X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik dzięki za fotkę :) je jestem z czerwca ale na mikołaja tez nie dostaje prezentu :P ale to dlatego że moim zdaniem to dzień dla maluchów i im zawsze coś należy sprezentowac ;) Ja jestem duża dziewczynką i sama mogę sobie kupić co chce :P

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my z mężem mamy chrześniaków i ich urodziny są 17 i 18 grudnia więc albo jedna wielka paka jedzie kurierem albo kasa na konto do rodziców i niech kupują na miejscu co chłopakom potrzeba :) raz była właśnie zrzuta rodzinna na jakiś wielki lego zestaw :)
    Nejcik dzięki :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella a jakiej długości jest Twoja poducha??

Madziorek ja też raczej jestem zielona to moje pierwsze dziecko ale damy rade i wszystkiego się nauczymy :) pamiętaj żaden uczony z nieba nie spadł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:57

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja też nic nie wiem o dzieciach kompletnie nic. Boję się czy sobie poradzę, czy będę umiała karmić, ubierać, kąpać, obawiam sie ulewania, chorób, katarów, odsysania glutków z nosa, dławienia i co tam jeszcze. Ale mimo to chęć posiadania dziecka jest większa i tłumacze sobie, że jak inne kobiety dają radę to ja tez dam. Instynkt zrobi swoje.

Tylko czasami jak sobie leże i odpoczywam to sobie myślę, że to ostatnie takie chwile, że mogę nic nie robić, spać do kiedy chcę, wyjść z domu kiedy chcę. Juz nigdy tak nię będzie :)

A co do programu Porody to już chyba od 3 tygodni natrafiam na ten sam odcinek. Mama która rodzi 2 dziecko i małżeństwo, które leczyło sie bardzo długo, stracili nadzieje a potem się udało i mają bliźniaki- dwie córeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:00

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam właśnie z tą koleżanką, od której dostałam poduchę, ona ma synka (4 latka) i córcię (6 miesiecy) i u niej się ta długa poducha nie sprawdziła, a mówi, że na tej karmiła dzieciaki do 4-5 miesiąca, a spała całe dwie ciążę ;-) Teraz będzie służyła z kolei mnie. ;-)

No ale to wiadomo - co kto woli, każdy ma inne potrzeby, w każdym razie ja tą jestem zachwycona, nieduża, poręczna i meeeega wygodna! <3 <3 <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie się wszystkie podziewacie?? Pewnie już świąteczne porządki robicie a ja trochę pracuje a trochę się obijam :) aby do 15:30.
    Zjadłam Merci i moje dziecko się odezwało :)

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się do dentysty ;)
    Farbowała któraś z Was włosy w domu?? Jaką farbę wybrać??

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo dziewczyny. Ja dziś idę do okulistki i boję się co powie :(
    Co do poduchy, to ja mam tą dużą z tej strony: http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-karmienia-duzy-190cm-uniwersalny-i4811439651.html

I jest wygodna i w przystępnej cenie owszem, ALE...
    1. Ma co najwyżej 160 cm po wyprostowaniu, a nie jak piszą 190
    2. Wypełniona jest granulatem styropianowym, który szeleści dość głośno przy przewracaniu, choć można się przyzwyczaić.
    A z czego są wasze poduchy dziewczyny? Bo ja czytałam, że najlepsze są te, które mają wkład silikonowy, ale one też są dużo droższe, a na allegro ich nie znalazłam
    Madziorek ja farbowałam po 14 tc, najlepiej wybrać farbę bez amoniaku, np. Casting
    Beti i Nadulek gratulacje z udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 12:56

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja dalej ruchow nie czuje i jestem smutna ;( moze zbyt zajeta jestem ? wczoraj mialam egzamin z prawka i udalo mi sie zdac jazde za pierwszym razem... wiec juz nie musze nigdzie wychodzic z domu :D w pon mam wizyte i czekam tylko na nia by sie upewnic czy wszystko ok :/ poza tym boli mnie glowa chyba to zatoki ... robie sobie parowke z soli i miety :/

czasem jakies smyrniecie sie odzywa w brzuchu ale tak lekkie i tak rzadko ze mam wrazenie ze to jelita bardziej niz dziecko :/ i sie martwie ze Natus siedzi cicho - mam nadzieje ze z nim wszystko ok ... dobrze ze wizyta za kilka dni bo oszalalabym ...

Bluberry, Matik2012 lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, moja poducha jest wypełniona 100% silikonem, a poszycie to 100% bawełna i nic nie trzeszczy broń Boże ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja mm 16 urodziny a 17 mam usg i moim prezentem będzie potwierdzenie płci;p ;) a mąż jak wróci to zbiera mnie do zakopanego ;D zobaczymy czy dotrzyma slowa ;)

annamaria gratuluję zdanego prawka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:04

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa dziekuje... ale jakos to zdane prawko mnie nie cieszy poki nie potwierdzi sie ze z Natusiem wszystko ok... czemu go nie czuje :/ ;(

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-d-spania-i4769358640.html

Ja mam taką poduchę, śpi się super, z karmieniem zobaczymy...
    Ja pod choinkę będę miała prezent - dziadkowie fundują usg w 3D :) Oby się dzidzia ładnie poobracała. Narazie wydaje mi się , że jak chodzę to śpi, więc może akurat :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• alma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik no to masz super poduchę, czyli jednak silikon najlepszy :)
    AnnaMaria gratulacje! Ja chyba kierowcą nigdy nie zostanę, bo wszystkich na drodze pozabijam. Nie martw się tym, zę nie czujesz jeszcze ruchów, bo masz na to jeszcze czas. Wiem, że to trochę dołujące, bo dziewczyny piszą, że już czują, ja miałam tak samo i aż zapytałam gina w ubiegłym tyg, czy przypadkiem nie mam łożyska na przedniej ścianie. Normalnie mnie wyśmiał. Powiedział, że to normalne, że jeszcze nie czuje ruchów, bo przy pierwszej ciąży czuć je ok 20 tyg, więc jeszcze jest sporo czasu, poza tym dziecko ma 170 gramów, a nie 2 kilo, żeby je już niewiadomo jak czuć. I jak na ironię, następnego dnia po wizycie po raz pierwszy poczułam ruchy Niuńka, takie pukanie. Ty też się doczekasz, nie stresuj się, wszystko jest w porządku.

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Paulinqa dziekuje... ale jakos to zdane prawko mnie nie cieszy poki nie potwierdzi sie ze z Natusiem wszystko ok... czemu go nie czuje :/ ;(

nie martw się to wcale nie znaczy ze coś jest nie tak :) wiesz teraz na wizycie pytałam kiedy w końcu poczuję malucha,bo tak czekam Pani doktor powiedziała że jeszcze trochę cierpliwości bo nasz skarb ma jeszcze miejsce ;) pewnie u Ciebie jest podobnie :) nie martw się nie jesteś sama z tym czekaniem ;)a kiedy masz wizytę?

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria gratki :) mi się też udało zdać prawko za pierwszym razem :) jestem z tego bardzo dumna. A zdawałam we Wrocławiu.

ja mam już taki odrost, że szok i się zastanawiam czy przeczekać i zejść z tego koloru całkiem i machnąć sobie na wiosnę nowy kolor na swoje naturalne włosy bo wtedy kolorek wychodzi najładniejszy czy farbnac sie teraz na święta. Nie lobię zapuszczona chodzić w sumie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:33

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, czyli jest jednak silikonowa poducha na allegro, a ja wcześniej nie mogłam znaleźć. Agusia miękka jest i nie szeleści?

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli nic nie czulabym od poczatku to nie martwilabym sie tak ale w tamtym tygodniu czulam przez kilka dni ruchy ale potem to sie urwalo i do tej pory nic ... :/takze troche inna sytuacja :/ w ogole przez to czuje sie jakbym nie byla w ciazy :/ no brzuch jest ale narazie nie rosnie ale w sumie przez tydzien nie urosnie... ja w karcie mam zapisane - łozysko ś. przednia lok. pra.... i rozszyfrujecie to?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:29

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ