X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:34

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki!
    Co do gumek to ja nie lubie bo mi smierdzi ale boje się infekcji. Mimo, że zaraz po to siusiu i prysznic ;)

Dorotka z tym wykształceniem to chyba chodzi o to, że im mniej wiesz tym bardziej możesz szkodzić.

A przypomniała mi się historia. Małżeństwo po 40 bez dzieci. Babkeczka dostała bóli okropnych, już żegnała się ze światem. Zabrali do szpitala. Mąż zjechał z pola, do szpitala a tam lekarz że im się dziecko urodzilo. Oni w szoku. Pytają się jej czy nic nie wiedziała. A ona że brak okresu to menopauza a że coś się ruszało to myślała że to gazy takie ma :D Historia z pierwszej ręki bo to wujostwo mojej przyjacółki.

gosia86, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja wczoraj przeglądałam pułki w sklepie z podpaskami ale jakiś mega ogromnych nie było a podobno musimy mieć jakies podklady czy coś
    Zaraz wizyta. Tylko w co sie ubrać grrtr

Gosiu nie ubieraj rajstop :) Bo ja ostatnio tak poszłam i nafotelu gołe stopy miałam :D a trochę zimno :D

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie dzisiaj a ja coś nie mam natchnienia i czasu, zalatana jestem.
    Widzę ,że kolejne chłopaki się ukazały. No to super :)
    CO do gumek też nie luzie i nie używamy, lecimy na żywioł z mężem ;)

Gosiu kciukam za wizytę
    Mnie martwią moje słabo wyczuwalne ruchy od kilku dni :(

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam myślę, że ludzie mniej wykształceni wcale nie są głupsi, tylko nie było ich stać na studia, albo woleli mieć zawód...niestety tak jest, że po studiach często ma się mniej płatną pracę niż po zawodówce. Ale pal licho z tym.
    Właśnie dostałam info, że moja kuzynka dziś przed południem urodziła córeczkę 2800g (miała rodzić w święta, więc się trochę pospieszyła). Może w maju będzie dużo chłopaków, ale może będą mogli wybierać w grudniowych dziewczynkach:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny, po kilkudniowej przerwie się witamy ;-)

Co do dentysty - my byliśmy z mężem na kontrolnym przeglądzie, byłam wtedy w 5 tyg ciąży, czyli samiutkie początki, poinformowałam o tym panią dr, ale na szczęście wszystkie zębiska zdrowe ;-) Mam na tym punkcie bzika i co pół roku lub nawet 5 miesięcy kontrol zawsze mamy, teraz w styczniu znow się wybieramy. :)

U nas pierwszy trymestr też bez współżycia, moja p. dr tak zaleciła, a teraz już wszystko w porządku, ale też bez zbędnych zabezpieczeń, zabezpieczenie siedzi w brzuszku :D

Na obiadek zrobiłam dzisiaj zupę ogórkową, dostałam cały wielki słój ogórków kiszonych przez teścia i aż mi ślinka leci, bo takie pyszne kwaśniutkie :D

My wizyta w poniedziałek, już nie mogę się doczekać, a dzisiaj byłam na badaniach, morfologia i mocz, mam nadzieję, że wyniki jutro okażą się w porządku ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja też dziś byłam na badaniach, wyniki mam jutro a wizyta również w poniedziałek :)

Acha zapomniałam się pochwalić, że kopiłam sobie dziś 2 pary spodni i tuniczkę :)

Nejcik, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też celibat od początku ciąży, jak założą mi pesaar, to też zakaz zbliżeń, więc będzie rok bez seksu ;-)

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mamy z mężem od sierpnia post.. niby teraz lekarz powiedział że można ale cóż mąż daleko;p a w sumie ja trochę mam obawy a w gumkach to mój nie lubi zresztą ja za nimi też nie przepadam;D więc zobaczymy jak to będzie jak wróci.. bo nie chce złapać infekcji..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, to trzymam mocno kciuki też za Twoje super wyniki z badań i wspólnie czekam na poniedziałkową wizytę! ;-)

Dziewczyny, muszę się tym z Wami podzielić.
    Właśnie przeczytałam historię małżeństwa, które starało się o dziecko i po wieeelkich trudach i problemach w końcu za 6 razem in vitro się udało, mają cudowną 4-miesięczną córeczkę...
    Dziewczyny, wiem, że każda z nas ma inną historię i inną drogę do macierzyństwa, jedne mają trudniej, inne trochę łatwiej, jedne czują się dobrze, inne mają gorsze dni. Ale BŁAGAM WAS - nie martwcie się, tylko cieszmy się z tego ogromnego szczęścia, jakie nosimy pod sercami, nawet jak czasem jest gorzej, kiepskie wyniki, zły humor, gorsze samopoczucie czy po prostu problemy życia codziennego - musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze, że damy radę i nigdy się nie poddawajmy dla tego naszego kochanego Skarbka, który to właśnie nas wybrał na swoich rodziców, bo z nim i dla niego możemy przenieść góry!! <3

Ofelaine, gosia86, KotMisia, MiM, beti97, Monika1357, gosiunia, PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:39

Nejcik, KotMisia, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wzajemnie Nejcik :)
    A co do całej reszty to masz rację :) Czasami strach i emocje biorą górę ale musimy pamiętać, że nosimy w sobie największy cud świata i mamy naprawdę za co Bogu dziękować, że to właśnie nas wybrał.

MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa jest bardzo "delikatną kobietą: mimo że baba jak dąb :) a mój brat przy niej to taki kapeć się zrobił.

Mam jej nie denerwować swoim sposobem bycia - takim na luzie. Mówię jej co ma być to będzie - i w sumie była w ciąży przez 2 dni. Więc mówię że lepiej stracić 2 dniową niż 10 tygodniową albo jeszcze starszą. No i tym ją denerwuję. Kurczę a ona po moim poronieniu miała mnie w dupie. Sama musiałam zacisnąć poślady i ze łzami w oczach iść do przodu. No i biedaczka szuka psychologa od poronień. Pieprzona księżniczka - a to po to żeby świat kręcił sie wokół niej! I to wszystko wiem od brata bo przyszedł z interwencją.
    No i że mam ciążowy brzuch za duży jak na 18tc. No i mnie kończyny opadły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:53

03.02.2014
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy jak czuję takie delikatne ale bardzo delikatne kłucia z boczku lekko poniżej albo na wysokości pępka i drobne bulgotki to to może być mój Bartuś czy nie koniecznie? bo to nie jest bolesne, a raczej takie przyjemne i ciepło mi się zrobiło...

• MiM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to dziecko Katalina :) ja czuje mrowienia po brzuchu :)

katalina lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i jak tam u Was? <3

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pewnie ma same dobre wieści i cieszy się z mężem, a nas tu trzyma w niepewności :P

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ