X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:58

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika lubie ta czesc o corci, ze daje kopniaczki :) bo bolu kregoslupa nie lubie :(

Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jak to jest z wyplacaniem l4 w ciazy? Czy pracodawca wyplaca za pierwsze 35dni w ciagu roku czy kazde kolejne dluzsze l4 od nowa sie liczy? Bo w maju jak poronilam to tez bylam na l4 i nie wiem jak to mam liczyc. I czy przelew jest robiony tak jak pensja czyli 1-ostatniego czy od zwolnienia do zwolnienia?
    Bo w firmie w ktorej pracuje wyplata przewaznie byla przed 10dniem miesiaca a jeszcze nie mam i nie wiem jak planowac budzet. Sprawdzilabym w necie, ale z telefonu to srednio wygodnie.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jeżeli twoja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników to przelew dostaniesz z zakładu pracy, a jeżeli poniżej to z Zusu.
    Jeżeli miałaś przerwę pomiędzy zwolnieniami więcej niż 3 miesiące to płace na nowo muszą przeliczyć ci podstawę chorobowego.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Chwilę dosłownie mnie nie było, a tu już nie do nadrobienia...
    Weekend baardzo pracowity mieliśmy i do teraz nie mogę dojść do siebie ze zmęczenia. W dodatku ciągle męczą mnie mdłości i wymioty, nie do zniesienia się to robi :( Dziecka wciąż nie czuję, nawet nie wiem czy rzadkie bąbelki to Bartuś czy jelita, nie mogę odróżnić, bo jelita ciągle mi pracują :( jest mi cholernie przykro..

W dodatku mam badania do zrobienia i nie mogę iść na pobranie krwi, bo albo rzygam z rana i żeby to przerwać muszę zjeśc, albo tak jak dziś obudziłam się przed 3 z burczącym brzuchem :( zjadłam serek homogenizowany i krupnik, ale wciąż miałam na coś smakę.. poszłam się położyć to nie mogłam znów spać, jak zasnęłam tak o 6 musiałam wstać, a potem jeszcze znowu zaczęły mi się odruchy wymiotne bo borowało mi w brzuchu :( Ja zwariuję.. i strasznie się denerwuję, że mój Mały jeszcze nie daje mi się poczuć.. :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:37

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ale ja już się tak denerwuję, bo wszyscy naokoło mówią mi że to dziwne, ze jeszcze nie i że brzucha to mi prawie nie widać i gdyby nie wiedzieli to by pod ubraniami nie zauważyli, a brzuch to ja mam już spory :( o taki..
    18 tydzień
    http://zapodaj.net/01bda10f953e8.jpg.html

dla porównania tu 13 tydzień

http://zapodaj.net/c7d4dfb57a396.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:32

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie też mróz ale pięknie świeci słońce :) ja jutro rano też idę do laboratorium badać krew i mocz i nie wiem jak wstanę bo ostatnio kładę się bardzo późno :/
    Katalina współczuję tych wymiotów i nie martw się tym że nie czujesz ruchów na pewno wszystko jest w porządku :) dzidziuś rośnie i jak będzie większy to poczujesz porządne kopniaczki ;)
    Juz za tydzień wizyta!!! :D :D :D

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super macie brzuszki;) jak mnie natchnie to też zrobie zdj swojego o jak na razie mam dni lenia;p aż zła jestem na siebie;p

Katalina nie masz małego brzucha, masz fajny ciążowy brzuszek;)))

i nie martw się ruchami ja też do nie dawna nie czułam nic aż się martwiłam bo łożysko mam wysoko na tylnej ścianie. i teraz z dnia n dzień częściej je rozróżniam;) głównie chwile po jedzeniu;)

katalina lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Katalina nie denerwuj się i nie słuchaj tych komentarzy!! Każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej ją przechodzi :) a byłaś przecież niedawno u lekarza wiesz ze Bartusiem jest wszystko ok i tego się trzymaj :) aa i brzuszek masz już ślicznie ciążowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:46

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już poczuć chociaż raztak porządnie, żeby wiedzieć że jest ok.. tymczasem zaraz zacznę 20 tydzień a ruchów ni widu ni słychu, a staram się jeść smakołyki (może mamy jednak inne pojęcie smakołyków..), słucham muzyczki z Małym i czytamy mu razem bajki.. i nic. czasem mam wrażenie, że coś tam się dzieje jak mąż zbliża twarz do brzucha i gada do niego czy całuje, ale naprawdę nie umiem rozróżnić z jelitami..

Mam dziś takiego lenia, że nawet do pracy mi się nie chce iść :(

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    ja mam tak samo ale wystarczy że zameldujesz się byle gdzie w Warszawie na jakiś czas np. czas trwania zajęć w szkole rodzenia. pogadaj z sąsiadką, koleżanką (albo właścicielem mieszkania) że to tylko na jakiś czas... ja tak zrobię, już się dogadałam z Krzyśka bratem że zamelduje mnie u siebie. i szkołę rodzenia będę miała za darmo (choć jeszcze w 100% nie jestem pewna czy skorzystam)
    kochana ja mieszkam w domu ;P z moimi rodzicami. Mi znajoma powiedziała,że one też nie chodziła do szkoły rodzenia, ale za to właśnie do położnej latała :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mam ten sam problem. Mamy umowę najmu, jeśli właściciel się zgodzi na meldunek tymczasowy to będziemy chodzić do szkoły rodzenia, jeśli nie to będę do znajomych chodzić, którzy są o 5tyg przed nami i już chodzą więc udzielą nam lekcji po lekcjach :P

Magic lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja dziś byłam rano oddać krew i mocz. Mdłości mnie dopadły, rwało mnie niesamowicie aż plułam śliną.

Katalina nie przejmuj się, ja też nie czuje codziennie ruchów. Czasami są wyraźne a czasami bardzo słabe i muszę się domyślać czy to dzidzia czy jelita.
    I ruchy czuje z 2-3 razy dziennie a niektóre z dziewczyny bez przerwy. Tez mnie to martwi czasami, że może za mało tych ruchów za słabe są no ale tłumacze sobie, że mam trochę swojego tłuszczyku i łożysko na przedniej ścianie macicy. Poza tym zależy to tez od ułożenia dziecka.
    Mój brzuch jest natomiast bardzo mały a jak leże to jest plaski ;o
    Chciałabym miec więszy ale cóż..

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalinka co do ruchów to spokojnie, do 22 tc jeśli nie poczujesz to wtedy możesz się martwić. Poza tym może masz łozysko na przedniej ścianie??

A dodatkowo jesli poczujecie ruchy i będziecie wiedzieć, że np rano się rusza, w południe i na wieczór, to martwić się należy dopiero dobę po nieodczuwaniu ruchów. Nie mówię o poczatkach, bo na początku to są baaardzo nie regularne. Nie stresujcie się :) bo nie warto, tym bardziej, że sprowadza się na siebie złe wydarzenia :) mysleć pozytywnie i lecimy do przodu :)

Ja uciekam bo dziś mam spotkanie z dwoma ciężarnymi koleżankami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:58

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne brzuszki :) u mnie 20 tydzień a jak ubiore koszule albo luzniejsza koszulkę to nic nie widać ;) a tu 5 miesiąc :) Ale się nie przejmuje. Żeby Malenstwo miało odpowiednio miejsca, reszta nie ma znaczenia. I jeszcze jedno. Duży brzuch to duży problem ;)
    Ja się złapałam na tym, że jak się kręce po domu to tak podskakuje a z dużym brzuchem to się tak nie da ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wam pokaże moje 21 tygodni szczęścia :)
    trochę mi prześwietliło, ale to co ma być widoczne, to jest ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/094b096bed8d.jpg

PIGULSKA, Magic, gosia86, katalina, Bluberry, KotMisia, MiM, Agusia246, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię strajk w tym roku i nie robie generalnych porządków :P nie mam zamiaru skakać po drabinie mojego chłopa całymi dniami nie ma więc ogarnę tylko to co trzeba. Zresztą jak się systematycznie sprząta to nie ma tragedii ;)
    Mi ostatnio znajoma powiedziała za mam brzuch rozlany jak na dziewczynkę ale nie wie ze mój bąbel na 90% ma siusiaka hehe w ogóle się tym nie przejmuje
    Nojaniewiem śliczny brzusio :)

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina gosia ma rację. To co ludzie gadają to powinno nas najmniej obchodzić :) pięknie rośniesz i brzuszek będzie coraz większy.

Mój na szczęście juz przywykł, że to on sprząta. co prawda ja kurze ścieram, ale ona odkurza i zmywa podłogi :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ