WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik, współczuję Ci. Wczoraj też się żaliłam dziewczynom o niezdrowej sytuacji z teściową. Stres w ciąży nam nie służy. Najlepiej odciąć się emocjonalnie od tych osób.

My też dziś mamy wizytę, proszę o kciuki:) I jednocześnie trzymam kciuki za inne wizytujące dzisiaj:)

gosiunia, gosia86, PIGULSKA, dorota1987, Monika1357 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć witam:)
    Ja sie czuję całkiem dobrze dzisiaj się ważyłam i po świętach +1kg do przodu ale i tak nie jest źle:)
    Wczoraj trafiłam na okazję dziewczyna wystawiła do sprzedania fotelik Amerykańskiej firmy Evenflo :) Powiem szczerze sprawdziłam w necie co to za marka i w Polsce nie dostępna żeby zakupić i cena na Polską walutę 3,200 a my od niej kupiliśmy tylko za 50 zł!

Tak wygląda:
    amnj5nbv2cnk_t.jpg

Jesteśmy zadowoleni bo jest z bazą co umożliwia bezproblemowe wyjęcie fotelika i przenoszenie go jak nosidełka ma dużo pkt w testach bezpieczeństwa solidny i ma nakładkę dla noworodków. fotelik jest od 0-13kg

maribel, gosiunia, gosia86, Nejcik, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza do fotelika to super sprawa, bardzo ułatwia montaż fotelika. Jak kupliśmy pierwszy fotelik dla synka namawiałam męża żebyśmy go powpinali do samochodu, stwierdził że każdy głupi da sobie radę z przypięciem fotelika i szkoda mu czasu :p Jak jechał po mnie i synka do szpitala godzinę zajęło mu odkrycie co i jak się zapina :p Sam oczywiście się nie przyznał, później sąsiad wygadał, że musiał mu pomagać :p Faceci! :p

Truskaweczka...bardzo mi się podoba Wasz fotelik! My mamy Maxi Cosi po synku, więc zakup z głowy.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! :)

My mamy juz 6 miesiąc! :) a Mała dokazuje, że hej! Wczoraj tatuś mógł poczuć jej kopniaki :) był przeszczęśliwy :) bo zawsze jak przykładał rękę to Lilka przestawała, ale dałam mu patent i poczuł :D
    Nejcik współczuję, ja też miałam kiedyś taka osobę w towarzystwie, która wiedziała wszystko najlepiej, dlatego już się z nią nie widuję ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :) samych dobrych wieści i pięknych zdjęć. Ja wam pokazę buźkę mojej małej księżniczki :D
    da632e4e69bc73c8med.jpg
    Akurat schowała całą twarz, i został tylko fragment, ale łzy mam w oczach jak na nia patrzę :) oczywiście tak kopała w sondę i pani doktor miala problem z uchwyceniem serduszka :)

gosiunia, czarna panda, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic co to za patent? :)
    zdjęcie buźki już nam pokazywałaś zaraz po połówkowym :)

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny! Postanowiłam sobie, że nikomu za przeproszeniem do tyłka już wchodzić nie będę na siłę, bo ktoś ma to i tak w nosie, a ja się wkurzam niepotrzebnie. Odcinam się, niech sobie nawet ozłoci to swoje dziecko!

Hitem jeszcze było to, że wyszła im przezierność przy górnej granicy normy chyba 2,3mm i lekarz zlecił Pappa dla pewności, to zaczeła mówić, że lekarz to jakiś naciągacz na kasę :D

A jak mój mąż powiedział, że u nas NT wyniosło 1,7mm i lekarz mówił, że to idealnie po środku, to ona powiedziała, że im lekarz powiedział, że norma się zaczyna od 1,9mm, czyli że niby u nas za nisko... PORAŻKA!!!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik nie ma to jak ludzie, którzy pozjadali wszelkie rozumy.... ;)

Trzeba jej było dopiec, że lepiej być odrobinę poniżej "normy" niż w górnej granicy owej normy lekarza naciągacza ;)

Nejcik lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic widzę że wasza Lilka taka uparta jak i nasza tak to buszuje pół doby a jak tatuś przyłoży rękę to cisza, ale zadowolony bo w weekend też mu się udało poczuć.
    Dziewczynki odnośnie ludzi wszechwiedzących moja jedyna rada to odcinajcie się od takich jeżeli tylko możecie. Cała rodzina mojego męża taka jest a tak na serio gowno wiedzą o życiu. Z mężem poszliśmy na uklad że jego rodzina się dowie o naszej córeczce dopiero jak ta urodzi żeby mnie nie wkurzali. U nas jest to możliwe ze względu na odleglości najbliżej mieszka teściówka 100 km - nie grozi żeby do nas przyjechała do w ciądu 11 lat byla u nas całe 5 razy (licząc nasz ślub, chrzciny Nadii i jej komunię) a reszta jego rodziny mieszka prawie 600 km od nas tak więc cisza i spokój - a jak musiałam z nimi zamienić 2 słowa przez telefon w święta - to chwala Bogu przez telefon brzucha nie widać - ha ha ha

Magic, Nejcik lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia skleroza przepraszam ;)
    pBo jak przykładał mi rękę do brzucha to Mała przestawała, a ja zauważyłam, że za mocno ją kładł i kazałam tylko delikatnie dotknąć i poczuł jak tańcuje w środku! Wczoraj to pobiła samą siebie :D pokazę Wam co moja mama czyli babcia kupiła dla Lilianki :) chyba też oszalała na jej punkcie :)
    cbe79022b5b3c1b6med.jpg
    d4326defc503ea99med.jpg

Tylko body z napisem BORN IN 2014 nie bardzo pasuje, ale moja mama nie zna ang więc kupiła takiego pajaca ;) reszta super od roz.56 do 68 :)

Nejcik masz rację ja już też raz weszłam komuś w dupę i obiecałam sobie NIGDY WIĘCEJ! :D

Truskaweczka250, gosiunia, Wonderwall, katalina, PIGULSKA, gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widzę, że chyba wszędzie są tacy ludzie :)

kochane powiedzcie mi czy foteliki samochodowe - nie mylić z nosidełkami -takich marek jak Recaro czy Maxi Cosi są przeznaczone do przewożenia noworodków? Bo wczoraj miałam dyskusję z siostra mojego męża, że noworodki wozi się w samochodzie do 3 miesiąca w gondoli (??????)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:

kochane powiedzcie mi czy foteliki samochodowe - nie mylić z nosidełkami -takich marek jak Recaro czy Maxi Cosi są przeznaczone do przewożenia noworodków? Bo wczoraj miałam dyskusję z siostra mojego męża, że noworodki wozi się w samochodzie do 3 miesiąca w gondoli (??????)

W gondoli??? :p Ostanio jakaś pijana mama przewzoiła dziecko w wózku w bagażniku samochodu..... Szkoda gadać!

Dzieci (noworodki) można przewozić tylko w fotelikach samochodowych. Przy zakupie fotelika warto sobie zajrzeć na stronę testów uderzeniowych i zobaczyć czy nasz fotelik jest bezpieczny. Jak kupujemy używany fotlik trzeba zobaczyć na jego datę ważności (zwykle z tyłu producent umieszcza info), bo styropian po jakimś czasie traci swoje właściwości i już nie jest tak bezpieczny.

Truskaweczka250, gosiunia lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, wiem że są gondole, które są przystosowane do przewożenia noworodków, ale one są bardzo małe rozmiarowo więc w ogóle nie praktyczne w późniejszym korzystaniu z wózka.
    Foteliki są od 0-13kg więc maluszki przewozi się w fotelikach

"Dla niemowląt o niskiej masie urodzeniowej można zastosować gondole samochodowe. W tego rodzaju fotelach można bezpiecznie przewozić dzieci ważące mniej niż 9 kg. Ta forma transportu wskazana jest także dla dzieci o specjalnych potrzebach. Gondole samochodowe są wyjątkowe, gdyż oferują zwykle dużo więcej wsparcia dla delikatnego ciała niemowlęcia niż standardowe foteliki, montowane tyłem do kierunku jazdy. Gondola samochodowa dla niemowląt wykonana jest z twardego tworzywa sztucznego, a miękka wyściółka zapewnia komfort dziecku w podróży. Pięciopunktowe pasy bezpiecznie utrzymują dziecko. Produkty tego typu mają także niewielkie nachylenie, aby małe dzieci łatwiej oddychały."
    z http://portal.abczdrowie.pl/gondola-do-samochodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:01

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:

Wiesz foteliki są bezpieczniejsze nawet pod czas nagłego hamowania już nie mówiąc o stłuczce.. dziecko od wstrząsu może coś sobie uszkodzić ja byłam na warsztatach Mamo to ja i był wykład i filmy instruktażowe o zwykłych fotelikach z wózków i specjalne do przewozu dzieci i straszne te filmy były..Ja dlatego kupiłam używany ale z atestem warto poszukać okazji tak jak my:)

gosiunia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik co za babsko, za przeproszeniem, jakby wszystkie rozumy pozjadała ale nie przejmuj się kochana bo nie ma kim. Takich ludzi trzeba ignorować dla własnego zdrowia.

Magic cudne ciuszki, już niedługo chyba będziesz miała wszystko ;)

A o fotelikach to ja nie mam zielonego pojęcia więc chętnie posłucham doświadczonych.

Nejcik, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Nejcik co za babsko, za przeproszeniem, jakby wszystkie rozumy pozjadała ale nie przejmuj się kochana bo nie ma kim. Takich ludzi trzeba ignorować dla własnego zdrowia.

Dzięki, tak chyba muszę zrobić, włączyć tryb "olewanie" ;-) Chociaz z moim charakterem nie jest łatwo, bo nie potrafię siedzieć spokojnie jak ktoś mi pociska jakąś ciemnotę :D Ale może muszę się tego nauczyć, bo świata nie zmienię!

Może za jakiś czas u nas też będzie duża kilometrowa odległość od tych "wkurzaczy" i będę miała święty spokój!!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze, więc bardzo biorę sobie pod uwagę atesty i oceny w testach zderzeniowych.

Ufam marce Maxi Cosi, mam już 3 fotelik tej firmy i z każdego (na danym etapie wiekowym) byłam bardzo zadowolona.

Nejcik, gosiunia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie dziś wizytujące. Nie wiem, czy mam się niepokoić, ale od kilku dni boli mnie zewnętrzna strona piersi, na dolnej linii, bardziej od pachy. Na początku myślałam, że to od druta w staniku coś mnie uciska, ale wyczułam w tym miejscu takie zgrubienie, jakby guzek... Nie chcę panikować, a wizytę u gina mam dopiero 20, więc jeszcze kupa czasu. Czy któraś z Was tak miała? Przyznam, że trochę się przestraszyłam :(

relg3e5e54dwhg22.png
  • Nejcik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi Pebble, tak samo przekonały nas bardzo dobre wyniki testów bezpieczeństwa i też same pozytywne opinie znajomych. Do fotelika mamy dołączony jeszcze śpiworek Maxi Cosi i budkę ;-)
    A kolor tradycyjnie neutralny ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1367bf3c7e5.jpg

Magic, gosiunia, Ofelaine, Truskaweczka250, PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile jest ważny taki fotelik? Bo rozważam kupno używanego :)

Ofe kochana ja już mam wszystko, dostałam dziś kupon na rabat do tesco na F&F i mama chcę bym kupiła śpiworek :) bo widziała, że był ale wachała się go kupić, ale po rozmowie ze mną dała mi kasę i kupon i jadę w czwartek kupić :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie dziś wizytujące. Nie wiem, czy mam się niepokoić, ale od kilku dni boli mnie zewnętrzna strona piersi, na dolnej linii, bardziej od pachy. Na początku myślałam, że to od druta w staniku coś mnie uciska, ale wyczułam w tym miejscu takie zgrubienie, jakby guzek... Nie chcę panikować, a wizytę u gina mam dopiero 20, więc jeszcze kupa czasu. Czy któraś z Was tak miała? Przyznam, że trochę się przestraszyłam :(

kochana może kanalik się zapchał? Myślę, że nie masz czym się martwić i spokojnie poczekaj do wizyty :) mnie też ostatnio tak bolały jakby zakwasy i chyba znów urosły :)

alma lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ