Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama i siostra mówią że tak około 10 sztuk trzeba tych pieluch
Ja teraz muszę czekać na wypłatę męża z zakupami bo dzisiaj zaplacilam rachunki jeszcze rata za dom została a do wypłaty trzeba z czegoś żyć
Ech początek roku zawsze taki ciężki
Możne uda mi się w tygodniu wyskoczyć do szmateksu do znajomej i tam cos upoluję -
to ja w tym miesiącu odpuszczam zakupy, jakoś tak mi wyszło, że popłaciłam wszystko co trzeba, to co zostało mam rozplanowane co do złotówki więc może w lutym coś pokupuje. Z kolei z mężowej wypłaty trzeba wyżyć, porobić z autami i odłożyć na wesele...
-
Upiekłam drożdżówkę i w końcu czuję się zaspokojona smakowo
Kasy to zawsze jest za mało:/ ostatnio w aptece zostawiłam 170 zl na dupki, luteiny i leki na przeziębienie
Nie wiem jak długo jeszcze będę musiała brać luteinę i dupka nawet moja endokrynolog była zdziwiona że tak długo biorę i takie ilości -
do zostawiania w aptece takich sum przywykłam-niestety.
Ale Ty faktycznie długo bierzesz takie ilości. ja też jeszcze biorę dupka bo po odstawieniu bolał mnie brzuch.
A mam takie pytanie, jak leżycie wyprostowane (nawet na boku) to czujecie takie ciągnięcie brzucha? -
No i mnie choróbsko złapało
Ta pogoda nie ma litości dla nas i jakbyśmy się nawet mocno starały to i tak chociaż na chwilę wepcha nas do łóżka....
Od wczoraj zaczął się remont w pokoiku dla dziecka, jak ja bym chciała by wszystko się zrobiło szybciutko...
Dobrze, że nie będą potrzebowali mojej pomocy i mogę spokojnie wygrzać się w łóżku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:35
-
Nie mam pojęcia ile tych pieluch trzeba.
Pewnie sama kupiłabym z 10 szt.
Mama miała całą paczkę i tyle nam dała.
Może dokupię jeszcze ze dwie flanelowe ale to może pozniej, póki co tetra ma wystarczyc.
Faktycznie długo Gosia tego dupka bierzesz, ale skoro trzeba to trzeba.
Na szczęscie mnie głowa nie boli.
Mam nadzieję że szybko Ci minie Karolcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:53
-
Przez tak wichurę to mój mąż chodzi cały czas zdenerwowany bo boi sie żeby balaganu nie narobiło bo juz raz zerwalo nam kilka dachówek z dachu i musiał je poprawiać
Slash jak będziesz miala 20 to też nie zaszkodzi lepiej miec więcej niż za malo
Karolcia współczuję Ci bólu głowy
Ja się nudzę jak mops poogladalabym ciuszki na allegro ale po co oglądać jak nie ma kaskiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:59
slash lubi tę wiadomość
-
mnie cały dzień tak łupie, przespałam się chwilę popołudniu więc miałam jakieś 2 godziny spokoju...
a no to dobrze, że nie tylko ja czuje takie ciągnięcie to się martwić nie będę -
A ja zaczęłam uczyć się na szydełku i coś tam już zaczynam kumać ale na dzisiaj dałam już spokój bo moja mama nerwy traci. Ja kupię chyba 20 pieluch tetrowych bo podobno szybko się brudzą. Ja mam problemy z odcinkiem lędźwiowym coś mnie pobolewa , ciężko mi już a do maja jeszcze daleko.
-
Witam się wieczorowo:) Ale się rozpisałyście. Na szczęście nadrobiłam:)
Jeśli chodzi o pokój dla dziecka to myślałam o mebelkach z Ikei. Materac lateksowy lub pianka dobrej firmy albo kombinacja lateksu z kokosem, np. firmy Hevea.
Maluszka na wyjście ubiorę w body z krótkim rękawem, pajaca, czapeczkę i ewentualnie bluzę polarową (jeśli będzie zimno), fotelik i przykryję kocykiem. Ostatnio właśnie w Smyku kupiłam taką bluzę z kapturkiem:
Zamówiłam też taki komplecik:
Gosia, u mnie też delikatne ruchy synka. Czasami brzuch lekko podskoczy, ale bez większych szaleństw. Nieśmiałe te nasze dzieciątka:)gosia86, Monika1357, PIGULSKA, Bluberry, Catyyy, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie też bardzo delikatnie Pola kopie, nalepiej czuję jak np. położę książkę/lapka na brzuchu.
Mi się po synku uzbierało z 20 pare pieluszek tetrowych i z kilkanaście flanelowych. U mnie pieluszki szły na potege, a to do odbicia, a to do podłożenia na materacyk, w przypadku ulewania, do wytarcia, do wózka itd. Plus miałam kilka "wyjściowych", bo u mnie np. jak szłam z dzieckiem do pediatry to musiałam mieć swoją pieluszkę, którą rozkładałam na łóżku/wadze i dopiero na niej synka kładłam.