X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kochane te, które maja działalność....

Mam problem! Tym skurwysynom z ZUSu wysłałam niechcący na społeczne dwie składki( 761 i 270 zł) zamiast na społeczne i zdrowotne! Czy oni sami mi zwrócą kase czy musze do nich iść :( ależ jestem zła.....

Wizyta u położnej ok, dziewczyna bardzo dużo mi opowiadała o Małej, wymacała mi ją, odpowiadała na wszystkie pytania, no ogólnie to mogłam rozmawiać na każdy temat. Powiedziała, że trochę za dużo waże :( ale jak na mnie patrzyła to uważa, że nie wie gdzie te 8 kg mam... bardzo smiała się z moje dużego brzucha ;) i poleciła zwrócic uwagę na to co jem. Obejrzała wszystkie wyniki badań, jestem okazem zdrowia ;) ale powiedziała by zwróić uwagę na serduszko małej, ze względu na przyjmowany acard... trochę się przestraszyłam, będę musiała na każdej wizycie się o to pytać.

Gratuluje pozytywnych wiesci :) ja wiedziałam ze z Malutka będzie wszystko dobrze katalinka :)
    gosiunia to spory juz mały człowiek ;)

Magic wpłać składkę na zdrowotne, a społecznego będziesz miała nadpłatę. Zwrotu raczej nie zrobią (zwłaszcza sami z siebie):p Przynamniej mi nigdy nie zrobili, kilka razy wpłaciłam przez pomyłkę większą kwotę i było to potraktowane jako zaliczka na kolejne miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:54

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia mam jeszcze pytanie- ile płaciłaś za krzywą cukrową w diagnostyce?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja w płaciłam w Diagnostyce 21zł. Za każde pobranie 7zł.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel dziękuję :)
    jak będę w Krakowie to zrobię spacer i zobaczę ile kosztuje układ krzepnięcia i d-dimery (chyba, że któraś się orientuje? :P)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za krzywą, morfoligie i mocz zaplacilam 39 zł.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płaciłam 17 zł za krzywą .. Karolcia układ krzepniecia tez miałam robiony ale nie powiem ci il kosztował bo u lekarza robiłam i kilka badan płaciłam na raz.. ale pewnie coś koło 30 zł

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia Katalina śliczne te wasze maleństwa <3
    KotMisia ale ty jesteś laska ;) przepiękny pierścionek zaręczynowy i te ciuszki, ręczniczki takie urocze :)

Ja też mam dylemat na jaki rozmiar kompletowac wyprawkę bo właśnie porę roku trzeba wziąć pod uwagę. Mam kilka r.56 ale większość juz na 62 :) co do ilości to nie mam pojęcia niby dzidziuś szybko wyrośnie ale też może trzeba będzie częściej przebierać po ulewaniu itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:59

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to okropne co musiałaś przejść przez ostatnie tygodnie i jeszcze dzisiaj ale najważniejsze w tym wszystkim że dziecko jest zdrowe i śliczne:*

Gosiunia kawał chłopa już:)

KotMisia cieszę się że przyszla kasa na konto i piękne zdjęcia

Mnie dzisiaj totalnie rozłożyło;(
    Beti farmaceutka nie chciała mi dać amolu wicksa ani nawet olejku kamforowego
    A moja endokrynolog jest też lekarzem chorób wewnętrznych i kazała brać paracetamol na ból węzłów chłonnych i pryskać tantum verde

Kupiliśmy dla Poli śpiworek do spania, dwa pajace z Kubusiem puchatkiem i takie podkladki na ramię jutro zrobię zdjęcia bo kompletnie opadłam z sil
    Ale zakupy dla dziecka z facetem ech szkoda gadać
    Wichura narobiła balaganu w miejscowościach do okoła na szczęście u nas wszystko dobrze

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was cały dzień i jakoś nie wiem co napisać. Bardzo cieszę się ze wszystkich pozytywnych wieści. Bardzo dobrze się to czyta.

KotMisia - jeszcze raz gratuluję zaręczyn. Spodziewałaś się tego czy narzeczony zrobił Ci niespodziankę?

Dzisiaj mąż zaczął porządkować pokój będący dotychczasowo graciarnią, bo teraz będzie pokojem Jasia i niedługo ruszy malowanie. A jak będzie pomalowane, to już tylko mebelki. Mąż pomierzył mi pokój i wiem już, że wejdą mebelki, które zaplanowałam.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    ja płaciłam 17 zł za krzywą .. Karolcia układ krzepniecia tez miałam robiony ale nie powiem ci il kosztował bo u lekarza robiłam i kilka badan płaciłam na raz.. ale pewnie coś koło 30 zł

Kochana bo ja nie dostałam skierowania lekarza tylko mi powiedział co mam zrobić- i powiedz mi co masz w tym układzie krzepnięcia? bo jak patrzyłam na stronę diagnostyki to wszystko jest osobno opisane i nie wiem czy wszystko będę musiała osobno płacić czy jak.. a nawet jeśli to przynajmniej będę wiedziała które powiedzieć ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina - super, że wszystko ok :)
    KotMisia - mam dokładnie taką samą sukienkę :D
    Mój mąż nadal maluje, ale już bliżej niż dalej. Byliśmy dzisiaj dokupić jakieś pierdoły. Z rana się prawie poryczałam, że nie mam się w co ubrać, żadne spodnie sprzed ciąży mi się na brzuchu nie zapinają :P Więc mąż zgodził się, żebym kupiła sobie sweter, dwie koszulki i leginsy :) Wszystko w rozmiarze m/l.
    Potem miałam chwilę dla siebie w smyku. I nagle "przepraszam panią". Patrzę, jakiś gość do mnie idzie, myślę, że może chce o coś zapytać. A on "jestem fotografem i muszę pani powiedzieć, że pięknie pani w ciąży wygląda. Żona potwierdza". Ja burak jak 150, ale mówię sobie dobrze się składa, wzięłam od niego nr tel i może się umówimy na sesje z brzuszkiem :D No tak mi humor poprawił :D A stałam w jakimś starym swetrze, bez makijażu i nieuczesna :P
    Poza tym wczoraj mi siostra zrobiła mikrodermabrazję i jakąś maseczkę algową, pierwszy raz miałam jakieś zabiegi na twarzy, dziwne uczucie...
    Ah, no i zapomniałabym - w netto promocja pampersów, 40zł za dwie paczki i MÓJ MĄŻ z włąsnej nieprzymuszonej woli poleciał i kupił!

katalina, Karolcia88, gosia86, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz po spaniu :( i co godzinę pobudka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 07:04

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno się nie odzywałam bo jakoś u mnie spokojnie, USG anatomiczne - połówkowe dopiero 19 stycznia. Powoli mi się stresik włącza ale staram się nie wariować. Wierzę że będzie dobrze.

Jako odstresowanie zaczęłam powoli kompletować ubranka dla córeczki. Mam parę po pierwszej córce, ale to raczej większe rozmiary. Zaczęłam od zakupu ubranek na 56 bo moja córeczka jak się urodziła to pamiętam że miała wszystko za duże a miała 54cm. Ale skompletowałam parę i myślę, że więcej na 62 się przyda, te 56 to tak na sam początek na miesiąc lub dwa, bo sądze że córeczka będzie miała podobny wzrost jak pierwsza córka, bo my nie jesteśmy wysocy.
    Kupowanie ubranek daje straszną frajdę, dobrze że mąż mnie kontroluje bo umiaru bym nie miała :)

Gosiu86 co do spania to od tygodnia mam podobnie. Najpierw nie mogę zasnąć a jak zasnę to codziennie o magicznej godzinie 2 budzę się i koniec spania. Córcia w nocy kopie i ciągle burczy mi w brzuchu - także nocne podjadanie mam.

KotMisia śliczne ubranka kupiłaś, brzuszek też fajniutki. Zaręczyn także gratuluje :)

Fotki dzieciaczków są śliczne. Ja nie mam zdjęć bo lekarz mi nie daje w ogóle, ale tym razem się na pewno upomnę na połówkowym że chce zdjęcie w końcu prywatnie chodzę i za wizytę płacę. Przecież to fajne pamiątki są :)

Co do rożka czy śpiworka to się zastanawiam nad zakupem. Pamiętam, że przy pierwszej córce śpiworka nie używałam wogóle a rożek chyba ze 2 razy i sama nie wiem czy się przyda. Pierwsza córka urodziła sie na początku czerwca czyli podobnie jak urodzi się raczej druga :)

PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja też dzisiaj nie pospalam. Zanim zasnęłam to przez 2 godziny co 10 minut chodziłam sikać, a jak juz odplynelam w końcu to jeszcze 3 razy się budzilam również do ubikacji. Mała mi stratowała pęcherz!

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ale pogoda pada deszcz i śnieg się stracił :/

Ja dzis o dziwo całą noc przespalam ale trochę męczylam się żeby usnąć, mój
    Nikoś prawie do północy wariował i się rozpychał u mamy w brzuszku ;) <3

Monilia trzymam kciuki za połówkowe na pewno będzie wszyściutko w najlepszym porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 09:02

gosiunia, monilia84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu czemu aż tak źle Ci się śpi?

Ja lece własnie oddac ten cholerny mocz do Luxmedu i po zdjecia do mojego Project Life'u. Wiecie co to? Polecam :)

https://www.google.pl/search?q=project+life&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zNywVOb4E8S8UdOIgdgF&ved=0CCEQsAQ&biw=1920&bih=969

• katalina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Gosiu, współczuję częstego budzenia, wiem co to jest.. I szkoda, że jesteś chora, ale przy takim kaszlu, to może zdecydujesz się na delikatny antybiotyk? Ja już po swoim widzę, że jakbym wzięła łagodniejszy od razu to nie naraziłabym siebie i małej na taką traumę ataków kaszlu..

Monili, bądź spokojna o połówkowe, nastrajaj się dobrze, sama z doświadczenia wiem już, że nawet jak wychodzi jakaś nieprawidłowość to wynika jeszcze z niedostatecznego rozwinięcia sie Maluszka. Wystarczy dać mu 2-3tyg i od razu inaczej wyglądają jego narządy :)
    W następnej ciąży na pewno pójdę na usg połówkowe jak najpóźniej, żeby się nie stresować :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, milego dnia :)
    Ja sie biore za porzadki.

Ja w kazda noc wstaje 2-3 razy na siku takze Gosiu wiem co czujesz i juz sie nawet zdarzylam przyzwyczaic do tego. Dzieciaczki nas przygotowuja do nocnego wstawania gdy bedziemy karmic :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Ja tam na spanie nie narzekam;) raz w porywach do 3 razy wstaje na siku i spie do 10 ;) tzn jezeli w dzien sie przespie to potem w nocy troche dluzej nie moge usnac bo zazwyczaj o 22.30 juz spie ;)
    Gosia pewnie odsypia. :)
    Troche Wam zazdroszcze, ze Maluchy tak daja czadu, ze spac nie mozecie, ale i pewnie na mnie tez przyjdzie pora jak mala troche nabierze sil wiecej..
    U nas tez dzisiaj szaro brzydkoni ponuro:/ ale moze sie zbiore i pojade na basen- chociaz xhyba wole zaczekac do poniedzialku bo bedzie nawal ludzi, dzis jak przestanie padac to moze spacerek ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobre zasnęłam dopiero przed 8 jak mąż wstal i mialam całą kołdrę dla siebie
    Katalina caly szkopuł w tym ze lekarze nie chcieli mi dać antybiotyku
    Ale że dzisiaj planuje caly dzień siedzieć w domu to wczoraj był czosnek i mek z miodem a na katar skarpety z gorczycą i jest lekka poprawa bo przynajmniej nie leje mi sie z nosa

Monilla ja połówkowe mialam robione w 22t3d i cieszę się że posluchalam lekarza i nie leciałam na badanie przed bożym narodzeniem bo na przykładzie Kataliny na pewno zaoszczędziłam sobie trochę stresów

Dziewczyny ja wiem że to nie mądre pytanie ale jak się ubiera takie male dziecko? Chodzi mi o warstwy
    Np do spania zakłada sie samego pajaca czy pod takiego pajaca idzie jeszcze kaftanik lub body?
    Tak samo jak mam pół śpiochy to do tego body na na to bluzeczka odkompletu?
    To pewnie tez zalezy od pogody
    Wiem że to śmieszne pytanie

Anioł mam nadzieję że dzisiaj wyniki wyjdą dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ