X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Nadrabiam was ponad godzinę, bo nie miałam internetu przez 2 dni.
    U mnie dzisiaj dzidzia bardzo aktywna, z dnia na dzień czuję silniejsze ruchy i jest ich więcej.
    Też ciągle siedzę i oglądam meble i akcesoria dla dzieci, ale czekam do 7 miesiąca, niech na razie się wyjaśni z łożyskiem.
    Ja połówkowe mam 23 grudnia i będę wtedy w 21t5d wg miesiączki albo 22t3d wg ostatniego usg. Ciekawe czy znów mi się termin przesunie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:24

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny

Nadrabiam was ponad godzinę, bo nie miałam internetu przez 2 dni.
    U mnie dzisiaj dzidzia bardzo aktywna, z dnia na dzień czuję silniejsze ruchy i jest ich więcej.
    Też ciągle siedzę i oglądam meble i akcesoria dla dzieci, ale czekam do 7 miesiąca, niech na razie się wyjaśni z łożyskiem.
    Ja połówkowe mam 23 grudnia i będę wtedy w 21t5d wg miesiączki albo 22t3d wg ostatniego usg. Ciekawe czy znów mi się termin przesunie.

Wg usg dzieli nas dzień różnicy i też mam połówkowe 23 grudnia. Ty też poznasz wtedy płeć? O której masz wizytę? Ja o 18:)
    Dzisiaj mąż taki jeszcze zaspany rano w łóżku złapał mnie za brzuszek i mówi- wiesz co...ja też jestem ciekawy co tam siedzi. A zawsze jak mu gadałam ze jestem ciekawa to negował to zdaniem -ważne zeby było zdrowe. Wiadomo to najważniejsze ale ta ciekawość...;) U mnie też dzidzia jeszcze dzisiaj nic nie dała o sobie znać. Najczesciej czuję ją wieczorem kiedy odpoczywam przy serialku także może dzisiaj sie odezwie do mamy;)

KotMisia, alma lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu odwalam. Zaplanowałam sobie miły mikołajkowy dzień. No ale wyszło do kitu. Najpierw zrobiłam porządek w szafie i cała reklamówa rzeczy powędrowała już do Caritasu. Na to miejsce miał być jakiś porzyteczny ciuch. No ale jakoś nic nie mogłam wybrać po tym jak poszłam do przymierzalni, ubrałam 2 bluzki i zobaczyłam swój brzuch. Na codzień jestem już do niego bardzo przyzwyczajona i wydaje mi się że wcale nie jest duży, ale w sklepie przed lustrem to co innego. Wyszłam wkurzona i sfrustrowana. Chciałam kupić małemu fajne skarpeciaki, ale jak na złość sklepy na sam wierz wykładają piękne ciuszki dla dziewczynek, a dla chłopców gdzieś z tylu. To mnie dobiło i już nie chiciałam zakupów, marzyłam żeby kupić takie małe czarne lakiereczki. W domu znowu rozpacz i wycie. Mojemu B. było przykro że nie chcę chłopca i uparłam się na dziewczynkę, zaczął się obawiać że coś temu dziecku zrobię albo nie będę go kochać. A ja mu powtarzam że to wcale nie prawda, bo kocham je całym sercem i płaczę też z tego powodu bo nie chce skrzywdzić swojego okruszka swoim widzimisiem na dziewczynkę, nie chcę żeby czuł się odtrącony czy mniej kochany. Poza tym wiem że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i nie zamienię na nic. Przykro mi tylko że jak mi hormony buzują to cierpi na tym mój B. bo widzę jak on kocha to dziecko bez względu na płeć, a pomyśleć że jeszcze w lipcu patrzył na dzieci jak na UFO, a ja zjadałam na urlopie wzrokiem naszego małego sąsiada. Pamiętam jak wtedy do mnie mówił " Przestań się na niego patrzeć bo pomyślą że chcesz ukraść" a ja marzyłam wtedy o takim bąblu.

MiM lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale boli mnie krocze ? Wlasnie nie wiem co, chyba kosci. Dol brzucha tez ale tak ciagnaco.

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Wg usg dzieli nas dzień różnicy i też mam połówkowe 23 grudnia. Ty też poznasz wtedy płeć? O której masz wizytę? Ja o 18:)
    Dzisiaj mąż taki jeszcze zaspany rano w łóżku złapał mnie za brzuszek i mówi- wiesz co...ja też jestem ciekawy co tam siedzi. A zawsze jak mu gadałam ze jestem ciekawa to negował to zdaniem -ważne zeby było zdrowe. Wiadomo to najważniejsze ale ta ciekawość...;) U mnie też dzidzia jeszcze dzisiaj nic nie dała o sobie znać. Najczesciej czuję ją wieczorem kiedy odpoczywam przy serialku także może dzisiaj sie odezwie do mamy;)

Czarna Panda ja mam o 18:10, mam nadzieję, że poznam wtedy płeć, chociaż mój mąż twierdzi, że to chłopczyk, a ja czuję dziewczynka.
    Ja też jak jużchcę spać to wtedy dziecko jest najbardziej aktywne.

czarna panda lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kurcze ale boli mnie krocze ? Wlasnie nie wiem co, chyba kosci. Dol brzucha tez ale tak ciagnaco.

Ofelaine też mnie kiedyś bolało krocze i to dzień po tym jak się dowiedziałam, że mam łożysko nisko ułożone, więc myślałam już o najgorszym, ale na szczęście na drugi dzień mi minęło.
    Krocze często boli jak już jesteśmy blisko porodu i się wszystko przystosowuje do porodu.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzic to ja jeszcze nie mam zamiaru. O nie... Pewnie to od wysilku i dzwigania, teraz jak leze to juz nie boli nic..

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od wysiłku też może boleć, zwłaszcza jak dużo kucałaś, albo wyciągałaś się. Odpoczywaj już do końca dnia i nie powinno boleć.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, ze nie wolno mi sprzatac, ale co tam narzekac nie bede :-D

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że nie. Ja większość dnia leżę. Tym bardziej, że takie są zalecenia lekarza. Czasami mam wyrzuty sumienia, ale cóż dla dziecka wszystko.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystam z paczek od św. Mikołaja dla mojego syna Mikołaja :) . Tyle słodkości :D dla mnie raj, a Synu wszystko mi daje bo on średnio za słodyczami jest :). Właśnie wcinam m&msy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 18:01

czarna panda, Monika1357, gosia86, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę do sklepu, mąż mi obiecał aparat i oczywiście w cytrusy muszę się zaopatrzyć, bo od wczoraj nie jem mandarynek.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine na kiedy masz termin z usg i miesiączki?
    Ja na 2 z usg, a na 7 z miesiączki.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg na 6 a z OM na 8, ale chcialabym urodzic 4 bo wtedy mamy z mezem urodziny :) ale marzyc to ja sobie moge. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Monika, Czarna Panda ja też mam połowkowe 23 grudnia, taki prezent na święta :) U mnie wg om będzie to 20+3, choć mój gin chciał mnie zapisać już na tydzień wcześniej.
    Bluberry może to rwa kulszowa Cię boli, bo to taki promieniujący ból.
    Karolcia a u Ciebie, to te bóle wątroby czy żołądka to nie po mleku? Bo ja niestety nawet kawy z mlekiem nie mogę, bo mnie właśnie po nabiale boli żółądek i wymiotuję.
    Dziewczyny ja nie wiem co jest grane, czy to pogoda, czy nadal dobija mnie infekcja, ale odkąd zaczęłam II trymestr, to jestem nie do życia, nie mam w ogóle energii, spałabym całymi dniami :/ nie wiem czy to normalne, przecież w 2 trym. powinno się czuć przypływ energii, ja notuję jej całkowity spadek.

czarna panda lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, ja też tak mam. Czekałam jak na zbawienie na drugi trymestr ( pierwszy był fatalny - ciągle mnie mdliło, wymioty, bóle) a tu lipa - choć już sporadycznie robi mi się niedobrze to nie mam za nic siły ani ochoty. Jedynie co mogłabym leżeć i spać:) Energii brak i w sumie zastanawiam się jak to będzie w III:)

alma lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86f50b60235c.jpg
    Moje zakupy :)

nojaniewiem, Ofelaine, gosia86, czarna panda, alma, dorota1987, katalina lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj mis sie rozfikal <3 kocham nad zycie :)

KotMisia, czarna panda, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja mam to samo, miało być lepiej a ja jak ryba bez wody. Z tym, że ja myślę że to pogoda!!! To ona jest temu winna nie nasze brzuszki :)

Kupiłam tą komodę, ale kurde znów mam inny problem. Panele w pokoju zaczęły mi się rozchodzić :( takie szpary sie porobiły. Brat inżynier stwierdził, że to za ciężka szafa ugieła jeden rządek i reszta poszła za nimi. I czeka mnie wymiana podłogi ;/ porażka...

A Misiowa drużyna wygrała :) będzie premia :)

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ