X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Paulinqa a powiedz mi- myślisz, o wykupieniu dodatkowej opieki położnej czy nie? Bo kurczę to 1000zł

Dorota na pewno w przypadku nagłych operacji i cc wtedy znieczulenie robi anestezjolog, przecież czasami kwestia przeżycia dziecka liczona jest w minutach więc pewnie by nie ściągali z domu jakiegoś anestezjologa- ginekologa tylko anestezjologa który aktualnie ma dyżur w szpitalu.
    zależy jeśli będzie cc to nie a jeśli sn to pewnie tak ;) zobaczymy jak dalej bedzie z cukrem u mnie i ciśnieniem bo jak na razie mam mierzyć..
    ale koszt mnie przeraża troche;p

Rika współczuje bo też byłam chora ostatnio i 3 noce nie spalam przez katar.. a nos miałam jak renifer rudolf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:00

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Warszawy i okolic-13.01 są organizowane warsztaty bezpłatne ,,bezpieczny maluch'' żeby na nie iść trzeba się tylko zapisać przez stronkę. Ja byłam kiedy były organizowane w Rzeszowie- wygrałam zestaw kosmetyków Palmers. Główną nagrodą jest fotelik samochodowy maxi-cosi -tak było u nas. Jest tam min. wykład prowadzony przez położną.
    Moim zdaniem warto jeśli ktoś ma czas i ochotę;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda a w Rzeszowie nic podobnego nie zapowiadają?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Hej...
    Ja umieram, mąż tez. Tylko synek jeszcze się trzyma.
    Zatoki mamy zawalone, z nosa leci jak z kranu. No nic, probuje domowymi sposobami sie jakos zaleczyc... Na nosie to juz mam rany od chusteczek normalnie :/

Rika współczuję. Już raz też chorowałam i to są męczarnie jeśli nie da się normalnie leczyć :(

Gosia i Ty chora! Ta pogoda to nic dobrego: mróz, odwilż, mróz, odwilż - nic dziwnego że tyle osób wokół choruje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:40

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te Krakowa i okolic. W którym Szpitalu chcecie rodzić?
    Ja rodziłam w Żeromskim i byłam zadowolona choć lekarza tam nie miałam. I zamierzam drugą ciąże też tam przeżyć.
    A lekarkę mam na Kopernika ale tam raczej nie chcę.. Choć znam tam w sumie 3 lekarki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

WesołaMama lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wytargałam z piwnicy ubranka po córce... Moja siostra ma termin na marzec więc stwierdziałam że pożyczę jej ubranek na 56 bo i tak szybko się z nich wyrasta i za dwa miesiące zdąrzy mi oddać. Okazało się że mam ich troszkę. Kilka body, pajace, śpiochy, czapeczki. Przy okazji wytargałam tez z rozmiarem 62 i 68 i wyprałam w zwykłym proszku aby je odświeżyć z tych siat i kartonów. Potem na pewno miesiąc przed terminem porodu wypiorę w jakimś dzidziusiowym proszku i wyprasuję ;)
    I dzięki temu dowiedziałam się za czym mam się jeszcze rozglądnąć. Mam sporo body, muszę dokupić półśpiochy tj.: spodenki ze stopami albo jakieś wygodne spodnio-getry bo to będzie już lato blisko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:33

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola ja bede rodzic w Rydygiera- bo chodze do lekarza ktory tam urzeduje ;)

Paulinqa ja niby tez mialam cos wspomniane o cc przez serce, ale to musze dopytac kardiologa a ide dopiero 18lutego- ale z drugiej strony chyba po sn szybciej sie dochodzi do siebie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jaka jakość tych półśpiochów? Miał ktoś może?
    http://allegro.pl/polspiochy-bezuciskowe-z-falbanka-r-62-piekne-d-i4928404072.html

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie o polozna srodowiskowa- moze ktoras sie orientuje.
    Bo ja jestem zameldowana na wsi, ale do lekarza jestem zapisana w krk. I dziecka na pewno tez nie nie bede zapisywac do tej tutejszej przychodni bo chyba gorzej niz w prl :/
    A z Krakowa na ta pipidowe nikt na pewno za darmo nie przyjedzie bo to ponad 30km.
    A polozna srodowiskowa chyba musi sie pokazac w domu?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Rydgiera - to tam nie słyszałam opinii od bliskich znajomych.
    W Żeromskim mają lekkiego świra na to aby rodzić SN i bez znieczulenia. Ale potem są mega pomocni np przy nauce karmienia piersią...
    Opieka dla dziecka i matki całkiem dobra. Raczej mili i pomocni.
    No i co ważne preferują porody Rodzinne. Sale są do tego odremontowane i przystosowane.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - ja u siebie na osiedlu jestem zarejestrowana w przychodni i tam mąż po moim porodzie zgłosił narodzenie dziecka. I musiała wypełnić papiery. U mnie taka pielęgniarka była 3 razy w domu i sprawdzała czy wszytsko z dzieckiem ok, czy rana na kroczu też ok, i pomogła mi bardzo bo prawie miałam zapalenie piersi i gdyby nie jej interwencja i pomoc to pewnie byłoby kiepsko.
    Najwygodniej zarejestrować w najbliższej przychodni bo będzie Nas czekać wiele wizyt, szczepień itp.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę

Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka

WesolaMama wlasnie upatrzylam kilka rzeczy od tego sprzedawcy i sie jeszcze szczypię czy zamówić czy nie

Siostra kazala mi zrobić listę rzeczy potrzebnych i dać ciotkom do kupienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 18:17

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa jestem!!!!!!!!

Jaki z tego morał? Pić dużo wody :D

gosia86, maribel lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Właśnie moja mama dzisiaj zrobila wykład że pół śpiochy są do dupy bo dziecko sobie może ściągnąć jak złapie za nogawkę

Znajoma zdeklarowała położną u nas s osrodku jak i wszystkich lekarzy ale w związku z tym że mieszka w innej gminie niż ośrodek to położna kazala zaplacuc 100 zl za wizytę lub przyjechać z dzieckiem do ośrodka

E to zależy - ja mam córkę która też używała półśpiochów i jakoś nie ściągała ;) Po za tym w rozmiarze 62 to dzieci nie mają tyle siły aby zdjąć ubranko. To raczej tyczy się dzieci w rozmiarze 74/80?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego wolę pytać was niż mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa dla dziewczyn z gorączką patent mojej pediatry - kompot z jabłek bez cukru. Delikatnie obniża gorączkę, więc dla stanów podgorączkowy idealny. Na noc można dodać malin i dodatkowo jest napotny.

My dalej walczymy z zapaleniem krtani u córki. Biedaczka do tego ma opryszczkę i owrzodzenie jamy ustnej - więc pełen komplet ;)

03.02.2014
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ