Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się z Wami w 18 tygodniu i 5 miesiącu
Ja też z utęsknieniem czekałam na II trymestr, bo tyle się nasłuchałam, że przypływ energii, ustąpienie dolegliwości i najlepsze samopoczucie. I stwierdzam, że dopiero dzisiaj po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży poczułam się normalnie. Poszliśmy z mężem do kina, ubrałam się jak człowiek (niedawno kupiłam spodnie ciążowe i kilka luźnych bluzek), wreszcie nic mnie nie cisnęło, uczesałam się porządnie, pomalowałam i naprawdę odżyłamMam nadzieję, że teraz wreszcie zacznie się normalność.
Od 2-3 dni czuję ruchy Pluszaka. Dla mnie to ultra dziwne uczucie. Pierwszy raz jak poczułam to ogarnął mnie niepokój. Ale chyba dopiero teraz do mnie tak w 100% dociera, że w moim brzuchu mieszka prawdziwy człowiekW środę wizyta u gina. Może wreszcie dowiem się czy to Pluszak czy Pluszaczka. Chociaż dzisiaj z mężem w sklepie rzuciliśmy się od razu na ubranka dla chłopców... Jeśli to będzie chłopak, to chyba zacznę wierzyć, że z tą wojną to faktycznie jest coś na rzeczy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 21:17
czarna panda, alma, KotMisia lubią tę wiadomość
-
ee Kotmisia to jak będzie premia to zaszalejesz i kupisz najdroższą podłogę w sklepie.
Maż dostał Barbórkę to przynajmniej wszystkie dziury pozałatałam w budżecie i jestem z długami na czysto
Niestety mamy Państwo "pro rodzinne" i "wszytko dla młodych małżeństw"
Najlepsze ruchy to jak sie jest tak w 30tc. I twój brzuch wygląda jakbyś zjadła obcego ewentualnie anakondęczekam na to z utęsknieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 20:07
gosia86, KotMisia, Anielka, paprotka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
No my poszliśmy drugi raz na zakupy i tym razem było ok
A mały dostał właśnie na mikołajki skarpeteczki i buciki. W smyku naoglądaliśmy się zabawek i już wpadł mi w oko samolot fisherprice zdalnie sterowany. Taki dla malucha. Oczywiście tatuś skwitował że mamusia by się nim bawiła
No i oficjalnie dla znajomych na fb opublikowałam że spodziewamy się maleństwa chociaż i tak już większość osób wie. Moja mama to aż płakała przy tym poście. Śmiać mi się z niej chciało, ale babcia przeżywa. A tak w ogóle rano nie zauważyłam że na chleb weszła pleśń i zjadłam kromkę
Co do bodziaków też mam takie zapinane po całości, na początek kiedy ręce się trzęsą, takie łatwiej zapiąć.
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:KotMisia szpary po między panelami to raczej mogą być od wilgoci czyli jak sie myje za mokrą ścierką lub mopem /Quote:
No własnie to nie szpary tylko centralnie zaczeły się rozjeżdżać ;/ A mop mogę Wam polecić ten:
http://janniezbedny.pl/produkty/mopy/mop-superchlonny-z-mikrofibry
wg mnie nie ma lepszego. I własnie w ogóle się wody nie nosi dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 21:14
-
Ale dużo z nas ma połówkowe 23
Mi się strasznie podobają ciuszki w tesco dla dzeiciaczków, ale mąż mnie wyciąga z działu siłą mówiąc, że za drogie i jeszcze nie czas
No fakt, tanie może nie są, ale taaaaaakie śliczne
A dzisiaj ZOsia się rozkopała u mojej przyjaciółki, chyba lubi jej głosalma, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Ja w Tesco w promocji buciki za 9 zł kupiłam wczoraj
i tatuś był obecny szok bo teź zawsze za uszy mnie z takich działów wyciąga :p a właściwie on płacił więc to prezent od tatusia dla synusia.
madziorek, alma lubią tę wiadomość
-
Buuuu...a u mnie jakaś infekcja się pojawiła - swędzi, piecze...coś okropnego. Tantum Rosa na chwilę pomaga. Mój gin będzie niedostępny w tym tyg., więc jutro do jakiegoś innego się zapisałam. Oby cos dobrego dobrał, bo można szału dostać. Podejrzewam, że to sprawa antybiotyku który brałam, tak wyjałowił organizm, że aż się prosiło o infekcję. Teraz żałuję, że żadnego probiotyku ginekologicznego nie brałam. A wy coś profilaktycznie bierzecie? ProVag?
-
Dzien dobry, nie spie juz od 6:30 i wierce sie na wyrku. Trzeba isc zjesc biw glodni jestesmy. Ale najpierw trzeba tatusia dobudzic.
Puella ja wczesniej bralam lacibios femina bo tez mialam infekcje i musialam stosowac globulki dopochwowe. Teraz juz nie lykam probiotyku bo po ostatniej cytologii gin powiedzial ze mam duzo własnej flory bakteryjnej. Zapewne po lacibios. -
witamy się niedzielnie.
zauważyłam, że zrobiła mi się linia od spojenia prawie do samych piersi. Na początku był sam meszek a teraz już ją widać.
Puella ja nie pomogę bo nie stosuje żadnych probiotyków obecnie.
My dzisiaj bierzemy prezenty i będziemy robić za mikołaja -
Cześć dziewczyny. U mnie nadal dokucza oko
Słuchajcie, znalazłam coś fajnego, jak szukałam sposobu, aby stwierdzić czy mam infekcję pochwy. W aptece farmaceutka dała mi darmowy test GINEintima, to test do samodzielnego sprawdzenia ph. Na tej podstawie można stwierdzić czy mamy infekcję i czy jest ona grzybicza, czy bakteryjna. Podaje linka jakby ktoś chciał poczytać
http://www.mojaintima.pl/gineintima-test-ph.html
Te testy można zamówić na allegro, kosztują ok 3,50-6 zł i są moim zdaniem mega przydatne, jeśli czujemy właśnie jakiś dyskomfort okolic intymnych. Co więcej, ten test umożliwia również stwierdzenie, czy np. odeszły nam wody płodowe, bo ph wtedy jest ok 8, więc bardzo wysokie. Działające na tej samej zasadzie wkładki, do określenia odchodzących wód płodowych kosztują ok 50 zł, więc przebitka jest ogromna.
KotMisia masz rację, przy antybiotyku niezbędny jest probiotyk i dobry lekarz, który wypisuje ten antybiotyk też powinien o takim probiotyku wspomnieć. Antybiotyk mega wyjaławia florę bakteryjną niestety. Puella polecam Ci jeść kapustę kiszoną- naprawdę działa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 12:52
-
alma wrote:Cześć dziewczyny. U mnie nadal dokucza oko
Słuchajcie, znalazłam coś fajnego, jak szukałam sposobu, aby stwierdzić czy mam infekcję pochwy. W aptece farmaceutka dała mi darmowy test GINEintima, to test do samodzielnego sprawdzenia ph. Na tej podstawie można stwierdzić czy mamy infekcję i czy jest ona grzybicza, czy bakteryjna. Podaje linka jakby ktoś chciał poczytać
http://www.mojaintima.pl/gineintima-test-ph.html
Te testy można zamówić na allegro, kosztują ok 3,50-6 zł i są moim zdaniem mega przydatne, jeśli czujemy właśnie jakiś dyskomfort okolic intymnych. Co więcej, ten test umożliwia również stwierdzenie, czy np. odeszły nam wody płodowe, bo ph wtedy jest ok 8, więc bardzo wysokie. Działające na tej samej zasadzie wkładki, do określenia odchodzących wód płodowych kosztują ok 50 zł, więc przebitka jest ogromna.
KotMisia masz rację, przy antybiotyku niezbędny jest probiotyk i dobry lekarz, który wypisuje ten antybiotyk też powinien o takim probiotyku wspomnieć. Antybiotyk mega wyjaławia florę bakteryjną niestety. Puella polecam Ci jeść kapustę kiszoną- naprawdę działa!
Kupie te testy, dobrze mieć je w domu. Dzięki za info! Przy antybiotyku zawsze biorę probiotyki chroniące układ pokarmowy (jestem wrzodowcem), jeszcze nigdy nie przytrafiła mi się infekcja miejsc intymnych spowodowana antybiotykiem. Mądry Polak po szkodzie, teraz już będę wiedziała. Poczytałam o tych probiotykach, które bierzecie i myślę, że warto jej przez całą ciąże i po niej brać.alma lubi tę wiadomość