X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda, spokojnie, ja też ostatnio zaliczyłam na zamarźnietej kałuży mega wywrotkę. Upadłam centralnie na brzuch, bo w rękach siaty, więc nawet się nie wybroniłam. Dzieci na tym etapie w brzuchach są bezpieczne, tak przynajmniej mówi mój lekarz. Ostatnio się go pytałam, bo mój dwulatek już niejednokrotnie jak leżałam w łóżku skoczył na mnie z nienacka (a waży 17 kg) i wybił się z brzucha jak z trampoliny. Czasami zdarzają się dni, że ma bunt i nie chce wejść do domu, a że teraz zimno to niosę po schodach na 2 piętro te 17 kg plus siaty.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda spokojnie, na pewno dzidziuś jest bezpieczny i nic mu się nie stało. Stłukłaś sobie tylko tyłeczek.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:02

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam co by było gdybym teraz miala takiego dwulatka w domu i zalecenie leżenia to jakiś obłęd by był wczoraj przeczytałam że predyspozycja do łożyska przodującego może być to że zdarzyło się ono w poprzedniej ciąży no ale nie martwię się na zapas życie samo pokaże co ma w planach

Gosia, dlatego ja najbardziej boję się, że w tej ciąży szyjka znowu zacznie mi się skracać i będę miała nakaz bezwglednego lezenia. Z dwulatkiem będzie to niewykonalne. Nawet jak leżę, to on z taką miłością się przytula, że raz wsadzi mi łokieć w żebro, drugi raz kopnie w brzuch, a trzeci tak ściśnie za szyję, że już gwiazdy widzę.

Pierwsza ciążę miała wychuchaną, wydmuchaną.....byle głupstewkiem się przejmowałam. A teraz - "lajcik" totalny. Życie płynie w takim tempie, że nawet nie mam czasu na zmartwienia i zastanawianie się, czy ten upadek, był groźny, czy nie. Podobno po urodzeniu drugiego dziecko, też człowiek zupełnie inaczej się zachowuje, bardziej na luzie i bez paniki. To mi się podoba :p

gosia86 lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, całkowicie się z Tobą zgadzam. Myślę, że dziewczyny często niepotrzebnie negatywnie się "nakręcają". Nie ukrywam, że często udziela się to wszystkim Majóweczkom. Więc cieszmy się chwilą, małymi rzeczami, wszystkim!

Gosiunia, trzymam kciuki za wizytę:) Ja wizytuję w czwartek. Ciekawe, kto siedzi u mnie w brzuszku:)

Pięknego dnia, mimo paskudnej pogody za oknem:)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:02

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Ty masz ponad 5,5, ja mam 3,7 i lekarz powiedział mi że jest super :P

Moi znajomi przy drugim to już taki luz mają, ze ja podskakuję aż ze strachu jak oni przewijają go jak się wierci :P

• Puella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5,53 to bardzo dobrze, ja na tym etapie w pierwszej ciąży miałam już 1,5 cm.

Ale jestem zadowolona, po drodze do pracy wstąpiłam do Pepco i obkupiłam syna :p Ceny mają rewelacyjne, zwykle rajstopki diecięce w sieciówkach ok 30 zł kosztują, a u nich zapłacłam 4 zł. Kupiłam też matę wodną do rysowania (chciałam zamówić przez net, cena z przesyłką ok 40-50 zł), a w Pepco akurat była przecena i zapłaciłam 19. Sklep wszystkim mamom polecam :D

gosia86, KotMisia, PIGULSKA, Monika1357 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic dziewczę to skarb :) A jaka radość dla Matki :) Dziewczynki łatwiej sie wychowuje i są mocniejsze od chłopców - chłopcy to tylko mamusina spódnica :)
    Poza tym Moje dziecie płaczę jak idzie z przedszkola, a od sąsiadki syn jak idzie krzyczy na całe gardło "Oddajcie Syna Matce".

Dorotka ja z Katowic jestem :) Jak tylko mam kupować małej buty to jadę do Was na rynek tam jest świetny sklep z polskim dziecięcym obuwiem :)
    Poza tym do Auchana jest mi bliżej niż do Reala na 3stawy.

Puella a ja mam odwrotnie pierwszą ciąże przeszłam nawet nie wiem kiedy, pracowałam byłam aktywna i miałam wszystko gdzieś, druga poroniłam, a ta trzecia to taka wychuchana, wsłuchuję sie w organizm, jak mnie tylko brzuch zaboli to schiza.

dorota1987, Magic lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od pracy i od wieku pierwszego dziecka. W pierwszej ciąży w związku z ryzykiem przedwczesnego porodu szybko poszłam na L4. A jak się jest na zwolnieniu to można ciążę celebrować, czytać co w danym tygodniu dzieje sę z dzieckiem, marzyć o roli mamy, przeglądać te piękne ubranka w sklepach, itd. Jak się jest aktywnym zawodowo po prostu nie ma na to czasu. Albo jak się ma małe dziecko, jeszcze przed okresem przedszkolnym, to ten mały szkrab tak absorbuje, że tez nie można leżeć i "nic nie robić". Także moim zdaniem trzeba wykorzytać pierwszą ciążę i ten okres "lenistwa" właśnie na to chuchanie i dmuchanie, bo później raczej już takiej okazji nie będzie, zwłaszcza jak chcemy mieć kolejne dzieci, z niedużą różnica wiekową.

Drogie koleżanki korzystajcie z tych ostatnich miesięcy lenistwa :p Boże, ile to ja razy po urodzeniu syna, chciałam żeby on znowu wrócił do brzucha, a ja żebym mogla przespać choć jedna noc :p

madziorek, gosia86, gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella coś w tym chyba jest bo jesteś kolejną osobą, która przyznaje, że to jedyny taki czas i że się już nie powtórzy ;)

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    ja mam odwrotnie pierwszą ciąże przeszłam nawet nie wiem kiedy, pracowałam byłam aktywna i miałam wszystko gdzieś, druga poroniłam, a ta trzecia to taka wychuchana, wsłuchuję sie w organizm, jak mnie tylko brzuch zaboli to schiza.

U mnie tak samo :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u nas też do kitu :/
    A mi się strasznie podoba jak wyglądam w ciąży :D MOgłabym nie mieć tych wszytskich pryszczy, ale ciałem jestem zachwycona. Cycki mi urosły, brzuszek tak ślicznie się zaokrągla <3 I już to pisałam, naprawdę mam nadzieję, że przytyję i potem nie zrzucę :)
    Czuję się dużo bardziej kobieco niż wcześniej. A od kiedy przeszło mi rzyganie, to nawet jakieś zawroty głowy, czy osłabienia mnie nie ruszają, jest dobrze :)
    Przed momentem wyciągnęłam na moment detektor, maleństwo znalazłam prawie odrazu, jakoś tak mi się ślicznie obróciło, że było słychać 3 razy głośniej niż wczoraj :) Jest całkiem wysoko, aż się zdziwiłam.
    A jak na następnym usg (11.12 jeszcze taaaak dłuuuugo) mi powiedzą, że chłopczyk, to pewnie też będę zawiedziona trochę. Ale to czysto z mojej winy, bo sama sobie tę Zosię wkręciłam. Lekarz tylko mówił, że jemu wygląda bardziej na dziewczynkę. To w sumie nic nie znaczy... No ale mam nadzieję, że już tą Zosią zostanie. Chociaż dzisiaj w nocy mi się śniło, że mam około 2 miesięcznego chłopczyka i jestem w kolejnej ciąży :D
    Czarna Panda - dzidzi na pewno nic się nie stało, ewentualnie poczuła turbo jacuzii :) Nie przejmuj się :*
    Gosiunia - kciuki :*

Karolcia88, slash lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cczarna panda jak po wizycie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kłopotów to sobie szukam... Dziewczyny czy wy jesteście badane ginekologicznie na każdej wizycie? Bo ja w 1 ciazy u innego lekarza co miesiąc miałam usg i sprawdzana szyjkę. Teraz u innego lekarza tylko 2 razy badał mnie na fotelu, raz na początku i raz przy infekcji chyba 2 wizyty temu czyli 2 miesiace temu. Czy on nie powinien sprawdzać szyjkę co wizytę?
    Na następnej wizycie na pewno poproszę o takie badanie.. Tylko zastanawiam się czy to normalne..

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo wy mowicie o tym łożysku czy stanie wód. A ja wiem tylko że łożysko w porządku a o wodach ani słowa...

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:05

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:05

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ