Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No u nas początkowo tez bedzie mieszkać w sypialni
wiec do karmienia miejsce by było. Do tego organizer na łóżeczko i taki przewijak nakładany. A potem pójdzie do swojego pokoju mieszkać
Ja kupiłam śpiworek w Tesco najtańszy jaki udało mi sie wynaleźć, bo tez słyszałam ze dzieci nie lubią. Kosztował 40 zł przeceniony z 80. Katalina Ty umiesz szyć, ze sama będziesz robic? Szacunja to wszystko kupie a wczoraj w galerii widziałam ochraniacz na łóżeczko za prawie 400zl szok !!!
A i jeszcze jedno zapytam doświadczone mamy o łóżeczko
Bo mi sie wymyśliło, ze kupie takie z wyciąganym bokiem z ikei. Ale niby te wyciągane szczebelki sa lepsze. A moja myśl była taka, ze dziecko podrośnie na takie starsze, wyciągnę bok, dam takie zabezpieczenie i gdzies do 4 roku bedzie mozna takie łóżeczko wykorzystywać.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki:)
a propos pościeli to ja Polecam również Arusia ja kupiłam jestem zadowolona:) wczoraj w Biedrze mąż kupił dla małej kocyk dwustronny takie świetny za 20zł polecam bo w lecie zamiast kołderki sie przyda albo do wózeczka bo my nie będziemy kupować kołderki do wózka
My mamy materac gryczano-kokosowy tez polecam bardzo wygodny tak sądzę bo sie nie ugina jak typowo gąbkowy:)
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty w tym tyg -
Madziorek, nie umiem
ale od marca będę na l4, materiały znalazłam bardzo tanie, pożyczę maszynę od bratowej męża, a mama powiedziała, że mi pomoże i najpierw poćwiczę na szmatach. Wszyscy mówią, że to nie takie trudne, a ja zawsze chciałam się nauczyć, bo to później w domu przydatne. Materiały i wypełnienia na 2 komplety ochraniaczy wyjdą mi o dobre 60-70% taniej niż te które mi się podobają.. Muszę jeden komplet mieć tu drugi u moich rodziców. Potem dochodzi pościel, której muszę mieć też z 5 kompletów.. pewnie wykorzystam dopiero po wakacjach, ale już gotowe będzie i nie będę musiała kupować.. trochę to wszystko jednak kosztuje, a ja szukam oszczędności jak się da.. W to miejsce będę miała na piękną sukienusie. Wczoraj zamówiłam na allegro też taki spersonalizowany kocyk Minky, babka pisała, że zrobi taki jak wymyśle, a akurat nie widziałam takiego gotowego
więc do szarego wózka będę miała kocyk szare grochy/jasny róż
rozświetli się ładnie
gosiunia lubi tę wiadomość
-
marlencia wrote:dziewczyny mam pierwsze objawy rozstępów i to na piersiach. Pojawiły mi się fioletowe żyły i to na obu piersiach
wklepywałam krem z tym że nie regularnie. kupiłam sobie jakes serum na już istniejące i żeby zapobiec teraz wklepuje to. Nie dość że małe piersiątka były to teraz jeszcze beda z rozstępami ehhhh
Marlencia mnie tydzień temu dokładnie zrobiło się tak samo. Kupiłam sobie oliwkę, dolałam do żelu pod prysznic i to codziennie stosuję, w miejscach rozstępów poświęcam trochę więcej uwagi i zawsze co wieczór i rano stosuję balsam i też w tych miejscach poświęcam więcej uwagi. Powiem ci, że przez tydzień widać znaczną poprawę, tylko ważna jest systematyczność.gosiunia, marlencia lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Kocyk tez chce taki i zamówie cienki, najwyżej na przyszła zimę zamówie grubszy. Ja ciagle oglądam w internecie pokoiki dziecięce i szukam inspiracji
Katalina a z jakiej aukcji zamawiałas ze mozna wybrać wzór? No i gdzie kupowałas materiały? Moze tez porobie cos pożytecznegogosiunia lubi tę wiadomość
-
http://allegro.pl/lekki-kocyk-minky-bez-wypelnienia-75x100-prezent-i4949044038.html z tej aukcji zamawiałam, napisałam do niej maila, ma kocyki w trzech wymiarach i można sobie wybrać kolor dołu i wzór na górę. do tego odrzucić metki lub zostawić. są też 3 grubości: bez wypełnienia, wypełnienie 1,2 (chyba) i wypełnienie 2,5cm
Zobaczę kiedy mi przyśle i jak to będzie wyglądało ostatecznie, ale z opinii kupujących ludzie są bardzo zadowoleni
Materiały mam na razie upatrzone, jak kupię je to pokażę. Najpierw sprzęt muszę dogadać żeby z niczym nie zostaćale chcę w sumie 5 poduch na boki uszyć, wiązane na kokardy. Do tego organizer też taki z wypełnieniem żeby był. Muszę mieć boki, bo mała będzie miała łóżeczko przy drzwiach przy ścianie więc żeby jej nie wiało. Przeciągów w sumie nie ma u nas, a w pokoju nie da się inaczej mebli ustawić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:10
-
MY kupujemy cały zestaw z Arusia łącznie z łózeczko tapczanikiem zestaw ma 22 elementy łącznie z pościelą poduszka kołderką itd cena też świetna. Moim dzieciom pokusie do łóżeczka zdawałam dopiero jak miały ok 6 m-cy z początku był rożek albo kołderką ale teraz mam dwa kocyki jeden cienki drugi gruby więc na maj i dalsze miesiące akurat zresztą dziecko zweryfikuje bo może będzie wolał coś cieplejszego.
Przepraszam za błędy z tel męża pisze:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:23
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Ja zamówiłam kocyk z minky ale wersję letnią. Kolor jasny róż a materiał różowy peatchwork. Będzie pasował do wózka i do mojej Księżniczki
za miesiąc zamówię łóżeczko z Bambim , białe z baldachimem. Cudo. Do tego materacyk gryka- kokos. Pościel już mam kupiłam na Allegro za 30 zł. Jakościowo bardzo dobra. Nie mam za to pościelowego. I mam do Was pytanie. Jak chce zamówić od tej samej osoby np. 2 komplety pośieli to automatem nalicza mi 2 razy koszty przesyłki a wielu sprzedawców ma kolejną rzecz bez kosztów przesyłki. Wiecie może jak to zrobić żeby zapłacić raz za przesyłkę?
-
beti na jakiej kupiłaś taką tanią pościel?
Wszystko zależy co sprzedający dał w opisie. Czasem doliczają opłaty od dodatkowej rzeczy w paczce. Albo może nie dałaś kontynuuj zakupów tylko weszłaś jeszcze raz na nową aukcje i payu automatycznie nalicza dodatkową opłatę. -
Dziewczyny mam pytanie do zaawansowanych na allegro, bo też się powoli przekonuję i licytuję jedną aukcję. Aukcja doszła do ceny minimalnej jaką sprzedawca chce za paczkę i dalej nie pokazuje kto ile daje. Więc dałam trochę więcej i wyskoczył mi napis, że moja oferta w chwili obecnej jest najwyższa, a i tak jest napisane, że wygrywa inny użytkownik. Paczka jest naprawdę świetna i jestem skłonna dać jeszcze 50 zł więcej za nią. I jak się dowiem, że np. wygrałam? Może mi któraś to wyjaśnić?
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Mąż mi na tydzień z Austrii wrócił
Ja się biorę za przegladanie ubranek od kolezanki - posegreguję rozmiarami i i typami zebym wiedziała co mam.
Co do łozeczek i poscieli to nie mam pojecia co kupić. Ech...
A w sprawie pokoiku dzieciecego to oddzielny pokoik bedzie ale z akanapa dla mnie. Dziecko miało byc w sypialni a mąż ewentualnie w drugim pokoju ale zdecydowałam ze to ja się wyniose. Dlaczego? Bo maż ma strasznie lekki sen i wolałabym zeby się wysypiał choć trochę do pracy a po pracy mi pomagał a nie szedł wymeczony i padał na ryjek.katalina, madziorek lubią tę wiadomość
-
monika a odświeżasz stronę?
Anioł to mój z kolei ma taki sen, że jak robili elewacje i coś boshem docinali (chyba barierki na balkon) to mój spał przy otwartych drzwiach balkonowych i go to nie ruszało... -
U nas Mała będzie na razie z nami w sypialni. Z synkiem na początku mieliśmy zwykłe łóżeczko, po dwóch miesiącach wymieniałam je na taką dostawkę:
Mój synek był głodomorro wstawałam do niego w nocy co 2 godziny, jak go nakramiłam, odłożyłam, ledwo co zasnęłam znowu była syrena. PO dwóch miesiącach miałam dosyć. Na forum dla mamusiek wyczytałam o tej dostawce kupiłam i diametralnie zmieniło to moje nocne spanie. Do karmienia nie musiałam wstawać, wybudzać się, karmiłam dziecko, odwracałam się na drugi bok i zasypaiałam. Dostawka służyła nam bardzo długo.
W zwykłym łóżeczku miałam materac kokos-gryka, w tej dostawce jakiś zykły piankowy od producenta. Poduszek w ogołe nie używałam, pod materac podkładałam książki, żeby główka była wyżej. Śpiworków moje dziecię nie akceptowało, więc przykrywałam go kocykiem. -
Kika kupujesz ten zestaw z Arusia w sklepie, czy zamawiasz w necie? Chodzi o ten za 551 zł?Też się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem, czy łóżeczko jest z drewna czy z płyty, bo takie z płyty jest bardzo nietrwałe, wystarczy woda i robią się paskudne zacieki i zaczyna się rozchodzić.
Edit. Ale ja ślepak jestem. Jak byk napisane, że łózeczko z drewna sosnowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 12:25
-
Beti piękne łóżeczko. Nie powinno Ci naliczyć drugiej płatności za przesyłkę, chyba, że wybrałaś list polecony ekonomiczny, to wtedy za drugą dopłacasz 2,99 zł (tak jest w ich opcjach płatności). Może napisz do nich maila z zapytaniem, bo to trochę dziwne...