X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:33

• alma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu a już myślałam, ze mi sie przywidzialo, że coś odpisalas, hehe:-)
    czy też masz przez to wrażenie, skracajacej się szyjki? Bo ja czuję takie pukniecia, że normalnie oczy mi z orbit wyłażą ... Nasi chłopcy to chyba przyszli pilkarze reprezentacji :-)
    no Jezusie święty, moje dziecko właśnie torpeduje mi szyjkę! Auć:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:51

relg3e5e54dwhg22.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak czasem młoda skopie to gwiazdy widzę.. aż się boję pomyśleć co będzie dalej. Dziś podczas sprzątania akurat się schyliłam, a ona postanowiła się chyba obrócić, to normalnie zobaczyłam jakby mi się brzuch cały skręcał jak wyciskany ręcznik :P nie mogłam się rozprostować, a ona jakby kamień tam utknęła...

Byłam na zakupach, jestem rozczarowana.. nic mi się nie podoba, a jak już się podoba to kosztuje majątek.. no luuudzie! jak na początku grudnia rozglądałam się za ubrankami dla chłopca, to jęczałam że dla dziewczynek jest dużo więcej i ładniejsze rzeczy. Dziś powiedziałam do męża, że chłopięce sa lepsze :P dużo bardziej gustowniejsze i większy wybór.. aż mnie wyśmiał :P W każdym razie, właśnie zamówiłam kocyk Minky bez wypełnienia.. Przy okazji kolejna refleksja - nienawidzę allegro. Nie wiem co do mnie przyjdzie, bo ja zwyczajnie jestem sierota i może wstyd przyznać, ale nie potrafię kupować tam :P a już w ogóle jak mi jeszcze sprzedawca napisał, że mam opisać preferencje w formularzu zamówienia to zgłupiałam, bo nic takiego nie znalazłam.. Naprawdę, nie znoszę internetowych zakupów.. Tych klasycznych też nie.. Byłam dziś w Arkadii a tam miliardy ludzi, tłumy.. dusiłam się wśród nich :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gosiunia lubi tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy bandę- mój piłkarz, Blu- karateka a Kataliny- Hmmm, może tancerka? :-)
    no ja muszę gina o to zapytać, bo to cholernie dziwne uczucie dostać po szyjce.
    Katalina bo nam właśnie ciężko dogodzić- ale z moich obserwacji wynika, że to jednak dla dziewczynek jest większy wybór asortymentu ;-)

relg3e5e54dwhg22.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było jednorazowe schylenie, myłam drzwi i tak odruchowo w dół, od razu pożałowałam ;)

Alma, moja to na pewno będzie jakaś baletnica czy tancerka, uwielbia jak się z mężem bujam :))
    Mnie się wydaje teraz, że chłopca bym lepiej ubrała za niższe pieniądze :P jednak słodkie sukienusie kosztują, a pajace i śpiochy wolę chłopięce niż te dla dziewczynek :P dziś o mało co bym nie kupiła marynarskiego zestawu tak mi się podobał :P na razie dla niej mam wszystko białe z różową wstawką... albo beżowe. Jak już coś jest to albo na razie za duże albo już za małe, bo końcówka kolekcji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo chciałabym synka następnego, ale co będzie to pokocham ;) tak jak z Małą :) już bym jej nie zamieniła <3 Albo cudem zacznę więcej zarabiać, albo po prostu zacznę więcej łazić po osiedlowych sklepach, tylko muszę jeszcze na to znaleźć czas ;) może uda mi się znaleźć coś ładnego w przystępnej cenie.. Chyba, że przekonam się do allegro.. ech..

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Blu :-)
    Ja też kupuję na allegro, bo po prostu wiele rzeczy można kupić taniej, ale zwykle wolę jednak na żywo widzieć co kupuję.
    Katalina to Ty naprawdę musisz się postarać o drugiego synka, to wtedy chyba już marynarz będzie:-)
    a tak.szczerze dziewczyny, to ja naprawdę wolę te kopnięcie po brzuchu niż tak nisko w szyjkę, bo czasami to po prostu aż dech zapiera i to wcale nie z przyjemności...i ja też myślałam ze takie kopy to sporo ppóźniej będą.
    Ja zmykam spać. Mam nadzieję,że syn-nadzieja przyszłej reprezentacji Polski w piłce nożnej mi na to pozwoli i odpuści troszkę matce :-) dobranoc dziewczyny :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:31

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

alma lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać przez zgage ehhh :/ juz wypiłam szklankę mleka może pomoże

Ja wpadłam wczoraj z ciekawości do sh ale z góry założyłam ze nic tam nie znajdę i o dziwo znalazłam! :) kilka ślicznych bodziaków i sweterkow akurat była wyprzedaż zimowa :D może jutro wrzucę foty bo ciuszki na prawdę niezniszczone i tanie ;)

U mnie jest sklep textil market ogólnie zalatuje chinszczyzną ale z ciekawości zajrzę bo może mają coś ciekawego :) pooglądam i wymacam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 02:05

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:23

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    jakiś wirus w powietrzu, bo i ja ledwo zdążyłam wrócić ze szkolenia i dopadła mnie okropna biegunka :(:(
    to ja się witam po nieprzespanej nocy z wymiotami :/

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

• kika79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,witamy się się w niedzielny poranek.
    U nas wszystko ok,mały jakby wyrozumiały i więcej teraz sobie odpoczywa czyli dłuższe przerwy na spanko sobie robi i całe Nocki przesypia:-D ( najprawdopodobniej nie czuje bo łożysko na przedniej ścianie)

Dorotko ja mam od mojego giną skierowanie do neurochirurgia ze względu na mój kręgosłup, pisałam kiedyś jestem po dwóch operacjach usunięcia dysku w odcinku ledzwiowym. Idę po to by uzyskać informacje czy będę musiała mieć cc a ja wole rodzic śn i czy będę mogła mieć zzo bo bóle krzyżowe są okropne i nikomu ich nie życzę bo przerabialiśmy je przy drugim porodzie choć zaraz po zapomniałam że jakieś miałam Ale teraz to wraca i mam coraz większe obawy przed porodem choć wiem jak to jest.Pozatym gin może ci wystawić skierowanie nie musisz iść internistyty a doststaniesz się szybko jak dopiszę ci na skierowaniu pilne lub City i dopiszę który tydz ciąży takie skierowania są w pierwszej kolejności przyjmowane.
    Życzę miłej niedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 09:40

dorota1987 lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie :) Mi Mała wczoraj nie dała usnąć. Byłam zmęczona więc o 20 30 się położyłam. No i zaczął się boks do północy, o 3 20 wrócił Misiek od kolegów i taką miałam noc w kratkę. Na dodatek mi się śniło że nie wiedziałam kto jest ojcem mojego dziecka, umęczyłam się strasznie a kołdra to w ogóle nie wiem jak to zrobiłam była cała na mnie. Taki kokon. Postanowiłam skończyć z moją beznadziejną dietą "jem co chcę" bo mam zaparcia. Ledwo już lactulosa daje radę. Wczoraj myślałam że po kiwi i mizerii łatwo pójdzie ale i tak dzisiaj załatwiałam się w wielkich bólach. Koniec z tym. Dzisiaj od rana szklanka wody z cytryną i miodem na czczo później aktivia a teraz lecę na zakupy do Lidla po resztę jedzenia dla mnie :)Później ćwiczenia z piłką. Waga po świętach poszła w górę więc trzeba zacząć się pilnować. Miłej niedzieli, odezwiemy się jeszcze :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kilka pytań:
    - czy w pokoiku dziecięcym bedziecie miały jakis fotel, kanapę, łóżko itp?

-czy kupuje sie dla takich małych dzieci pościel, poduszkę czy na początek powinno dziecko spac w samym rożku, śpiworku?

- jaki materac? Gryka-kokos czy inny?

Jeszcze cos miałam sie pytać, ale zapomniałam od wczoraj :P

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała pokoik małej w naszej sypialni, robię jej tylko kącik, mamy tu też wielkie łóżko, więc tu będę ją karmić również :) jak się przeprowadzimy do domu to pewnie będzie dopiero przy drugim dziecku, zatem wtedy zrobimy jej pokoik.
    Ja podusię i kołderkę kupuję, pościel uszyję sama, ale zobaczymy jak jej będzie wygodnie i jak w ogóle będzie ciepło na dworze, śpiworek chcę kupić ale taki większy, bo słyszałam, że dzieci nie lubią.. na początek pewnie będę otulać w coś..

do pytania o materacyk się dołączam! ciągle się zastanawiam jaki :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) nie pamiętam kiedy ostatnio tak późno wstałam ;)

Ewelinkie mnie też trochę drażnily te pytania o płeć bo z reguły padały wcześniej od tych czy dzidziuś zdrowy i czy wszystko w porządku...Ale przywyklam juz i odpowiadam z uśmiechem bo przecież ci ludzie nie mają niczego złego na myśli :) my oczywiście do pary chcielibyśmy córeczkę jeśli Bóg da ;)

Paulinqa Mały będzie z nami w sypialni więc i łóżko i fotel jest :) myślę że w pokoiku dla dziecka powinien być jakiś fotel żeby spokojnie usiąść i nakarmić bobasa.
    Materac mam pianka- kokos, mój chrzesniak na nim spał i się sprawdził.
    Co do pościeli to sama mam rozkminę, liczę na rady doświadczonych mam :) ale na początku na pewno nie będzie żadnej poduszki ewentualnie klin jakby się dziecku ulewalo no i na kołderkę może być za ciepło w maju

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem Bluberry współczuję złego samopoczucia :( z dwojga złego to ja już wolę jak leci dołem niż górą :P

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ