X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Nadrabiam was ponad godzinę, bo nie miałam internetu przez 2 dni.
    U mnie dzisiaj dzidzia bardzo aktywna, z dnia na dzień czuję silniejsze ruchy i jest ich więcej.
    Też ciągle siedzę i oglądam meble i akcesoria dla dzieci, ale czekam do 7 miesiąca, niech na razie się wyjaśni z łożyskiem.
    Ja połówkowe mam 23 grudnia i będę wtedy w 21t5d wg miesiączki albo 22t3d wg ostatniego usg. Ciekawe czy znów mi się termin przesunie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:24

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny

Nadrabiam was ponad godzinę, bo nie miałam internetu przez 2 dni.
    U mnie dzisiaj dzidzia bardzo aktywna, z dnia na dzień czuję silniejsze ruchy i jest ich więcej.
    Też ciągle siedzę i oglądam meble i akcesoria dla dzieci, ale czekam do 7 miesiąca, niech na razie się wyjaśni z łożyskiem.
    Ja połówkowe mam 23 grudnia i będę wtedy w 21t5d wg miesiączki albo 22t3d wg ostatniego usg. Ciekawe czy znów mi się termin przesunie.

Wg usg dzieli nas dzień różnicy i też mam połówkowe 23 grudnia. Ty też poznasz wtedy płeć? O której masz wizytę? Ja o 18:)
    Dzisiaj mąż taki jeszcze zaspany rano w łóżku złapał mnie za brzuszek i mówi- wiesz co...ja też jestem ciekawy co tam siedzi. A zawsze jak mu gadałam ze jestem ciekawa to negował to zdaniem -ważne zeby było zdrowe. Wiadomo to najważniejsze ale ta ciekawość...;) U mnie też dzidzia jeszcze dzisiaj nic nie dała o sobie znać. Najczesciej czuję ją wieczorem kiedy odpoczywam przy serialku także może dzisiaj sie odezwie do mamy;)

KotMisia, alma lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu odwalam. Zaplanowałam sobie miły mikołajkowy dzień. No ale wyszło do kitu. Najpierw zrobiłam porządek w szafie i cała reklamówa rzeczy powędrowała już do Caritasu. Na to miejsce miał być jakiś porzyteczny ciuch. No ale jakoś nic nie mogłam wybrać po tym jak poszłam do przymierzalni, ubrałam 2 bluzki i zobaczyłam swój brzuch. Na codzień jestem już do niego bardzo przyzwyczajona i wydaje mi się że wcale nie jest duży, ale w sklepie przed lustrem to co innego. Wyszłam wkurzona i sfrustrowana. Chciałam kupić małemu fajne skarpeciaki, ale jak na złość sklepy na sam wierz wykładają piękne ciuszki dla dziewczynek, a dla chłopców gdzieś z tylu. To mnie dobiło i już nie chiciałam zakupów, marzyłam żeby kupić takie małe czarne lakiereczki. W domu znowu rozpacz i wycie. Mojemu B. było przykro że nie chcę chłopca i uparłam się na dziewczynkę, zaczął się obawiać że coś temu dziecku zrobię albo nie będę go kochać. A ja mu powtarzam że to wcale nie prawda, bo kocham je całym sercem i płaczę też z tego powodu bo nie chce skrzywdzić swojego okruszka swoim widzimisiem na dziewczynkę, nie chcę żeby czuł się odtrącony czy mniej kochany. Poza tym wiem że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i nie zamienię na nic. Przykro mi tylko że jak mi hormony buzują to cierpi na tym mój B. bo widzę jak on kocha to dziecko bez względu na płeć, a pomyśleć że jeszcze w lipcu patrzył na dzieci jak na UFO, a ja zjadałam na urlopie wzrokiem naszego małego sąsiada. Pamiętam jak wtedy do mnie mówił " Przestań się na niego patrzeć bo pomyślą że chcesz ukraść" a ja marzyłam wtedy o takim bąblu.

MiM lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale boli mnie krocze ? Wlasnie nie wiem co, chyba kosci. Dol brzucha tez ale tak ciagnaco.

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Wg usg dzieli nas dzień różnicy i też mam połówkowe 23 grudnia. Ty też poznasz wtedy płeć? O której masz wizytę? Ja o 18:)
    Dzisiaj mąż taki jeszcze zaspany rano w łóżku złapał mnie za brzuszek i mówi- wiesz co...ja też jestem ciekawy co tam siedzi. A zawsze jak mu gadałam ze jestem ciekawa to negował to zdaniem -ważne zeby było zdrowe. Wiadomo to najważniejsze ale ta ciekawość...;) U mnie też dzidzia jeszcze dzisiaj nic nie dała o sobie znać. Najczesciej czuję ją wieczorem kiedy odpoczywam przy serialku także może dzisiaj sie odezwie do mamy;)

Czarna Panda ja mam o 18:10, mam nadzieję, że poznam wtedy płeć, chociaż mój mąż twierdzi, że to chłopczyk, a ja czuję dziewczynka.
    Ja też jak jużchcę spać to wtedy dziecko jest najbardziej aktywne.

czarna panda lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kurcze ale boli mnie krocze ? Wlasnie nie wiem co, chyba kosci. Dol brzucha tez ale tak ciagnaco.

Ofelaine też mnie kiedyś bolało krocze i to dzień po tym jak się dowiedziałam, że mam łożysko nisko ułożone, więc myślałam już o najgorszym, ale na szczęście na drugi dzień mi minęło.
    Krocze często boli jak już jesteśmy blisko porodu i się wszystko przystosowuje do porodu.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzic to ja jeszcze nie mam zamiaru. O nie... Pewnie to od wysilku i dzwigania, teraz jak leze to juz nie boli nic..

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od wysiłku też może boleć, zwłaszcza jak dużo kucałaś, albo wyciągałaś się. Odpoczywaj już do końca dnia i nie powinno boleć.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, ze nie wolno mi sprzatac, ale co tam narzekac nie bede :-D

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że nie. Ja większość dnia leżę. Tym bardziej, że takie są zalecenia lekarza. Czasami mam wyrzuty sumienia, ale cóż dla dziecka wszystko.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystam z paczek od św. Mikołaja dla mojego syna Mikołaja :) . Tyle słodkości :D dla mnie raj, a Synu wszystko mi daje bo on średnio za słodyczami jest :). Właśnie wcinam m&msy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 18:01

czarna panda, Monika1357, gosia86, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę do sklepu, mąż mi obiecał aparat i oczywiście w cytrusy muszę się zaopatrzyć, bo od wczoraj nie jem mandarynek.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine na kiedy masz termin z usg i miesiączki?
    Ja na 2 z usg, a na 7 z miesiączki.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg na 6 a z OM na 8, ale chcialabym urodzic 4 bo wtedy mamy z mezem urodziny :) ale marzyc to ja sobie moge. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Monika, Czarna Panda ja też mam połowkowe 23 grudnia, taki prezent na święta :) U mnie wg om będzie to 20+3, choć mój gin chciał mnie zapisać już na tydzień wcześniej.
    Bluberry może to rwa kulszowa Cię boli, bo to taki promieniujący ból.
    Karolcia a u Ciebie, to te bóle wątroby czy żołądka to nie po mleku? Bo ja niestety nawet kawy z mlekiem nie mogę, bo mnie właśnie po nabiale boli żółądek i wymiotuję.
    Dziewczyny ja nie wiem co jest grane, czy to pogoda, czy nadal dobija mnie infekcja, ale odkąd zaczęłam II trymestr, to jestem nie do życia, nie mam w ogóle energii, spałabym całymi dniami :/ nie wiem czy to normalne, przecież w 2 trym. powinno się czuć przypływ energii, ja notuję jej całkowity spadek.

czarna panda lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, ja też tak mam. Czekałam jak na zbawienie na drugi trymestr ( pierwszy był fatalny - ciągle mnie mdliło, wymioty, bóle) a tu lipa - choć już sporadycznie robi mi się niedobrze to nie mam za nic siły ani ochoty. Jedynie co mogłabym leżeć i spać:) Energii brak i w sumie zastanawiam się jak to będzie w III:)

alma lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86f50b60235c.jpg
    Moje zakupy :)

nojaniewiem, Ofelaine, gosia86, czarna panda, alma, dorota1987, katalina lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj mis sie rozfikal <3 kocham nad zycie :)

KotMisia, czarna panda, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja mam to samo, miało być lepiej a ja jak ryba bez wody. Z tym, że ja myślę że to pogoda!!! To ona jest temu winna nie nasze brzuszki :)

Kupiłam tą komodę, ale kurde znów mam inny problem. Panele w pokoju zaczęły mi się rozchodzić :( takie szpary sie porobiły. Brat inżynier stwierdził, że to za ciężka szafa ugieła jeden rządek i reszta poszła za nimi. I czeka mnie wymiana podłogi ;/ porażka...

A Misiowa drużyna wygrała :) będzie premia :)

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ