X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos witamy;) a ja witam się w 19 tyg;*

ale dziś pospałam;) od 22.30 a wstałam po 9;p teraz jemy śniadanko z dzidzią..
    nie pamiętam kiedy tak długo spałam i tak dobrze;) to przez poduszkę między nogami chyba;D

Pigulska tez mam katar;( ale jeszcze mogę oddychać...

Kotmisia a tobie bidulko współczuję ;( trzymaj się tam.. żebys się nie odwodniła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:51

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się mikołajkowo ja od mojej fasolki dostałam o 1 w nocy najlepszy mikołajkowy prezent - pierwszego pożądanego kopa :-)

PIGULSKA, czarna panda, alma lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my się witamy w 18 tygodniu :), w butach słodkości od groma tylko ja wcale chęci nie mam na słodycze ;/ no cóż tatuś zje ;p ja owocki :D

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kosoglos.

Mi lekarka powiedziała krótko ze badanie w 21 tyg, ale teraz ja wypytam o wiecej szczegółów, w sumie ona nie robi tego badania tylko 2 lekarzy u nas w mieście.
    Mąż wlasnie szoruje okna a ja sie przyglądam ;)

Kotmisia uważaj żebyś sie tylko nie odwodniła.
    Miłego dnia wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:10

201505111762.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie, mi wypada że od przyszłej soboty mogę robić połówkowe ale to badanie mam już w ten czwartek czyli tak jak by 2 dni przed terminem..... (badanie prywatne bo w mojej przychodni skończyła się umowa z usg ;/) myślicie że lekarz nie będzie miał nic przeciwko ?

zrz6p07w2xteuk93.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś z Wami w 20 tygodniu, na prawdę ten czas szybko leci.
    Witaj wśród nas Kosogłos. Życzę wszystkim fajnego, mikołajkowego weekendu i dużo zdrowia, bo z tym bywa różnie, a do tego sporo kopniaków od maluszków.

nadulek, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja bym chciała już czuć ruchy maluszka byłabym o wiele spokojniejsza, a tak to od dwóch dni kłuje mnie w lewym boku na dole, wziełam nospe i nic i kolejne zmartwienie. To wszystko przez szanownego męża, który bardzo mnie denerwuje i to jest chyba efekt stresu. No nic sprzątam dalej...

MiM lubi tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, kosoglos witamy w naszych szeregach. Pogoda u mnie wstretna ale nastroj dobry. Dzis na obiad serwuje pierogi ruskie,ulubiobe danie mojego meza.
    Zauwazylam ze moje obwodki wokol sutka czasami sa bardzo ciemne a czasami ciut mniej. To tak ma byc ??
    Mamusiom czujacym sie zle zyczymy duzo zdrowka. :)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia pilnuj żeby się bardzo nawadniać!
    Ofe, wiem,że mają ciemnieć, może na razie się przystosowują do tej większej dawki melaniny w organizmie.

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze człowiek jest jakiś głupi. Ja ogólnie jestem bardzo zakompleksiona i ciagle porównuje się do kogoś. Teraz w ciazy też :( nie tyle wygląd co samopoczucie w ciazy :( Nie czuje się dobrze i nie mam ochoty biegać i plotkowac. A moja koleżanka 10 dni po cesarce i już autem sama jezdzi z małym. A ciążę to całą przelatala. Czuję się gorsza :( taka stara maleńka :(

Dziękuję za wszystkie dobre słowa. Już chyba jest ok. Ale wzięłam nospe i węgiel :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:08

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia faceci tak mają :) On są tak jakoś dziwnie zaprogramowani żeby denerwować swoje szanowne małżonki niezależnie od stanu w którym się znajdują.
    Moja pierwsza ciąża właśnie przez szanownego do wesołych nie należała :D

marlencia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ( nasza dwójeczka) witamy wszystkie pozostałe dziewczyny:)

Ja dziś znów nie mogłam spać bo wstaję siku co 2 godziny i czasem się już po prostu wybudzę, ale jak o 5 się obudziłam to były takie kopki od Astronauty że warto było nie spać później do 8:) Ale później znów ucięliśmy sobie drzemkę.

Ofelaine ja mam tak samo. Jak sutki "nie stoją" są ciemne a jak "stoją" są jasne. No i dodatkowo ze dwa dni temu po woeczornym prysznicu zauważyłam na koszuli nocnej wyciek - wiem że tak być może ale często robi się w późniejszym etapie, a u mnie już siara czy co tam to jest leci. Na razie jeden raz ale na peno opowiem ginkowi.

Czekam aż mąż wstanie ( bo to straszny śpioch) i dziś mamy plan mikołajkowego nicnierobienia;)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos, ja miałam wycieki już w zeszłym tygodniu czyli w 14 tygodniu ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, nie myśl tak. Ja nie mam siły na nic, co tydzień wpadam w panikę czy wszystko ok a mój brzuch jest tak ogromny że wszyscy myślą że ściemniam i jestem co najmniej w 6 miesiącu! Nie biegam, nie latam a głównie w łóżku bym leżała ( co oczywiście niemożliwe jest) ale nie mam na nic ochoty i siły. Nicnierobienie jest dla mnei idealne!

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, to chyba są właśnie uroki ciąży. Zastanawiam się tylko że jeśli to się będzie powtarzać to chyba czas będzie kupić wkładki laktacyjne? Bo ciężko mi wyobrazić sobie że idę do pracy z zaciekami na biuście:-P

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos, u mnie wycieki pojawiały się głównie wieczorem a teraz ustały, ale są kobiety, które muszą od 20 tygodnia wchodzić z wkładkami :) to sprawa indywidualna.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:33

• MiM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia i co z tego ze koleżanka tak sie czuje? Super! Ale co z tego?
    Ja też czuje sie jak emerytka bo np jak za szybko idę to mnie później brzuch boli. Trudno każda ciąża jest inna. takimi pierdołami nie warto się przejmować. Szkoda nerwów.
    Napij się rozgazowanej coli i zajadaj się słonymi paluszkami - najlepszy sposób na biegunkę. A do tego marchwianka z ryżem. A potem do lekarza bo może masz już poważną infekcję pęcherza.

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych wycieków sutki ściemniały ale nie mocno, za to są w siatce żył i moim zdaniem nie wyglądają apetycznie :/ poza tym brodawki na samym środku pękają i swędzą...no cóż uroki ciąży :P i nie mam też żadnej linii od pępka i w sumie do niczego mi ona niepotrzebna ;)
    Ja na obiad mam placki ziemniaczane mniammm :D

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:33

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ