X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

gosiunia lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje i kolderke i podusie. W tej kwestii słucham sie mojej mamy. Jak będzie ciepło to będę przykrywac kocykiem. Nie kupuje ochraniaczy itp.

Co do materaca to już pisałam, że kupiliśmy z firmy BabyZone. Możecie sobie zajrzeć na ich stronę.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas początkowo tez bedzie mieszkać w sypialni ;) wiec do karmienia miejsce by było. Do tego organizer na łóżeczko i taki przewijak nakładany. A potem pójdzie do swojego pokoju mieszkać ;)
    Ja kupiłam śpiworek w Tesco najtańszy jaki udało mi sie wynaleźć, bo tez słyszałam ze dzieci nie lubią. Kosztował 40 zł przeceniony z 80. Katalina Ty umiesz szyć, ze sama będziesz robic? Szacun ;) ja to wszystko kupie a wczoraj w galerii widziałam ochraniacz na łóżeczko za prawie 400zl szok !!!

A i jeszcze jedno zapytam doświadczone mamy o łóżeczko ;)
    Bo mi sie wymyśliło, ze kupie takie z wyciąganym bokiem z ikei. Ale niby te wyciągane szczebelki sa lepsze. A moja myśl była taka, ze dziecko podrośnie na takie starsze, wyciągnę bok, dam takie zabezpieczenie i gdzies do 4 roku bedzie mozna takie łóżeczko wykorzystywać.

201505111762.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)
    a propos pościeli to ja Polecam również Arusia ja kupiłam jestem zadowolona:) wczoraj w Biedrze mąż kupił dla małej kocyk dwustronny takie świetny za 20zł polecam bo w lecie zamiast kołderki sie przyda albo do wózeczka bo my nie będziemy kupować kołderki do wózka ;)
    My mamy materac gryczano-kokosowy tez polecam bardzo wygodny tak sądzę bo sie nie ugina jak typowo gąbkowy:)
    Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty w tym tyg :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, nie umiem :D ale od marca będę na l4, materiały znalazłam bardzo tanie, pożyczę maszynę od bratowej męża, a mama powiedziała, że mi pomoże i najpierw poćwiczę na szmatach. Wszyscy mówią, że to nie takie trudne, a ja zawsze chciałam się nauczyć, bo to później w domu przydatne. Materiały i wypełnienia na 2 komplety ochraniaczy wyjdą mi o dobre 60-70% taniej niż te które mi się podobają.. Muszę jeden komplet mieć tu drugi u moich rodziców. Potem dochodzi pościel, której muszę mieć też z 5 kompletów.. pewnie wykorzystam dopiero po wakacjach, ale już gotowe będzie i nie będę musiała kupować.. trochę to wszystko jednak kosztuje, a ja szukam oszczędności jak się da.. W to miejsce będę miała na piękną sukienusie. Wczoraj zamówiłam na allegro też taki spersonalizowany kocyk Minky, babka pisała, że zrobi taki jak wymyśle, a akurat nie widziałam takiego gotowego :) więc do szarego wózka będę miała kocyk szare grochy/jasny róż :) rozświetli się ładnie :)

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    dziewczyny mam pierwsze objawy rozstępów i to na piersiach. Pojawiły mi się fioletowe żyły i to na obu piersiach :( wklepywałam krem z tym że nie regularnie. kupiłam sobie jakes serum na już istniejące i żeby zapobiec teraz wklepuje to. Nie dość że małe piersiątka były to teraz jeszcze beda z rozstępami ehhhh

Marlencia mnie tydzień temu dokładnie zrobiło się tak samo. Kupiłam sobie oliwkę, dolałam do żelu pod prysznic i to codziennie stosuję, w miejscach rozstępów poświęcam trochę więcej uwagi i zawsze co wieczór i rano stosuję balsam i też w tych miejscach poświęcam więcej uwagi. Powiem ci, że przez tydzień widać znaczną poprawę, tylko ważna jest systematyczność.

gosiunia, marlencia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk tez chce taki i zamówie cienki, najwyżej na przyszła zimę zamówie grubszy. Ja ciagle oglądam w internecie pokoiki dziecięce i szukam inspiracji ;)
    Katalina a z jakiej aukcji zamawiałas ze mozna wybrać wzór? No i gdzie kupowałas materiały? Moze tez porobie cos pożytecznego :P

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lekki-kocyk-minky-bez-wypelnienia-75x100-prezent-i4949044038.html z tej aukcji zamawiałam, napisałam do niej maila, ma kocyki w trzech wymiarach i można sobie wybrać kolor dołu i wzór na górę. do tego odrzucić metki lub zostawić. są też 3 grubości: bez wypełnienia, wypełnienie 1,2 (chyba) i wypełnienie 2,5cm
    Zobaczę kiedy mi przyśle i jak to będzie wyglądało ostatecznie, ale z opinii kupujących ludzie są bardzo zadowoleni :)

Materiały mam na razie upatrzone, jak kupię je to pokażę. Najpierw sprzęt muszę dogadać żeby z niczym nie zostać :) ale chcę w sumie 5 poduch na boki uszyć, wiązane na kokardy. Do tego organizer też taki z wypełnieniem żeby był. Muszę mieć boki, bo mała będzie miała łóżeczko przy drzwiach przy ścianie więc żeby jej nie wiało. Przeciągów w sumie nie ma u nas, a w pokoju nie da się inaczej mebli ustawić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:10

• kika79 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY kupujemy cały zestaw z Arusia łącznie z łózeczko tapczanikiem zestaw ma 22 elementy łącznie z pościelą poduszka kołderką itd cena też świetna. Moim dzieciom pokusie do łóżeczka zdawałam dopiero jak miały ok 6 m-cy z początku był rożek albo kołderką ale teraz mam dwa kocyki jeden cienki drugi gruby więc na maj i dalsze miesiące akurat zresztą dziecko zweryfikuje bo może będzie wolał coś cieplejszego.
    Przepraszam za błędy z tel męża pisze:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:23

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam kocyk z minky ale wersję letnią. Kolor jasny róż a materiał różowy peatchwork. Będzie pasował do wózka i do mojej Księżniczki :) za miesiąc zamówię łóżeczko z Bambim , białe z baldachimem. Cudo. Do tego materacyk gryka- kokos. Pościel już mam kupiłam na Allegro za 30 zł. Jakościowo bardzo dobra. Nie mam za to pościelowego. I mam do Was pytanie. Jak chce zamówić od tej samej osoby np. 2 komplety pośieli to automatem nalicza mi 2 razy koszty przesyłki a wielu sprzedawców ma kolejną rzecz bez kosztów przesyłki. Wiecie może jak to zrobić żeby zapłacić raz za przesyłkę?

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti na jakiej kupiłaś taką tanią pościel?

Wszystko zależy co sprzedający dał w opisie. Czasem doliczają opłaty od dodatkowej rzeczy w paczce. Albo może nie dałaś kontynuuj zakupów tylko weszłaś jeszcze raz na nową aukcje i payu automatycznie nalicza dodatkową opłatę.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do zaawansowanych na allegro, bo też się powoli przekonuję i licytuję jedną aukcję. Aukcja doszła do ceny minimalnej jaką sprzedawca chce za paczkę i dalej nie pokazuje kto ile daje. Więc dałam trochę więcej i wyskoczył mi napis, że moja oferta w chwili obecnej jest najwyższa, a i tak jest napisane, że wygrywa inny użytkownik. Paczka jest naprawdę świetna i jestem skłonna dać jeszcze 50 zł więcej za nią. I jak się dowiem, że np. wygrałam? Może mi któraś to wyjaśnić?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mąż mi na tydzień z Austrii wrócił :):):):)

Ja się biorę za przegladanie ubranek od kolezanki - posegreguję rozmiarami i i typami zebym wiedziała co mam.

Co do łozeczek i poscieli to nie mam pojecia co kupić. Ech...

A w sprawie pokoiku dzieciecego to oddzielny pokoik bedzie ale z akanapa dla mnie. Dziecko miało byc w sypialni a mąż ewentualnie w drugim pokoju ale zdecydowałam ze to ja się wyniose. Dlaczego? Bo maż ma strasznie lekki sen i wolałabym zeby się wysypiał choć trochę do pracy a po pracy mi pomagał a nie szedł wymeczony i padał na ryjek.

katalina, madziorek lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika a odświeżasz stronę?

Anioł to mój z kolei ma taki sen, że jak robili elewacje i coś boshem docinali (chyba barierki na balkon) to mój spał przy otwartych drzwiach balkonowych i go to nie ruszało...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mała będzie na razie z nami w sypialni. Z synkiem na początku mieliśmy zwykłe łóżeczko, po dwóch miesiącach wymieniałam je na taką dostawkę:

6d7851e3db5d6d28m.jpg

415e20ace8ce459cm.jpg

Mój synek był głodomorro wstawałam do niego w nocy co 2 godziny, jak go nakramiłam, odłożyłam, ledwo co zasnęłam znowu była syrena. PO dwóch miesiącach miałam dosyć. Na forum dla mamusiek wyczytałam o tej dostawce kupiłam i diametralnie zmieniło to moje nocne spanie. Do karmienia nie musiałam wstawać, wybudzać się, karmiłam dziecko, odwracałam się na drugi bok i zasypaiałam. Dostawka służyła nam bardzo długo.

W zwykłym łóżeczku miałam materac kokos-gryka, w tej dostawce jakiś zykły piankowy od producenta. Poduszek w ogołe nie używałam, pod materac podkładałam książki, żeby główka była wyżej. Śpiworków moje dziecię nie akceptowało, więc przykrywałam go kocykiem.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam stronę Arusia i powiem Wam, ze rzeczywiście bardzo ładne maja te łóżeczka. Baldachimu nie chce, wiec jeszcze obejrzę na spokojnie na komputerze, bo głownie z komórki korzystam ;)

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/antyalergiczna-koldra-120x90-poduszka-do-lozeczka-i4752259561.html moja pościel. A ja od razu przy kupnie chciałam zaznaczyć 2 komplety i przesyłka automatem nalicza się 2 razy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie łóżeczko zamierzam zamówić :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f691e4d629b.jpg
    Cena 269 plus cena za materac.

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika kupujesz ten zestaw z Arusia w sklepie, czy zamawiasz w necie? Chodzi o ten za 551 zł?Też się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem, czy łóżeczko jest z drewna czy z płyty, bo takie z płyty jest bardzo nietrwałe, wystarczy woda i robią się paskudne zacieki i zaczyna się rozchodzić.
    Edit. Ale ja ślepak jestem. Jak byk napisane, że łózeczko z drewna sosnowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 12:25

relg3e5e54dwhg22.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti piękne łóżeczko. Nie powinno Ci naliczyć drugiej płatności za przesyłkę, chyba, że wybrałaś list polecony ekonomiczny, to wtedy za drugą dopłacasz 2,99 zł (tak jest w ich opcjach płatności). Może napisz do nich maila z zapytaniem, bo to trochę dziwne...

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ