Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kobietki! U mnie też nocka przespana.
Blu-bardzo dziękuję za dopisanie córeczki!
Kurcze, a ja jeszcze czuję jakąś blokadę przed kupowaniem ubranek. Może to ta moja szyjka i świadomość, że różnie to może być.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Chyba już prawie wszystkie mamy potwierdzoną płeć...i z tego co widzę liczba chłopców i dziewczynek będzie podobna. -
Hej dziewczyny, ja tez dobrze spalam. Tylko nastroj cos kiepski, zamiast sie cieszyc, ze wszystko ok to mi smutno, ze zawiodlam meza bo on tak bardzo chcial syna. A przeciez plec nie zalezy i tak ode mnie ale od niego. Maz mowi ze sie cieszy i nie wazne co bedzie aby zdrowe tylko. Ale wiem, ze w glebi serca bardzo chcialby synka. I problem mam z imieniem bo zadne damskie mi sie nie podoba. Ciezko bedzie. Poki co plec niepotwierdzona do konca wiec moze niepotrzebnie sie nakrecam. Glupie hormony.
-
Nana czy ja też mogłabym prosić o przesłanie tego pdfa? Z góry dziękuję - mój mail [email protected]
Wesoła mama gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży nie powinny oglądać filmów w 3d
dziewczyny gratuluję wspaniałych wieści z wizyt
jeśli chodzi o te bóle miesiączkowe i twardnienie brzucha, to ja pytałam gina i mi powiedział, że te bóle to cały czas rozrastajaca się macica, a co do twardnien to są to naturalne skurcze macicy, mogą występować nawet co godzina. Ważne żeby nie było ich więcej niż 60 w ciągu dnia
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej hej kochane,
u nas nocka fajna, ogólnie teraz śpimy już dobrze i się raczej nie budzimy
Tylko obudziłam się z myślą zjedzenia kanapki z mc donalda, jakaś nowość, bo ciągle tylko słodkie i słodkie..Ale mąż zrobił pyszną bułeczkę na ciepło i głód zaspokojony
Dziewczyny, ja coraz częściej zastanawiam się, kto tam w moim brzuszku mieszka, ostatnio w sklepie widziałam tabliczki do samochodu i na samym środku wisiało: "Ala w aucie" i tak się uśmiechnęłam szeroko, że może to znak i moja dziewczynka kochana sobie jest w moim brzuszku
Poza tym podczas świąt u nas w kościele było kilka chrztów, ja oczywiście ryczałam ze wzruszenia, mimo, że nie znam tych ludzi, ale wiecie - HORMONY..Imiona jakie pamiętam to: Dawid Łukasz, Julia, Zuzanna Karolina, Miłosz Ryszard
Aaaa z takich nowości - wózek wybrany i zarezerwowany, ale odbierzemy dopiero w kwietniu, żeby nie gracić sobie mieszkanka, bo po nowym roku zaczynamy remont pokoiku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:02
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Widze że wszystkie spałyśmy całkiem nie źle ja zaraz wioze córkę na 1,5 godzinny basen więc za nim wróce bedzie ok 14 i to swie nazywa ze siedze na zwolnieniu i leniuchuje...
-
Bluberry wrote:Obiecuje dziewczyny dopisze, na razie mąż zabrał komp i oglada jakiś film.
u nas wybraliśmy imiona Jaś lub Weronika, dowiemy sie 7 stycznia, ale cos czuje ze jednak chłopaczek moze być tak jak wszyscy mi mówią, tak obrastam włosiem ze szok dopiero co robilam depilację paznokcie 2razy szybciej rosna.
tez tak macie mamusie chłopczyków? Czy to nie ma reguły??
Bluberry ja mam owłosiony brzuch, a nigdy nie miałam. Śmiać mi się z tego chce. A paznokcie też mi rosną szybciej, zwłaszcza u nóg, ciągle obcinam.Truskaweczka250, gosiunia lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Nana czy ja też bym mogła? [email protected] ?
Co do objawów przyszłej mamy to albo ja jestem zadufana w sobie albo się nie sprawdzama być córeczka a śliczna jestem jak dawniej
Bardzo fajnie czyta się wasze historyjki, czasem nadązyć nie można po kilkugodzinnej nieobecności.
Kidy wybieracie się do szkoły rodzenia?
Ja jestem w lesie z tą moją ciążą - nic nie wiem i nie wiem kiedy sie wziąć za polożna, szkołe, szpital etc
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:Bluberry ja mam owłosiony brzuch, a nigdy nie miałam. Śmiać mi się z tego chce. A paznokcie też mi rosną szybciej, zwłaszcza u nóg, ciągle obcinam.
Hehe polubiłam bo też mam małe włoski na brzuszku hehe a nie miałam śmiesznie to wygląda może to taka asekuracja na zimową poręMonika1357 lubi tę wiadomość
-
Nana86 wrote:Super strona naprawdę, jak macie jeszcze takie " do poczytania" to podawajcie linki, ja mam w wersji elektronicznej książkę język niemowląt, jeśli któraś jest zainteresowana mogę wysłać na maila. Jeszcze jej nie oceniam bo zaczęłam czytać, ale słyszałam ze bardzo pomocna;)
Nana ja też poproszę tę książkę mail: [email protected]Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Hej mamuśki. Jak się spało??? Ja od jakiegoś czasu podobno mówię przez sen, narzeczony się śmiał, że dziś w nocy mówiłam coś o ubrankach dla dziecka
Ogólnie często wstaję w nocy na siusiu, ale nie przypominam sobie rozmowy
Co do owłosionego brzuszka, to dołączam do grona przyszłych mam, które takowy posiadają
Pewnie to z powodu szalejących hormonów.
Nana86 dziękuję za przesłanie lektury, dziś zacznę się dokształcać -
Hej dziewczynki
Gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt! Miło się je czyta
Ja mam wizytę 05.01 chodzę z NFZ i póki co na każdej wizycie mam usgi juz dwa razy miałam potwierdzoną płeć na chłopca
Tak wiec Bluberry proszę o wpisanie na naszej liście syn Nikodemz góry dziękuję
U nas była burza mózgów odnośnie wyboru imienia bo te co podobały się mi nie przypadły do gustu mężowi i na odwrót ale w końcu doszliśmy do kompromisu
Eklerka cieszę się że wszystko jest okja ostatnio boję się zapuszczac gdzieś dalej autem bo jest niebezpiecznie
Śliczne kupujecie te wyprawki juz nie mogę się doczekać kiedy ja zacznę szalećWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:51
-
Bluberry, dziękuję za dopisanie synka. Z terminu 09.05. mnie skasuj, bo jestem 06.05. już
Ofelaine, główka do góry. Każdy facet marzy o synku. Bo to takie męskie marzenia w większości przypadków. Jestem pewna, że jak urodzi się malutka, Twój mąż świata poza nią nie będzie widział. Będzie kochana córusia tatusia. Z córką też można iść na ryby czy obejrzeć mecz;)
Nejcik, jaki wózek wybraliście? Powoli trzeba o tym pomyśleć, a ja nie mam żadnego pomysłu.
-
WesołaMama wrote:Magic - ja wizytuje dopiero 16 styczen. Wlasnie Z Milenka mnie kopie
Jutro mamy wolne i wybieramy sie z mezem na Hobbita 3D. Kto byl?
Ja byłam ale na 2d ogólnie film polecam choć poprzednia część bardziej mi się podobałao tym ze na 3D nie można w ciąży iść pierwsze słyszę jedynie maluszek się wiercił bo w kinie jest głośno i miał prawo być niespokojny
gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka ja to jak patrzę na mój brzuch to mi się śmiać chce, nie są jakoś bardzo widoczne bo są jasne, ale jest ich pełno:)
gosiunia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
Mój też był napalony na córkę ale z synka bardzo się cieszy
i też miałam takie odczucia ze go zawiodam ale już minęło teraz cieszę się że jest zdrowy i coraz mocniej daje o sobie znać
-
maribel wrote:Pigulska, ja też wizytuję 5 stycznia i też spodziewam się synka. Nikodem, śliczne imię. U nas będzie Tobiasz:)
Koleżanka ma synka Tobiasza teraz spodziewa się drugiego i będzie Tymoteusz
Ja zastanawiam się nad wózkiem z firmy Babymerc, Riko lub Camarel zresztą mają hurtownie w Częstochowie to mogę sobie podjechać bo mam niedalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:09
-
Bluberry mogę mieć prośbę o przeniesienie mnie z 7 maja na 2, bo już dwa razy lekarz potwierdził 2 maj.
Leżę wieczorem z mężem, a mały kopi, więc mówię: daj rękę to zobaczysz jak kopie, położył rękę i mówię: jak [poczujesz to powiedz, mija chwila, a on się mnie pyta: czułem?, na to ja mówię: no to chyba ty powinieneś wiedzieć czy czułeś, na to on: no ale powiedz czy kopnął czy masz wzdęcia. Tak więc Krzysiek nazwał wczoraj kopa syna wzdęciem.gosiunia, Karolcia88, czarna panda lubią tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.