Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella wrote:Jeżeli nasz lokator w brzuszku okaże się dziewczynką, to też będzie Lila (mój typ), albo Pola(ukochana kolezanka mojego synka, uwielbia Polę i do brzuszka mi "Poluje")
my z mężem cały czas się wahamy jakie imię wybrać może nas lada dzień oswieci
-
PIGULSKA dobrze mówisz
chodzi o zaakceptowanie tego jak sie wygląda
ja mam +4 kg. Prawie nie widać brzuszka. Wszystko w pupe i biust
z czego ogromnie się cieszę bo tyłek miałam płaski jak deska a i biut jakoś się w oczy nie rzucał
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem na plusie 5 kg. Szczerze to jest mi wszystko jedno. Przed ostatnią wizytą przeżywałam swoją wagę. Ale jak się dowiedziałam o źle ułożonym łożysku to mogę przytyć i 30 kg, a żeby wszystko było ok z dzieckiem. Teraz tylko dziecko się liczy.
Co do spania to tez nie mogę spać. Jakaś masakra z tym.
Oczywiście dzień rozpoczęłam od 10 mandarynek. Już mąż mówi na mnie mandaryna. Jak tak dalej pójdzie to w mieście zabraknie mandarynek.Rika, gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
ja też uważam, że waga to tylko waga i każda z nas zrzuci jak odpowiednio się za siebie wezmie
za mnie weźmie się maż
a przytyjemy więcej bo zima sprzyja magazynowaniu
Rika lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
madziorek mam to samo
no i w brzuch dużo poszło
pytałam lekarki czy nie przesadzam z przyrostem wagi, bo co to dziecko waży...200g?? Zaczęła mi wyliczać co ile waży i pewnie ja sama złapałam z 2 kg dodatkowe.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ofe, ja mam zrobić wątrobowe żeby cholestaze wykluczyć. Kazał się smarować emolientami, oliwkami a nie jakimiś tam balsamami na rozstępy... A dziś chyba spróbuję jak działa na skórę kąpiel z olejem kokosowym albo wetrę w skórę. Jak miałam z włosami problem to olej kokosowy był jak zbawienie..
-
Magic chyba też wypytam moją o wagę na wizycie. Mi brzuch też sterczy, zawsze sterczał, ale teraz bardziej
No i oczywiście ze sklepu przytaszczyłam pomarańcze i mandarynki
Z bitą śmietaną się wstrzymałam, bo "najzdrowsza" 30% ale mega tłusta w moim przypadku nie wskazanaa śnieżka najmniej kaloryczna ale najbardziej chemiczna
-
Katalina a co dokładnie będziesz robić? może ja sobie prywatnie zrobię i tak na skierowania od mojego gina muszę płacić wiec co za różnica czy zrobię sobie sama czy z jego polecenia..
A mówił ci gin jak to się objawia i czym grozi?? Robisz na wszelki wypadek czy też Cię swędzi skóra??
Bo mnie dziś zaczęła wlasciwie teraz, więc jeszcze nie panikuje -
mi ostatnio wyszło podwyższone ALT z prób wątrobowych, niby nie dużo bo mam 39 a norma do 33, ale nigdy nie miałam więcej niż 18. A robię 2-3 razy w roku bo kardiolog wymaga. Ale cholesterol mam w normie.
Póki co kazał mi brać esentiale forte i powtórzyć badanie na kolejną wizytę.
Powiedział,że jeszcze się nie martwimy, zaczniemy gdyby urosło nawet po tych tabletkach. -
Ofelaine wrote:A mnie dziś wszytko swędzi i mam nadzieję, że to przez moją koronkową sukienkę i rajstopy a nie jakaś cholestaze
Moja szwagierka całą ciążę miała swędzenie skóry, z miesiąca na miesiąc się to nasilało. Ogólnie to nic jej nie było i dziecku też nie. A jej mąż dostawał szału bo całą noc się drapała, a już w 9 miesiącu zobaczyła, że kupiłam sobie gąbkę do kompieli, która z jednej strony była bardzej szorstka to wzięła ode mnie tą gąbkę i się nią drapała, a mąż przeniósł się na podłogę, żeby przespać noc.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Tak właśnie bardzo swędzi mnie skóra na stopach i łydkach i w przedramionach, zwłaszcza na wieczór, wtedy też dochodzi swędzenie na plecach. Lekarz też powiedział, że cholestaza jest raczej po 30tyg ale może zdażyć się wcześniej, dlatego dla świętego spokoju żębym zrobiła sobie ASPAT i AlAT a do tego kwasy żołądkowe jeszcze. To może być groźne, bo oznacza że wątroba nie radzi sobie z hormonami, ale już się nie wczytywałam w reszte żeby się nie nakręcać. Ogólnie to moje koleżanki potem dostawały takich brązowych plam na twarzy.
To swędzenie mam już od jakiś 2 tyg, robię badania żeby cholestaze po prostu wykluczyć, bo jak na moje to też może być wynik mojej wrażliwej skóry na zmianę pogody, zawsze w zimie bardziej mnie swędziała, ale w sumie na całym ciele a nie tylko w tych miejscach.. Czasem wydrapię w nocy ranę jakąś nawet
Ale ja generalnie mam od leków już wątrobę zniszczoną więc mój alat często wychodził poza normę. więc do 40 jestem raczej spokojnaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:18
-
dziewczyny a jak swędzą piersi i brzuch czasami to tez może być ta choroba o której piszecie? sory jeśli głupie pytanie,ale nie słyszałam o tej chorobie...
My dziś wizytujemyciekawe czy potwierdzą naszą córeczkę czy jej coś wyrośnie
już nie mogę się doczekać a wizyta dopiero przed 18 ...aj nie lubię tak późnych wizyt.
Magic lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]