X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic ja 40km od Krakowa ;-)
    Super, że nie miałaś mdłości - zazdroszczę!! ;-) Bo ja wymęczyłam się za wszystkie czasy, ale na szczęście wszystko minęło ;-)

Dziewczyny, mnie też pierzchną bardzo usta i rady sobie nie mogę dać, cały czas nawilżam, już nawet zainwestowałam w droższe mazidła i nic...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pigulska wiem co masz na myśli ja ostatnio miałam chandrę to pomyślałam że taki już mógłby brzuszek zostać ale niech rośnie zdrowo :)
    Dokładnie niech rosną ile trzeba byle tylko nasze dzieciaczki były zdrowe i silne <3

Jadę do siostry przejrzeć ciuszki po moim chrzesniaczku :)
    Miłego popołudnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:34

Catyyy, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam suche usta, a do tego mam bardzo głupią i niekontrolowaną manierę obdzierania skróki z ust, przez co wygląda jakbym miała połatane usta :/

zastanawiam się nad tym regenerum, bo oprócz suchych ust to mam bardzo suchą skórę na nogach, okolice kostek mam całe w rankach po nocnym drapaniu... ktoś może stosował, pomaga to?

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina też zamierzam kupić regenerum do ust, u koleżanki się sprawdził, więc warto spróbować...

relgh371atn0vk9b.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina do ust polecam, ale ten sam efekt osiagnelam uzywajac np maselek z nivei.
    Co do stop to nie wiem.bo nie stosowalam ale do rak np jak dla mnie porazka. Neutrogena niebieska skoncentrowana wygrywa

maribel lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu na dłonie to uwielbiam johnson różowy. neutrogeny nie dla mnie ;)
    w ogóle to ja nie lubię takich kosmetyków :P kiedyś to mogłam się godzinami smarować.. teraz to tylko ręce profilaktycznie, przed makijażem krem na twarz i zimą przed wyjściem z domu smaruję usta.. Ale żeby ciało nawilżać to jakiegos lenia mam. Nawet w ciąży teraz. Pomimo tego, że wcześniej dużo ćwiczyłam i na samym początku mocno nawilżałam skórę to i tak na tyłku mam mnóstwo rozstępów, dosłownie takich przecinków.. Na brzuchu nic na szczęście, pomimo braku regularności smarowania.. Ale nie chce mi się kurcze..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do rąk fajny jest eveline o ile dobrze pamiętam to silikonwe rękawiczki?

Ech gdyby nie to że jestem już w22t3d to bym odwolala dzisiejsze usg bo calkiem mnie rozłożyło :( no ale za tydzień może być już za późno i nie wiem czy będzie termin
    A jeszcze jutro muszę jechać do endokrynologa :/

Do ust używam zwykłej pomadki nivea ale mam tak samo jak Katalina że obgryzam te suche skórki:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnson tez super :)
    Neutrogena to jak mam bardzo wysuszone

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do rąk stosuję zwykły krem taki jak do twarzy czyli nivea granatowy ;) ale przed tym robie peeling :)

Tak samo ciało, tzn uda, pośladki i brzuszek(choc jego to delikatnie peelinguję) trę aż się zrobi czerwono i się balsamuję :) mam nadzieję, że nie będę mieć mega rozstepów :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio pisalyscie o badaniu na hiv dzisiaj zauwazylam w karcie ciąży z luxmed że powinno być robione dwa razy na poczatku ciąży i po 33t

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, dwa razy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobimy ;)

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie na HIV zaraz na początku 3 miesiąca :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja nawet nie patrze jakie badanie mam robic- jak mam cos zrobic to biore ksiazeczke, dowod i ide ;)
    A powiedz mi robilas juz krzywa cukrowa w luxie? Nie orientujesz sie czy oni zapewniaja glukoze czy samemu trzeba?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo matko.. i po co? :P jak mnie w punkcie pobrań zobaczą że znowu mam te wyniki robić to się załamią.. tyle krwi, tyle probówek :P a ja ani żył ani krwi jak już znajdą :D

co do rozstępów to tak bardzo się nie przejmuję, bo w końcu bez majtek nie latam, a mama też mówiła, że wszystkie rozstępy jakie miała w każdej ciąży znikały jej w ciągu kilku miesięcy po porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - tam ci dadza pyszną glukozę :)

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dobrze to słyszeć, że banie na HIV dwa razy...nie dostałam skierowania na to badanie HIV i nie robiłam, no to chociaż dla świętego spokoju pójdę prywatnie w 33 tc :) Ale doczytałam, że w szpitalu w którym zamierzam rodzić, nie wymagają. Jednak zrobię, aby nie było :)

relgh371atn0vk9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

Catyyy, gosia86, maribel, Magic, dorota1987, gosiunia, Karolcia88, Bluberry, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Rika :D a nawet nie postanawiam tak :D Bo tez bym nie dała rady

Rika lubi tę wiadomość

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ