Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Gosia masz niezłego uparciuszka w brzuszkudobrze ze prawidłowo się rozwija a tylu wizyt co Ty masz to chyba żadna z nas nie ma pozazdrościć
A jak Twoim samopoczuciem lepiej już?gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już jestem
witamy się dzisiaj z dobrym humorem
Gosiu możesz się maścią posmarować, ale cienką warstwę. Ja smarowałam się amolem jak byłam chora i bardzo pomógł. Panie farmaceutki za dużo Wam w aptece nie polecą bo boją się że jak coś się stanie to przyjdziecie z pretensjami. No i jeszcze zastrzeżenia producenta w ulotce też straszą. Co do wit c ja brałam ale słabszą w tabl i też było ok. Zdarzyło mi się nawet obsługiwać p dr w ciąży i kupiła sobie normalne krople do nosa stwierdziła że nie zaszkodzą, nie kłóciłam się wydałam. W sumie jak pacjent chce coś bez rp to nie mam prawa mu odmówić tylko powinnam sprzedać. Chyba że ktoś chce kilka opakowań acodinu lub thiocodinu to wtedy wiadomo że ćpun. Mi najbardziej pomógł syrop z cebuli i płukanie gardła szałwią. Staram się jak najmniej brać lekarstw w ciąży, ale niestety się nie da. Chociażby euthyrox bez niego moja mała nie miałaby szans bo moja tarczyca jest za licha, witaminy syntetyczne. Mimo tego że starałam się jeść jak zwykle a hemoglobinę zawsze miałam dobrą to spadała więc łykamy witaminki i tak ciągle coś. Jeszcze międzyczasie biorę jakąś nospę forte, globulek od początku ciąży wybrałam już kilka opakowań. Mój gin trochę przestawił mi tok myślenia i nie kazał panicznie bać się wszystkich lekarstw bo lepiej wziąć i donosić niż nie wziąć i poronić. A tak w ogóle przed sekundą przywieźli mi wózek idę zobaczyć jak wyglada
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja;)
Gosia mam nadzieje ze Maluch o 18 sie ujawni. No i zeby moj Szkrab nie byl tak uparty jak Twoj bo ja nastepna wizyte mam dopiero 21.01gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję, że ta epidemia gryp i przeziębień wśród majóweczek się skończy, bo to nic przyjemnego...i że doświadczycie jak najwięcej szacunku i empatii od otaczających Was ludzi. Na prawdę przykro czytać co niektóre z Was przeżywają, a chcemy tylko tego co się nam należy, czyli rzetelnej opieki i trochę wyrozumiałości.
Dziewczyny, mam pewną wątpliwość, a Wy mi na pewno pomożecie. Od 2-3 dni zauważyłam u siebie większe upławy śluzu przezroczystego, może trochę kremowego. Nic mnie nie swędzi, nie czuję pieczenia, ale tak zwróciłam uwagę, że zapach jest dość nieprzyjemny, jakbym się z tydzień nie myła. Myślicie, że należy się tym przejmować? -
Beti ja też staram się nie łykać za dużo medykamentów w ciąży jak coś tylko witaminki, ale no niestety czasem trzeba żeby sobie i dziecku bardziej nie zaszkodzić
No i oczywiście pochwal się wózkiem
Dorota to może być jakaś infekcjaja od początku ciąży mam zwiększone wydzielanie śluzu ale jest on taki prawie perłowy i bezwonny. Może skonsultuj to z lekarzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobry
Dziewczyny polecam na kaszel i katar siemie lniane !!
Ja odstawiłam antybiotyki i po tygodniu miałam nawrót grypy !!5 dni piłam mielone siemie lniane i przeszło od razu
Parzyłam 40 min przez sitko odcedzałam ten kisiel i dolewałam soku malinowegoMoze nie jest smaczne ale skuteczne najbardziej na kaszel i bezpieczne dla dziecka
PIGULSKA, gosia86, Catyyy lubią tę wiadomość
-
No mnie nie dziwi ilosć, tylko ten zapach. A na prawdę nie czuję żeby mnie coś tam drapało, a kiedyś to często tak czułam. Wizytę mam 19 stycznia, więc jeszcze trochę czasu. A może sama mogę kupić w aptece jakieś testy do sprawdzenia czy jest infekcja? Nie chciałabym od razu wydzwaniać do lekarza.
-
Cześć Dziewczyny. Czytam od rana, ale jakoś sił nie mam żeby pisać.
Aga, mówisz że siemie się na kaszel sprawdza? nawet jak biorę antybiotyk? kurcze może spróbuję, bo jutro mam to ważne badanie u kardiologa i głupio mi iść takiej zafajdanej do gabinetu gdzie będą czekały inne mamy.. żeby mnie tam nie opieprzyli czasem, ale z drugiej strony nie mogę czekać kolejnego tygodnia bo to jest teraz najważniejsze badanie mojej Malutkiej..
Całą noc gorączkowałam, o 6 dziś miałam jeszcze 38, obudziłam męża żeby mi pomógł, bo poszedł do drugiego pokoju, a w nocy nie chciałam mu przeszkadzać bo jest wykończony.. zrobił mi kisiel na śniadanko, żebym mogła wziąć paracetamol i robiliśmy okłady. Brzuch miałam taki gorący, że się aż przestraszyłam, bo małej nie czułam w nocy. Od razu po minucie z okładem mała zaczeła kopsać. Schłodziła się i jej też było przyjemniej. o 8 już miałam tylko 37,1. Dziś przyjmę 3 dawkę antybiotyku więc myślę, że już będą efekty..
Dorotko, bez stresu zrób sobie test, jeśli coś będzie nie tak to dzwoń do lekarza. Mi też się takie zdarzają, a mimo to mam pH w porządkudorota1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo mi pomoglo i to szybko
A to jest ziółko więc myślę że można brać i z antybiotykiem ale najlepiej się spytać w aptece
A mnie kaszel naprawdę dusił strasznie długi czas !! Jak brałam antybiotyk minęło a po tygodniu znowu wróciło
A siemię można pić cały czas nawet 3 razy dzienniekatalina lubi tę wiadomość
-
GineIntima jest test i sprawdzisz czy to infekcja grzybicza czy bakteryjna. Ja zaraz wyruszam na spacer połączony z zakupami.
Mam prośbę, bo kiedyś dawałyście linki na allegro z aukcjami koszul dla karmiących. Myślałam, że zapisałam zakładkę w telefonie (bo z komputera rzadko korzystam) ale jednak nie. Przeszukałam trochę forum i nie znalazłam. Może któraś z Was pamięta sprzedawcę albo może wstawić link na nowo. Będę bardzo wdzięczna. -
nick nieaktualny
-
Anioł a do Gina tez w luxmed chodzisz?
Może następnym razem się udaspotkać
Dorotko a bierzesz luteinę jeszcze?może to po niej?
Bylam u internisty na szczęście nie mam anginy ale jeszcze może się z tego rozwinąć na razie mam brać wapno wit c, i najlepiej sie wygrzewać więc leżę grzecznie w łóżeczku
To fakt siemie lniane bardzo łagodzi gardło przetestowałam dzisiaj rano i tez dolalam sobie soku z malin i juz wiem z czym mi sie kojarzy ten smak i konsystencja z kaszą manną
Ja sie juz nie nastawiam że poznamy płeć -
Gosia, nie biorę luteiny. Biorę tylko Vitaminer i no-spe forte 2x dziennie.
Czytałam, na mamazone wypowiedź ginekologa, że bez świądu i pieczenia takie upławy są normalne z lekko kwaśnawym zapachem, ale mam jednak wątpliwości. 6zł to nie dużo jak na upewnienie się, że jest ok. Mąż kupi wracając z pracy. W razie czego dziś mój lekarz przyjmuje, jakby była potrzebna jakaś recepta. -
Kotmisia jakie powody podała nowa pani prezes że podważa umowę??? Przede wszystki umowa jest obowiązująca od dnia jej podpisania i nie ważne kto ją podpisywał (jeżeli miał ważne na ten czas upoważnienia). Po drugie - jesteś w okresie ciąży wieć możesz zostać zwolniona tylko w przypadku dyscyplinarki (ale na to już chyba za późno - poza tym musi dość do konfrontacji), albo w przypadku likwidacji zakładu pracy. Z tego co piszesz żadne z tych dwóch przypadków nie wchodzi w rachubę więc najlepiej umówić się na rozmowę i wyjaśnić sprawę bo taki stres nie jest dobry dla Cibie.
Dorotko też biore Vitaminer bo to jedyne tabletki po których nie jest mi niedobrze a i cena jest super bo za 60 szt płace 11.80 zł03.02.2014