X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki! U mnie też nocka przespana.

Blu-bardzo dziękuję za dopisanie córeczki!

Kurcze, a ja jeszcze czuję jakąś blokadę przed kupowaniem ubranek. Może to ta moja szyjka i świadomość, że różnie to może być.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Chyba już prawie wszystkie mamy potwierdzoną płeć...i z tego co widzę liczba chłopców i dziewczynek będzie podobna.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez dobrze spalam. Tylko nastroj cos kiepski, zamiast sie cieszyc, ze wszystko ok to mi smutno, ze zawiodlam meza bo on tak bardzo chcial syna. A przeciez plec nie zalezy i tak ode mnie ale od niego. Maz mowi ze sie cieszy i nie wazne co bedzie aby zdrowe tylko. Ale wiem, ze w glebi serca bardzo chcialby synka. I problem mam z imieniem bo zadne damskie mi sie nie podoba. Ciezko bedzie. Poki co plec niepotwierdzona do konca wiec moze niepotrzebnie sie nakrecam. Glupie hormony.

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana czy ja też mogłabym prosić o przesłanie tego pdfa? Z góry dziękuję - mój mail [email protected]
    Wesoła mama gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży nie powinny oglądać filmów w 3d
    dziewczyny gratuluję wspaniałych wieści z wizyt :-)
    jeśli chodzi o te bóle miesiączkowe i twardnienie brzucha, to ja pytałam gina i mi powiedział, że te bóle to cały czas rozrastajaca się macica, a co do twardnien to są to naturalne skurcze macicy, mogą występować nawet co godzina. Ważne żeby nie było ich więcej niż 60 w ciągu dnia

gosiunia lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochane,
    u nas nocka fajna, ogólnie teraz śpimy już dobrze i się raczej nie budzimy ;-)
    Tylko obudziłam się z myślą zjedzenia kanapki z mc donalda, jakaś nowość, bo ciągle tylko słodkie i słodkie.. :D Ale mąż zrobił pyszną bułeczkę na ciepło i głód zaspokojony :D

Dziewczyny, ja coraz częściej zastanawiam się, kto tam w moim brzuszku mieszka, ostatnio w sklepie widziałam tabliczki do samochodu i na samym środku wisiało: "Ala w aucie" i tak się uśmiechnęłam szeroko, że może to znak i moja dziewczynka kochana sobie jest w moim brzuszku :D <3

Poza tym podczas świąt u nas w kościele było kilka chrztów, ja oczywiście ryczałam ze wzruszenia, mimo, że nie znam tych ludzi, ale wiecie - HORMONY.. :D Imiona jakie pamiętam to: Dawid Łukasz, Julia, Zuzanna Karolina, Miłosz Ryszard :D

Aaaa z takich nowości - wózek wybrany i zarezerwowany, ale odbierzemy dopiero w kwietniu, żeby nie gracić sobie mieszkanka, bo po nowym roku zaczynamy remont pokoiku! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że wszystkie spałyśmy całkiem nie źle ja zaraz wioze córkę na 1,5 godzinny basen więc za nim wróce bedzie ok 14 i to swie nazywa ze siedze na zwolnieniu i leniuchuje...

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Obiecuje dziewczyny dopisze, na razie mąż zabrał komp i oglada jakiś film.

u nas wybraliśmy imiona Jaś lub Weronika, dowiemy sie 7 stycznia, ale cos czuje ze jednak chłopaczek moze być tak jak wszyscy mi mówią, tak obrastam włosiem ze szok dopiero co robilam depilację paznokcie 2razy szybciej rosna.
    tez tak macie mamusie chłopczyków? Czy to nie ma reguły??

Bluberry ja mam owłosiony brzuch, a nigdy nie miałam. Śmiać mi się z tego chce. A paznokcie też mi rosną szybciej, zwłaszcza u nóg, ciągle obcinam.

Truskaweczka250, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Nana czy ja też bym mogła? [email protected] ?

Co do objawów przyszłej mamy to albo ja jestem zadufana w sobie albo się nie sprawdza ;) ma być córeczka a śliczna jestem jak dawniej :D

Bardzo fajnie czyta się wasze historyjki, czasem nadązyć nie można po kilkugodzinnej nieobecności.

Kidy wybieracie się do szkoły rodzenia?
    Ja jestem w lesie z tą moją ciążą - nic nie wiem i nie wiem kiedy sie wziąć za polożna, szkołe, szpital etc

gosia86 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Bluberry ja mam owłosiony brzuch, a nigdy nie miałam. Śmiać mi się z tego chce. A paznokcie też mi rosną szybciej, zwłaszcza u nóg, ciągle obcinam.

Hehe polubiłam bo też mam małe włoski na brzuszku hehe a nie miałam śmiesznie to wygląda może to taka asekuracja na zimową porę ;)

Monika1357 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Super strona naprawdę, jak macie jeszcze takie " do poczytania" to podawajcie linki, ja mam w wersji elektronicznej książkę język niemowląt, jeśli któraś jest zainteresowana mogę wysłać na maila. Jeszcze jej nie oceniam bo zaczęłam czytać, ale słyszałam ze bardzo pomocna;)

Nana ja też poproszę tę książkę mail: [email protected]

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Jak się spało??? Ja od jakiegoś czasu podobno mówię przez sen, narzeczony się śmiał, że dziś w nocy mówiłam coś o ubrankach dla dziecka :) Ogólnie często wstaję w nocy na siusiu, ale nie przypominam sobie rozmowy :) Co do owłosionego brzuszka, to dołączam do grona przyszłych mam, które takowy posiadają :) Pewnie to z powodu szalejących hormonów.
    Nana86 dziękuję za przesłanie lektury, dziś zacznę się dokształcać :)

relgh371atn0vk9b.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie proszę wpisać na 10.05 Michał :) Bóg zapłać

Catyyy lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt! Miło się je czyta :)
    Ja mam wizytę 05.01 chodzę z NFZ i póki co na każdej wizycie mam usg :) i juz dwa razy miałam potwierdzoną płeć na chłopca :)
    Tak wiec Bluberry proszę o wpisanie na naszej liście syn Nikodem <3 z góry dziękuję :)
    U nas była burza mózgów odnośnie wyboru imienia bo te co podobały się mi nie przypadły do gustu mężowi i na odwrót ale w końcu doszliśmy do kompromisu :)
    Eklerka cieszę się że wszystko jest ok :) ja ostatnio boję się zapuszczac gdzieś dalej autem bo jest niebezpiecznie :/

Śliczne kupujecie te wyprawki juz nie mogę się doczekać kiedy ja zacznę szaleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:51

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry, dziękuję za dopisanie synka. Z terminu 09.05. mnie skasuj, bo jestem 06.05. już;)

Ofelaine, główka do góry. Każdy facet marzy o synku. Bo to takie męskie marzenia w większości przypadków. Jestem pewna, że jak urodzi się malutka, Twój mąż świata poza nią nie będzie widział. Będzie kochana córusia tatusia. Z córką też można iść na ryby czy obejrzeć mecz;)

Nejcik, jaki wózek wybraliście? Powoli trzeba o tym pomyśleć, a ja nie mam żadnego pomysłu.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Magic - ja wizytuje dopiero 16 styczen. Wlasnie Z Milenka mnie kopie ;-)

Jutro mamy wolne i wybieramy sie z mezem na Hobbita 3D. Kto byl?

Ja byłam ale na 2d ogólnie film polecam choć poprzednia część bardziej mi się podobała :) o tym ze na 3D nie można w ciąży iść pierwsze słyszę jedynie maluszek się wiercił bo w kinie jest głośno i miał prawo być niespokojny ;)

gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, ja też wizytuję 5 stycznia i też spodziewam się synka. Nikodem, śliczne imię. U nas będzie Tobiasz:)

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja to jak patrzę na mój brzuch to mi się śmiać chce, nie są jakoś bardzo widoczne bo są jasne, ale jest ich pełno:)

gosiunia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, ja się zapisałam do szkoły rodzenia na luty.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też był napalony na córkę ale z synka bardzo się cieszy :) i też miałam takie odczucia ze go zawiodam ale już minęło teraz cieszę się że jest zdrowy i coraz mocniej daje o sobie znać :D

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Pigulska, ja też wizytuję 5 stycznia i też spodziewam się synka. Nikodem, śliczne imię. U nas będzie Tobiasz:)
    Tobiasz też bardzo mi się podoba :) Koleżanka ma synka Tobiasza teraz spodziewa się drugiego i będzie Tymoteusz :)

Ja zastanawiam się nad wózkiem z firmy Babymerc, Riko lub Camarel zresztą mają hurtownie w Częstochowie to mogę sobie podjechać bo mam niedaleko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:09

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry mogę mieć prośbę o przeniesienie mnie z 7 maja na 2, bo już dwa razy lekarz potwierdził 2 maj.

Leżę wieczorem z mężem, a mały kopi, więc mówię: daj rękę to zobaczysz jak kopie, położył rękę i mówię: jak [poczujesz to powiedz, mija chwila, a on się mnie pyta: czułem?, na to ja mówię: no to chyba ty powinieneś wiedzieć czy czułeś, na to on: no ale powiedz czy kopnął czy masz wzdęcia. Tak więc Krzysiek nazwał wczoraj kopa syna wzdęciem.

gosiunia, Karolcia88, czarna panda lubią tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ