X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch, musialam dzwignac chrzesniaka zeby go wlozyc do lozeczka a on taki maly smok jest, nic tylko by jadl i jadl. A teraz mam za swoje :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja muszę się pochwalić, że czuję ruchy codziennie i to dość silne. Kiedyś mnie dzidzia tak kopnęła, że aż krzyknęłam, bo pierwszy raz miałam taki mocny kop.
    Do wizyty jeszcze 2 tygodnie, chociaż idę dzisiaj przedłużyć zwolnienie.
    Mojemu mężowi się śniła kiedyś córeczka, która urodziła się łysa i miała kolczyki, chociaż mnie się kiedyś śnił synek, że na usg widziałam dokładnie jajka;)
    Mam nadzieję, że 23 już będziemy znać płeć.

KotMisia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Boli mnie brzuch, musialam dzwignac chrzesniaka zeby go wlozyc do lozeczka a on taki maly smok jest, nic tylko by jadl i jadl. A teraz mam za swoje :(

Karolcia nie dźwigaj, jedno dźwignięcie i możesz żałować do końca życia. Oszczędzaj się.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:33

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie mozemy dzwigac, ale to pora spania a zostalam sama wiec trzeba bylo.
    no ale juz nie bede, wyjdzie sam przez dziure w szczebelkach.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też kiedyś wysmarowałam się maścią kamforową, a później dopiero przeczytałam, że nie wolno. No cóż nasze niedopatrzenie:(

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wszystko bedzie dobrze na usg i mam nadzieje ze dzidzia ulozy sie tak zeby pokazac co ma miedzy nogami ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Ja muszę się pochwalić, że czuję ruchy codziennie i to dość silne. Kiedyś mnie dzidzia tak kopnęła, że aż krzyknęłam, bo pierwszy raz miałam taki mocny kop.
    Do wizyty jeszcze 2 tygodnie, chociaż idę dzisiaj przedłużyć zwolnienie.
    Mojemu mężowi się śniła kiedyś córeczka, która urodziła się łysa i miała kolczyki, chociaż mnie się kiedyś śnił synek, że na usg widziałam dokładnie jajka;)
    Mam nadzieję, że 23 już będziemy znać płeć.

To ja mam podobnie z ruchami. Przez większość dnia czuję rybkę ale wieczorem to tak się rozpycha, że chyba się przeciąga po całym dniu ;) meeega dziwne uczucie. No i krzywi mi się brzuch :) Silne będzie to moje dzieciątko :)

Kupiłam MAmie mojej kurtkę pod choinkę, mam nadzieję że będzie pasowała :)
    Dla teściowej będzie ramka elektronczna, babcia moja chciała sweterek w serek. Zostanie tato i dziadkowie Misia :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, a gdzie czujesz te ruchy? Bo ja przeważnie na dole i to tak nisko, ale chyba wydaje mi się, że dziecko jest ułożone nóżkami w dół i dlatego jak kopie to tak nisko czuję.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie też dziś ładne słoneczko świeci od rana i aż się lepiej na duszy robi. Chociaż mam kolejny problem. Wczoraj nad ranem jak się obracałam w łóżku z boku na bok, coś mi strasznie chrupnęło w karku i myślałam, że to nic takiego, bo kości czasem "się ustawiają"...ale w sumie zaczęłam odczuwać ból zwłaszcza przy pochylaniu głowy w dół i skręcaniu na boki. Jedyna komfortowa pozycja głowy to zadarty nos do góry, może tak już powinnam chodzić z dumą, z wypiętą piersią i domkiem Jasia. No ale dziś dalej boli i nie wiem czy jakiś okład sobie zrobić czy co.

Wczoraj byłam u dentysty i myślałam, że już ostatni raz w ciąży, bo jakoś mi się gorzej oddycha, zwłaszcza jak tych gazików napcha i dycham jak karp bez wody. Ale jak tylko powiedziałam, że będę potrzebowała zaświadczenie, że wyleczyłam zęby w ciąży (do szpitala do porodu - podobno u mnie tego wymagają) to powiedziała, że jeszcze jeden ząb jej się nie podoba i chce go zrobić, żeby z czystym sumieniem wypisać zaświadczenie. Niby dobrze, ale już mi się nie chce iść do dentystki.

Blueberry - powodzenia dziś na wizycie i żeby ból ustał.

Anielka - fajnie, że napisałaś o NFZ. Też myślałam, żeby założyć sobie takie konto internetowe, ale jak czytałam, że trzeba jechać osobiście do NFZ to mi się odechciało, ale jak teraz się zastanawiam co ja mam nasmarowane w papierach to mi ochota wraca. Strasznie denerwuje mnie fakt, że płacimy składki zdrowotne, a większość z nas leczy się wszędzie prywatnie, bo szybciej i rzetelniej. Tak często spotykamy się z sytuacją gdzie my albo nasi bliscy muszą czekać z wizytą lub operacją, bo niby nie ma środków na NFZ (zwłaszcza pod koniec roku), a tutaj proszę bardzo - jakieś lewe świadczenia ma się wpisane na własne konto.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pustkę w głowie...mój mąż ma jutro urodziny :( i nie wiem co kupić! :( chciał buty, ale to robimy zrzutę i on sobie kupi, bo no jakiejś stronie wypatrzył. A na święta to kupujemy zestawy kosmetyków. Ja poprosiłam o masło kakaowe do ciała :) bo idzie jak woda.

Bluberry będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 11:10

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio dopadł ból barków to kobieta w aptece dała mi taki "ciepły" plaster "Thermacare Plecy plaster rozgrzewający". I jak ręką odjął. Zapytałam się czy mogę to w ciąży stosować odpowiedziała że nie przyklejam sobie na brzuch tylko na bark.

Głowa mnie boli. Pije już drugą kawę ale szału nie ma :(

Wracając do tematu rodziny to dowiedziałam się że mam nie stresować mojej bratowej bo ona stara się o dzidziusia i już raz poroniła (ciąża biochemiczna - czyli tak jakby jej nie było). Kurczę ale się wściekłam bo ja poroniłam w 10tc a moja mama urodziła martwe dziecko i co? Mój brat odpowiedział że ona jest "taka delikatna". AAA a na koniec dorzucił mi jeszcze że ja to twarda baba jestem i nic mnie nie złamie. Najpierw się poryczałam a potem go wyśmiałam.

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę bez znieczulenia, jak zawsze. Czasem trochę poboli, ale jeśli już widzi, że się kręcę z bólu, to zakleja na tydzień lub dwa lekarstwem i potem kończy bez bólu. Nie wyobrażam sobie wrócić do domu od dentysty i jak znieczulenie przestanie działać, to ząb zacznie nawalać.

Ja mam chyba w domu taki plaster rozgrzewający, bo mąż kiedyś potrzebował, ale na kark sobie go nie nalepię, bo nie wiem czy bym włosy ominęła. Mnie tak wysoko boli.

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Blu będzie dobrze wszystko, ja nie biorę na ból nic, a też mówią że to niezbyt dobrze bo dziecko współodczuwa.. Tak źle i tak nie dobrze ;)

W sobotę ruszam na zakupy, kupię coś dla Bartusia już na pewno i tym samym rozpocznę kompletowanie wyprawki... nie mogę się doczekać weekendu, wtedy też sobie odpocznę psychicznie... uf

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwsze słyszę o zaświadczeniu od dentysty. To nie pozwolą mi rodzić bez? :) Ja w ciąży nie byłam jeszcze u dentysty ale w marcu skończyłam leczyć zęby. Dokuczają mi szyjki ale tak to wszystko ok.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pozwolą rodzić bez:) z tym, że w kartach ciążowych z mojego miasta jest wpis na leczenie stomatologiczne (ja lecząc się w Katowicach dostałam tam kartę, ale akurat ona nie ma miejsca na taki wpis, dlatego chcę zaświadczenie). Jeśli zęby są ok to tylko się w szpitalu mówi, że nie było ingerencji w zęby, a jak była to ich interesuje jaka. To taka dokumentacja, tez trzeba dac ostatnie wyniki badań krwi itd. Ja to tak rozumiem. A wolę poprosić o takie zaświadczenie po zakończeniu leczenia niż potem po nie latać, albo na dzień dobry w szpitalu być ofukana.

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się umówiłam na wizytę do dentysty. Pierwszy raz idę do tego lekarza. Moja siostra bardzo go chwali. Przed samą wigilią :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:37

KotMisia, Bluberry, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ