Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym kupiła śliczny
Jeszcze fotki mojej niuni jak trzyma sie za główkę http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2143518cf95a.jpg i jak śpi http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb353852a763.jpgWonderwall, Karolcia88, Magic, PIGULSKA, Truskaweczka250, AGA 30, beti97, Bluberry, maribel, dorota1987, madziorek, katalina lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Kochana bo ja nie dostałam skierowania lekarza tylko mi powiedział co mam zrobić- i powiedz mi co masz w tym układzie krzepnięcia? bo jak patrzyłam na stronę diagnostyki to wszystko jest osobno opisane i nie wiem czy wszystko będę musiała osobno płacić czy jak.. a nawet jeśli to przynajmniej będę wiedziała które powiedzieć
wiesz co mi to pobierali u niego w gabinecie on wyszedł do recepcji i powiedział że mają mi to zrobić więc Ci nie pomogędokładnie nie słyszałam tylko tyle że układ krzepnięcia..
-
a nie masz może na wyniku napisane co tam jest? bo jak patrzyłam na wypisie ze szpitala to tam mam coś takiego jak koagulogia i w tym jest: czas kk, wskaźnik potrombinowy, inr, czas potrombinowy i może to o to chodzi.. że głupia nie dopytałam
ewelinkie- ja bym kupiła, bo nawet jak pójdziecie gdzieś w gości to będzie Mały elegancikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:41
-
Ale słodkie te Wasze maleństwa
zakochać się można
ja wybieram się na 3d ok 30 tyg., więc wtedy też pochwalę się swoim skarbem<3
Gosia sprobuj inhalacje INHALOLEM, mi to gin przepisał i powiem Ci, że nawet pomogło.
Dziewczyny w nocy obudził mnie znowu lekki ból brzucha jak na okres, tylko ze Tym razem bolał mnie też krzyż... Czy to normalne?bo już sama nie wiem, co myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:49
gosiunia lubi tę wiadomość
-
katalina wrote:Magic ZUS może potraktować tę wpłatę jako nadpłatę na kolejny miesiąc, ale oznacza to jakbyś nie zrobiła wpłaty na zdrowotne, chyba że zapłaciłaś raz jeszcze zdrowotne. Ale jeśli chciałabyś zwrot, musiałabyś z księgową pisać korektę dopiero po pełnym miesiącu. Wtedy mogą zwrócić. Najprawdopodobniej będzie to jako nadpłata. Jeśli nie zapłaciłaś zdrowotnego to zrób to dzisiaj jeszcze raz, bo tamtego na pewno Ci nie przekierują i będą zaległości. Lepiej nie dawaj im powodu do kwestionowania. W lutym i tak zapłacisz wyższe stawki, więc niech księgowa złoży wniosek do ZUS o podsumowanie składek, jaką masz nadpłatę, i tę odejmij sobie od nowej stawki składki na społeczne. Nic złego się nie stało. Dziś jest 9, a jeśli złożysz dziś dyspozycje, to w większości banków traktowane są zusy i usy jako cito. Jeśli 10ty danego miesiąca wypada w sobotę, to de facto mamy czas do kolejnego dnia roboczego. My w tym przypadku nie mamy tak kolorowo, lepiej dotrzymywać terminów.
jestem zła....
dobrze, że na przyszły miesiąc troche mniej zapłace
Witam się z Wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:20
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
gosia86 wrote:Na dobre zasnęłam dopiero przed 8 jak mąż wstal i mialam całą kołdrę dla siebie
Katalina caly szkopuł w tym ze lekarze nie chcieli mi dać antybiotyku
Ale że dzisiaj planuje caly dzień siedzieć w domu to wczoraj był czosnek i mek z miodem a na katar skarpety z gorczycą i jest lekka poprawa bo przynajmniej nie leje mi sie z nosa
Monilla ja połówkowe mialam robione w 22t3d i cieszę się że posluchalam lekarza i nie leciałam na badanie przed bożym narodzeniem bo na przykładzie Kataliny na pewno zaoszczędziłam sobie trochę stresów
Dziewczyny ja wiem że to nie mądre pytanie ale jak się ubiera takie male dziecko? Chodzi mi o warstwy
Np do spania zakłada sie samego pajaca czy pod takiego pajaca idzie jeszcze kaftanik lub body?
Tak samo jak mam pół śpiochy to do tego body na na to bluzeczka odkompletu?
To pewnie tez zalezy od pogody
Wiem że to śmieszne pytanie
Anioł mam nadzieję że dzisiaj wyniki wyjdą dobre
ja miałam styczniowe dziecko, więc po domu i jak spał, był ubrany w body krótki rękaw +pajac lub body długi rękaw + śpiochy , i tak mi i jemu było najwygodniej. w ogole to body dla takiego malucha najlepsze, trzymają pampersa i dziecku się nic nie podwija, nie wychodzi brzuszek goły.Także Synu w bodziakach pod spód , czy też body + spodenki (w lecie) chodził do momentu, jak nosił pampersa, czyli do 2,5 roku.PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ewelinke mi jak się cos podoba nawet na 68 to biorę
mam parę rzeczy na 68
alma ja mam czasami takie odczucie, ale to po całym dniu na wieczór, w łózku juz. W nocy to tylko wc mnie wzywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:22
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosiu ja połówkowe będę miała podobnie jak Ty, bo w 22t+1d. Staram się myśleć pozytywnie, bo nie ma co gdybać
Co do ubierania to ja pod pajacyka nie zakładałam córce nic, czasem koszulkę ale rzadko.
Udanego weekendu życzę mamusiom
gosia86 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Ewelinke ja też mam parę rzeczy większych 68 , jeśli coś Ci się podoba a jest w dobrej cenie to kupuj;) Ja kupuję bo napewno kiedyś się przyda a jak będę miała dzidzie to mogę nie mieć tyle czasu na chodzenie po sklepach jak teraz;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:25
Magic lubi tę wiadomość
-
Magic, albo inne dziewczyny które biorą acard albo clexane- robiłyście układ krzepnięcia? Bo mam zrobić ale, że mam wykupiony pakiet w luxie to lekarz (chodzę prywatnie nie dał mi skierowania)- niestety się okazało, że w luxie mi nie chcą zlecić tego badania i muszę iść zrobić prywatnie w Diagnostyce. I tutaj pojawia się pytanie, co macie dokładnie w wyniku z układu krzepnięcia? bo w diagnostyce nie ma jakiegoś takiego normalnego badania tylko wszystko osobno jest spisane i nie wiem nawet co mam powiedzieć przy okienku...
Któraś pomoże? -
Ewelinkie śliczny komplecik kup jeśli ci się podoba na pewno wykorzystasz bo dzidziuś szybko podrosnie
Ja juz posprzątałam teraz się wezmę za jakiś obiadekna dziś w planie schab z pieczonym jabłkiem i kuskus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:35
Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Karolcia ja nie robiłam, nikt mi nie powiedział, że mam coś zrobić? Ani lekarz ani położna. Połozna tylko zwróciła uwagę, by obserwować serce, bo przy acardzie mogą byc jakieś komplikacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:46
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ilość warstw ubrań zależy od pogody i danego "gagatka". Mój lubi jak mu jest chłodeniej, czy lato, czy zima zdejemuje skarpety i biega na bosaka. Jak ma dwie warstwy ubrań za ciepło mu i rozbiera się. Jak był malutki próbowałam go ubierać zgodnie z zasadą, że dziecko powinno mieć o jedną warstwę więcej niż dorosły - ale szybko zobaczyłam, że mu jest za ciepło. Także ja od początku zwykle w jedna warstwę ubieram. Jak leżałam w sali poporodowej na każdym obchodzie lekarka krzyczała na dziewczyny żeby porozbierały dzieci i wyjęły je z rożków (ja rożka w ogóle nie używałam). Szybko zorientujecie się czy Wasze dziecko będzie zimno, czy ciepłolubne. Mój od razu uspokajał się jak go rozbierała, najszczęśliwszy był na golasa.
gosia86, Rika, PIGULSKA, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Magic tak ja dalej biorę acard- i pewnie tak jak Paulinqa też przed porodem kilka zastrzyków (bo chodzimy do tego samego lekarza
)
No nic, wybiorę się na spacer w przyszłym tygodniu do diagnostyki to może mi coś podpowiedzą panie w okienku