Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też Vitaminer skusił ceną, ale nie miałam wogóle większych problemów z mdłościami w trakcie całej ciąży i nie brałam innych witamin prenatalnych, więc trudno powiedzieć, że vitaminer jest super. Jak powiedziałam lekarce, że go biorę to nie skomentowała tego, że mam brać inne, bardziej znane czy coś. Już jestem zaopatrzona do końca ciązy, z tym, że na koniec zostawiłam sobie 2 opakowania Femibion Natal 2, które dostałam od koleżanki, która urodziła za wcześnie, a potem też nie karmiła piersią. Mam nadzieję, że nie zaczną się jakieś rewolucje jak zmienię witaminy
-
ja biorę femibion natal 2 i jestem bardzo zadowolona
sama wybrałam, lekarz nic mi nie sugerował, po prostu zaakceptował jak mu powiedziałam co biorę. Nie tyję od tego, wymioty mi już nie dokuczają, więc nie wiążę poprzednich z witaminami właśnie. Wyniki mam perfekcyjne. Tylko fakt, cena powala, ale akurat firmę merck bardzo lubię i nie mogę się skarżyć na ich produkty w ogóle.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a my w niedzielę byliśmy na chrzcinach więc nie byliśmy w naszym kościele i się okazało, że dzisiaj chodzi ksiądz po kolędzie
Ale chyba go nie zdążymy przyjąć bo po 15 musimy wyjechać bo po 16 wizyta
-
Ja teraz zakupiła sobie Prenatal Clasic ze względu na wyższą dawkę żelaza (aby nie dostać anemii)
co do tego z linku z koszulą to ja bym się na nią nie zdecydowała, bo już raz miałam takie pidżamy z tego materiału. Jest okropny zmechacił się, ale to nic poci się w nim jak .... Ja bym w szpitalu na pewno w takiej koszuli nie wytrzymała. Widziałam takie same koszule w tk maxx za 30 zł, ale materiał był 100% bawełna wiec wolałabym dołożyć pare groszy i kupic cos lepszego nawet jesli miało by to krótko posłużyć.
Ja dziś mialam mieć wizytęna NFZ i okazało się, że lekarza nie bedzie przez miesiąc i tak można polegac na naszych ośrodkach zdrowia. Dobrze, że chodze tez prywatnie -
Czesc dziewczyny. Długo nie pisałam ale podczytuję Was;)
Jestem chora od sylwestra, byłam już u lekarza rodzinnego wczoraj i mówił że kończy mi się infekcja , nie trezba antybiotyku tylko syrop -Stodal. Jeśli którąś z Was męczy kaszel to podobno Stodal możęmy, nie jest drogi-18 zł zapłaciłam, bez recepty a w sumie pomaga na kaszel. Mam niestety jakiś ropień na migdałku , lekarka kazała usunąć to patyczkiem do uszu ale nie dałam rady, mąż tak próbował ze az zwymiotowałam;) Jesli nie przejdzie mi do poniedziałku to mam się zgłosic znowu do lekarza. W nocy nie mogę spać bo cały przełyk mnie boli...nic mi nie pomaga płukanki itp
Pozatym wszystko dobrze
Pozdrawiam Was cieplutko!! -
Witajcie:) Ja już po teście obciążenia glukozą. Nie było tak źle, cytrynka bardzo pomogła w wypiciu roztworu. Najgorsze w tym wszystkim było czekanie, 3h.
Gosia, ciekawe kogo tam w brzuszku chowasz;)
Kurujcie się Kochane, dużo zdrówka Wam życzę :*
Co do witamin, ja np. po Prenatal Classic przedawkowałam żelazo. Aż dentystka zwróciła uwagę na przebarwienie zębów. Poza tym po tych tabletkach czułam się fatalnie. Teraz biorę Femibion natal 1 oraz Omegamed Pregna i czuję się dobrze. Poleciła mi tabletki nasza Majóweczka Alma, za co jej jeszcze raz dziękuję:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:28
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:00
dorota1987, beti97, Karolcia88, madziorek, Catyyy, katalina, Anioł, Puella, gosia86, gosiunia, PIGULSKA, nojaniewiem, AGA 30, Agusia246, Nejcik, czarna panda, Magic, Bluberry, Monika1357, slash, jagoodka lubią tę wiadomość
-
Amolu doustnie to nie bardzo bo na alkoholu jest. Ze skóry raczej alkohol ulotni się w powietrze , przez skórę jest mniej wchłanialny. Coś tam przez skórę się wchłonie, no ale bez porównania z wchłanianiem przez żołądek. Ja smarowałam węzły chłonne, trochę brałam na wacik i nacierałam. Do tego udrażniał mi fajnie drogi oddechowe. Taka ilość na pewno nam nie zaszkodzi. Kiedyś w szpitalach jak dzieci miały gorączkę to spirytus z wodą do okładów rozcieńczali. Pomagał, ale dzieci mają mniej gęstą skórę niż dorośli i delikatniejszą i można było u nich stwierdzić w krwi alkohol. Teraz już tego nie stosują w szpitalach chociaż niektórzy jak nie dają rady w domu tak robią. Wózek niestety spakowałam ale wszystkie części sprawdziłam i naprawdę póki co super. Poćwiczyłam na misiu wszystkie zapinania i za 1500 zł mam super 3 w 1. Jak na moje potrzeby do sklepu, parku i z powrotem super. Zamierzam na początku używać gondoli plus nosidełka na zmianę. Poza tym nosidełko fajnie sprawdza się jako kołyska do bujania. Zobaczę jeszcze co Wiki będzie się podobać. Spacerówka jest też spoko. Głęboka, na zimę ma ochraniacz nakładany. Dziecko jest opatulone z każdej strony a to ważne bo my na spacerówkę przerzucimy się zimą. Póki co zachwalam zobaczymy jaki okaże się w praniu. Te tutki są bardziej dopracowane niż te o których mowa w necie. No i w gondoli środek się odpina do prania.
-
nick nieaktualny
-
Tak Grander tutek Alu chrom. Powiem Wam że spacerówka wygląda lepiej na żywo niż na ich zdjęciach. Bałam się że będzie płytka ale nie potrzebnie. Co do witamin ja biorę Vitaminer dla kobiet w ciąży z dha koszt ok 35 zł za miesiąc. Mała mi teraz buszuje w brzuszku aż miło. Już sobie wyobrażałam ją w wózku pod różowym kocykiem z minky, podobały mi się jeszcze turkusowe ale są bardziej chłopięce. Wrzucę fotkę obiecuję ale pod koniec kwietnia jak go złożymy na amen. Bardzo prosto się go składa, poradziłem sobie bez instrukcji a nigdy wózka nie składałam. Gondolę się bardzo sprawnie wypina.
Co do upławów to u mnie wczoraj gin też mówił że wydzielina brzydka, ale test pH ok więc mam sobie brać probiotyk. Mówił że w ciąży może być jej więcej . Ja już tyle globulek wybrałam że czas zrobić przerwę. No i z moimi tendencjami do infekcji to mamy sobie darować seks chyba już do porodu.
Gosiu widzę że internistka też pozwoliła Ci brać wit c. Nie wiem czemu którejś z nas na forum już nie pamiętam farmaceutka nie chciała sprzedać. Ile ludzi na ziemi tyle opini. Prawda jest taka że gorzej brać antybiotyk niż wit c.
Ale się rozpisałam. Ostatnio byłam odwiedzić znajomych z pracy w aptece i koleżanka akurat obsługiwała świeżo upieczonego tatę . Widać facet był zestresowany bo chciał kupić linomag a nie mógł sobie nazwy przypomnieć. Powiem Wam że dzieci nie mam ale przez te 3 lata zdążyłam się nauczyć co do pielęgnacji noworodka jest niezbędne, wiem jaki żel na ząbkowanie rodzice kupują najchętniej. Skończyło się na tym że ja gościa obsłużyłam bo koleżanka świeża nie wiedziała o co chodzi. Chciał jeszcze kremik niedrogi na buźkę na dwór więc dałyśmy tłusty dermosan. Nie jest drogi a świetnie działa. Poradziłam że jak żona ma pogryzione sutki to żeby robiła okłady z własnego mleka bo to też super działa. Kolega popatrzył na mnie i stwierdził że nieźle już mnie wzięło macierzyństwo.PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Objadłam się kremem z brokułów i leżę brzuchem do góry
Małemu chyba też smakowało bo harce odprawia
Ja biorę Vitaminer Prenatal +DHA i nie narzekam, wyniki też mam bardzo dobre
Rika śliczna piłeczkaRika, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Rika śliczny brzusio
Beti cieszę się że jesteś zadowolona z wózka
Chyba kupię sobie jakieś kropelki na katar takie co kropi sie maluchom na ubranko Np. Lawendowe?
Kochane podczas usg lekarz podobno powinien sprawdzić stan łożyska ma zwykłych wizytach robią to dopochwowo, a jak jest na połówkowym?Rika lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
czy któraś z Was ma problem z zajadami w ciąży, to mój 21 tydzień ciąży, a od 2 miesięcy mam cały czas zajady, jak je wyleczę smarując różnymi maśćmi i łykając witaminę B2, to po kilku dniach znów wracają. Miesiąc temu nawet dorobiłam się opryszczki na ustach.
Czy macie podobne problemy?
Jeśli tak znacie jakieś dobre sposoby na zajady?
dziękuje za odpowiedzi
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, witamy się w 21 tygodniu, później Was nadrobię, a teraz pokazujemy brzucho.
Był wtedy przed obiadkiem, więc teraz jest jeszcze ciut większy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/670c96fe6ee9.jpgbeti97, Rika, gosia86, Ofelaine, dorota1987, madziorek, Catyyy, Magic, Bluberry, katalina, PIGULSKA, Monika1357, gosiunia, alma, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Nejcik wrote:Dziewczyny, witamy się w 21 tygodniu, później Was nadrobię, a teraz pokazujemy brzucho.
Był wtedy przed obiadkiem, więc teraz jest jeszcze ciut większy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/670c96fe6ee9.jpg
buziakiCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność