Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Paulinqa a powiedz mi- myślisz, o wykupieniu dodatkowej opieki położnej czy nie? Bo kurczę to 1000zł

Dorota na pewno w przypadku nagłych operacji i cc wtedy znieczulenie robi anestezjolog, przecież czasami kwestia przeżycia dziecka liczona jest w minutach więc pewnie by nie ściągali z domu jakiegoś anestezjologa- ginekologa tylko anestezjologa który aktualnie ma dyżur w szpitalu.
    zależy jeśli będzie cc to nie a jeśli sn to pewnie tak ;) zobaczymy jak dalej bedzie z cukrem u mnie i ciśnieniem bo jak na razie mam mierzyć..
    ale koszt mnie przeraża troche;p

Rika współczuje bo też byłam chora ostatnio i 3 noce nie spalam przez katar.. a nos miałam jak renifer rudolf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:00

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Warszawy i okolic-13.01 są organizowane warsztaty bezpłatne ,,bezpieczny maluch'' żeby na nie iść trzeba się tylko zapisać przez stronkę. Ja byłam kiedy były organizowane w Rzeszowie- wygrałam zestaw kosmetyków Palmers. Główną nagrodą jest fotelik samochodowy maxi-cosi -tak było u nas. Jest tam min. wykład prowadzony przez położną.
    Moim zdaniem warto jeśli ktoś ma czas i ochotę;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda a w Rzeszowie nic podobnego nie zapowiadają?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Hej...
    Ja umieram, mąż tez. Tylko synek jeszcze się trzyma.
    Zatoki mamy zawalone, z nosa leci jak z kranu. No nic, probuje domowymi sposobami sie jakos zaleczyc... Na nosie to juz mam rany od chusteczek normalnie :/

Rika współczuję. Już raz też chorowałam i to są męczarnie jeśli nie da się normalnie leczyć :(

Gosia i Ty chora! Ta pogoda to nic dobrego: mróz, odwilż, mróz, odwilż - nic dziwnego że tyle osób wokół choruje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:40

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te Krakowa i okolic. W którym Szpitalu chcecie rodzić?
    Ja rodziłam w Żeromskim i byłam zadowolona choć lekarza tam nie miałam. I zamierzam drugą ciąże też tam przeżyć.
    A lekarkę mam na Kopernika ale tam raczej nie chcę.. Choć znam tam w sumie 3 lekarki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

WesołaMama lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wytargałam z piwnicy ubranka po córce... Moja siostra ma termin na marzec więc stwierdziałam że pożyczę jej ubranek na 56 bo i tak szybko się z nich wyrasta i za dwa miesiące zdąrzy mi oddać. Okazało się że mam ich troszkę. Kilka body, pajace, śpiochy, czapeczki. Przy okazji wytargałam tez z rozmiarem 62 i 68 i wyprałam w zwykłym proszku aby je odświeżyć z tych siat i kartonów. Potem na pewno miesiąc przed terminem porodu wypiorę w jakimś dzidziusiowym proszku i wyprasuję ;)
    I dzięki temu dowiedziałam się za czym mam się jeszcze rozglądnąć. Mam sporo body, muszę dokupić półśpiochy tj.: spodenki ze stopami albo jakieś wygodne spodnio-getry bo to będzie już lato blisko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:33

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola ja bede rodzic w Rydygiera- bo chodze do lekarza ktory tam urzeduje ;)

Paulinqa ja niby tez mialam cos wspomniane o cc przez serce, ale to musze dopytac kardiologa a ide dopiero 18lutego- ale z drugiej strony chyba po sn szybciej sie dochodzi do siebie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jaka jakość tych półśpiochów? Miał ktoś może?
    http://allegro.pl/polspiochy-bezuciskowe-z-falbanka-r-62-piekne-d-i4928404072.html

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie o polozna srodowiskowa- moze ktoras sie orientuje.
    Bo ja jestem zameldowana na wsi, ale do lekarza jestem zapisana w krk. I dziecka na pewno tez nie nie bede zapisywac do tej tutejszej przychodni bo chyba gorzej niz w prl :/
    A z Krakowa na ta pipidowe nikt na pewno za darmo nie przyjedzie bo to ponad 30km.
    A polozna srodowiskowa chyba musi sie pokazac w domu?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Rydgiera - to tam nie słyszałam opinii od bliskich znajomych.
    W Żeromskim mają lekkiego świra na to aby rodzić SN i bez znieczulenia. Ale potem są mega pomocni np przy nauce karmienia piersią...
    Opieka dla dziecka i matki całkiem dobra. Raczej mili i pomocni.
    No i co ważne preferują porody Rodzinne. Sale są do tego odremontowane i przystosowane.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - ja u siebie na osiedlu jestem zarejestrowana w przychodni i tam mąż po moim porodzie zgłosił narodzenie dziecka. I musiała wypełnić papiery. U mnie taka pielęgniarka była 3 razy w domu i sprawdzała czy wszytsko z dzieckiem ok, czy rana na kroczu też ok, i pomogła mi bardzo bo prawie miałam zapalenie piersi i gdyby nie jej interwencja i pomoc to pewnie byłoby kiepsko.
    Najwygodniej zarejestrować w najbliższej przychodni bo będzie Nas czekać wiele wizyt, szczepień itp.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę

Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka

WesolaMama wlasnie upatrzylam kilka rzeczy od tego sprzedawcy i sie jeszcze szczypię czy zamówić czy nie

Siostra kazala mi zrobić listę rzeczy potrzebnych i dać ciotkom do kupienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 18:17

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa jestem!!!!!!!!

Jaki z tego morał? Pić dużo wody :D

gosia86, maribel lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę

Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka

E to zależy - ja mam córkę która też używała półśpiochów i jakoś nie ściągała ;) Po za tym w rozmiarze 62 to dzieci nie mają tyle siły aby zdjąć ubranko. To raczej tyczy się dzieci w rozmiarze 74/80?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego wolę pytać was niż mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa dla dziewczyn z gorączką patent mojej pediatry - kompot z jabłek bez cukru. Delikatnie obniża gorączkę, więc dla stanów podgorączkowy idealny. Na noc można dodać malin i dodatkowo jest napotny.

My dalej walczymy z zapaleniem krtani u córki. Biedaczka do tego ma opryszczkę i owrzodzenie jamy ustnej - więc pełen komplet ;)

03.02.2014
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ