Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolcia88 wrote:Paulinqa a powiedz mi- myślisz, o wykupieniu dodatkowej opieki położnej czy nie? Bo kurczę to 1000zł
Dorota na pewno w przypadku nagłych operacji i cc wtedy znieczulenie robi anestezjolog, przecież czasami kwestia przeżycia dziecka liczona jest w minutach więc pewnie by nie ściągali z domu jakiegoś anestezjologa- ginekologa tylko anestezjologa który aktualnie ma dyżur w szpitalu.zobaczymy jak dalej bedzie z cukrem u mnie i ciśnieniem bo jak na razie mam mierzyć..
ale koszt mnie przeraża troche;p
Rika współczuje bo też byłam chora ostatnio i 3 noce nie spalam przez katar.. a nos miałam jak renifer rudolf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:00
-
Dla dziewczyn z Warszawy i okolic-13.01 są organizowane warsztaty bezpłatne ,,bezpieczny maluch'' żeby na nie iść trzeba się tylko zapisać przez stronkę. Ja byłam kiedy były organizowane w Rzeszowie- wygrałam zestaw kosmetyków Palmers. Główną nagrodą jest fotelik samochodowy maxi-cosi -tak było u nas. Jest tam min. wykład prowadzony przez położną.
Moim zdaniem warto jeśli ktoś ma czas i ochotę -
Rika wrote:Hej...
Ja umieram, mąż tez. Tylko synek jeszcze się trzyma.
Zatoki mamy zawalone, z nosa leci jak z kranu. No nic, probuje domowymi sposobami sie jakos zaleczyc... Na nosie to juz mam rany od chusteczek normalnie
Rika współczuję. Już raz też chorowałam i to są męczarnie jeśli nie da się normalnie leczyć
Gosia i Ty chora! Ta pogoda to nic dobrego: mróz, odwilż, mróz, odwilż - nic dziwnego że tyle osób wokół chorujeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:40
-
Dziewczyny te Krakowa i okolic. W którym Szpitalu chcecie rodzić?
Ja rodziłam w Żeromskim i byłam zadowolona choć lekarza tam nie miałam. I zamierzam drugą ciąże też tam przeżyć.
A lekarkę mam na Kopernika ale tam raczej nie chcę.. Choć znam tam w sumie 3 lekarki... -
nick nieaktualny
-
wytargałam z piwnicy ubranka po córce... Moja siostra ma termin na marzec więc stwierdziałam że pożyczę jej ubranek na 56 bo i tak szybko się z nich wyrasta i za dwa miesiące zdąrzy mi oddać. Okazało się że mam ich troszkę. Kilka body, pajace, śpiochy, czapeczki. Przy okazji wytargałam tez z rozmiarem 62 i 68 i wyprałam w zwykłym proszku aby je odświeżyć z tych siat i kartonów. Potem na pewno miesiąc przed terminem porodu wypiorę w jakimś dzidziusiowym proszku i wyprasuję
I dzięki temu dowiedziałam się za czym mam się jeszcze rozglądnąć. Mam sporo body, muszę dokupić półśpiochy tj.: spodenki ze stopami albo jakieś wygodne spodnio-getry bo to będzie już lato blisko -
nick nieaktualny
-
Wesola ja bede rodzic w Rydygiera- bo chodze do lekarza ktory tam urzeduje
Paulinqa ja niby tez mialam cos wspomniane o cc przez serce, ale to musze dopytac kardiologa a ide dopiero 18lutego- ale z drugiej strony chyba po sn szybciej sie dochodzi do siebieWesołaMama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie o polozna srodowiskowa- moze ktoras sie orientuje.
Bo ja jestem zameldowana na wsi, ale do lekarza jestem zapisana w krk. I dziecka na pewno tez nie nie bede zapisywac do tej tutejszej przychodni bo chyba gorzej niz w prl
A z Krakowa na ta pipidowe nikt na pewno za darmo nie przyjedzie bo to ponad 30km.
A polozna srodowiskowa chyba musi sie pokazac w domu?WesołaMama lubi tę wiadomość
-
A w Rydgiera - to tam nie słyszałam opinii od bliskich znajomych.
W Żeromskim mają lekkiego świra na to aby rodzić SN i bez znieczulenia. Ale potem są mega pomocni np przy nauce karmienia piersią...
Opieka dla dziecka i matki całkiem dobra. Raczej mili i pomocni.
No i co ważne preferują porody Rodzinne. Sale są do tego odremontowane i przystosowane. -
Karolcia - ja u siebie na osiedlu jestem zarejestrowana w przychodni i tam mąż po moim porodzie zgłosił narodzenie dziecka. I musiała wypełnić papiery. U mnie taka pielęgniarka była 3 razy w domu i sprawdzała czy wszytsko z dzieckiem ok, czy rana na kroczu też ok, i pomogła mi bardzo bo prawie miałam zapalenie piersi i gdyby nie jej interwencja i pomoc to pewnie byłoby kiepsko.
Najwygodniej zarejestrować w najbliższej przychodni bo będzie Nas czekać wiele wizyt, szczepień itp. -
Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę
Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka
WesolaMama wlasnie upatrzylam kilka rzeczy od tego sprzedawcy i sie jeszcze szczypię czy zamówić czy nie
Siostra kazala mi zrobić listę rzeczy potrzebnych i dać ciotkom do kupieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 18:17
WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę
Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka
E to zależy - ja mam córkę która też używała półśpiochów i jakoś nie ściągałaPo za tym w rozmiarze 62 to dzieci nie mają tyle siły aby zdjąć ubranko. To raczej tyczy się dzieci w rozmiarze 74/80?
-
aaaaaa dla dziewczyn z gorączką patent mojej pediatry - kompot z jabłek bez cukru. Delikatnie obniża gorączkę, więc dla stanów podgorączkowy idealny. Na noc można dodać malin i dodatkowo jest napotny.
My dalej walczymy z zapaleniem krtani u córki. Biedaczka do tego ma opryszczkę i owrzodzenie jamy ustnej - więc pełen komplet
03.02.2014