kobiety. Ani pralki włączyć... :P

gosia86, nojaniewiem, Bluberry, KotMisia, PIGULSKA, gosiunia, beti97, slash lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe zgadzam się z Tobą, wychować syna to wyzwanie, w dodatku tak żeby synowe nie wypisywały na forum tak jak my o swoich :P
    A to chłopcu zakłada się jakoś inaczej pampersy? matkooo ja nic nie wiem o chłopcach :(

gosiunia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Dołączam do grona nie wyspanych majowek...tez śpię bardzo czujnie budzi mnie byle szmer, spać na lewym boku nie idzie, zawsze spałam na prawym a teraz budzę się na plecach :/ chyba nasze zegarki powoli przestawiaja się na nocne wstawanie do bobaskow ;)

Magic ja Cie proszę ogarnij się, córkę będziesz kochać mniej bo jest dziewczynką??? A takiego wymyślania problemów już teraz to w ogóle nie rozumiem...z każdym dzieckiem są problemy ale też masa radości i miłości. Płakać to powinnaś ze szczęścia ze wam się udało.

gosiunia, slash lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ofelaine wczoraj doszłam do wniosku, że chyba wolę dziewczynkę, bo bym wiedziała jak o nią dbać i ją pielęgnować :P hehe ale wszystkiego się nauczymy :)

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu od początku było wszystko jedno, ale po usg prenatalnym jak powiedziała, że syn, to on chyba też się nastawił. Nie wiem... na razie staram się uporać z emocjami.. za jakiś czas oswoje się z tą myślą... ale mąż woli poczekać, bo są bardzo różne przypadki, także nic nie jest przesądzone. Znając życie ja się rpzyzwyczaje do córki a życie znów da mi pstryczka w nos... takie moje durne szcześcia :) wiem, że cięzko to zrozumieć. Ja sama sobie się dziwie, że taka jestem. Okropna.... sama na siebie jestem zła, że pozwoliłam sobie na to wkręcanie sie...teraz mam za swoje

slash lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowanie dziecka to jest mega wyzwanie bez względu na płeć, ale damy rade dziewczyny, każda z nas przecież chce być najlepszą mamą na świecie. Najważniejsze żeby nasze pociechy były zdrowiusieńkie :)

katalina, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalaina zakłada się tak samo jak dziewczynkom hihi ale siuraka trzeba dobrze ułożyć zeby się nie obsikał, tak mi kuzynka mówiła ze musi być do dołu ułożony hehe ale nie wiem nie znam sie :D

katalina, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny widzę, że chcecie pocieszyć. Ja się bardzo cieszę, że mamy dziecko, że jest zdrowe i rusza się niemiłosiernie w nocy i w dzień :) nie osądzajcie mnie, bo miałam marzenie. Tym bardziej, że lekarka nam powiedziała pierw,że to syn. Teraz, im dłużej myślę o tym wszystkim, jest mi lepiej.

KotMisia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mój tata jak wczoraj się dowiedział że będzie prawdziwym dziadkiem, a nie jak to mówią mężem babci to do mnie z tekstem "no no, ja się bardzo cieszę, ale żeby nie było jak z Asią (moja siostra).." bo u nich cały czas lekarz mówi, o widzi pan siusiaka tu? i tak przez kilka badań przez całą ciążę, a na koniec lekarz wychodzi do taty i mówi, że piękna zdrowa córka :P tata zawiedziony na początku, ale jak poszedł do noworodków i zobaczył te wszystkie dzieci, to mówi że jak mu serce zabiło to od razu wiedział która to jego córa i wszystko mu minęło, zakochał się od pierwszego spojrzenia :)

Magic, KotMisia, PIGULSKA, gosia86, gosiunia, beti97 lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja ostatnio też miałam taka chwilę zwątpienia, bo dla dziewczynki mogłam dostać mnóstwo pięknych ciuchów i wtedy tak jakoś natłok myśli.
    Zbieram się do sklepu, bo jakiś obiad trzeba naszykować :/

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Katalaina zakłada się tak samo jak dziewczynkom hihi ale siuraka trzeba dobrze ułożyć zeby się nie obsikał, tak mi kuzynka mówiła ze musi być do dołu ułożony hehe ale nie wiem nie znam sie :D
    Nie raz nasze chłopaki obsiurają siebie i nas :P

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic pomyśl, że jak będziesz starą niedołężna babcią to córce przyjdzie łatwiej cię wykąpać niż synowi :D To też zawsze jakiś plus :)

Sorrryy głupawka mnie bierze :D Jakiś humor taki mam dziś :p

Oczywiście nie życie Ci absolutnie tej niedołężności :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:26

KotMisia, PIGULSKA, gosia86, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lekarz, który z rozsądkiem podchodzi do pacjentki nie powie za szybko co wg niego widać! Bo potem są takie sytuacje jak ma Magic. Ja Cię rozumiem. na moim usg z przeziernosci karkowej ja widziałam siusiaka ale lekarka powiedziała że ona nic nie powie, że jeszcze jest na to czas! W ogóle moja lekarka jest super. Mądra i życiowo podchodzi do kobiety i ciąży :)

PIGULSKA, gosia86, gosiunia, beti97 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie dzień dobry TVN o diecie dla maluchów...laska ma dwójkę dzieci półrocznego syna Ludwika i córeczkę dwuletnią Jaśminę nawet nie wiedziałam że istnieje takie imię ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, nawet Cię nie śmiem osądzać :)
    Sama wczoraj przed wizytą mówiłam do brzucha "okaż się chłopcem" :P bałam się, że niby takie przeczucie, instynkt a tu by mnie mogło tak zaskoczyć.. I domyślam się co możesz czuć, bo też bałam się tego że nie pójdzie po mojej myśli i będę załamana..

W ogóle to wiecie co.. muszę to z siebie wyrzucić bo nie wiem co mi jest... w ogóle jakoś martwię się, że nie czuję tej ciąży.. tzn nie chodzi mi o same kopnięcia czy coś.. Ale tylko ciągle się źle czuję i nie mam okresu, czuję się czasem chora niż "błogosławiona".. Strasznie mi przykro czasem, jak widzę usg czy coś, bo nie bardzo dociera do mnie na sto procent że to moje dziecko.. coś się we mnie rusza, a ja nawet nie mam takiej pełnej tego świadomości, bo nie czuję tego ruchu.. do tego widzę jak bardzo przytyłam na twarzy i w tym brzuchu urosłam.. Jakoś czasem łapię doła. Mam wrażenie że mój mąż czeka bardziej i świadomie niż ja..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:01

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina nie martw się już nie długo poczujesz pierwsze kuksańce i nie będziesz miała wątpliwości że jesteś w ciąży i nosisz w sobie życie :) a każde ciało się zmienia po ciąży tez się zmieni i wrócisz do poprzedniej sylwetki :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ