Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja dzidzia jeszcze nie chce zdradzić swojej płci. Mam nadzieję, że na wizycie 14 stycznia się ujawni
Termin mam na 22 maja. Jako, że to moje pierwsze dziecko, to płeć nie gra roli, ważne, aby było zdrowe. Chociaż do brzuszka zwracam się ADAŚ
nie wiem, może to matczyna intuicja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:05
-
CZEŚĆ
Ja też noc mam przespaną, ale obudziałam się w nocy i znów te myśli " a może jednak chłopak...." jakoś mi przykro, że moja głowa myśli co innegoa potem poszłam siku, ponownie zasnęłam i śnił mi się synek, nawet jeszcze z siostrą patrzyłyśmy między nogi malucha i się śmiałyśmy " a jednak chłopiec!". Obudziłam się rano zlana potem....nie wiem co myśleć. Może to stres przed wizytą??
Ofe ja też tak na początku myślałam, że zawiodłam, bo mąż wciąż myśli, że lekarka się myli. Ale przecież tyle przeszliśmy i grzeszyłabym mówiąc " panie Boże wolałabym syna!", kocham moją małą i nigdy przenigdy jej nie zamienię na 100 siusiaków. Może porozmawiaj z mężem o tym? Zapytaj się go co czuje.
Byłam rano na badanich i czekam na wyniki. Jeśli mocz znowu pokaże bakterie robię posiew bo mnie to wkurza. Ale od pomad tygodnia piję codziennie kieliszek soku z żurawiny rano, a czasami i na wieczór. Może pomożeLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja odkąd się dowiedziałam, że będziemy mieli synka, to mówię do niego Wacek, a mój mąż się tak śmiesznie denerwuje. Wiadomo, że nie chcę tak nadać na imię synowi, ale drażnić się mogę
Magic lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Ja też melduję się po mocno przespanej nocy. Mam takie wyraziste sny, choćby ktoś mnnie zamknął w innej rzeczywistości. Potem nic dziwnego, że śpię tak długo.
Dzisiaj zakupy w Auchan z mężem sylwestrowe i nowe zapasy do domu, może coś do Jasia, a już na pewno dla chrześniaczki i jej siostry bo to u nich bawimy się jutro. Doktor by mnie kopnął jakby wiedział, że jade do Auchan, ale mąż nie kupi czegoś czego nie ma dokładnie sprecyzowanego na kartce. A wolę teraz jeszcze się gdzieś ruszyć, bo co tydzień to może być gorzej. Mam wogóle nadzieję wypatrzyć sobie gdzieś torebkę mieszczącą A4, którą można też przewiesić przez ramię.
Od czasu do czasu podczytuję, że niektóre z Was boją się kupić już coś do maluszka, a ja tak sobie myślę, że jeśli płeć jest raczej potwierdzona, to teraz już będą niewielkie szanse na zmianę i można kupować. Nie kupiłabym natomiast różowego wózka, nawet gdybym miała mieć córeczkę, bo marzy mi się dwójka dzieci i fajnie jakby był uniwersalny. Z innymi rzeczami zawsze można się wymienić, odsprzedać w razie ewentualnej zmiany płci. 5 minut i na forum rozejdą się w nic.
Gorsza obawa jest taka, że dziecku może się coś stać i że ciąża nie skończy się dobrze. Ale co zrobić, ciąża może być prawidłowa, już wszystko w domu kupione i przy porodzie w terminie coś sie zchrzani. Nie można tak myśleć, że coś pójdzie nie tak, a prawda jest taka, że w razie tragedii będzie się opłakiwać dziecko, a nie rzeczy. -
Nejcik nie są za małe kółeczka z przodu? Dobrze się prowadzi? Ja mam dylemat, bo podobają mi się dwa modele i nie wiem jaki wybrać
dorota to tak jak ja. Wózek uniwersalnya ubranka też większość unisex, ale parę mam i dla chłopca i dziewczynki
ja uważam, że jeśli ma się coś stać to się stanie, ale nie myślę o tym. Wciąż powtarzam sobie, że jestem zdrowa i moje dziecko też jest zdrowe i szczęśliwie donosze choćbym miała się zesrać ;P przepraszam za wyrażenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:35
gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Czesc Kobitki :* my tylko na chwileczke. Przyleciala moja siostra I to z nia spedzam caly ten tydzien. Odezwe sie za kilka dni. Zdam relacje z pobytu u tesciowej, z zareczyn, pokaze ubranka od cioci przywiezione z nexta. A tymczasem zycze sampanskiej zabawy oczywiscie piccolo. Caluski moje kochane,
dorota1987, Catyyy, Magic, Nana86, MiM, PIGULSKA, gosiunia, czarna panda, nadulek lubią tę wiadomość
-
dziękujemy :* i wzajemnie
no tak dorotka a co? mam mysleć a nie daj Boże czekac aż coś się stanie? No proszę Cię to po co ja w ciąże zachodziłamżeby się umęczyć myślami teraz?
Nigdy w życiu. Moje dziecko musi mieć spokojną mamę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:47
dorota1987 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyJa zaszalałam i kupiłam wina bezalkoholowe na swieta ale są niedobre - jedno tylko wypiłam. Został mi jeszcze szampan ale aż boję się go wziąć na sylwka. Zawiodłam się troszeczkę.
Postanowiłam ze wszelkie aktywnosci zwiazane z przygotowaniami do porodu/dziecka etc jak pokoik szkola rodzenia itd. zacznę po 12 stycznia czyli po wizycie u gina. -
Magic wrote:Nejcik nie są za małe kółeczka z przodu? Dobrze się prowadzi? Ja mam dylemat, bo podobają mi się dwa modele i nie wiem jaki wybrać
dorota to tak jak ja. Wózek uniwersalnya ubranka też większość unisex, ale parę mam i dla chłopca i dziewczynki
ja uważam, że jeśli ma się coś stać to się stanie, ale nie myślę o tym. Wciąż powtarzam sobie, że jestem zdrowa i moje dziecko też jest zdrowe i szczęśliwie donosze choćbym miała się zesrać ;P przepraszam za wyrażenie
Prowadzi się extra! Na stronach ma bardzo wysokie opinie i też wielu znajomych go ma i wszyscy bardzo polecali, wiec i my sie skusilismyDodatkowo na dole jest jeszcze kosz na zakupy
Klor u nas też uniwersalny, chciałam na dole ciemniejszy a u góry jasniejszy, żeby nie był cały ciemny tylko cos posredniegoMagic lubi tę wiadomość
-
Uniwersalny to jednak najlepsza opcja. Jak się mój wózek zachowa w dobrym stanie to jeszcze siostrze przekaże jak doczeka się potomka:)
Magic właśnie bardzo dobrze myślisz i trzeba dodać otuchy innym. Ja sobie tak myślę, że tyle się namęczyłam, żeby zajść w tą ciąże i skoro w niej jestem i to już za półmetkiem, to Bóg mi nie może tego odebrać. Chyba jedna osoba nie może dostać tyle w kość.Magic lubi tę wiadomość
-
To dobrze
mnie ogólnie podobają się takie bardzo opływowe, kanciaste to nie mój typ
Anioł ja kupiłam w TESCO Piccolo i super! wypiłam sama całegowina bezalkoholowego bym chyba nie ruszyła, bo wino ma w sobie coś unikalnego
ale cóż.... może na przyszłe święta się napiję grzańca
dorotka dokładnie!!! Choćby skały srały będziemy mieć zdrowe piękne dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:58
dorota1987, Nejcik, PIGULSKA, Anioł lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic a my z kolei nie patrzyliśmy nawet na opływowe, bo to nie nasz typ - wszystko jest kwestią gustu, grunt, żeby byl uniwersalny i dla chlopca i dla dziewczynki!
Mamy w komplecie wszystko, bo gondola, spacerowka, nosidełko maxi cosi, parasolka, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, system mocowania samochodowego iso fix, torba na zakupy itp...
Tyle tego, że strach się bać!!
Ja tak samo, obowiązkowo kupię bezalkoholowego szampana dla dzieci i to koniecznie truskawkowego, ostatnio wypiłam sama prawie całego, bo był tak pyszny!Magic, MiM lubią tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:
Leżę wieczorem z mężem, a mały kopi, więc mówię: daj rękę to zobaczysz jak kopie, położył rękę i mówię: jak [poczujesz to powiedz, mija chwila, a on się mnie pyta: czułem?, na to ja mówię: no to chyba ty powinieneś wiedzieć czy czułeś, na to on: no ale powiedz czy kopnął czy masz wzdęcia. Tak więc Krzysiek nazwał wczoraj kopa syna wzdęciem.
Ja jeszcze ruchów nie czuje ale ostatnio mój mąż słuchał co tam w brzuszku:)
i pytam go i jak co słychać a on: Jakieś rybki tam pływają hehe Ciekawe kiedy Milena się uaktywni z kopniakami:)Monika1357 lubi tę wiadomość
-
Nejcik to bugaloo cameleon
tez mi sie bardzo bardzo podoba, jedyny minus to ze jest gondola dość niska ale tez słyszałam od znajomych ze jest świetny! My zdecydowaliśmy sie tez juz na wózek, a właściwie mój M wybrał i żadnego innego nie chce, taki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec6e95c0f3e5.jpg
Ale my kupimy dopiero w kwietniu:)
Dziewczyny wysłałam, miłej lektury!
Kotmisia czekamy na zdjęcia ciuszków:)
Co do Sylwestra to my rownież w tym roku z Pikolo:DNejcik, nadulek lubią tę wiadomość
-
Truskawko mój mówi że coś trzeszczy w brzuchu
PIGULSKA a skąd jesteś??
Ja sylwestra przed TV ponieważ w gościach nie wysiedzę długo - zaraz mnie wszystko rwie a po drugie mam "pożyczonego" psa do 2.01.
Jak dobrze że omija mnie temat wózków, fotelików i innych. Wszystko po małej
Zresztą ubranka też dostanie po małej bo Młoda miała dużo ubranek uniwersalnych.
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
03.02.2014