Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kic wrote:Nejcik, ale piękny brzuszek!!! Widzę, że mamy identyczny termin porodu - 27 maja, a mój brzuszek to połowa Twojego ;/
buziaki
O to fajnie, że ten sam termin, a jak się czujesz? Znasz już płeć maluszka? My mamy nadzieję, że dowiemy się w środę, bo wtedy mamy połówkowe
Mnie "wybrzuszyło" bardzo szybko bo już koło 10 tygodnia miałam zaokrąglony dość sporo brzucho, a potem długo stał w miejscu i teraz zaczyna się robić arbuzikAle to indywidualna sprawa, zależy od budowy ciała i figury, u mnie widać, bo jestem niska i drobnej budowy, nie martw się, wyskoczy i Tobie, kochana!
Buźki!
-
Nejcik wrote:O to fajnie, że ten sam termin, a jak się czujesz? Znasz już płeć maluszka? My mamy nadzieję, że dowiemy się w środę, bo wtedy mamy połówkowe
Mnie "wybrzuszyło" bardzo szybko bo już koło 10 tygodnia miałam zaokrąglony dość sporo brzucho, a potem długo stał w miejscu i teraz zaczyna się robić arbuzikAle to indywidualna sprawa, zależy od budowy ciała i figury, u mnie widać, bo jestem niska i drobnej budowy, nie martw się, wyskoczy i Tobie, kochana!
Buźki!
Ukrywa się Dzidziuś przed nami
Mamy USG połówkowe we wtorek to się wtedy dowiemy
A czuje się bardzo dobrze od 1 dnia ciąży, nic mi nie dolega, a Ty,Wy jak??
Ja też jestem niska i bardzo szczupła, chociaż od 3 tygodni widzę w końcu, że rosnę
buziaki, ściskamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mam już wyniki z glukozy i chyba wyszła mi cukrzyca, tylko skąd. Na słodkie nie mogę przecież patrzeć. Trochę się podłamałam.
Może ktoś mi pomoże zinterpretować wyniki. Wizytę u ginekologa mam dopiero 2 lutego.
Na czczo mój wynik był 89,86 mg/dl,
po godzinie 143,01 mg/dl
a po 2 godzinach 114,58 mg/dl przy obciążeniu 75g glukozy.
Norma wynosi 60,00-99,00.
Lukam w Internecie i te normy są wyższe. Już nic nie rozumiem.
Będę wdzięczna za pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:51
-
Nejcik brzuszek to masz wspaniały!!!! Ja zaczynam 22 tc w piątek i szczerze mówiąc mój brzuszek to połowa Twojego
Mam nadzieję, że niedługo trochę podrośnie
A co do popękanych ust... to moja największa zmora, smaruję wazeliną na okrągło, a mimo to budzę się z popękanymi ustami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:43
-
Nam na pierwszym polowkowym tez powiedział tyle, co nic, najpierw, że raczej chłopczyk a za chwilę, że dziewczynka też jednak może być
Więc żadnych konkretów, no ale wiadomo, że to jeszcze wcześnie, teraz się powinno okazać
Ja do 3,5 miesiąca czułam się tragicznie, męczyły nas wymioty silne, aż prawie 3kg poleciało w dół, ale z maluszkiem od początku wszystko książkowo, więc z tego się cieszęOdkąd skończyliśmy 3,5 miesiąca i wszystko minęło, to czujemy się naprawdę super i rośniemy
A skąd jesteś Kic? -
cześć kochane
I my z Lilianką witamy sie w 24 tygodniuoto my
Byłam dziś na długim spacerze, a teraz odpoczywam
Widzę, że dużo z Was choruje - współczuję i mam nadzieję, że mnie ominie
maribel cukrzyca ciążowa to nie jest od słodyczy kochana tylko od produktów z wysokim indeksem glikemicznymtakze poczytaj o tym ideksie i zobaczysz ze nie chodzi o same słodycze
nie martw sie nie jest zle
Catyyy, kic83, gosia86, katalina, Bluberry, Ofelaine, PIGULSKA, Monika1357, gosiunia, dorota1987, alma, Agusia246 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Czyli widzę, że każda z nas ma jakiś większy bądź mniejszy problem z ustami ;/
Nejcik to ja mogłam i mogę jeść wszystko, zero mdłości, zero awersji na zapachy, żadnych zawrotów głowy, zachcianek,nic, i w 21tygodniu jestem +6kg na plusie
Brzuszek naprawdę masz prześliczny!
Jestem z Warszawy, a Ty?
buziakCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyJuż po badaniach.
Czekam na wyniki moczu, krwi i gluzkozy - jestem dobrej myśli.
Bóle chyba miałam od żoładka bo ginekolog powiedział ze szyjka piękna, lożysko boskie a mała wazy 540 g
Maribel a gdzie robiłaś glukoze? Ja w Luxmedzie i sprawdzę normy jak mi przyjdą wyniki.
Magic brzuszek śliczny
gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laboratorium zrobiło błąd. Po godzinie i po dwóch wpisały mi tą samą normę co na czczo. Więc nie dziwie się, że taki wysoki wynik. Niepotrzebnie się zestresowałam.
Beti, nie wiem jakie są normy po godz i dwóch. Dzwoniłam do laboratorium i kobieta tłumaczyła, że normy są takie podane przez to, że miałam robione 3 oddzielne badania, za każde osobno płacone. Też mi wytłumaczenie. Sprawdzałam wyniki online, jutro odbiorę. Mam nadzieję, że mi je poprawią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:58
Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja glukozę mam zrobić ok 27 tyg ciąży żeby wyniki były świeże na wizytę do tego jeszcze morfologię, mocz, toksoplazmozę . A to normalne że po wypiciu glukozy cukier jest wyższy. Norma którą podałaś jest do badania na czczo. I tu się mieścisz. Nie wiem jakie masz dalej widełki po godz i dwóch .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Super brzuszki kochane!
Ja mam tylko nadzieję że nie przyjdzie dzień w którym będzie mi mój brzuch bardzo przeszkadzał i będę chciała żeby się zmniejszał a nie rósł
Ja też mam od jakiegoś czasu wiecznie suche i popękane usta także na stałe zaprzyjaźniłam się z pomadka do ust. Na początku pękały mi kąciki warg i niczym nie mogłam ich wyleczyć w końcu samo zniknęło, na szczęście ani razu (odpukać) nie miałam opryszczki -
Pigulska wiem co masz na myśli ja ostatnio miałam chandrę to pomyślałam że taki już mógłby brzuszek zostać bo ciezko sie juz ruszac i zadyszke szybko lapie ale niech rośnie zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:44
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Catyyy wrote:Ale się wzruszyłam po obejrzeniu tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4 dzieci są słodkie
Widziałam ten filmik juz jakiś czas temu bardzo wzruszającyA ten maluch jest po prostu przesłodki zakochać się można
Catyyy lubi tę wiadomość