Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rika lubie ta czesc o corci, ze daje kopniaczki
bo bolu kregoslupa nie lubie
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jak to jest z wyplacaniem l4 w ciazy? Czy pracodawca wyplaca za pierwsze 35dni w ciagu roku czy kazde kolejne dluzsze l4 od nowa sie liczy? Bo w maju jak poronilam to tez bylam na l4 i nie wiem jak to mam liczyc. I czy przelew jest robiony tak jak pensja czyli 1-ostatniego czy od zwolnienia do zwolnienia?
Bo w firmie w ktorej pracuje wyplata przewaznie byla przed 10dniem miesiaca a jeszcze nie mam i nie wiem jak planowac budzet. Sprawdzilabym w necie, ale z telefonu to srednio wygodnie. -
Karolcia jeżeli twoja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników to przelew dostaniesz z zakładu pracy, a jeżeli poniżej to z Zusu.
Jeżeli miałaś przerwę pomiędzy zwolnieniami więcej niż 3 miesiące to płace na nowo muszą przeliczyć ci podstawę chorobowego.Karolcia88 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Cześć dziewczyny
Chwilę dosłownie mnie nie było, a tu już nie do nadrobienia...
Weekend baardzo pracowity mieliśmy i do teraz nie mogę dojść do siebie ze zmęczenia. W dodatku ciągle męczą mnie mdłości i wymioty, nie do zniesienia się to robiDziecka wciąż nie czuję, nawet nie wiem czy rzadkie bąbelki to Bartuś czy jelita, nie mogę odróżnić, bo jelita ciągle mi pracują
jest mi cholernie przykro..
W dodatku mam badania do zrobienia i nie mogę iść na pobranie krwi, bo albo rzygam z rana i żeby to przerwać muszę zjeśc, albo tak jak dziś obudziłam się przed 3 z burczącym brzuchemzjadłam serek homogenizowany i krupnik, ale wciąż miałam na coś smakę.. poszłam się położyć to nie mogłam znów spać, jak zasnęłam tak o 6 musiałam wstać, a potem jeszcze znowu zaczęły mi się odruchy wymiotne bo borowało mi w brzuchu
Ja zwariuję.. i strasznie się denerwuję, że mój Mały jeszcze nie daje mi się poczuć..
-
Gosiu, ale ja już się tak denerwuję, bo wszyscy naokoło mówią mi że to dziwne, ze jeszcze nie i że brzucha to mi prawie nie widać i gdyby nie wiedzieli to by pod ubraniami nie zauważyli, a brzuch to ja mam już spory
o taki..
18 tydzień
http://zapodaj.net/01bda10f953e8.jpg.html
dla porównania tu 13 tydzień
http://zapodaj.net/c7d4dfb57a396.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:32
-
Dzień dobry
U mnie też mróz ale pięknie świeci słońce
ja jutro rano też idę do laboratorium badać krew i mocz i nie wiem jak wstanę bo ostatnio kładę się bardzo późno
Katalina współczuję tych wymiotów i nie martw się tym że nie czujesz ruchów na pewno wszystko jest w porządkudzidziuś rośnie i jak będzie większy to poczujesz porządne kopniaczki
Juz za tydzień wizyta!!! -
Dziewczyny super macie brzuszki;) jak mnie natchnie to też zrobie zdj swojego o jak na razie mam dni lenia;p aż zła jestem na siebie;p
Katalina nie masz małego brzucha, masz fajny ciążowy brzuszek;)))
i nie martw się ruchami ja też do nie dawna nie czułam nic aż się martwiłam bo łożysko mam wysoko na tylnej ścianie. i teraz z dnia n dzień częściej je rozróżniam;) głównie chwile po jedzeniu;)katalina lubi tę wiadomość
-
Spokojnie Katalina nie denerwuj się i nie słuchaj tych komentarzy!! Każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej ją przechodzi
a byłaś przecież niedawno u lekarza wiesz ze Bartusiem jest wszystko ok i tego się trzymaj
aa i brzuszek masz już ślicznie ciążowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:46
katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Chciałabym już poczuć chociaż raztak porządnie, żeby wiedzieć że jest ok.. tymczasem zaraz zacznę 20 tydzień a ruchów ni widu ni słychu, a staram się jeść smakołyki (może mamy jednak inne pojęcie smakołyków..), słucham muzyczki z Małym i czytamy mu razem bajki.. i nic. czasem mam wrażenie, że coś tam się dzieje jak mąż zbliża twarz do brzucha i gada do niego czy całuje, ale naprawdę nie umiem rozróżnić z jelitami..
Mam dziś takiego lenia, że nawet do pracy mi się nie chce iść -
Magda_16maj wrote:ja mam tak samo ale wystarczy że zameldujesz się byle gdzie w Warszawie na jakiś czas np. czas trwania zajęć w szkole rodzenia. pogadaj z sąsiadką, koleżanką (albo właścicielem mieszkania) że to tylko na jakiś czas... ja tak zrobię, już się dogadałam z Krzyśka bratem że zamelduje mnie u siebie. i szkołę rodzenia będę miała za darmo (choć jeszcze w 100% nie jestem pewna czy skorzystam)Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic mam ten sam problem. Mamy umowę najmu, jeśli właściciel się zgodzi na meldunek tymczasowy to będziemy chodzić do szkoły rodzenia, jeśli nie to będę do znajomych chodzić, którzy są o 5tyg przed nami i już chodzą więc udzielą nam lekcji po lekcjach
Magic lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, ja dziś byłam rano oddać krew i mocz. Mdłości mnie dopadły, rwało mnie niesamowicie aż plułam śliną.
Katalina nie przejmuj się, ja też nie czuje codziennie ruchów. Czasami są wyraźne a czasami bardzo słabe i muszę się domyślać czy to dzidzia czy jelita.
I ruchy czuje z 2-3 razy dziennie a niektóre z dziewczyny bez przerwy. Tez mnie to martwi czasami, że może za mało tych ruchów za słabe są no ale tłumacze sobie, że mam trochę swojego tłuszczyku i łożysko na przedniej ścianie macicy. Poza tym zależy to tez od ułożenia dziecka.
Mój brzuch jest natomiast bardzo mały a jak leże to jest plaski ;o
Chciałabym miec więszy ale cóż.. -
katalinka co do ruchów to spokojnie, do 22 tc jeśli nie poczujesz to wtedy możesz się martwić. Poza tym może masz łozysko na przedniej ścianie??
A dodatkowo jesli poczujecie ruchy i będziecie wiedzieć, że np rano się rusza, w południe i na wieczór, to martwić się należy dopiero dobę po nieodczuwaniu ruchów. Nie mówię o poczatkach, bo na początku to są baaardzo nie regularne. Nie stresujcie siębo nie warto, tym bardziej, że sprowadza się na siebie złe wydarzenia
mysleć pozytywnie i lecimy do przodu
Ja uciekam bo dziś mam spotkanie z dwoma ciężarnymi koleżankamiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:58
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ale macie piękne brzuszki
u mnie 20 tydzień a jak ubiore koszule albo luzniejsza koszulkę to nic nie widać
a tu 5 miesiąc
Ale się nie przejmuje. Żeby Malenstwo miało odpowiednio miejsca, reszta nie ma znaczenia. I jeszcze jedno. Duży brzuch to duży problem
Ja się złapałam na tym, że jak się kręce po domu to tak podskakuje a z dużym brzuchem to się tak nie da -
to ja wam pokaże moje 21 tygodni szczęścia
trochę mi prześwietliło, ale to co ma być widoczne, to jest
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/094b096bed8d.jpgPIGULSKA, Magic, gosia86, katalina, Bluberry, KotMisia, MiM, Agusia246, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość
-
A ja robię strajk w tym roku i nie robie generalnych porządków
nie mam zamiaru skakać po drabinie mojego chłopa całymi dniami nie ma więc ogarnę tylko to co trzeba. Zresztą jak się systematycznie sprząta to nie ma tragedii
Mi ostatnio znajoma powiedziała za mam brzuch rozlany jak na dziewczynkę ale nie wie ze mój bąbel na 90% ma siusiaka hehe w ogóle się tym nie przejmuje
Nojaniewiem śliczny brzusionojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość
-
katalina gosia ma rację. To co ludzie gadają to powinno nas najmniej obchodzić
pięknie rośniesz i brzuszek będzie coraz większy.
Mój na szczęście juz przywykł, że to on sprząta. co prawda ja kurze ścieram, ale ona odkurza i zmywa podłogikatalina lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018