X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia super ;) u nas tez porozumienia brak: maz chce Kubusia ja bym wolała Jasia ;)

Ja kupiłam na początek taki śpiworek w Tesco za niecałe 40 zł nie wiem czy to sie przyda czy nie. A ile rożków kupujecie? Jeden starczy czy wiecej? W ogole te pościelki, ochraniacze, podusie itp mnie przerażają

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia, cieszę się, że wszystko w porządku:) Synek bardzo ładnie rośnie <3 I pochwalcie się imieniem, jak już dojdziecie z mężem do porozumienia:)

Katalina, najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze. Niepotrzebnie tylko się biedna denerwowałaś.

KotMisia, ja też robiłam w Diagnostyce i też właśnie nie mam norm. Znalazłam takie info w Internecie:
    "Wynik prawidłowy: na czczo poniżej 100, 2 godziny po posiłku poniżej 140 mg%. Stan przedcukrzycowy: poziom glukozy na czczo 100–125, 2 godziny po posiłku 140–199 mg%.

Cukrzyca: poziom na czczo powyżej 125 mg%, 2 godziny po posiłku lub w dowolnym momencie doby równy/powyżej 200 mg%".

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wieczorowo :) Katalina super, że Izunia zdrowa ja ryba. Szkoda tylko twoich straconych nerwów ale ważne, że dobrze się wszystko skończyło.

Gosiunia cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie.

A ja po wizycie u dentysty ruszyłam na miasto i odkryłam mega olbrzymi lumpeks z mnóstwem ciuszków dla dzieciaczków, głównie z Anglii. Wzięłam nawet na rękę parę rzeczy ale ostatecznie odłożyłam bo przecież nie chce mieć wszystkiego w kolorze kremowym, cytrynowym bądź białym. No i zaczęłam się zastanawiać przy okazji ile czego potrzebuje. I stąd moje pytanie, jak myślicie, ile potrzeba będzie body, pajacyków, śpioszków itp. w rozm. 56 a ile 62.?? I czy możliwe jest to, że nasze dzieciaczki w lecie będą nosiły rozm. 62 czy może już większy przypuszczając,że urodzą się po 50 parę cm ;)

A do szpitala chyba wziełabym 3 koszule ;)

Oglądałam z mężem filmiki na YT jak kąpać niemowlę i się zryczałam zw wzruszenia i w ogóle patrze na męża a on tez oczy w łzach. łooo matko hormony nam szaleją :D

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:33

alma, gosia86, gosiunia, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj stresu było.. Dzięki Dziewczyny <3 jesteśmy szczęśliwi z Malutką :)

Alma, ta lekarka miała mi tylko połówkowe zrobić i (o zgrozo!) ponoć się bardzo w tym specjalizuje! Raaany, nigdy więcej. A na wizycie nie omieszkam powiedzieć jakie było zdziwienie pani profesor, w końcu mój prowadzący jest jednym z właścicieli tego prywatnego przybytku, to może ją jakoś do pionu postawi!

Pochwalę się jeszcze moją Niuńką śliczną :) W ogóle to musze Wam powiedzieć, że ona to śmieszna jest, co usg rękę przykłada do głowy jakby chciała się wyżalić "co wy tu znów robicie? przeszkadzacie mi w kopaniu!", a potem palec do buziaka wsadziła :) Ma mój nos, to już pewne, widać wyraźnie z profilu :P mam identyczny :D kocham ją jak nie wiem co! Aaaaa i wiecie co! 22.12.14 miała 365g, a dziś......... 590g! ale mieści się idealnie pośrodku prawidłowego przyrostu masy ciała w tym tygodniu :) Nogi wciąż dłuuugie :) W pracy mężowi poradzili, żeby już się wyposażył w dobrego kija albo widły :P
    dobra dobra już pokazuje moje 600gram szczęścia :)

f8df05dfc3d36120med.jpg

Bluberry, Ofelaine, KotMisia, alma, Catyyy, gosia86, gosiunia, Truskaweczka250, madziorek, nadulek, PIGULSKA, dorota1987, czarna panda, beti97, Agusia246 lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia śliczny bejbuś :) ja to już się w każdym Waszym dzieciaczku zakochuję <3

Aniołek, nie stresuj się jeszcze.. powtórz badania, może to chwilowe tylko.. Wszystko da się jakoś wyjaśnić, miejmy nadzieję że będzie dobrze.

Już jestem odstresowana, mężu zrobił deser, teraz się chłodzi.

Co do koszul to ja biorę jedną starą do porodu, mam w sumie dwie takie byle jakie "okresówki". i wezmę dwie już takie do karmienia, Na pewno nie więcej. Jeśli nie wezmę tej do porodu to myślałam o takim wielkim t-shircie w jakim zwykłam chodzić na studiach po domu :P Koło poporodowe już dostałam, czeka. Jak tylko stanę na nogi i w przyszłym tyg skończę firmowe opłaty to będę wiedziała na co mogę sobie pozwolić i będę szaleć :)

Przepraszam, że może nie ogarniam wszystkich tematów dziś ale jeszcze w lekkim amoku jestem i nie mogę się Niuńką zdrową nacieszyć :)

Anioł, gosia86, gosiunia, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Gosiunia, cieszę się, że wszystko w porządku:) Synek bardzo ładnie rośnie <3 I pochwalcie się imieniem, jak już dojdziecie z mężem do porozumienia:)

Katalina, najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze. Niepotrzebnie tylko się biedna denerwowałaś.

KotMisia, ja też robiłam w Diagnostyce i też właśnie nie mam norm. Znalazłam takie info w Internecie:
    "Wynik prawidłowy: na czczo poniżej 100, 2 godziny po posiłku poniżej 140 mg%. Stan przedcukrzycowy: poziom glukozy na czczo 100–125, 2 godziny po posiłku 140–199 mg%.

Cukrzyca: poziom na czczo powyżej 125 mg%, 2 godziny po posiłku lub w dowolnym momencie doby równy/powyżej 200 mg%".

Właśnie to samo doczytałam :) Dlatego wiem, że to nie cukrzyca tylko problem z tolerancją głukozy. Żyję od tylu lat z nietolerancją laktozy to i mogę dietę wprowadzić tak żeby ten cukier nie zrobił nam krzywdy :)

CIOTKI!!! DOSTAŁAM WYPŁATĘ!!!

Także zaraz powrzucam kilka zdjęć :)

Bluberry, Anioł, Karolcia88, katalina, alma, Catyyy, gosiunia, nadulek, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To My świątecznie :) troszkę ręką zakryłam brzuszek :) Ale w sumie to jak przodem stoję to nie widać :)

To mój najpiękniejszy pierścionek zaręczynowy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/946a09f99f05.jpg

A to ubranka, kocyk i ręczniki dla Malutkiej :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6132a708f95.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe09003c1238.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3dc8de05c7d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fdec73e42aa.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07109f3041e3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d642f27c62f.jpg

Mam jeszcze body ale nie mam zdjęcia, no i jak zrobię porządek to pokaże łóżeczko :) Z racji tego że malutka będzie z nami w pokoju to robię jej kącik. Kupiłam słodkie naklejki z kubusiem puchatkiem i tak będę ozdabiała jej malutkie królewstwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:03

Catyyy, alma, Anioł, gosia86, Karolcia88, katalina, gosiunia, Magic, Truskaweczka250, Ofelaine, Bluberry, madziorek, maribel, PIGULSKA, dorota1987, czarna panda, beti97, Agusia246, Rika, Nana86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze my boczkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:03

Catyyy, Karolcia88, Anioł, katalina, gosiunia, Magic, Truskaweczka250, Ofelaine, Bluberry, madziorek, maribel, nadulek, gosia86, PIGULSKA, dorota1987, beti97, Rika, Nana86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, że też byłam dzisiaj u dentysty, ale na szczęście wszystko ok, tylko mam płukać meridolem na dziąsła i elmex żel do fluoryzacji co 2 m-ce bo jak to Pani powiedziała 3 trymest jest najgorszy dla zębów.

Jutro zaczynam 25 tydzień (a dopiero co był 5, 15 ..., czas pędzi, a te kolejne 15 tygodni szybko zleci) i jadę do szkoły, więc pewnie nie pojawię się na forum. Więc życzę Wam udanego weekendu:)

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś znienacka aplikacja napisała ze zaczynam 25 tydzień. Już????? Jakieś nieporozumienie :D

dostanę zasiłek we wtorek i chyba zacznę szykowac torbę do spzitala :P

nadulek lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wszystkie ubranka piękne, ale te ręczniki to po prostu cudne! :) gdzie kupiłaś?

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, przepięknie wyglądacie! Pierścionek ekstra! A ubrankaaaaa, z jakiej firmy ta śliczna mućka? :D

My właśnie lecimy po chipsy do filmu i w sklepie niedaleko zobaczymy dla Niuńki jakiś drobiazg :D Zasłużyła sobie :) Któraś pytała jakie rozmiarki kupujemy, ja wybieram już na pewno na 62 bo już teraz widzę, że jest długa i kluseczka mała :) więc na pewno lepiej będzie jak będą dłuższe nogawki, kupię tylko może ze 3 pary bodziaków 58, ale 56 nie będę miała raczej żadnych, chyba że cudem ktoś mi da :)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    KotMisia wszystkie ubranka piękne, ale te ręczniki to po prostu cudne! :) gdzie kupiłaś?

Wszytskie ubranka i ręczniki są z Nexta. Siostra mieszka na wyspach i zobiła chrześnicy prezenty pod choinkę.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia katalina sliczne niunki ;)

Kotmisia super terzeczy kupiłaś ;) a tty jaka laska! ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane te, które maja działalność....

Mam problem! Tym skurwysynom z ZUSu wysłałam niechcący na społeczne dwie składki( 761 i 270 zł) zamiast na społeczne i zdrowotne! Czy oni sami mi zwrócą kase czy musze do nich iść :( ależ jestem zła.....

Wizyta u położnej ok, dziewczyna bardzo dużo mi opowiadała o Małej, wymacała mi ją, odpowiadała na wszystkie pytania, no ogólnie to mogłam rozmawiać na każdy temat. Powiedziała, że trochę za dużo waże :( ale jak na mnie patrzyła to uważa, że nie wie gdzie te 8 kg mam... bardzo smiała się z moje dużego brzucha ;) i poleciła zwrócic uwagę na to co jem. Obejrzała wszystkie wyniki badań, jestem okazem zdrowia ;) ale powiedziała by zwróić uwagę na serduszko małej, ze względu na przyjmowany acard... trochę się przestraszyłam, będę musiała na każdej wizycie się o to pytać.

Gratuluje pozytywnych wiesci :) ja wiedziałam ze z Malutka będzie wszystko dobrze katalinka :)
    gosiunia to spory juz mały człowiek ;)

gosiunia, gosia86, katalina lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ależ piekności się na paluszku świecą!!! :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia superowe ciuszki, w mucce sie zakochalam :) pierscionek rosnie piekny.

Katalina ja pytalam o rozmiary ciuszkow bo nie chcialabym nakupic ich za duzo w nieodpowiednim rozmiarze np. A jak wpadam do sklepu to bralabym wszystko bez opamietania a to trzeba przemyslec i dopasowac do pory roku oraz wielkosci maluszka.
    Poki co kupuje wiekszosc w rozm 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:35

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ZUS może potraktować tę wpłatę jako nadpłatę na kolejny miesiąc, ale oznacza to jakbyś nie zrobiła wpłaty na zdrowotne, chyba że zapłaciłaś raz jeszcze zdrowotne. Ale jeśli chciałabyś zwrot, musiałabyś z księgową pisać korektę dopiero po pełnym miesiącu. Wtedy mogą zwrócić. Najprawdopodobniej będzie to jako nadpłata. Jeśli nie zapłaciłaś zdrowotnego to zrób to dzisiaj jeszcze raz, bo tamtego na pewno Ci nie przekierują i będą zaległości. Lepiej nie dawaj im powodu do kwestionowania. W lutym i tak zapłacisz wyższe stawki, więc niech księgowa złoży wniosek do ZUS o podsumowanie składek, jaką masz nadpłatę, i tę odejmij sobie od nowej stawki składki na społeczne. Nic złego się nie stało. Dziś jest 9, a jeśli złożysz dziś dyspozycje, to w większości banków traktowane są zusy i usy jako cito. Jeśli 10ty danego miesiąca wypada w sobotę, to de facto mamy czas do kolejnego dnia roboczego. My w tym przypadku nie mamy tak kolorowo, lepiej dotrzymywać terminów.

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka bodziaków w rozm. 56 i 2 pary spodenek, będzie się zaczynał okres letni i lepiej żeby maleństwo miało troszkę dopasowanych ubranek. Ułatwi to mu też swobodne poruszanie bo w za dużych to się trochę będzie majtało mu wszystko.
    Ale wiadomo nie ma co przesadzać z ilością, niemowlaki szybko rosną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:48

relgh371atn0vk9b.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ