X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Nejcik piekne brzuszki macie :)

Nejcik, Rika lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z zajadami, ale mam bardzo suche wargi, łatwo pękają. Smaruję pomadką ochronną nawet na noc...tragedia.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Nejcik, ale piękny brzuszek!!! Widzę, że mamy identyczny termin porodu - 27 maja, a mój brzuszek to połowa Twojego ;/
    buziaki

O to fajnie, że ten sam termin, a jak się czujesz? Znasz już płeć maluszka? My mamy nadzieję, że dowiemy się w środę, bo wtedy mamy połówkowe ;-)

Mnie "wybrzuszyło" bardzo szybko bo już koło 10 tygodnia miałam zaokrąglony dość sporo brzucho, a potem długo stał w miejscu i teraz zaczyna się robić arbuzik :D Ale to indywidualna sprawa, zależy od budowy ciała i figury, u mnie widać, bo jestem niska i drobnej budowy, nie martw się, wyskoczy i Tobie, kochana! ;-) Buźki!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    O to fajnie, że ten sam termin, a jak się czujesz? Znasz już płeć maluszka? My mamy nadzieję, że dowiemy się w środę, bo wtedy mamy połówkowe ;-)

Mnie "wybrzuszyło" bardzo szybko bo już koło 10 tygodnia miałam zaokrąglony dość sporo brzucho, a potem długo stał w miejscu i teraz zaczyna się robić arbuzik :D Ale to indywidualna sprawa, zależy od budowy ciała i figury, u mnie widać, bo jestem niska i drobnej budowy, nie martw się, wyskoczy i Tobie, kochana! ;-) Buźki!
    Lekarz ostatnio na USG powiedział, że nie jest pewien czy to dziewczyna...
    Ukrywa się Dzidziuś przed nami :)
    Mamy USG połówkowe we wtorek to się wtedy dowiemy :)
    A czuje się bardzo dobrze od 1 dnia ciąży, nic mi nie dolega, a Ty,Wy jak??
    Ja też jestem niska i bardzo szczupła, chociaż od 3 tygodni widzę w końcu, że rosnę ;)
    buziaki, ściskam :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki z glukozy i chyba wyszła mi cukrzyca, tylko skąd. Na słodkie nie mogę przecież patrzeć. Trochę się podłamałam.
    Może ktoś mi pomoże zinterpretować wyniki. Wizytę u ginekologa mam dopiero 2 lutego.
    Na czczo mój wynik był 89,86 mg/dl,
    po godzinie 143,01 mg/dl
    a po 2 godzinach 114,58 mg/dl przy obciążeniu 75g glukozy.
    Norma wynosi 60,00-99,00.

Lukam w Internecie i te normy są wyższe. Już nic nie rozumiem.

Będę wdzięczna za pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:51

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik brzuszek to masz wspaniały!!!! Ja zaczynam 22 tc w piątek i szczerze mówiąc mój brzuszek to połowa Twojego ;) Mam nadzieję, że niedługo trochę podrośnie :)
    A co do popękanych ust... to moja największa zmora, smaruję wazeliną na okrągło, a mimo to budzę się z popękanymi ustami :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:43

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na pierwszym polowkowym tez powiedział tyle, co nic, najpierw, że raczej chłopczyk a za chwilę, że dziewczynka też jednak może być :D Więc żadnych konkretów, no ale wiadomo, że to jeszcze wcześnie, teraz się powinno okazać ;-)

Ja do 3,5 miesiąca czułam się tragicznie, męczyły nas wymioty silne, aż prawie 3kg poleciało w dół, ale z maluszkiem od początku wszystko książkowo, więc z tego się cieszę ;-) Odkąd skończyliśmy 3,5 miesiąca i wszystko minęło, to czujemy się naprawdę super i rośniemy ;-)

A skąd jesteś Kic? ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane :)

I my z Lilianką witamy sie w 24 tygodniu :) oto my :)
    82f25331ab6eae6cmed.jpg

Byłam dziś na długim spacerze, a teraz odpoczywam :)

Widzę, że dużo z Was choruje - współczuję i mam nadzieję, że mnie ominie :)
    maribel cukrzyca ciążowa to nie jest od słodyczy kochana tylko od produktów z wysokim indeksem glikemicznym :) takze poczytaj o tym ideksie i zobaczysz ze nie chodzi o same słodycze :) nie martw sie nie jest zle :)

Catyyy, kic83, gosia86, katalina, Bluberry, Ofelaine, PIGULSKA, Monika1357, gosiunia, dorota1987, alma, Agusia246 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że każda z nas ma jakiś większy bądź mniejszy problem z ustami ;/

Nejcik to ja mogłam i mogę jeść wszystko, zero mdłości, zero awersji na zapachy, żadnych zawrotów głowy, zachcianek,nic, i w 21tygodniu jestem +6kg na plusie ;)
    Brzuszek naprawdę masz prześliczny!

Jestem z Warszawy, a Ty?
    buziak

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach.
    Czekam na wyniki moczu, krwi i gluzkozy - jestem dobrej myśli.
    Bóle chyba miałam od żoładka bo ginekolog powiedział ze szyjka piękna, lożysko boskie a mała wazy 540 g :)

Maribel a gdzie robiłaś glukoze? Ja w Luxmedzie i sprawdzę normy jak mi przyjdą wyniki.

Magic brzuszek śliczny :)

gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pękają delikatnie usta, zajadów nie mam.
    W sumie poki co to mam tylko łupież ciażowy, a poza tym jakbym w ciazy nie była ;)

• maribel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratorium zrobiło błąd. Po godzinie i po dwóch wpisały mi tą samą normę co na czczo. Więc nie dziwie się, że taki wysoki wynik. Niepotrzebnie się zestresowałam.

Beti, nie wiem jakie są normy po godz i dwóch. Dzwoniłam do laboratorium i kobieta tłumaczyła, że normy są takie podane przez to, że miałam robione 3 oddzielne badania, za każde osobno płacone. Też mi wytłumaczenie. Sprawdzałam wyniki online, jutro odbiorę. Mam nadzieję, że mi je poprawią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:58

Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę mam zrobić ok 27 tyg ciąży żeby wyniki były świeże na wizytę do tego jeszcze morfologię, mocz, toksoplazmozę . A to normalne że po wypiciu glukozy cukier jest wyższy. Norma którą podałaś jest do badania na czczo. I tu się mieścisz. Nie wiem jakie masz dalej widełki po godz i dwóch .

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wzruszyłam po obejrzeniu tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4 dzieci są słodkie <3

PIGULSKA, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik Magic super brzuszki <3

Nejcik, Magic lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:30

Magic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:30

gosiunia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki kochane! :)
    Ja mam tylko nadzieję że nie przyjdzie dzień w którym będzie mi mój brzuch bardzo przeszkadzał i będę chciała żeby się zmniejszał a nie rósł :P

Ja też mam od jakiegoś czasu wiecznie suche i popękane usta także na stałe zaprzyjaźniłam się z pomadka do ust. Na początku pękały mi kąciki warg i niczym nie mogłam ich wyleczyć w końcu samo zniknęło, na szczęście ani razu (odpukać) nie miałam opryszczki :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska wiem co masz na myśli ja ostatnio miałam chandrę to pomyślałam że taki już mógłby brzuszek zostać bo ciezko sie juz ruszac i zadyszke szybko lapie ale niech rośnie zdrowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:44

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    Ale się wzruszyłam po obejrzeniu tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4 dzieci są słodkie <3

Widziałam ten filmik juz jakiś czas temu bardzo wzruszający <3 A ten maluch jest po prostu przesłodki zakochać się można :)

Catyyy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ