X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch, musialam dzwignac chrzesniaka zeby go wlozyc do lozeczka a on taki maly smok jest, nic tylko by jadl i jadl. A teraz mam za swoje :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja muszę się pochwalić, że czuję ruchy codziennie i to dość silne. Kiedyś mnie dzidzia tak kopnęła, że aż krzyknęłam, bo pierwszy raz miałam taki mocny kop.
    Do wizyty jeszcze 2 tygodnie, chociaż idę dzisiaj przedłużyć zwolnienie.
    Mojemu mężowi się śniła kiedyś córeczka, która urodziła się łysa i miała kolczyki, chociaż mnie się kiedyś śnił synek, że na usg widziałam dokładnie jajka;)
    Mam nadzieję, że 23 już będziemy znać płeć.

KotMisia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Boli mnie brzuch, musialam dzwignac chrzesniaka zeby go wlozyc do lozeczka a on taki maly smok jest, nic tylko by jadl i jadl. A teraz mam za swoje :(

Karolcia nie dźwigaj, jedno dźwignięcie i możesz żałować do końca życia. Oszczędzaj się.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:33

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie mozemy dzwigac, ale to pora spania a zostalam sama wiec trzeba bylo.
    no ale juz nie bede, wyjdzie sam przez dziure w szczebelkach.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też kiedyś wysmarowałam się maścią kamforową, a później dopiero przeczytałam, że nie wolno. No cóż nasze niedopatrzenie:(

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wszystko bedzie dobrze na usg i mam nadzieje ze dzidzia ulozy sie tak zeby pokazac co ma miedzy nogami ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Ja muszę się pochwalić, że czuję ruchy codziennie i to dość silne. Kiedyś mnie dzidzia tak kopnęła, że aż krzyknęłam, bo pierwszy raz miałam taki mocny kop.
    Do wizyty jeszcze 2 tygodnie, chociaż idę dzisiaj przedłużyć zwolnienie.
    Mojemu mężowi się śniła kiedyś córeczka, która urodziła się łysa i miała kolczyki, chociaż mnie się kiedyś śnił synek, że na usg widziałam dokładnie jajka;)
    Mam nadzieję, że 23 już będziemy znać płeć.

To ja mam podobnie z ruchami. Przez większość dnia czuję rybkę ale wieczorem to tak się rozpycha, że chyba się przeciąga po całym dniu ;) meeega dziwne uczucie. No i krzywi mi się brzuch :) Silne będzie to moje dzieciątko :)

Kupiłam MAmie mojej kurtkę pod choinkę, mam nadzieję że będzie pasowała :)
    Dla teściowej będzie ramka elektronczna, babcia moja chciała sweterek w serek. Zostanie tato i dziadkowie Misia :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, a gdzie czujesz te ruchy? Bo ja przeważnie na dole i to tak nisko, ale chyba wydaje mi się, że dziecko jest ułożone nóżkami w dół i dlatego jak kopie to tak nisko czuję.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie też dziś ładne słoneczko świeci od rana i aż się lepiej na duszy robi. Chociaż mam kolejny problem. Wczoraj nad ranem jak się obracałam w łóżku z boku na bok, coś mi strasznie chrupnęło w karku i myślałam, że to nic takiego, bo kości czasem "się ustawiają"...ale w sumie zaczęłam odczuwać ból zwłaszcza przy pochylaniu głowy w dół i skręcaniu na boki. Jedyna komfortowa pozycja głowy to zadarty nos do góry, może tak już powinnam chodzić z dumą, z wypiętą piersią i domkiem Jasia. No ale dziś dalej boli i nie wiem czy jakiś okład sobie zrobić czy co.

Wczoraj byłam u dentysty i myślałam, że już ostatni raz w ciąży, bo jakoś mi się gorzej oddycha, zwłaszcza jak tych gazików napcha i dycham jak karp bez wody. Ale jak tylko powiedziałam, że będę potrzebowała zaświadczenie, że wyleczyłam zęby w ciąży (do szpitala do porodu - podobno u mnie tego wymagają) to powiedziała, że jeszcze jeden ząb jej się nie podoba i chce go zrobić, żeby z czystym sumieniem wypisać zaświadczenie. Niby dobrze, ale już mi się nie chce iść do dentystki.

Blueberry - powodzenia dziś na wizycie i żeby ból ustał.

Anielka - fajnie, że napisałaś o NFZ. Też myślałam, żeby założyć sobie takie konto internetowe, ale jak czytałam, że trzeba jechać osobiście do NFZ to mi się odechciało, ale jak teraz się zastanawiam co ja mam nasmarowane w papierach to mi ochota wraca. Strasznie denerwuje mnie fakt, że płacimy składki zdrowotne, a większość z nas leczy się wszędzie prywatnie, bo szybciej i rzetelniej. Tak często spotykamy się z sytuacją gdzie my albo nasi bliscy muszą czekać z wizytą lub operacją, bo niby nie ma środków na NFZ (zwłaszcza pod koniec roku), a tutaj proszę bardzo - jakieś lewe świadczenia ma się wpisane na własne konto.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pustkę w głowie...mój mąż ma jutro urodziny :( i nie wiem co kupić! :( chciał buty, ale to robimy zrzutę i on sobie kupi, bo no jakiejś stronie wypatrzył. A na święta to kupujemy zestawy kosmetyków. Ja poprosiłam o masło kakaowe do ciała :) bo idzie jak woda.

Bluberry będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 11:10

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio dopadł ból barków to kobieta w aptece dała mi taki "ciepły" plaster "Thermacare Plecy plaster rozgrzewający". I jak ręką odjął. Zapytałam się czy mogę to w ciąży stosować odpowiedziała że nie przyklejam sobie na brzuch tylko na bark.

Głowa mnie boli. Pije już drugą kawę ale szału nie ma :(

Wracając do tematu rodziny to dowiedziałam się że mam nie stresować mojej bratowej bo ona stara się o dzidziusia i już raz poroniła (ciąża biochemiczna - czyli tak jakby jej nie było). Kurczę ale się wściekłam bo ja poroniłam w 10tc a moja mama urodziła martwe dziecko i co? Mój brat odpowiedział że ona jest "taka delikatna". AAA a na koniec dorzucił mi jeszcze że ja to twarda baba jestem i nic mnie nie złamie. Najpierw się poryczałam a potem go wyśmiałam.

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę bez znieczulenia, jak zawsze. Czasem trochę poboli, ale jeśli już widzi, że się kręcę z bólu, to zakleja na tydzień lub dwa lekarstwem i potem kończy bez bólu. Nie wyobrażam sobie wrócić do domu od dentysty i jak znieczulenie przestanie działać, to ząb zacznie nawalać.

Ja mam chyba w domu taki plaster rozgrzewający, bo mąż kiedyś potrzebował, ale na kark sobie go nie nalepię, bo nie wiem czy bym włosy ominęła. Mnie tak wysoko boli.

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Blu będzie dobrze wszystko, ja nie biorę na ból nic, a też mówią że to niezbyt dobrze bo dziecko współodczuwa.. Tak źle i tak nie dobrze ;)

W sobotę ruszam na zakupy, kupię coś dla Bartusia już na pewno i tym samym rozpocznę kompletowanie wyprawki... nie mogę się doczekać weekendu, wtedy też sobie odpocznę psychicznie... uf

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwsze słyszę o zaświadczeniu od dentysty. To nie pozwolą mi rodzić bez? :) Ja w ciąży nie byłam jeszcze u dentysty ale w marcu skończyłam leczyć zęby. Dokuczają mi szyjki ale tak to wszystko ok.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pozwolą rodzić bez:) z tym, że w kartach ciążowych z mojego miasta jest wpis na leczenie stomatologiczne (ja lecząc się w Katowicach dostałam tam kartę, ale akurat ona nie ma miejsca na taki wpis, dlatego chcę zaświadczenie). Jeśli zęby są ok to tylko się w szpitalu mówi, że nie było ingerencji w zęby, a jak była to ich interesuje jaka. To taka dokumentacja, tez trzeba dac ostatnie wyniki badań krwi itd. Ja to tak rozumiem. A wolę poprosić o takie zaświadczenie po zakończeniu leczenia niż potem po nie latać, albo na dzień dobry w szpitalu być ofukana.

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się umówiłam na wizytę do dentysty. Pierwszy raz idę do tego lekarza. Moja siostra bardzo go chwali. Przed samą wigilią :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:37

KotMisia, Bluberry, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ