Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hm.. Blue ja mam zrobiona depilacji laserowa wiec nie wypowiadam, ale to chyba jednak zasady nie ma, mówią ze na chłopca ładnie sie wyglada a ja mam cerę jak 16 latka:(
Pochwale sie Wam moimi zdobyczami:))))
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e20511fab9f5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:30
Bluberry, WesołaMama, Karolcia88, Puella, dorota1987, Magic, beti97, gosia86, PIGULSKA, Monika1357, madziorek lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Melduję się po USG połówkowym. U nas wszystko w jak najlepszym porządku. Maluszek siedzi sobie dupką w dół, serduszko bije mu 151 razy na minutę, waży 315 gram i jest młodszy o 3 dni niż wynika z OM (tak samo było na usg w 11-14 tyg). Łożysko mam na ścianie tylnej i chyba ciągle się przemieszcza, bo na poprzednim usg miałam na ścianie bocznej. No i już drugi lekarz potwierdził, że Maluszek jest 100% mężczyzną
Gosiunia, Ofe i Nana, gratuluję udanych wizytNejcik, Karolcia88, alma, Nana86, Puella, dorota1987, gosiunia, Magic, beti97, Bluberry, Truskaweczka250, Ofelaine, gosia86, PIGULSKA, Monika1357, madziorek lubią tę wiadomość
-
Bluberry wrote:Obiecuje dziewczyny dopisze, na razie mąż zabrał komp i oglada jakiś film.
u nas wybraliśmy imiona Jaś lub Weronika, dowiemy sie 7 stycznia, ale cos czuje ze jednak chłopaczek moze być tak jak wszyscy mi mówią, tak obrastam włosiem ze szok dopiero co robilam depilację paznokcie 2razy szybciej rosna.
tez tak macie mamusie chłopczyków? Czy to nie ma reguły??
Myślę, że nie ma reguły. U mnie jednak dziewczynka - Milenka. Porastam też bardzo szybko, nie wyrabiamZ pierwszą córką tak nie miałam. Do tego w pracy mówią mi że nigdy tak ładnych paznokci nie miałam
Więc po prostu takie hormony
-
Pisałyście o pieluszkach...
Ja planuję używać przez około 2 miesięcy pampersy a jak cieniutka, delikatna skórka zrobi się dojrzalsza to przejdę na Dady ale nocą zostaną Pampersy. Według mnie najbardziej są chłonne i nie przeciekają. Przy córce przerabiałam różne i jednak różnią się chłonnością, miękkością itp.
Myślałam też o wielorazowych ale na początku dziecko non stop robi rzadkie kupki i jak sobie pomyślę że mam dodatkowo babrać się w kupach i na non stopie prać i przepierać to mi się odechciewa -
Proszek używałam przez 6 miesięcy Lovela i nastawiałam pralkę na płukanie "Ekstra Kidss". Dokładnie prasowałam. Potem przerzuciłam się na płyn do prania Dzidziuś a jak skończyła 3 latka to używam Vizir sensitive - tylko tego mogę bo po proszku np. E lub Ariel skóra córci o razu szorstka... więc jednak proszki mają wpływ na skórę.
Ponoć kasztany do prania są bardzo dobre ale nie próbowałam... -
Cześć dziewczyny
kilka dni mnie nie było, a Was nie sposób nadgonić.
Ja mam mieć dziewczynkę a wypiękniałam, zero wyprysków, paznokcie mocne, włosów więcej.. także chyba nie ma regułyjedyne co, to brzuszek mam jak piłka okrągły
Nasza dziewczynka codziennie się rusza, wczoraj nawet "przywaliła" tatusiowi w policzek
Mama już ją wyczuła, a ponoć i mój tata nawet ją słyszał!
Poruszenie więc w domu niesamowite, wszyscy są zakochani w Beluni (tak okrzyknięto naszą Izabelkę)Mam tylko nadzieję, że wszystko się dobrze potoczy. 9 stycznia mam wizytę u kardiologa - jakiejś profesor prekursor wykonywania echo serca u płodu, strasznie się boję, że to może być jednak coś poważnego, bo jak przeczytałam komentarz do ostatniego połówkowego to przyspieszyła nam termin... Chociaż mój ginekolog prowadzący starał się mnie już uspokoić.. Kurcze, spokojna byłam, nim poczytałam sobie jakie przypadki ta kardiolog prowadziła i co się może wydarzyć..
Zaprzestałam na razie kupna rzeczy dla Małej... Mam już upatrzone, ale czekam czy aby na pewno wszystko będzie dobrze..
-
Hej dziewczyny;)
Poprzednio pisałyście o tabletkach , teraz mi się kończą suplementy i chyba zacznę brać falvit mama- fajny skład i mała dawna żelaza a nie tak jak w prenatal. Może macie jakieś zrodło gdzie można je kupić taniej?
Eklerka jak dobrze ze wszystko dobrze się skonczyło:*
Ja dzisiaj też szukałam ciuszków na przecenach i w tesco były jeszcze przed przeceną chyba że się sprzedały, znalazłam tylko skarpeteczki 3 pary za 7 zł. W h&m też mało było przecen. Kupiłam śliczne bodziaki w 5 10 15 - fajne rzeczy tam są i jakościowo dobre ceny tak od 14.99 za body z dł. rekawkiem. Fajne tak są polskie napisy, ja kupiłam body z napisem,, dzielny mały lisek''
Ofe a Ty nie miałaś mieć wczesniej synka? Fajnie że wszystko u Was dobrze;)
Kupiłam sobie poduszkę dla kobiet w ciąży, dziewczyna ode mnie sprzedawała za 20 zł. -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6aee49035938.jpg
Dostaliśmy jeszcze prezent dla Maluszka, takie śliczne skarpeteczki a obok nasz psiak wlazł w kadr:D
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87214ebfb856.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04499e003a7.jpg
I Tatuś kupił synkowi pozytywke, żeby przykładać do brzuszka:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c35496800a3e.jpg
Takie to nasze zbiory;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:41
WesołaMama, Karolcia88, dorota1987, Magic, Bluberry, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja dzisiaj tez mialam wizyte u gina bo L4 mi sie konczyło i wyniki mu zanioslam.
Ten mój lekarz taki bezuczuciowy jest bo powiedzialam mu o dobrych wynikach amnio a ten do mnie że dziwne że przy takim ryzyku mam prawidlowy wynik. I mówi, że na połówkowym sprawdzi maleńką bo jeszcze inne wady mogą wyjść. Tak mnie zdołował, że po tygodniu uciechy nad wynikiem amnio, znów mnie zdołował. Zamiast jakąś nadzieję dać to znowu nastraszyć - dupek
Połówkowe mam 19 stycznia także znów 3 tyg stresu, a już zaczynałam cieszyć się ciążą
Lekarze są zawsze super jak po drodze nie ma problemów.
Powiedzcie mi czy za kazdym razem na wizycie macie usg, bo mój gin tylko tetno małej bada i tyle i mnie bada.
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
W Peppco jest w miarę tanio ale z jakością różnie... Trzeba dobrze czytać z metki czy aby na pewno 100% bawełna. Ja lubię kupować też w Lidlu - marka Lupilu jest całkiem dobre jakości a i ceny przystępne. Jednak w Lidlu trzeba polować na okazję z gazetki a potem wyścig w dniu otwarcia i promocji
To jest maskara niestety.
-
Monilia mi w luxmedzie też badają tylko tętno. Prywatnie zawsze mierzyli crl, a ostatnio z obwodem główki, brzuszka, długość kości udowej i nawet zważyli.
a Twój lekarz to za przeproszeniem dupekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:50
-
monilia84 wrote:Hej
Ja dzisiaj tez mialam wizyte u gina bo L4 mi sie konczyło i wyniki mu zanioslam.
Ten mój lekarz taki bezuczuciowy jest bo powiedzialam mu o dobrych wynikach amnio a ten do mnie że dziwne że przy takim ryzyku mam prawidlowy wynik. I mówi, że na połówkowym sprawdzi maleńką bo jeszcze inne wady mogą wyjść. Tak mnie zdołował, że po tygodniu uciechy nad wynikiem amnio, znów mnie zdołował. Zamiast jakąś nadzieję dać to znowu nastraszyć - dupek
Połówkowe mam 19 stycznia także znów 3 tyg stresu, a już zaczynałam cieszyć się ciążą
Lekarze są zawsze super jak po drodze nie ma problemów.
Powiedzcie mi czy za kazdym razem na wizycie macie usg, bo mój gin tylko tetno małej bada i tyle i mnie bada.
To faktycznie nieczuły gość. Moja gin zawsze daje mi cały plik usg z opisem ale do grudnia chodziłam prywatnie od stycznia dostałam się do niej na NFZ więc zobaczę jak to wygląda na NFZ.
Za ostatnią wizytę + usg połówkowe z pomiarami zapłaciłam 300 złPozytyw jest taki że z dzieckiem jest wszystko ok i dowiedziałam się że jednak dziewczynka a nie chłopiec
Powiedziała mi też że koło 33 tc zaleca mi porządne usg (czyli prywatnie na dobrym sprzęcie) bo wtedy też wychodzą wady serduszka. Jednak to nie było w formie straszenia a raczej sprawdzenia i upewnienia się czy wszytsko ok. -
Kochane ja zapomniałam gina zapytać o te bóle miesiączkowe z wrażenia a jak mi powiedział ze z szyjka w porządku i ma 5 cm to sobie myślę ale długa. A potem zaczął robić usg i tylko myślałam rozchyl nóżki, rozchyl nóżki...
Ja to zawsze sobie o pytaniach przypominam jak jestem już w domu i analizuje na spokojnie wizytę. Następnym razem zapytam. U mnie te bóle okresowe to może 2 razy się zdarzyły i raczej ze stresu przed wizytą.
A poza tym gratuluje wspaniałych wieści pozostałym mamusiom. Eklerka dobrze, że nic poważnego wam się nie stało.
A zapomniałam dodać, że moja dzidzia waży 421 g i wymiary zgodne są z data OM czyli mamy 21t3d. Jeszcze nie nastawiam się na córkę. Mam tez płytkę nagraną w 4d ale słabo widać niestety ale za to super uśmiech od ucha do ucha do nas strzeliło dziecko i ssało kciuka.
Czarna panda dziś pierwszy raz usłyszałam o płci. O synu nie było nigdy mowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 21:02
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Nana świetne zdjęcia, zwłaszcza z pieskiem:)
Co do objawów przyszłej mamy chłopczyka to z włoskami nie mogę się wypowiadać, bo u mnie przy PCO zawsze był z tym problem, mam dodatkowo większy problem z trądzikiem w okolicy brody (podobno chłopczyk ma dodawać urody), a paznokcie może nie rosną szybciej, ale są dużo twardsze niż były co uważam za plus.