X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super, że się udało wygrać.

Maribel to chyba jeszcze się wybiorę do smyka, może będa te bluzy bo bardzo ładne. Na jaki rozmiar kupiłas?

Monika1357 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel ja laktator na pewno będę miała, bo mi jeszcze zostaną 3 zjazdy na studiach, więc będę musiała go użyć. Nie kupuję, bo kolezanka kupiła przed porodem i okazało się, że użyła go tylko 2 razy, bo karmiła 3 tygodnie i chce mi go pożyczyć. Ale ja bym kupowała przed, przez szkołę, a gdybym nie miała szkoły to bym kupiła po porodzie, bo ciężko przewidzieć czy będzie się miało pokarm i ile.

gosiunia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj biedny narzeka ze nie moze mnie przytulić odkąd jestem w ciąży bo albo brzuch mi gniecie albo piersi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piersi tez moj narzeka- tzn ze musi byc super delikatny ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika je też ostatnio wygrałam licytację takiej wyprawki i czekam na przesyłkę :) cenowo wychodzi super i jeśli ciuszki będą w takim super stanie jak na zdjęciach to może będę dalej coś licytować ;)

U mnie też strasznie wieje, że aż traci się sygnał satelitki i tv nie można spokojnie pooglądać :/

Karolcia współczuję bólu głowy :( mnie za to znów dokucza zgaga zwariować można :/

Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel ja kupiłam nowy bo jakoś nie chciałabym brać nawet po siostrze. A że mieszkam na wsi to w razie problemu- jakiegoś nawału czy coś- to nawet nie byłoby gdzie kupić.

Pigulska, zgaga to na początku dziennym, codziennie wieczór się pojawia.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zrezygnowałam ze słodyczy a głównie czekolady to zgagę mam duzo mniejszą

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak wieje że straż pożarna co chwile na gwizdkach śmiga.
    Leżę sobie samotnie w wyrku bo pan mąż wyjechał i wróci za tydzień córka śpi a mała w brzuchu szaleje a o 5.50 trzeba wstać wyszykowac Nadię i zawieść do szkoły. Tylko jakoś spać nie mogę i staram się was nadrobić

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • maribel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, kupiłam na rozmiar 62. Podaję linka, wybór jest duży. http://www.smyk.com/ubrania/dla-niemowlat/chlopiec/bluzy-swetry

Karolcia, a kupowałaś laktator elektryczny czy ręczny?

slash lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupię dopiero jak będę potrzebować, mąż w każdej chwili może w 15 minut go zdobyć, więc nie ma problemu :)
    Dorota ja mam zdiagnozowaną lordozę i nie mówili mi że ma to jakikolwiek wpływ na poród. Ewentualnie na możliwość znieczulenia ale w moim szpitalu i tak nie dają :P
    Remont niemal skończony :D Ściany u Zosi pomalowane, podłoga i listwy są, meble stoją, brakuje tylko łóżeczka i jakiejś firanki z zasłonką. Zrobię zdjęcia to wrzucę. I salon też w miarę ogarnięty, w końcu jest gdzie siedzieć.
    A co do ubierania malucha, ja wychodzę z założenia, że to, że będzie późna wiosna/lato nie znaczy że koniecznie będzie ciepło. Więc na 100% jakąś kurtkę na córcię kupię w rozmiarze 62, nawet jak ją wbiję w za duże to przecież nie szkodzi, a może się przydać później. W ogóle wydaje mi się, że na tę pierwszą podróż lepiej ubrać ciut cieplej, bo taki bąbel przyzwyczajony, że w macicy ciepło, w szpitalu ciepło...
    A powiedzcie mi, będziecie chustować dzieciaki? Bo ja bym bardzo chciała, uważam to za super wygodne rozwiązanie, ale słyszałam, że maluchy nie zawsze lubią. Może jak się od samego początku przyzwyczai?

preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska wrzuć zdjęcia jak tylko wyprawka przyjdzie. Mam nadzieję, że poprzychodzą Nam ubranka jak na zdjęciach:)

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się poniedziałkowo. Odkąd jestem na L4 lubię poniedziałki! :p

Widzę, że temat Allegro. Ja często korzystam - kupuję i sprzedaję ubranka po synku. A zestawy to bardzo trafiony pomysł. Dla córy jeszcze nic nie kupiłam, ale w pierwsze ciąży kilka takich zestawów nabyłam i byłam bardzo zadowolona. Zwłaszcza że ubranka kupuje się w różnych rozmiarówkach, np. od 56 do 74, więc korzystam z nich przez długi czas. Muszę się zmobilizować i przejrzeć te pierwsze ubranka synka, te uniseks zostawię, a resztę spróbuję sprzedać.

Życzę miłego dnia i kciukam za dzisiejsze wizytujące!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robicie nad łóżeczkiem literkową dekorację? :) Ja się właśnie zastanawiam nad takim elementem, bo swojego pokoiku Iza nie będzie miała, ale chciałam jej jakoś ładnie spersonalizować kącik chociaż :) Zastanawiam się... Może już obecne mamy się wypowiedzą? Warto? :)

http://allegro.pl/literki-3d-20cm-imie-dziecka-4-dekory-gratis-i4947451378.html tu znalazłam coś takiego :)

Życzymy pięknego dnia i dobrych wieści dla wszystkich wizytujących :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Pora kupić podusię do spania dla ciężarówek - już się ulożyć nie mogę. Chciałąbym dzis kupić koszule nocne do szpitala i natera i na pozniej ale jakies ładne. Polacacie coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

• katalina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Blu, a jak to z filcu? Ja nie mam totalnie talentu.. nawet nic wyciąć prosto nie potrafię, więc myślalam o takich literkach drewnianych, które sama sobie "dodekoruję" wstążeczką czy czymś.. :P Będę szyła taki wypełniany organizer, chciałam w ogóle wszystko zrobić wtedy w tych samych kolorkach i wzorach :) Mój mąż ma bardziej wprawną rękę i myśleliśmy żeby coś jeszcze zrobić, o filcu myślałam, ale mam szarość w głowie :P Gdzie można takie kupić filce kolorowe czy coś? Te literki drogie nie są, więc przy nich raczej zostanę a ogarniemy resztę dekoracji po prostu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

katalina, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy:) My wczoraj byliśmy w Smyku zobaczyć wózki i tak pokręciliśmy się dałam sobie popalić z tym łażeniem bo juz później mnie tak nogi bolały i kręgosłup, a ciekawe co będzie za kilka mc:( sa bardzo duże wyprzedaże ubranek i akcesoriów ale nic nie kupiliśmy bo teraz czekam na potwierdzenie małej na połówkowym dzisiaj zadzwonię i albo jutro albo w środę się umówię:) Nie mogę sie doczekać co tam u maleńkiej słychać ile urosła i jak wygląda:)

PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miałam fatalną noc prawie do 4 męczylam się z zaśnięciem :( tragedia :/ Oczywiście o 2 było podjadanie z lodówki i teraz czuję że mnie znów ssie ;)
    Monika oczywiście wrzucę foty jak dostane paczkę :)

O takich ozdobach na ścianę też myślałam bardzo podobają mi się te poduszeczki ale sama raczej nie zrobię bo jestem zbyt leniwa ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ