Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiunia, dla cholestazy charakterystyczne jest swędzenie rąk i nóg zwłaszcza dłoni i stóp. Jak swędzą Cię piersi i brzuch to znak że po prostu rosną i skóra się napina
Trzymam kciuki za wizytę
A lekarz mówił mi też o innej chorobie skóry u ciężarnych, nazywa się brzydko bo świerzb ciężarnych, ale jest nie zakaźna i podobna do atopowego zapalenia skóry, leczy się to emolientami tak jak cholestazę i jest nie groźna.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosiunia, przy cholestazie najczęściej zaczyna się od świądu rąk i stóp.
Brzuch i piersi Cię swędzą bo skóra się powiększa więc jest napięta
jak swędzi to smaruj balsamemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:24
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie ma co wpadać w paranoję.
Przecież to normalne, że czasem Cię zaswędzi ręka czy stopa. Tak samo jak swędzi nos albo uchoNie nakręcajcie i nie doszukujcie się na siłę chorób.
Dodatkowo teraz jest taki okres czasu, że dłonie są przesuszone więc to dodatkowo może powodować, że swędzą.
Uszy go góry -
Cześć dziewczyny, ale jesteście dziś w podłych nastrojach, a to się tak łatwo udziela. Pogoda za oknem też jest posępna, a ja wstałam z łóżka o 10:30. Myślałam, że kiedyś minie takie długie spanie...no ale trudno. Jeśli organizm tego potrzebuje, a praca mnie nie wzywa to się nie martwię. Staram się cieszyć, że plamienie nie wróciło i nawet brzuch mniej wrażliwy.
Katalina, gratuluję pozytywnych wieści z wizyty.
Gosiunia - za Ciebie trzymam dziś kciuki.
Dla wszystkich majóweczek bez humoru - kiedy starałam się o dziecko, często miałam zły humor, taki już depresyjny i nic mnie nie cieszyło. Starałam się jednak myśleć jakie mam powody do radości, nawet te najdrobniejsze i ich się trzymać. Jak ktoś miał gorszy dzień to też wymieniałam mu jakie ma powody do radości, chyba to czasem pomaga. Wy na pewno macie kochanych mężów, którzy już czują się tatusiami i będą wspaniali w tej roli, jesteście wszystkie młode, całe życie przed Wami i nosicie w sobie najwspanialszy skarb. Niejedna z dziewczyn z Ovufriend chętnie by się z Wami zamieniła. Ja jestem z tamtymi dziewczynami sercem i duszą...i też z naszą Inesską.gosiunia, katalina, Ofelaine, KotMisia, gosia86, czarna panda, maribel, Nejcik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pędzicie że ciężko was nadrobić
u mnie dzisiaj całkiem odwrotnie. Mam dobry humor , słonko za oknem świeci. Na obiadek zjadłam cepeliny z marchewką i groszkiem a teraz leżę na kanapie i się byczę. Ja czuję moje Maleństwo mimo że mam łożysko na przedniej ścianie, ostatnio fajnie sobie fika, chociaż dzisiaj prawie w ogóle. Wizyta już jutro. Nie mam predyspozycji co do płci więc nie będę rozczarowana , ale chciałabym już wiedzieć.
-
Jejku dziewczyny... mam doła...Wracałam od teściowej , zadzwonił mąż to zaczełam z nim gadać i się wywróciłam...wywróciłam na dupe...tak strasznie że nie mogłam wstać...Normalnie człowiek spada na dłonie ale ja w jednej trzymałam tel a w drugiej siatke z zakupami...Zadzwoniłam do lekarza i o 14 mam wizytę...dziewczyny jak ja coś zrobiłam dziecku to sobie tego nie wybaczę!!! Leże w łóżku i ryczę...
-
Czarna Panda bez paniki! Moja mama ze mną tez padła na tyłek w 4 miesiącu. Aż mowila że nie wiedziała czy wstać czy czekać az ktoś ją podniesie.
i wszystko ok ze mną
Myślę, że na tym etapie tam dużo miejsca jest, do tego dzieciątko pływa sobie w baloniku z woda.
Kochana będzie dobrze :*czarna panda lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:czarna nie płacz bo to nic nie pomoże. wszystkie będziemy trzymać mocno zaciśnięte kciuki! musi być dobrze! (nie zaczęłaś plamić ani nic?)
Dopiero wróciłam do domu i nie plamie na szczęście. Ale strasznie mnie plecy bolą tak że ciężko mi chodzić.Dziękuję Wam za wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:12
-
Czarna panda, spokojnie, na pewno nic się nie stało musisz poczekać bo po prostu sie poobijałaś, ale tak jak dziewczyny mówią to Maluch ma dużo miejsca do wiercenia się i amortyzacji.. nic mu nie jest, a przez Twój płacz może się niepokoić i gorzej mu w brzuszku od płaczu niż od upadku.
Daj znać po wizycie :*czarna panda lubi tę wiadomość
-
czarna panda wrote:Dopiero wróciłam do domu i nie plamie na szczęście. Ale strasznie mnie plecy bolą tak że ciężko mi chodzić.Dziękuję Wam za wsparcie
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Dziewczyny, super więsci z wizyt. Dzieci nam rosną!
Magic....co ja bym dała za tą dziewczynkę, już nawet we snach tylko o niej marzę :p A propos gin, gdzie chodzisz do lekarza w Piastowie? Ja też tutaj mam usg, więc może to samo miejsce?
Kochana chodze do Ka Medica do dr Katarzyny PietuchLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018